ČERNÁ HORA 2019

Černá Hora v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Černá Hora 2019

Pokud je Černá Hora cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2009. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem nebo letadlem do Černé Hory, o dálničních poplatcích, o cestě mimo dálnici, o ubytování v Černé Hoře, o výletech v horách i po pobřeží a najdete zde také mnoho dalších informací o Černé Hoře, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 13.05.2019, 19:51.
V létě jedeme do Černé Hory, Buljarica, od stéjné cestovní kanceláře jako vy. Jaké výlety jste prosím v daném místě pořádané cestovní kanceláří využili? Doporučili byste přímo nějaký výlet vhodný pro rodinu se dvěma dětma do 10. let? Potom jsem se chtěla zeptat ohledně letu. Chtěli bychom, aby děti seděly u okýnek, tj dvě místa za sebou. V cestovní kanceláři mi bylo sděleno, že buď si musím sedadla zarezervovat za přibližně 4000,- Kč nebo dojít na letiště dříve. Jakou máte prosím zkušenost vy? Ještě jeden dotaz - kolik byste tak doporučili mít k dispozici € na pobyt? Děkuji za odpověď. Eva.

Informace o tom, jaké výlety jsme absolvovali a informace z jejich průběhu najdete v reportáži Černá Hora 2018. Doporučit výlet se dvěma dětma do 10. let je velmi těžké. Nevíme, co Vaše děti zajímá, co zvládnou a jak to zvládnou. Něco jiného je, když děti chodí pravidelně po výletech a něco jiného je, když mají zájmy směrované jinam - např. kulturně. Určitě by pro ně byly náročné celodenní výlety, např. Kaňony trvaly déle než 12 hodin. Sedadla jsme si v letadle nevybírali. Byla nám přidělena. Bez problému však automaticky přidělovali sedadla tak, aby spolucestující seděli vedle sebe. Pokud jste 2x 1+1, tak Vás s největší pravděpodobností posadí po dvou za sebe nebo vedle sebe. CK má pravdu v tom, že když budete při odbavení mezi prvními, tak Vám s největší pravděpodobností vyhoví v obsazení sedadel. S hotovostí pro pobyt je to hodně individuální. Záleží na tom, jaký je Váš standard během dovolené, jak moc plánujete chodit do restaurací, kupovat suvenýry, výlety atd. My jsme si dopředu vybrali výlety, které bychom chtěli absolvovat a na ty jsme si s sebou vzali hotovost v Kč. Pro pobyt jsme měli samozřejmě hotovost a platební kartu k € účtu. Tu jsme využili v jediném místním supermarketu.