NĚMECKO 2019

Německo v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Německo 2019

Pokud je Německo cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2019. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Německa, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Německu, o výletech v Alpách a do zajímavých měst, o ekologických plaketách, o obchodech a restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Německu, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 01.08.2019, 19:29.
Děkuji za vaši odpověď a měla bych ještě další dotaz. Je možnost nechat auto na neplaceném nebo levnějším parkovišti v Postupimi a jet vlakem nebo autobusem do Berlína? Tam návštěva zoo, tv věž a nějaká zábava pro děti. Děkuji za vaši odpověď. Hezký den. Hana.

Neplacené parkování v Postupimi v dostupnosti vlakového spojení je problém. Ideální je zaparkovat ve Vámi uvedeném hotelu, kde je celodenní parkování za € 6,00. Je to běžná cena v této oblasti. Je nutná rezervace. Můžete např. využít i P+R parkoviště.

# 31.07.2019, 21:01.
Nejdříve bych vám chtěla poděkovat za vaši rychlou odpověď na mou předchozí otázku. Ještě bych se chtěla zeptat, zda jezdí autobus nebo vlak z Postupimi do Berlína a jak se dostat do zoo a na tv věž. A kde je možno koupit vstupenky? V Postupimi máme ubytování v hotelu Film hotel Lilli Marlen. Moc děkuji. Hana.

Nejlepší je jet vlakem přímo k ZOO Berlin. Jízdní řády najdete na Deutsche Bahn nebo S-Bahn Berlin. Jízdenka stojí € 3,40. Stanice v Postupimi se jmenuje Potsdam Hbf a stanice v Berlíně Berlin Zoologisher Garten. Vstupenky koupíte přímo na pokladně. Stojí € 15,50. Můžete je koupit také online na výše uvedených stránkách. K věži Berliner Fernsehturm se dostanete od ZOO vlakem za € 2,80. Stanice se jmenuje Berlin Alexanderplatz. Vstupenky koupíte na pokladně nebo v automatu. Stojí € 16,50. Můžete je koupit také online na výše uvedených stránkách nebo přes Get Your Guide. Pokud budete bydlet ve Filmhotel Lili Marleen, je pro Vás výhodnější jet z Postupimi ze stanice Babelsberg. Je na trase mezi výše uvedenými stanicemi. Cena je stejná. Od hotelu je vzdálená 700 metrů a půjdete z hotelu doleva po Grossbeerenstrasse až na křižovatku s Wattsrasse, po které se vydáte doprava. Dovede Vás ke stanici.

# 31.07.2019, 11:38.
Měla bych dotaz ohledně parkování v Postupimi. Kde se dá zaparkovat při návštěvě Sanssouci nebo zda je někde na okraji parkoviště, nejlépe od příjezdu z Magdeburgu. Děkuji moc za odpověď. Hana.

Velké parkoviště je kousek od paláce, na konci ulice Zur Historischen Mühle. Parkoviště je v provozu 24 hodin denně, 15 minut je zdarma, v době od 7:00 do 19:00 první hodina € 3,00, každá další hodina € 2,00. Maximálně € 10,00. Pokud odjedete po 19:00, je maximální sazba € 12,00. V době od 19:00 do 7:00 je maximální sazba € 3,00. Kapacita parkoviště je 169 míst. Od Magdeburgu pojedete po A2 a následně po A10, sjedete na exitu 24 Leest. Do Postupimi budete přijíždět po silnici 273 a na křižovatce u paláce odbočíte doprava na ulici Zur Historischen Mühle. Ta Vás dovede podél paláce k parkovišti, ke kterému už povedou směrovky.

# 29.07.2019, 17:50.
Potřebovala bych poradit s dvoudenní cestou do Bavorska. Pojedeme s dětmi přes Folmavu do hracího parku Churpfalzpark, Bad Kötzting, Lohberghüte + Zoo + vláčkem na malý Javor, Waldwipfelweg, Rodel-und Freizeitparadies a cestu bychom chtěli zakončit Neuschönau - stezka v korunách stromů. Přenocovat buď v Německu a nebo popojet do Železné Rudy. Co vyjde levněji. Existují u ubytování v Německu nějaké slevové karty - zdarma, kde bychom mohli na těchto místech ušetřit na vstupném? Nebo dá se někde koupit slevová karta, existuje vůbec? A zda byste mi mohl ještě poradit nějaká další místa v této oblasti, která stojí za to vidět. Děkuji moc za rady. Daniela.

Ceny ubytování na české straně jsou o něco nižší než na německé straně. Může se samozřejmě pro konkrétní termín a skladbu osob stát, že najdete v Německu výhodnější ubytování než v Česku. Ubytování doporučujeme hledat přes Booking. Slevová karta pro ubytované hosty v Národním parku Bavorský les existuje. Jmenuje se aktivCARD Bayerischer Wald.

# 08.04.2019, 15:03.
Na začátku května cestuji do Berlína a chtěla bych se zeptat, jak se nejlépe, rychle a levně dostanu z letiště Schönefeld k hotelu, který je na Luisenstrasse 19, Mitte, 10117. Zpáteční cesta je z druhého letiště Tegel. Kdyby bylo možné dát také radu, jak se dostat z hotelu na letiště Tegel, tak bych byla moc vděčná. Děkuji. Jana.

V tomto případě doporučujeme cestovat z letiště Schönefeld na Vámi uvedenou adresu vlakem S-Bahn, konkrétně S9. Další možností je vlak DB, konkrétně SB14. Jízdenka stojí € 3,40. Vystoupit musíte na S+U Friedrichstrasse Bhf. Odtud to je k vašemu ubytování pěšky přibližně 700 metrů. Přejděte k řece a po mostě přejděte na druhou stranu. Vydejte se ulicí po pravé straně. Jmenuje se Albrechtstrasse. Na křižovatce odbočte doleva na Marienstrasse. Ta Vás dovede k Luisenstrasse, kde přímo na křižovace je Vaše ubytování. Cestu na letiště Tegel doporučujeme autobusem TXL. Zastávka je na Luisenstrasse směrem k řece. Jmenuje se Marschallbrucke. Jízdenka stojí € 2,80.