DACHSTEIN 2009

Dachstein v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Dachstein 2009

Pokud je Dachstein cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2008. V této části se dočtete například o ubytování v okolí dachsteinského masivu a o dokladech pro vycestovíní s dítětem. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 02.12.2009, 19:20.
Chtěla bych vás touto cestou pozdravit a moc vám poděkovat za informace na vašem cestovatelském webu. Letos jsme i díky vám prožili krásnou 14. denní dovolenou v Kaprunu. Pomocí Salcburské karty jsme procestovali a prochodili kus světa. Přijeli jsme plní zážitků a nadšení. Nejvíce nás dostaly služby. To je naprosto neuvěřitelné a je vidět, že opravdu fungovat to může. Do teď naše oblíbené Vysoké Tatry dostaly právě kvůli službám obrovskou trhlinu. Užili jsme si opravdu všichni, včetně naší 6. leté dcerky, která túry po krásných horách zvládala na jedničku. Ale píši vám kvůli něčemu jinému. Přemýšlíme co za rok. Předběžně máme vyhlídnutou oblast Schladming Dachstein. Na webu (také tip od vás) nacesty.cz jsem si vyhlídla ubytování v zařízení JUFA Schladming. Chtěla bych se zeptat, neznáte tohle ubytovací zařízení? A nebo vůbec JUFU? A jaké máte zkušenosti s cestovkou nacesty.cz? Moc vám děkuji za odpovědi a přeji vám příjemný předvánoční čas. S pozdravem Petra.

JUFA Hotel Schladming neznáme. Nemusíte však mít obavy. V Rakousku je cestovní ruch na vysoké úrovni. Navíc německé CK mají vysoká kriteria pro výběr partnerů. S agenturou nacesty.cz máme ty nejlepší zkušenosti. Není to cestovní kancelář, je to cestovní agentura, která prodává zájezdy německých cestovních kanceláří. V Rakousku jsme s nimi už byli dvakrát. Vždy vše bez problému od objednání až po ukončení pobytu. Na místě bylo znát, že jsme klienti německé CK. Byli jsme několikrát s Čedokem a jednou s Firotour, takže máme s čím srovnávat. I když s Čedokem to bylo také bez problému, ten německý vliv v případě nacesty.cz znát byl.


# 23.06.2009, 23:14.
Máme čtyřměsíčního syna a ráda bych se zeptala, zda je potřeba pro něj mít nějaký cestovní doklad, nemáme ho ještě ani uvedeného v občanském průkazu. A dále bych poprosila o nějaké zajímavé tipy na ubytování s polopenzí v okolí Dachsteinu. Moc děkuji za odpověď. Radka.

I kdybyste měli syna zapsaného v občanském průkaze, nemůže na tento doklad s Vámi vycestovat. Občanský průkaz je cestovním dokladem jen pro jeho držitele, tedy pro Vás. Pokud vlastníte pas, pak si ho můžete nechat zapsat do pasu. Pokud ne, pak mu musíte nechat vystavit jeho vlastní pas. Z vlastních zkušeností můžeme doporučit přímo pod Dachsteinem penzion Hofweyr v Ramsau am Dachstein. Jsou zde obrovské možnosti na vycházky s dítětem v kočárku.