Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KŘUPAVÉ KUŘECÍ NUDLIČKY S GLAZOVANOU ZELENINOU  

recept na pokrm z kuřete  

500g kuřecích prsíček, 1 vejce, 40g škrobové moučky, kari koření, mletá paprika, sůl, olej na smažení. Na glazovanou zeleninu: 500g mražené zeleninové směsi, olej, cukr, sůl, ocet, 1 lžička škrobové moučky.

Z kuřecích prsíček nakrájejte stejnoměrné nudličky. Vložte je do misky a přidejte vejce, škrobovou moučku, koření a sůl. Důkladně vše promíchejte a nechte odpočinout. Pak nudličky smažte ve větším množství oleje a usmažené nechte okapat v sítku nebo na papírové utěrce. Zeleninu nechte zvolna rozmrznout a okapat. Pak ji vložte na trochu rozpáleného oleje, krátce osmahněte a zasypte malým množstvím cukru. Po chvilce cukr zkaramelizuje a tehdy je třeba zeleninu zalít osolenou a trochu okyselenou vodou smíchanou se škrobovou moučkou. Toto poměrně malé množství během chvilky sváže zeleninu sladkokyselou zahoustlou šťávou.