Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE NA ZELENINĚ 3  

recept na pokrm z kuřete  

4 kuřecí prsa, 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa balsamico, 200g šalotky, 250g zelené papriky, 250g červené papriky, 250g žluté papriky, 200 ml kuřecího vývaru, 125g eidamu, 1/2 svazku tymiánu, sůl, pepř, špetka cukru.

Kuře nakrájejte na kostky, papriky zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky, šalotku oloupejte a nakrájejte na kostičky, eidam jemně nastrouhejte. Maso orestujte na oleji, osolte a opepřete. Papriku a šalotku rozložte na dno zapékací misky, zalijte vývarem a přibližně deset minut poduste. Kostky kuřete naskládejte na zeleninu, posypte sýrem a dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů deset minut zapékat. Ochuťte octem, osolte, opepřete a nakonec posypte tymiánem.

Viz také: Kuře na zelenině 1, Kuře na zelenině 2.