BENÁTKY 2019

Rady na cestu do Benátek

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Benátky 2019

Pokud jsou Benátky cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2019. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o dopravě z letiště do hotelu, o jízdenkách městské hromadné dopravy, o ubytování, o vstupenách do muzeí, o výletech na ostrovy Murano, Burano a Torcello, o jízdě gondolou, o stravování v Benátkách, o dopravě do Benátek z přímořských letovisek a najdete zde také mnoho dalších informací o Benátkách, na které se nás naši čtenáři dotázali. Právě čtete první část.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 12.12.2019, 13:06.
Mohu v Itálii použít adaptér do zásuvky stejný jako ve Velké Británii? Děkuji. Miroslava.

Ve Velké Británii se používají zásuvky typu G. Redukci na tuto zásuvku nelze v Itálii použít. Informace najdete v článku Cestovní adaptér. Pokud budete používat nabíječky apod. s tenkým dvojkolíkem, je možné je v Itálii používat napřímo.

# 12.12.2019, 05:48.
Ráda bych se zeptala, zda je možné někde blízko letiště Treviso uložit zavazadla? Máme totiž ubytování od pátku do neděle, ale v neděli musíme opustit hotel po 10. hodině ráno a letadlo nám letí až ve 22:30. V hotelu už bohužel úschovna kufrů není možná. Budeme mít jeden větší kufr a neradi bychom se s ním ještě v neděli odpoledne po památkách tahali. Předem moc děkuji za odpověď. Iveta.

Úschovny zavazadel v blízkosti vlakového nádraží v Treviso nebo také historického centra najdete na BagBNB. Úschovna zavazadel je i na vlakovém nádraží.

# 11.12.2019, 11:14.
Chystáme se příští jaro do Benátek. Načetl jsem si už pár informací z vašeho skvělého blogu. Prosím ale o ověření. Našel jsem správně, že vstupní poplatek do Benátek se bude platit až od července 2020? Někde se totiž píše, že by poplatek měl být již od 1.1.2020. Nevíte, zda bude vstupní poplatek do Benátek vyžadován i od turistů, kteří budou ubytovaní v Mestre? Zkoušel jsem rezervaci na Basiliku sv. Marka a Campanile. Chápu to správně, že rezervační systém bude fungovat až od 1. března? Jak jsou dlouhé fronty do Basiliky a zvonice? Doporučujete rezervaci při pobytu v květnu? Děkuji a zdravím. Radek.

Tento poplatek byl přijat městskou radou usnesením č. 11 ze dne 26. února 2019. Změny byly provedeny na zasedání dne 24. října 2019. V tomto novém usnesení městská rada schválila, že povinnosti s placením vstupního poplatku nabydou účinnosti 1. července 2020. Až do tohoto data nebude tedy splatný žádný poplatek. Podrobnosti najdete na Contributo di accesso a Venezia: tutte le informazioni utili, kde budou informace postupně aktualizované. Ve výše uvedeném usnesení je v článku 5, odstavec 1 a) uvedeno, že od placení přístupového poplatku jsou osvobozeny subjekty pobývající v ubytovacím zařízení uvedených v článku 2 nařízení o turistické dani v Benátkách. Výjimka platí ode dne příjezdu do dne odjezdu. Mestre je součástí Benátek, pokud tedy budete platit turistickou daň, neměl byste platit podle našeho názoru v době ubytování přístupový poplatek. Na rezervačních stránkách Baziliky a zvonice je jasně napsané, že rezervační systém v zimním období není v provozu. V květnu rezervaci určitě doporučujeme.

# 06.12.2019, 22:20.
Přiletěli jsme na letiště Marco Polo a šli jsme na zastávku Tessera za letištěm a v hotelu jsme si koupili jízdenku. Ale nestála € 1,50, ale € 3,00. Nevíte, čím to je? A jak chápat, že lístek je přestupní jednosměrný, že se vlastně nesmím vrátit ani o jednu zastávku v opačném směru? To se mi zdá podivné. Děkuji moc za váš čas a ochotu. Kateřina.

Prodali Vám standardní jízdenku s přirážkou, která je běžná při nákupu jízdenky v autobuse u řidiče. Tam vždy koupíte jízdenku standardní pro městskou dopravu (autobusy, tramvaje) za € 3,00. Jízdenku nemůžete použít pro cestu zpět, je jedno, zda se jedná o jednu zastávku nebo deset zastávek.

# 06.12.2019, 11:32.
Pane Řehůřku, ještě mám jednu otázku. Když si koupím zpáteční jízdenku z letiště Treviso do Benátek 30.12.2019 a zpět pojedu až 1.1.2020, tak to asi nejde, že? Když koupím jízdenku přes internet, tak ji budu muset na místě vyměnit nebo budu používat vytištěnou? Děkuji. K.

Je možné jet 30.12. tam a 1.1. zpět. S voucherem jdete přímo k autobusu. Může být vytištěný i v mobilu.

# 11.11.2019, 18:34.
Ještě mě napadlo. Čtečka QR kódů je ve všech dopravních prostředcích - autobus, vaporetta, tramvaje? Děkuji mnohokrát. Lukáš.

Podle našich informací by čtečky QR kódů měly být nainstalované u turniketů vaporetta, u autobusů a tramvají pokrytí nemáme potvrzeno. Mělo by ale fungovat to, že když v tramvaji nebo autobuse čtečka není, ukáže se QR kód při kontrole revizorovi. Je to ale o lidech, takže bez záruky. Co se funkčnosti čteček týče, dost často jsou uváděny problémy s načtením - je třeba upravovat jas telefonu, jsou problémy s většími displeji apod. Podle našeho názoru může být aplikace vhodná pro využívání některých funkcí, např. plánování cesty, ale v případě jízdenek bychom preferovali standardní jízdenky. RFID čtečky jsou všude a plně funkční.

# 11.11.2019, 18:02.
Děkuji za odpověď. Ještě by mě zajímalo, pokud si tedy koupím jízdenku na 48 hodin za € 30,00, budu muset mít mobil stále online? Lukáš.

Připojení k internetu musíte mít pro zakoupení a aktivací jízdenky. Vizualizovaný kód už ověřujete bez nutnosti připojení k internetu.

# 09.11.2019, 17:13.
Mám dotaz týkající se dopravy po Benátkach. Stáhl jsem si aplikaci AVM Venezia, dobil jsem jí € 50,00 a jde mi o to, zda dostanu kartu nebo budu v MHD platit mobilem? Děkuji. Lukáš.

Používáte přímo QR kód zobrazený na telefonu a odpovídající zakoupené jízdence. Přiloží se ke čtečce u turniketu. Veškeré informace najdete na AVM Venezia official APP.

# 06.11.2019, 12:46.
Na tento víkend letíme do Benátek a chtěla bych se Vás zeptat na informace ohledně trasy autobusů. Budeme ubytovaní v hotelu A&O. Po nastudování jsem zjistila, že třídenní jízdenka plus sleva na osoby do 29. let neplatí na vlakové spoje. Tímto se chci zeptat, která linka jede z vlakového nádraží Mestre do Santa Lucia, případně zda jede i od autobusové zastávky od tohoto hotelu? A ještě, zda z centra Benátek jezdi autobusy do Mestre nádraží i z jiné stanice než Santa Lucia? Děkuji za odpověď. Hana.

Santa Lucia je vlakové nádraží u Velkého kanálu, které je dostupné pouze vlakem, vaporettem nebo pěšky. Nicméně v blízkosti je Piazzale Roma, kam jezdí autobusy a tramvaje z Mestre. Odtud se dostanete před nádraží Santa Lucia po mostě přes Velký kanál nebo vaporettem. Z vlakového nádraží v Mestre jezdí do Benátek např. autobus ACTV č. 2 nebo 43. Autobus č. 43 má i zastávku na Via Ca' Marcello v blízkosti A&O Hotel Venezia Mestre.

# 28.10.2019, 18:44.
Prosím o další radu. Nemohu najít jízdní řád na Atvo z Piazzale Roma na letiště Treviso. A dá se zakoupit jízdenka dopředu a mít ji už vytištěnou u sebe? Linky vaporetta a jízdní řád bych prosím našla kde? Děkuji, jste moc úžasný člověk. Vlaďka.

Jízdní řády ATVO najdete na výše uvedených stránkách - Treviso Airport Bus Express / Venezia P.le Roma - Mestre - Aeroporto di Treviso. Jízdenku lze zakoupíte zde: Airport Bus Express. Mapu linek vaporetta a jízdní řády najdete na ACTV. Konkrétně Orari e Percosi / Consulta gli Orari / Orario del Servizio di Navigazione.

# 24.10.2019, 12:35.
Pane Řehůřku, kde najdu autobus do Benátek na letišti Treviso? A prosím, časová jízdenka na 3 dny bude platit i na Burano a Murano? Děkuji. Vlaďka.

Z letiště Treviso jede Airport Bus Express přímo ze stanoviště před východem z haly. Zastávka je ještě pod střechou. Letiště je malé a východy dva vedle sebe. Nemůžete to minout. Časová jízdenka platí i pro cestu na ostrovy Murano a Burano. Využijete ji na veškerou dopravu ACTV - na autobusy a tramvaje v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, na autobusy na ostrově Lido, na vaporetta v Benátkách i mezi ostrovy. Neplatí pro cestu z letiště / na letiště a pro speciální linky 16, 19 a Casino. Samozřejmě nelze ji použít na dopravu Alilaguna, ATVO, Trenitalia apod.

# 23.10.2019, 13:13.
Ještě jednou se ozývám s prosbou. Nevíte náhodou, jak se dá zajistit přednostní vstup do Dóžecího paláce? Jsme už starší a nevydržíme stát příliš dlouho ve frontě. Děkuji a zdravím Vás. Jana.

Jedná se o produkt Venice: Doge's Palace Priority Admission Ticket. Pokud je Vám více jak 65 let, máte nárok na snížené vstupné.

# 22.10.2019, 17:52.
Vážený pane Řehůřku, byl jste mi doporučen a tímto Vás chci požádat o radu. Chystám se tento víkend na několik dní do Benátek osobním vozidlem. Vozidlo budu parkovat na parkovišti Tronchetto. Nastudoval jsem si v rámci možností pohyb po Benátkách, ale co se týče dopravy z parkoviště do hotelu Axel Hotel Venezia, Dorsoduro 222, si nejsem jistý linkou místní dopravy. Mohl byste mi prosím poradit? Děkuji za odpověď. Michal.

Z parkoviště Tronchetto jeďte vaporettem ACTV č. 2 směrem doprava, tj. od Velkého kanálu a Piazzale Roma. Vystupte na San Basilio a přestupte na vaporetto č. 5.1. Na druhé zastávce Spirito Santo vystupte. Na San Basilio a Spirito Santo zastavuje vaporetto č. 2 mezi 7:16 a 19:56. Od zastávky vaporetta jděte podél kanálu ve směru jízdy vaporetta, přejděte po mostku postranní kanál a vydejte se podél něj doleva. Axel Hotel Venezia je po pravé straně přibližně po 150. metrech. Mimo výše uvedenou dobu musíte jet opačným směrem vaporettem č. 2 a na Piazzale Roma přestoupit na vaporetto č. 1. Vystoupit musíte na Salute. Odtud jděte za Baziliku z pravé strany a až na jejím konci přejděte po mostku přes kanál. Pokračujte stále rovně až k dalšímu kanálu, před kterým se vydejte doleva. Hotel je po levé straně.

# 20.10.2019, 14:54.
Prosím o radu. 24.10. přiletíme na letiště Marco Polo kolem 19:00. Chceme ušetřit za dopravu, tak půjdeme pěšky na zastávku Triestina Tessera. Chtěla jsem se zeptat, jak se z této zastávky dostaneme do kempu Jolly a pokud by se přestupovalo, zda se musí do každého autobusu koupit další lístek a nebo zda je na 75 minut s přestupem? Dále jsem se chtěla zeptat, kam můžeme u kempu Jolly na pláž. Zda je jen Lido di Venezia a nebo i jiná a ideálně s levnější dopravou? A poslední dotaz. Kolik stoji jízda - převoz, traghetto. Zvažovala jsem jako levnější alternativu gondolky pro děti. Velice Vám děkuji. Hezkou neděli. Martina.

Viz naše odpověď ze dne 21.02.2019, 13:34. Z Tessera na Mestre FS se dostanete autobusem č. 15. Jízdenka za € 1,50 s platností 75 minut je jednosměrná přestupní. Můžete ji tedy použít na autobusy ACTV s přestupem. V blízkosti kempu Jolly je u moře průmslová zóna. Pláže jsou na Lido nebo Cavallino-Treporti. Jízda vaporettem stojí € 7,50.

# 19.10.2019, 21:49.
Ještě bych potřebovala s kamarádkou vaši pomoc a radu. Chceme jet zítra vaporettem na San Marco a potom bych chtěla vidět ještě jeden z ostrovů. Je lepší zakoupit celodenní jízdenku? Můžeme potom na ni cestovat i na ostrovy? Nevíte, jak dlouho to trvá? Dá se stihnout prohlídka náměstí i ostrova? Je možná trasa vaporettem ze San Marco na ostrovy? Nebo se budeme muset vrátit? Moc děkuji. Věra.

Pro takové cestování je výhodnější si zakoupit celodenní jízdenku za € 20,00. Její platnost je 24 hodin od první validace a musíte ji validovat při každé změně dopravního prostředku. Jízdenku je možné využít pro dopravu ACTV - autobusy v Mestre, mezi Mestre a Benátkami, na ostrově Lido, tramvaje v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, na vaporetta v Benátkách i mezi ostrovy. Nelze ji použít na speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. Jak dlouho to trvá na ostrov, který chcete navštívit Vám neřekneme. Nenapsala jste, který ostrov chcete navštívit. Určitě se dá během jednoho dne zvládnout prohlídka San Marco a některého (některých) z ostrovů. Ze San Marco přímá vaporetta na ostrovy jezdí. Mapu linek a jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Pokud pojedete na jeden ostrov tam a zpět, kupte si dvě samostatné jízdenky po € 7,50.

# 18.10.2019, 08:49.
Moc děkuji. A ještě prosím, kde koupím časovou jízdenku? Je nám už přes 50 let a manželovi 60 let. Není nějaká sleva? Časovou jízdenku označím při první jízdě a běží čas od kterého se počítají ty 3 dny? Při dalších jízdách musím jízdenku opět označit? Děkuji. Vlaďka.

Jízdenky zakoupíte na pokladnách nebo v automatech. Např. na Piazzale Roma je nepřehlédnutelná pokladna ACTV. Pokladny jsou i u stanovišť vaporetta, stejně tak často i automaty. Sleva ve Vaší věkové kategorii není, ta není ani pro seniory. Jízdenka platí od první validace odpovídající počet hodin, tzn. 24, 48, 72, 168. Jízdenka se validuje při každé změně dopravního prostředku. Jsou bezkontaktní.

# 17.10.2019, 18:19.
Prosím, kolik je cena za jednotlivou jízdu autobusem č. 2 z Aquae (Mestre) do zastávky Liberta' Santa Chiara? Jsou zde slevy pro děti a důchodce? Děkuji za odpověď. Jiří.

Jízdenka na autobus ACTV č. 2 stojí € 1,50. Je jedno, zda jedete ze zastávky Aquae do zastávky Santa Chiara nebo mezi jinými zastávkami. Tato jízdenka umožňuje cestovat autobusy v Mestre, mezi Mestre a Benátkami a na ostrově Lido. Můžete ji použít také na tramvaje nebo People Mover. Nelze ji použít na cestu z letiště nebo na letiště Marco Polo. Platnost jízdenky je 75 minut od první validace a při změně dopravního prostředku je nutná opětovná validace. Jízdenka je jednosměrná. Není možné s ní tedy cestovat tam a zpět. Jízdenku zakoupíte v automatech, na pokladnách Venezia Unica nebo ACTV, zakoupíte ji také na stáncích, v tabácích nebo na barech. Bloček deseti jízdenek stojí € 14,00. Děti do šesti let cestují v městské síti ACTV zdarma, starší děti platí plné jízdné. Plné jízdné platí také senioři.

# 17.10.2019, 16:20.
Moc děkuji za rady. Ještě jsem se chtěla zeptat na jízdenky na Velký kanál a nebo na nějaké gondoly. Co je hezčí a kolik to stojí? Případně, kde je možné je zakoupit? Děkuji. Věra.

Cestovat po Velkém kanále můžete standardními vaporetty, tj. např. linkou ACTV č. 1 nebo 2. Jízdenka stojí € 7,50. Pokud budete během dne cestovat častěji, můžete vsi zakoupit celodenní jízdenku v ceně € 20,00. Platí pro dopravní prostředky ACTV - vaporetta v Benátkách a mezi ostrovy kromě linek 16, 19 a Casino, dále autobusy v Mestre a na ostrově Lido a také na tramvaje. K dispozici jsou i jízdenky na 2, 3 a 7 dní. Jízdenky zakoupíte na pokladnách, které jsou často u stanoviště vaporetta. Lze je také zakoupit v automatech. Informace o gondolách najdete v odpovědi ze dne 29.07.2019, 18:39. Cestu po Velkém kanále si užijete i vaporettem. Gondola je samozřejmě romantičtější, soukromější a dostanete se i do postranních kanálů. Tomu ale odpovídá samozřejmě cena.

# 17.10.2019, 10:47.
Prosila bych, jak se dostanu z letiště Treviso do Benátek na hotel Skandinavia? Budeme odlétat 1.1.2020. Je nějaké omezení v dopravě, ohledně karty, chtěla bych pouze dopravu, můžete poradit, jakou zakoupit? Děkuji. Vlaďka.

Z letiště Treviso jeďte Airport Bus Express za € 12,00 na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem č. 1 nebo 2 na Rialto. Jízdenka stojí € 7,50. Ze zastávky vaporetta jděte k mostu Rialto a pokračujte za ním po Calle del Fontego, která se stáčí doprava. Dovede Vás na náměstí Campo S. Bartolomio, na kterém před Vámi uvidíte Sotoportego de la Bissa. Sérií průchodů se dostanete až ke kanálu, přes který přejděte na Calle Sant' Antonio. Dovede Vás na náměstíčko Campo San Lio, které přejděte rovně a pokračujte po Salizada San Lio. U Pizzeria / Trattoria Gigi odbočte doleva na Calle del Mondo Novo. Tato ulice Vás dovede opět ke kanálu, přes který přejděte na náměstí Campo S. Maria Formosa. Přejděte za kostel, Hotel Scandinavia je po levé straně. Pokud chcete jen dopravu, nemá význam si zakládat kartu Venezia Unica. V závislosti na itineráři kombinujte jednorázové jízdenky za € 7,50 s časovými jízdenkami na 1 (€ 20,00), 2 (€ 30,00) nebo 3 (€ 40,00) dny. Pokud je Vám do 29. let, můžete si zakoupit Rolling Venice Card da € 6,00 a k ní třídenní jízdenku se slevou za € 22,00. Vzhledem k umístění ubytování toho pochodíte hodně pěšky. Při cestě zpět budou fungovat jízdní řády jako ve svátek.

# 16.10.2019, 22:01.
Prosím Vás o radu. V Benátkách budeme 3 dny a našel jsem možnost koupit 3. denní jízdenku + Rolling Venice za € 28,00. Je nám 21 let. Nevím, jak koupě probíhá, zda nejprve musíme koupit Rolling Venice Card a až poté 3. denní jízdenku, nebo zda nákup probíhá nějak naráz? A dále, zda se tahle možnost jízdenky dá koupit až v automatu v Benátkách nebo musíme koupit předem? Děkuji moc. Pěkný den. Tomáš.

Zakoupíte to všechno najednou. Online můžete zakoupit Rolling Venice Card přes Venezia Unica, kde si nejdříve vytvoříte kartu Venezia Unica, na kterou nahrajete odpovídající produkt. Online je možné koupit Rolling Venice Card pouze jako balíček se 72 hodinovou jízdenkou ve všech verzích, tj. bez dopravy z letiště, s jednosměrnou dopravou z letiště nebo s obousměrnou dopravou z letiště a na letiště. Po uhrazení obdržíte PNR kód, na základě kterého si Venezia Unica s nahranými produkty vyzvedenete v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Na místě lze zakoupit kartu Rolling Venice Card buď samostatně nebo s jízdenkou na 72 hodin pro mladé v uvedených verzích na pokladně Venezia Unica. O možnosti nákupu Rolling Venice Card v automatu nevíme.

# 15.10.2019, 21:21.
V lednu letíme do Benátek na 3 dny a chtěla bych navštívit okolní ostrovy Murano a Burano. Jsme studenti do 26. let a našla jsem si ACTV 3 day Transport + Rolling Venice. Lze na tuto kartu na ostrovy dojet? Děkuji za odpověď. S přáním hezkého večera Michaela.

Ano, tato jízdenka Vám umožní cestovat i na ostrovy Murano a Burano vaporetty společnosti ACTV. Platí pro autobusy a tramvaje v Mestre (a mezi Mestre a Benátkami), autobusy na ostrově Lido, na vaporetta v Benátkách a mezi Benátkami a ostrovy. Vše od ACTV. Nelze ji použít na People Mover, na speciální linky 16, 19 a Casino, na vaporetta Alilaguna, na cestu z letiště a na letiště. Pokud chcete jet z letiště autobusy č. 5 nebo 15, je potřeba mít k jízdence příplatek ve výši € 6,00 za jeden směr.

# 11.10.2019, 14:39.
Chystáme se s rodinou koncem října do Benátek. Ubytovaní budeme na táto adrese: Via Sant' Andrea 6, 30173 Favaro Veneto. Nemohu nikde zjistit, zda mi tady budou platit třídenní jízdenky zakoupené na Venezia Unica kartě. Děkuji moc za odpověď i ostatní, již přečtené, rady a zdravím Vás. Jana.

Favaro Veneto je v městské části benátské dopravy. Můžete tedy využívat jízdenky za € 1,50 na tramvaje a autobusy a také časové jízdenky.

# 10.10.2019, 20:57.
Nejdříve bych Vám ráda poděkovala za tuto úžasnou stránku a za vše, co pro nás turisty děláte. Je jasné, že vás to stojí spoustu času. Poprosila bych o radu. Přiletíme v pondělí v listopadu kolem 16:00 do Trevisa. Ubytovaní jsme v San Marco 2155, Benátky, 30124. Prosím, jaká je podle Vás nejrychlejší a jaká nejlevnější trasa? Využít ATVO, nebo autobus číslo 6 nebo linku A, směr na vlakové nádraží a potom vlakem na Venezia Santa Lucia a potom vaporetto linka č. 1 nebo č. 2? Přeji Vám krásný den a ještě jednou Vám opravdu velmi děkuji. Jitka.

Nejrychlejší doprava je Airport Bus Express za € 12,00 na Piazzale Roma a odtud vaporettem ACTV č. 1 za € 7,50 na Sant' Angelo. Nejlevnější je samozřejmě spojení autobusem MOM č. 6 na Treviso Centrale, odtud vlakem Trenitalia na Santa Lucia a odtud vaporettem č. 1 na Sant' Angelo. Otázkou je, zda úspora € 7,15 za to stojí vzhledem k času příletu.

# 10.10.2019, 19:17.
Asi jsem se špatně vyjádřila. Je mi 50 let a chtěla bych nějakou slevovou kartu na vstupy do památek, na vlaky a vaporetta. Děkuji. S pozdravem Lenka.

To jste se skutečně špatně vyjádřila, slevová karta je ta, kterou jsme Vám uvedli. Pokud chcete nějaké balíčky, které obsahují dopravu, vstupy a služby, najdete je na Venezia Unica. K dispozici jsou Silver City Pass, Gold City Pass a Platinum City Pass. Ty se liší ještě podle obsahu. Musíte si vybrat podle toho, co Vás zajímá. V ceně nejsou vlaky.

# 10.10.2019, 08:50.
Příští týden odlétám do Benátek a chtěla bych si pořídit slevovou kartu. Na internetu jsem našla návod pouze v angličtině a italštině. Nemohl byste mi nějak poradit? Děkuji. Lenka.

Nevíme, o jakou slevovou kartu Vám přesně jde. Pokud o Rolling Venice Card pro mladé ve věku od 6. do 29. let, potom si ji můžete zakoupit za € 6,00 na pokladně Venezia Unica v příletové hale na letišti Marco Polo.

# 09.10.2019, 13:22.
Přijedu trajektem Anek lines z Patrasu do Benátek. Asi 2.11.2019. Je nějaká snadná možnost nechat auto v přístavu a zajet si na snídani někam třeba na San Marco? Já vím, zní to hrozně. Děkuji. Jiří.

Můžete zaparkovat přímo v přístavu na VTP. Cena krátkodobého parkování je € 3,00 za hodinu. Odtud přejděte po mostě na Tronchetto a hned po levé straně je cesta ke stanovišti vaporetta Trochetto Mercato. Jeďte vaporettem ACTV č. 2 na San Marco. Jízdenka stojí €7,50.

# 07.10.2019, 14:08.
Vážený pane Řehůřku, prosím o radu. Poslední týden v říjnu jedeme na pět dní do Benátek. Kde máme zaparkovat auto? Jaká je cena? A jak se nejlépe dostat do hotelu Gorizia a La Valigia? Adresa: Calle Fabbri 4696/A - 4697/A San Marco. Děkuji moc za odpověď. S pozdravem Renata.

Automobil doporučujeme zaparkovat na Tronchetto. Toto parkoviště je určeno pro dlouhodobé parkování. Za 24 hodin zaplatíte € 21,00. Z Tronchetto jeďte vaporettem č. 2 na Rialto. Jízdenka stojí € 7,50. Jděte ve směru jízdy vaporetta až ke stanovišti vaporetta č. 1 a před ním odbočte doleva do úzké uličky Calle Bembo. Po ní jděte pořád rovně, navazuje na ni Calle dei Fabbri. Stále je to směr San Marco (žluté směrovky) a pořád rovně. Hotel Gorizia a La Valigia je po levé straně.

# 06.10.2019, 14:46.
Moc bych prosil o radu. Jak se nejlépe dostat z Tronchetta, kde chceme nechat auto, do apartmánu Castello 4007 Bragora? Nejbližší zastávka vaporetta je na Arsenale. Děkuji. Vše dobré. Jan.

Z Tronchetto jeďte vaporettem ACTV č. 2 na Piazzale Roma nebo Ferrovia a tady přestupte na vaporetto č. 1. To Vás doveze na Arsenale. Jízdenka stojí € 7,50. Můžete samozřejmě využít i časovou jízdenku. Z Arsenale jděte zpět ve směru příjezdu vaporetta a hned odbočte doprava do úzké uličky Calle dei Forni. První odbočka doleva je Remo Premo de la Pergola, která Vás dovede ke kanálu. Podél něj se vydejte doprava a hned přejděte po prvním mostku na druhou stranu. Za ním jděte rovně úzkou uličkou Calle Erizzo, která se stočí doleva a následně doleva odbočuje Calle Grandiben, na které je po levé straně Appartmento Bragora.

# 03.10.2019, 21:40.
Jak se dostaneme městskou hromadnou dopravou z letiště Marco Polo v Benátkách do hotelu Alexander na Via Forte Marghera 193/C, 30173 Mestre? Děkuji. Vladimíra.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 15 a vystupte na Forte Marghera Millosevic. Jízdenka stojí € 8,00. Můžete využít i libovolnou časovou jízdenku s příplatkem € 6,00 na cestu z letiště. Jděte ve směru jízdy autobusu, Hotel Alexander je po pravé straně.

# 02.10.2019, 12:58.
Chci se zeptat, kde je nejlepší a nejbližší parkování pro karavan pouze na jeden den. A jakými spoji se dostaneme do centra a za kolik? Děkuji. Gabriela.

Viz naše odpověď ze dne 18.09.2019, 23:49. Z Trochetto se dostanete na San Marco vaporettem č. 2 za € 7,50, ze San Giuliano nejdříve tramvají T1 na Piazzale Roma za € 1,50 a následně vaporettem č. 1 nebo 2 na San Marco za € 7,50.

# 01.10.2019, 07:54.
Chystáme se na výlet do Benátek. Máme zakoupené jízdenky na dva dny přes internet. Budeme ubytovaní v hotelu Alexander v Mestre. Je někde poblíž výdejní bankomat, nebo to stačí vyzvednout u řidiče autobusu? Děkuji. Jan.

Z Vaší otázky nevyplývá, jaké jízdenky přesně zakoupené máte. S největší pravděpodobností máte zakoupené karty Venezia Unica, na kterých máte nahrané jízdenky na 48 hodin za € 30,00. Pokud je tomu tak, tak tyto karty si vyzvednete v automatech nebo na pokladnách Venezia Unica na základě kódu, který jste obdrželi e-mailem. Automaty a pokladny se nachází na důležitých místech. Např. na letišti Marco Polo, na vlakové Stanici Mestre nebo na Piazzale Roma v Benátkách. Stejně tak z Vaší otázky nevyplývá, odkud je Vaše první cesta. Pokud z letiště Marco Polo, potom tuto jízdenku můžete použít s příplatkem ve výši € 6,00 za cestu z letiště, stejně tak na letiště.

# 30.09.2019, 20:15.
Děkuji moc za zprávu. Ono mě to totiž při zadání na mapě hodilo až na druhou stranu Benátek. Chtěla bych se ještě zeptat. My přiletíme asi v 10:35 a myslím, že se budeme moci ubytovat až odpoledne. Budeme mít jen malou tašku, protože letíme pouze na dvě noci. Budeme tam v sobotu a v neděli a v pondělí už letíme domů. Myslíte, že bychom mohly jít s kamarádkou pěšky? Oni nám psali, že bychom mohli buď jet tak, jak píšete, a nebo pěšky, ale ze stanice Santa Lucia. Je to nádraží? Ale netuším, jak je to daleko, případně jak se z Piazzale Roma dostat k tomu nádraží? Myslím, že bychom se mohly projít. Ještě se chci zeptat. Pokud bychom pouze chodily a chtěly se jen projet jako ana výlet, měly bychom si zakoupit nějakou jízdenku předem a nebo by platila ta kombinovaná, co jste doporučoval? Moc děkuji za všechny rady. Věra.

Můžete jít samozřejmě i pěšky. Z Piazzale Roma je to k Vašemu ubytování 1100 metrů. V tomto případě doporučujeme volit z letiště rychlejší autobus, Airport Bus Express, jehož cena je stejná jako za autobus č. 5, tedy € 8,00, ale nemá těch spoustu zastávek. Z Piazzale Roma přejděte po mostě Ponte della Costituzione k vlakovému nádraží Santa Lucia a jděte podél Velkého kanálu až k mostu přes něj, Ponte degli Scalzi. Tady se od Velkého kanálu odpojte a jděte mírně vlevo po Rio Tera Lista di Spagna. Dovede Vás na náměstí Campo San Geremia, na kterém je po pravé straně stejnojmenný kostel. Přejděte náměstí do levého protilehlého rohu a pokračujte ulicí Salizada S. Geremia. Dovede vás ke kanálu, přes který vede most Ponte delle Guglie. Za ním pokračujte rovně po Rio Tera S. Leonardo. Přibližně po 150. metrech odbočte doprava na Calle Colonna. Na rohu je směrem k této ulici umístěna žlutá směrovka S. Marcuola. Po chvíli se ulička výrazně zúží. Tady už neodbočujte směrem S. Marcuola, ale jděte rovně do úzké uličky a následně odbočte doleva na Calle Seconda del Cristo. Vaše ubytování je přibližně po 25. metrech po levé straně. Pokud chcete chodit pěšky, potom se Vám nevyplatí kupovat časovou jízdenku. Samostatná jízdenka na vaporetto stojí € 7,50 a koupíte ji i v automatu na stanovišti S. Marcuola / Casino. Pokud pojedete dvě jízdy vaporettem, je to pořád levnější než celodenní jízdenka za € 20,00. Minimálně doporučujeme se projet po Velkém kanále na San Marco.

# 28.09.2019, 19:10.
V polovině října jedeme s kamarádkou do Benátek. Ubytovaní jsme na Calle Piscina. Přesnou adresu ubytování nám poslali: Calle Piscina del Cristo 1722, ale nic takového nemohu na mapě nalézt. Najdu jen ulici Calle della Piscina, pokud je to ono. Nevím, jak se nejlépe dostat na tuto adresu. Popisu jejich cesty moc nerozumím - autobus na náměstí Piazzale Roma a odtud doporučují waterbus a vystoupit na stanici Marcuola boat station. Prý 5 minut lodí a odtamtud pěšky. Podle mapy mi připadá, že budeme od ubytování dost daleko. Můžete nám prosím poradit, co by bylo nejlepší použít? Děkuji. Věra.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma od odtud pokračujte vaporettem č. 1 po Velkém kanále. Vystupte na zastávce S. Marculoa / Casino. Zastávka je u náměstí Campo San Marcuola, u kterého je stejnojmenný kostel Chiesa di San Marcuola. Jděte podél kostela zprava a za ním odbočte doleva na Rio Tera Drio la Chiesa. Za malým náměstíčkem na tuto ulici navazuje Calle Seconda del Cristo. Vaše ubytování je hned po pravé straně. Jízdenka na autobus č. 5 stojí € 8,00 a na vaporetto č. 1 € 7,50. Můžete si zakoupit i kombinovanou jízdenku za € 14,00. Pokud budete po Benátkách více cestovat, potom je možné využívat časové jízdenky na 1, 2, 3 a 7 dní. Pro cestu z letiště potřebujete k této jízdnence příplatek € 6,00 za každý směr (z letiště, na letiště).

# 27.09.2019, 10:57.
Měl bych ještě prosím dva dotazy na nejrychlejší cestu z Lido na letiště Marco Polo s využitím ACTV vaporetta karty. Našel jsem spoj přes Rome2Rio, ale je to opačný směr, tzn. z letiště na Lido. Směr, který hledám z Lido na letiště, mi to nabízí jen dopravu Alilaguna, na kterou naše třídenní jízdenka neplatí. Je nějaká cesta z Lido na letiště, abychom využili ACTV vaporetta karty s tím, že 10 minut dojdeme před letištěm pěšky, tam kde končí zóna ACTV vaporetta karty. Pokud si zakoupíme ACTV vaporetta karty na tři dny, stačí ji při první jízdě aktivovat a potom již nemusíme přikládat na každém dalším využití dopravy? Platí ACTV vaporetta třídenní karta i na vlakové spoje z Mestre do Benátek? Děkuji moc za radu. Petr.

Pokud chcete používat dopravu ACTV, musíte jet z Lido vaporettem č. 1 na Piazzale Roma a odtud autobusem č. 5 na Tessera, kde končí platnost časové jízdenky bez příplatku na cestu až na letiště. Časovou jízdenku musíte validovat při každé změně dopravního prostředku. Časovou jízdenku nelze použít na vlaky z Mestre do Benátek.

# 26.09.2019, 14:09.
Prosím, jak se nejlépe dostanu z nádraží Venezia Mestre, kam přijedu autobusem č. 15 z letiště Marco Polo, do kempu Jolly Camping in Town v lokalitě Benátky Marghera? Děkuji. Olga.

Viz naše dopověď ze dne 21.02.2019, 13:34

# 21.09.2019, 09:47.
Jedu s manželkou do Benátek. Spíme v hotelu Falkenstainer Jesolo. Jaké je nejlepší spojení z letiště Marco Polo do hotelu a potom do centra Benátek? Moc děkuji za pomoc. Bary.

Z letiště Marco Polo můžete jet do Lido di Jesolo autobusem ATVO č. 10A nebo Airport Bus Express. Do Benátek se dostanete kombinací autobusu ATVO a vaporetta ACTV. Nejdříve musíte jet autobusem č. 23A do Punta Sabbioni a odtud vaporettem č. 15. Autobusy jezdí z a na autobusové nádraží. K hotelu a na hotel musíte jen městskou dopravou ATVO č. 2, zastávka č. 62.

# 20.09.2019, 17:04.
Moc děkuji. Mohu se ještě zeptat, jak často loď jezdí? Jsme v Praze na letišti a letadlo má půl hodiny zpoždění. Barbora.

Po půl hodině. Tak jak jsme psali v první dopovědi - 15. a 45. minutu. Poslední jede 0:15.

# 20.09.2019, 15:31.
Ještě bych se chtěla zeptat, kde mohu koupit lístky na vaporetto Arancio společnosti Alilaguna? Jde to přímo ve vaporettu nebo musíme jízdenky koupit někde u stánku na letišti? Moc děkuji. Bára.

Jízdenky na vaporetto Alilaguna koupíte na letišti Marco Polo v příletové hale, mají tam otevřeno do půlnoci. Můžete je zakoupit i přímo u stanoviště vaporetta. Počítejte s tím, že k stanovišti vaporetta je to z odletové haly přibližně 10 minut.

# 20.09.2019, 13:40.
Letíme dnes do Benátek a máme v plánu využít cestu z letiště (Tessera Centro) na Piazzale Roma za € 1,50. Potřebujeme se dostat na adresu Riva del Vin 730. Prosím, můžete mi poradit, jak se tam nejlevněji a nejrychleji dostat? Případně, zda máme jet raději lodí? Přilétáme v 18:45 a nejpozději v 19:00 hodin nusíme převzít ubytování, jinak chtěji poplatek € 35,00. Děkuji mnohokrát. Barbora.

Nevíme, zda došlo k nějakému omylu v časech, ale i kdybyste počítali s časem 18:45 jako výchozím z příletové haly, tak za 15 minut dojdete, nebo spíše skoro doběhnete, na Tessera Centro. Vaše ubytování je v blízkosti mostu Rialto. Výhodnější je cestovat z letiště Marco Polo vaporettem Arancio společnosti Alilaguna. Vystoupit musíte na Rialto, přejít přes most a jít podél kanálu ve směru jízdy vaporetta po Riva del Vin. Vaše ubytování je naproti stanoviště vaporetta. Vaporetto odjíždí z letiště v 19:15, 19:45, 20:15, atd. a na Rialto je za 56 minut. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu na výše uvedených stránkách získáte slevu € 1,00 za každý směr. Pokud pojedete autobusem č. 5, zaveze Vás na Piazzale Roma za 24 minut a odtud vaporetto č. 2 na Rialto za 16 minut, tzn. celkem za 40 minut bez času na přestup. Kombinovaná jízdenka stojí € 14,00.

# 19.09.2019, 11:10.
Kde se dají koupit jednodenní jízdenky za € 20,00 nebo dvoudenní za € 30,00? Na základě čeho se dá uplatit sleva na tyto jízdenky pro věkovou skupinu do 26. let? Stačí předložit pas? Moc děkuji za odpověď. Iva.

Všechny typy jízdenek - jednorázová za € 1,50 (autobus) nebo € 7,50 (vaporetto), časová na 1, 2, 3 nebo 7 dní zakoupíte v automatech nebo na pokladně Venezia Unica. Ty jsou na všech významných místech jako letiště, nádraží, nástupní ostrůvky vaporetta apod. Zdarma cestují děti do 6. let, ostatní platí plné jízdné. Mladí ve věku od 6. do 29. let si mohou zakoupit Rolling Venice Card za € 6,00. Ta umožňuje mimo jiné nákup zvýhodněné třídenní jízdenky za € 22,00. Jiné časové jízdenky zvýhodnění nemají. Věk se prokazuje např. pasem.

# 19.09.2019, 09:14.
Rád bych se zeptal, jak se nejlépe i nejlevněji dostanu z latiště Morco Polo na ostrov Sant' Erasmo. Poté z ostrova do centra a zpět? Děkuji. Martin.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem ACTV č. 4.2 nebo 5.2 na Fondamente Nove a odtud vaporettem ACTV č. 13 na ostrov Sant' Erasmo. Můžete si zakoupit kombinovanou jednosměrnou jízdenku za € 14,00 na autobus č. 5 z letiště a vaporetta. Její platnost je 90 minut. Zpět musíte jet opět vaporettem č. 13 a z Fondamente Nove dalším vaporettem podle cíle. Jízdní řády a mapy najdete na výše uvedených stránkách. Můžete si zakoupit i časovou jízdenku na celý pobyt nebo jeho část. V tomto případě potřebujete k této jízdence na autobus č. 5 z letiště příplatek ve výši € 6,00, případně stejný na cestu na letiště. Existuje i o něco rychlejší a přímější cesta, konkrétně z letiště vaporettem Alilaguna Arancio na Fondamente Nove a odtud vaporetem č. 13 na Sant' Erasmo. Tato kombinace je však dražší.

# 18.09.2019, 23:49.
Začátkem října se chystáme v rámci naší cesty navštívit Benátky. Jsme dva a pojedeme obytným autem. V Benátkách bychom rádi strávili jeden den. Doporučili byste nám prosím, kde zaparkovat? Děkujeme. Eliška.

Doporučujeme zaparkovat na Tronchetto. U budovy parkoviště projedete rovně pod budovou. Za ní je parkoviště pro dodávky, obytné automobily apod. Pokud budete v Benátkách trávit i noc, je výhodné zaparkovat na Caravan Park San Giuliano.

# 18.09.2019, 15:56.
Pokud si koupím jednorázový lístek za € 7,50 na vaporetto, znamená to, že mohu cestovat 75 minut s neomezenými přestupy? Děkuji. Kristýna.

Jedná se o jednosměrnou jízdenku. K dosažení cíle můžete využít více linek, ale zpáteční cesty během platnosti 75 minut nejsou povoleny. Pokud např. pojedete linkou č. 2 z Piazzale Roma na San Marco, nemůžete jet se stejnou jízdenkou zase zpět ze San Marco na Piazzale Roma. Platí samozřejmě jen pro linky ACTV a nelze ji použít stejně jako u časových jízdenek na vaporetta č. 16, 19 a Casino.

# 18.09.2019, 11:00.
Pane Řehůřku, koupil jsem pro naši rodinu ubytování na dvě noci / tři dny, abychom si udělali rodinný víkend, na což se moc těšíme a čím více se blíží cesta, tím více jsem si vědomý, že potřebují pomoc. Narazil jsem na váš úžasný web, kde je mnoho informací, nicméně i tak po přečtení mnoha témat si nejsem stále jistý a tak mám na vás velikou prosbu, zda byste nám mohl poradit. Počet osob: 2 dospělí a 2 děti ve věku 12 let. Přílet: Praha - Marco Polo - sobota dopoledne. Ubytování: A&O Venice Mestre, Via Ca' Marcello 19, 30172 Benátky. Rádi bychom se po příjezdu první den, tj. sobota, dopravili z letiště Marco Polo a ubytovali na zamluveném místě A&O Venice Mestre. Je to údajně 500 metrů od vlakového nádraží. Ponechali si tam věci a vyrazili na ostrov Murano, kde je údajně pěkná podívaná a strávili tam po okolí čas do večera. Poté cesta zpět na A&O Venice Mestre. Druhý den, tj. neděle ráno, bychom rádi jeli opět z našeho ubytování A&O Venice Mestre na celý den až do večera do centra Benátek - pohyb po centru pěšky a dopravou. Kdysi jsem tam byl s rodiči a měli jsme údajně lístek, kdy jsem si sednul na vodní autobus a ten projel hlavní trasu Benátek. K vidění bylo spousty hlavních míst, potom vyjel na otevřené moře a vrátil se zpět. Nevím, která linka toto umožňuje a zda je možné toto využít i při jednorázové jízdence a nebo zda je to delší jízda a vleze se pouze do jednodenní jízdenky. Cesta potom opět večer zpět z centra Benátek na ubytování A&O Venice Mestre. Třetí den, tj. pondělí ráno, bychom rádi před odletem zajeli na chvíli na ostrov Lido na pláž a okolí, tzn. odjezd zase z A&O Venice Mestre. Poté nejrychlejší a nejjednodušší cesta zpět z ostrova Lido na letiště Marco Polo. Toto je přibližně náš plán a jelikož jedeme do Benátek poprvé a nejsem schopen se nějak rychle moc orientovat na místě, moc Vás prosím, bylo by možné z Váši strany jako zkušeného člověka, který se opravdu vyzná v této lokalitě poradit dle našeho plánu, jakými spoji, zda vlakem nebo autobusem nebo vaporettem se všude dostat tam i zpět co možná efektivně, finančně pro nás čtyři lidi výhodně. Jak se dopravit z letiště na dané destinace ubytování, prohlídky míst a zase zpět na letiště, abychom měli základní informace co využít, kterým směrem jít a jaký spoj využít v našem počtu dva dospělí a dvě děti. Zda využít nějakou slevovou kartu, rodinnou slevu, nebo jednoduché jízdy? Jsme schopni klidně z letiště ujít pěšky třeba 1 km na nějakou zastávku, také i centrem města, děti jsou již větší a není v tom problém se projít uličkami a třeba jet potom hlavní trasy a úseky, kde bychom třeba potom zbytečně bloutili dopravou apod. Snažím se na to věci připravit tak nějak, abychom měli pohodu a klid a nemuseli řešit věci až na místě a tím nějak mít stresy a o to menší zážitek ze všeho. Moc vás tímto prosím, byl byste ochoten nám v tomto pomoci a dát informace? Věřím tomu, že místo našeho pobytu má spousty dalších lidí dle této nabídky ubytování včetně třídenního pobytu, kteří by určitě také uvítali, jak postupovat, případně i třeba nějaký tip pokud budeme v centru na jídlo, pití, vyhlášenou kávu nebo zmrzlinu, místa a také něco podobného, pokud se vydáme na ostrov Murano nebo Lido, co si ještě případně prohlédnou a využít tento příjemný čas. Děkuji Vám moc předem za nás a zcela jistě i za všechny, kteří se vydávají tímto směrem v průběhu září a října do Benátek. Petr.

Váš program je takový, že se Vám vyplatí zakoupit si dvoudenní nebo třídenní časovou jízdenku. Cena dvoudenní (48 hodin) jízdenky je € 30,00, cena třídenní (72 hodin) jízdenky je € 40,00. S touto jízdenkou můžete cestovat dopravními prostředky ACTV - autobusy (Mestre, Lido, Mestre - Benátky), tramvajemi (Mestre, Mestre - Benátky) a vaporetty (po Benátkách a mezi ostrovy). Nelze ji použít na speciální linky vaporetta č. 16, 19 a Casino a na cestu z letiště a na letiště. Její platnost je přibližně 1 km od letiště z Tessera. Nicméně cestu na letiště a z letiště je možné k této jízdence přikoupit za příplatek € 6,00. Dětem se vyplatí si zakoupit Rolling Venice Card za € 6,00 a k tomu zvýhodněnou třídenní jízdenku pro mladé od 6. do 29. let za € 22,00. Jinak tato jízdenka má stejné podmínky jako standardní včetně příplatků. Tyto jízdenky je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku. Základní jízdenka na autobus stojí € 1,50 a na vaporetto € 7,50. Tyto jízdenky jsou jednosměrné, přestupní a jejích platnost je 75 minut. Můžete také kalkulovat s tím, že si zakoupíte dvoudenní jízdenku a jednu cestu z letiště nebo na letiště za plnou cenu € 8,00. Z letiště Marco Polo na Mestre FS se dostanete autobusem č. 15 (jezdí i přes Tessera). Odtud je to k A&O Hotel Venezia Mestre necelých 500 metrů. Do Benátek se dostanete autobusem č. 2. Pro cestování po Benátkách vaporetty doporučujeme využít mapu, kterou najdete na výše uvedených stránkách. Najdete tam i jízdní řády jednotlivých spojů. Ty jezdí hodně často, proto nemá smysl časově plánovat jednotlivé jízdy. Okružními linkami jsou č. 4.1 (4.2) a 5.1 (5.2) - přímý (opačný) směr. Další okružní linkou je č. 2, kterou si detailně prohlédnete Velký kanál. Tipy na stravování najdete v článku Jídlo a pití v Benátkách. Všechno výše uvedené je už detailně popsané v našich otázkách a odpovědích. Stačí se do nich začíst a potřebné informace si z nich vybrat.

# 16.09.2019, 14:07.
23.9.2019 letíme na letiště Treviso a ubytovaní jsme poblíž Ponte di Rialto. Jak se dostaneme nejlépe do Benátek a kolik to bude stát? Děkuji. Dagmar.

Z letiště Treviso jeďte Airport Bus Express do Benátek na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 12,00. Z Piazzale Roma pokračujte vaporettem ACTV č. 1 nebo 2 na Rialto. Jízdenka stojí € 7,50. Na vaporetto můžete použít i časovou jízdenku, pokud ji budete využívat.

# 13.09.2019, 12:04.
Jak se nejlépe dostat z letiště Marco Polo do Mestre k hotelu Alla Giustizia po 19. hodině? Děkuji. Lenka.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 15 (19:15, 16:45, 20:15) na Mestre FS. Jízdenka stojí € 8,00. Odtud pokračujte autobusem č. 10 (19:38, 20:38, 21:33) směr Assegiano a vystupte na Via Miranese / Giustizia. Zastávka je přímo před Hotel AllaGiustizia. Z vlakového nádraží můžete jít i pěšky. Postavte se čelem k nádražní budově a jděte po Via Trento doprava. Na konci nádražních budov uvidíte po levé straně podchod. Ten Vás dovede na Via Giustizia. Na jejím konci, u kruhového objezdu, je hotel. Z nádraží je to ale přibližně 1 km.

# 12.09.2019, 13:28.
ACTV osobně nedoporučuji - moc lidí na lodi a 2x dražší lístky. 2 dospělí a 2 děti ve věku 6 a 8 let za € 60,00 tam i nazpět. Po slevě, kterou doporučujete, je celková cena € 55,00. Za mě, pokud se chcete jednoduše a hlavně levně dostat z Punta Sabbioni do Benátek k centru, zkuste raději Doge di Venezia. Zaplatili jsme celkem € 30,00 tam i nazpět za všechny, což je značná úspora. Lístky lze zamluvit nebo dokonce objednat a zaplatit předem online. Mají několik lodí ve své flotile. Časy odplutí sedí a loď kotví nedaleko Piazza San Marco. Co se týká parkování: první parking po příjezdu do Punta Sabbioni neberte - €7,00 za den - lákající domorodci. Veřejný parking blízko kotviště € 6,00 za 12 hodin ujde, ale zkuste ještě popojet po mole směrem k majáku. Přibližně 400 metrů od přístaviště je asi 10 parkovacích míst s označením Sosta Libera neboli parkování zdarma. Jedenkrát jsme měli štěstí, podruhé již nikoliv. Zaparkovali jsme tedy hned u autobusové zastávky v zahradě na soukromém parkovišti za € 5,00 za den a super. Martin.

Děkujeme za zpětnou vazbu a zkušenost. ACTV je dopravce, který pokrývá Benátky komplexně. Existuje samozřejmě spousta dopravců, kteří operují na nejžádanějších linkách, kterou Punta Sabbioni - San Marco bezesporu je. Jen pro cestu tam a zpět to může být výhoda, pro nějakou navazující dopravu už ne. Ohledně parkování je také vždy velké množství alternativních nabídek, které jdou s cenou dolů. Každopádně děkujeme za tipy a věříme, že někomu přijdou vhod.

# 08.09.2019, 19:14.
Chystáme se začátkem října na prodloužený víkend do Benátek na Bienále. Budeme ubytovaní v Lido di Jesolo. Chtěli bychom se zeptat, zda je možné v tomto termínu dojet autobusem z Lido di Jesolo do Punta Sabbioni a dále vaporettem do Benátek. Případně prosíme o číslo autobusu a označení a číslo vaporetta do Benátek a pokud bychom jeli z Punta Sabbioni na Burano, jaké je číslo vaporetta tam. Děkuji. Aleš.

Z Lido di Jesolo do Punta Sabbioni se dostanete autobusem ATVO č. 23. Jízdenka stojí € 3,00, zpáteční € 5,50. Z Punta Sabbioni se do Benátek dostanete vaporettem ACTV č. 15, na Burano vaporettem ACTV č. 12. Jízdenka na vaporetto stojí € 7,50, celodenní jízdenka € 20,00 a kombinovaná jízdenka Venezia Metropolitana 24 stojí € 35,00. Tuto jízdenku můžete využít na autobusy ATVO i vaporetta ACTV. Oproti výše uvedené kombinaci jízdenek se nevyplatí, výhoda je až v případě, kdy máte děti do 11. let. Na tuto jízdenku mohou cestovat s Vámi dvě. Jízdní řády a mapy najdete na výše uvedených stránkách.

# 02.09.2019, 21:41.
Pane Řehůřku, chtěla bych Vás poprosit o radu při naší cestě do Benátek do přístavu, odkud budeme vyplouvat na okružní plavbu po řeckých ostrovech. 14.9.2019 přiletíme dopoledne do Benátek na letiště Marco Polo, ubytovaní jsme v Hotel Palazzo Martinelli Dolfin. Check-in je na Santa Croce 515. Další den se nalodíme a vyplouváme. Jak se nejlépe dostaneme z letiště do hotelu? Hotel by měl být nedaleko přístavu, odkud odplouvají velké lodě na okružní plavby. V Benátkách jsme byli před dvěma lety, bydleli jsme nedaleko Náměstí sv. Marka a z letiště jsme jeli vaporettem. Byl byste tak laskavý a poradil nám nejlepší trasu k hotelu a do přístavu? Předem moc děkuji za informace. Milena.

Check-in máte na Piazzale Roma. Musíte se dopravit tedy na Piazzale Roma. Nejlépe Airport Bus Express za € 8,00. Santa Croce 515 je v budově u Velkého kanálu, tj. v budově vpravo od městského parkoviště ve směru k mostu. Do Hotel Palazzo Martinelli Dolfin se dostanete z protilehlé strany Piazzale Roma. Musíte přejít na Rio Tera Sant' Andrea a k soustavě mostků. Víceméně se musíte dostat na druhou stranu kanálu, který je souběžný s Rio de S. Andrea, podél kterého musíte jít doprava až k hotelu. Do přístavu se z Piazzale Roma dostanete vláčkem People Mover za € 1,50.

# 01.09.2019, 14:59.
Od 7.9. do 14.9.2019 budeme pobývat v kempu Europa v Sottomarina. Rádi bychom také udělali výlet do Benátek a ostrovů Burano a Murano. Můžete nám prosím poradit, jak se nejlépe dopravit na tato místa, pokud možno během jednoho dne bez použití auta? Je možné využít lodní dopravu už rovnou ze Sottomarina nebo přilehlé Chioggia? Pokud je zde tedy vůbec spojení. Předem moc děkuji za odpověď. Olga.

Ze Sottomatina, konkrétně Ponte Isola dell' Unione jezdí do Benátek společnost Rafaello Navigazione. Linku provozuje do 30.9. Do Benátek jezdí v 9:00, zpět v 17:00. Na ostrovy Murano, Burano a Torcello jen do 8.9. Více informací včetně cen a rezervačního formuláře najdete na výše uvedených stránkách. Z Chioggia, konkrétně z Piazetta Vigo, jezdí standardní linka č. 11 společnosti ACTV. Jedná se o kombinaci vaporetta a autobusu - po ostrovech jezdí autobus. Končí na Lido. Odtud potom můžete jet dalšími vaporetty do Benátek a na další ostrovy. Jízdní řády a ceníky najdete na výše uvedených stránkách.

# 28.08.2019, 10:03.
Chystáme se na prodloužený víkend v září do Benátek autem, ubytování máme rezervované na ostrově Lido. Dá se tam dojet trajektem, případně jak, je to cenově výhodnějjší nebo je lepší zaparkovat na pevnině na některém sběrném parkovišti a jet na hotel MHD? Děkuji za odpověď a krásný den. Petra.

Auto Vám bude na ostrově Lido víceméně k ničemu. Pokud však máte v ceně ubytování i parkování, může to být levnější varianta. Trajekty na ostrov Lido jezdí z Tronchetto. Pojedete za mostem doprava k parkovišti Tronchetto, projedete (podjedete) parkovacím domem a za ním se vydáte podél parkoviště doleva. Na konci je stanoviště trajektu. Je to dobře značeno. Za auto do délky 4 metry zaplatíte € 13,00, za auto do délky 4,5 metru zaplatíte € 21,00 a za delší auto nebo dodávku zaplatíte € 26,00. Za osobu potom zaplatíte podle tarifu ACTV. Základní jízdenka stojí € 7,50. Můžete ale použít i časové jízdenky, pokud je budete během pobytu využívat. Můžete také zaparkovat na Tronchetto, kde Vás parkování za každých 24 hodin vyjde na € 21,00. Odtud se potom na Lido dostanete vaporettem č. 2 na Piazzale Roma a následně vaporettem č. 1 na Lido. Po ostrově Lido potom jezdí autobusy ACTV. Základní jízdenka na autobus stojí € 1,50, můžete však využít i výše zmiňované časové jízdenky. Jízdní řády trajektů, vaporetta a autobusů najdete na výše uvedených stránkách - Servizi di Mobilita' / Autobus, Vaporetto resp. Ferry Boat.

# 27.08.2019, 15:39.
Plánujeme jednodenní výlet po Benátkách. Přijedeme autem, podle vašich dřívějších odpovědí už asi vím, kde nejlépe zaparkovat a autobusem přejet přes most. Chtěla bych Vás požádat o radu, jak nejlépe si naplánovat cestu Benátkami, abychom viděli co nejvíce a zbytečně moc neutráceli za plavbu loďkami. Děkuji za odpověď. Ivana.

Itineráře nezpracováváme, není to v našich časových možnostech. Nicméně minimálně jednu plavbu vaporettem doporučujeme absolvovat. Z Piazzale Roma jeďte vaporettem č. 2 po Velkém kanále na San Marco. Cesta Vás vyjde na € 7,50 a určitě stojí za to. Pokud se chcete vyhnout vaporettu, můžete samozřejmě jít pěšky. Trasa z Piazzale Roma na San Marco je značená žlutými směrovkami. Pokud chcete navštívit i další ostrovy, např. Murano, Burano, Torcello, Lido atd., vyplatí se Vám celodenní jízdenka za € 20,00.

# 27.08.2019, 10:50.
Vážení Řehůřkovi. nejdříve bych Vám chtěla poděkovat za vaše stránky, z kterých čerpám informace na naše výlety. Koncem října se chystáme do Benátek a v tamní dopravě mám trochu zmatek. Nevím, jak se máme dostat z letiště Marco Polo na naše ubytování na adrese Via Fratelli Bandiera 194, Marghera a následně z tohoto ubytování do centra Benátek? Mohu Vás požádat o odpověď, kterým autobusem a na kterou zastávku jet? Předem děkuji za odpověď. Žaneta.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 15 (jezdí do 20:15, v neděli a ve svátek do 19:50). Vystupte na zastávce Piazza 27 Ottobre / Colombo. Odtud pokračujte autobusem č. 53E a vystupte na zastávce Via Fratelli Bandiera / Cruto. Jízdenka stojí € 8,00. Můžete využít i nějakou časovou jízdenku s příplatkem € 6,00 pro cestu z letiště. Jděte ve směru jízdy autobusu. Vaše ubytování je po pravé straně. Do Benátek se dostanete zmiňovaným autobusem č. 53E, ale v opačném směru. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 26.08.2019, 21:38.
Řehůřkovi, na základě doporučení bych ráda zakoupila na internetových stránkách ATVO jízdenky na Expresbus z letiště Treviso do Benátek na Piazzale Roma, abychom se na letišti již nezdržovali a mohli rovnou do autobusu. Při zadání platby kartou je volba pouze credit card. Může to být problém, když vlastním pouze debetní kartu, nebo lze platbu uskutečnit i kartou debetní? Ptám se proto, že známí v půjčovně aut v Itálii narazili právě na problém s tím, že nevlastnili kreditní kartu, která byla podmínkou platby a ačkoliv měli rezervaci zaplacenou, nebyla platba uznána s tím, že lze platit pouze kreditními kartami. Prosím, máte zkušenost v tomto směru a může se stát, že s debetní kartou narazíme? Děkuji předem za radu či případnou zkušenost. Iva.

Airport Bus Express je možné na výše uvedených stránkách zaplatit i debetní kartou. Budete přesměrovaní na standardní platební bránu. Co se týče autopůjčoven, je to běžná praxe autopůjčoven. Kretní karta ale souvisí s depzitem, který si v autopůjčovně zablokují.

# 25.08.2019, 12:54.
Pane Řehůřku, prosím pěkně o informaci, jak se dostanu z letiště do kempu Jolly Camping in Town a případně kolik to stojí a kde si zakoupit jízdenku? Děkuji mnohokrát a přeji krásné dny. Barbora.

Viz naše odpověď ze dne 26.05.2019, 13:26. Další informace najdete v odpovědi ze dne 21.02.2019, 13:34. Na Mestre FS se dostanete z letiště Airport Bus Express za € 8,00.

# 24.08.2019, 22:28.
Chtěla bych poprosit o radu. Vím, že 24. hodinové časové jízdenky platí mezi Mestre a Benátkami, ale nikde nemohu najít, kde je hranice, kde tato část končí. Máme ubytování na Via del Bosco 16/A, Marghera, Itálie a nejsem si jista, zda odtud mohu jet do Benátek na tuhle časovou jízdenku. Děkuji za odpověď. Martina.

Vaše adresa spadá do platnosti městského tarifu. Do toho spadá Marghera i Zona Industriale.

# 21.08.2019, 11:34.
Mnohokrát děkuji za vyčerpávající odpověď. Ještě jeden dotaz prosím. Nedá se náhodou z Mira dojet nebo pěšky - nemám odhad vzdálenosti - do kempu Fusina a odtud trajektem, který by dorazil k benátskému Lidu? Netuším, zda to jde a kolik to stojí? Někde jsem zahlédla tuto možnost. Mnohokrát děkuji za odpověď. Magdalena.

Pěšky je to kolem 12. km. Veřejnou dopravou se tam dostanete autobusem ACTV č. 53E směr Benátky. Vystoupit musíte na Via Padana / Colombara. Je to zastávka naproti hotelu Alle Torri. Musíte přejít na druhou stranu ulice a jet opačným směrem autobusem č. 16 do Fusina. Je to o zónu méně než do Benátek, potřebujete tedy jízdenku za € 2,20 nebo € 2,80 (podle lokality, kde máte v Mira přesně ubytování). Z Fusina potom jezdí lodní linky do Benátek (Zattere) nebo na Lido (Alberoni). Jízdenka do Benátek stojí € 8,00, zpáteční € 13,00. Je možná i jízdenka integrovaná s benátskou dopravou (vaporetta ACTV, autobusy a tramvaje ACTV) za € 26,00 na 24 hodin, za € 58,00 na 72 hodin. Jízdenka na Lido stojí € 8,00, zpáteční € 14,00. Jízdní řády najdete na Terminal Fusina.

# 20.08.2019, 15:14.
Poslední víkend v září letíme do Benátek. Jsme ubytovaní v obci Mira. Prosím, můžete nám poradit cestu z letiště marco Polo do obce Mira? Z místa ubytování chceme navštívit Benátky a Padovu. Mira, Veneto, Itálie - směr Benátky, Mira, Veneto, Itálie - směr Padova. Rovněž prosíme o tipy na přepravu do těchto měst. Děkuji za odpověď. Magdalena.

Z letiště Marco Polo jeďte Airport Bus Express za € 8,00 do Benátek na Piazzale Roma. Odtud pokračujte autobusem ACTV č. 53E do Mira. Jízdenka na tento meziměstský autobus přes 3 zóny (mezi křižovatkami Malcontenta a Oriago) stojí € 2,80 nebo 4 zóny (Mira Est - Dogaletto, Curano, Mira Nord a Mira Taglio - Borbiago, Marano, PiazzaVecchia) stojí € 3,40. Jízdenka zakoupená v autobuse stojí € 4,50. Do Benátek se dostanete stejným autobusem za stejnou cenu, do Padovy také ale opačným směrem. Jízdenka stojí € 4,00, zakoupená v autobuse € 7,00. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 19.08.2019, 23:07.
Poslední srpnový týden se chystáme do Bibione - dva dospělí a dvě děti ve věku 6 a 7 let a rádi bychom některý den navštívili Benátky, případně i, pokud bude chuť, Murano a Burano. Česká cestovka nabízí celodenní výlet za přibližně 1000,- Kč pro dospělého. Má smysl řešit alternativní dopravu, např. u místních agentur, případně zvolit veřejnou dopravu, taxi nebo jiný způsob? Vlastní auto mít k dispozici nebudeme. Děkuji za odpověď. David.

Přibližně stejná cena je lodí Fenice, která Vás vyjde pro dospělého na € 44,00. Vyjíždí z přístavu Baseleghe od pondělí do pátku v 8:30 a zpět z Benátek v 16:00. Do Benátek můžete jet také autobusem č. 7 nebo 52 společnosti ATVO. Zpáteční jízdenka Vás vyjde na € 13,10. Zaveze Vás na Piazzale Roma. Jízdenka na vaporetto stojí € 7,50. Pokud ale chcete na ostrovy Murano a Burano, vyplatí se Vám celodenní jízdenka za € 20,00. Individuálně tedy zaplatíte za dopravu do Benátek a zpět a po Benátkách € 33,10.

# 19.08.2019, 20:12.
Přeji krásný večer pane Řehůřku. Pozítří vyrážíme na tři týdny do Itálie a jako poslední zastávku jsme si vybrali Benátky. Budeme zde bydlet na adrese Via Rossignago, 7, Spinea, Veneto 30038. Nevíte prosím, jak se nejlépe dostat z této adresy do historického centra Benátek? Předem děkuji za odpověď. Martina.

Kousek od Vašeho ubytování, přibližně 200 metrů, je zastávka autobusů ACTV. Vyjděte z Vašeho ubytování a vydejte se po Via Rossignano doprava. Na kruhovém objezdu odbočte doleva na Via Roma. Po pravé straně uvidíte zastávku autobusu. Zastavují tady autobusy 4DE, 7, 7DE a 7E. Všechny jedou do Benátek na Piazzale Roma. Spinea je v meziměstském pásmu, jízdenka do Benátek stojí € 2,80. Bloček deseti jízdenek Vás vyjde na € 24,00. Pokud zakoupíte jízdenku až v autobuse, vyjde Vás na € 4,50. Z Piazzale Roma můžete do Benátek pokračovat pěšky nebo vaporettem. To Vás vyjde na € 7,50. Celodenní jízdenka stojí € 20,00. K dispozici jsou i jízdenky na 2,3 a 7 dní. S časovou jízdenkou (platí na autobusy, tramvaje a vaporetta) můžete jet autobusem už z Mestre. Pokud ji budete mít, můžete ze Spinea cestovat s jízdenkou za € 2,20 a v Mestre validovat časovou jízdenku.

# 19.08.2019, 19:16.
Příští týden letíme na 3 dny do Benátek. Kupujeme kartu Venezia Unica a ta podle informací na jejich stránkách platí i do Mestre. Ubytovaní budeme v Mira a já jsem se chtěla zeptat, zda s Venezia Unica budeme platit cestu autobusem až z Mestre, nebo na kartě nezáleží a budeme platit už z Piazzale Roma. Děkuji. Eliška.

Máte zřejmě na mysli nějakou časovou jízdenku, kterou budete mít nahranou na kartě Venezia Unica. Ve Vašem případě s největší pravděpodobností na 3 dny (72 hodin). V první řadě počítejte s tím, že tato jízdenka neplatí na cestu z letiště ať už Marco Polo nebo Treviso. V případě letiště Marco Polo si můžete tuto cestu zakoupit za příplatek € 6,00 pro každý směr. V případě Treviso to možné není. Mira je v meziměstském pásmu. Na cestu tam tedy není možné použít jízdenky v městském tarifu, tedy i časovou jízdenku nahranou na Venezia Unica. Jízdenka z Mira do Mestre stojí € 2,20 nebo € 2,80. Záleží na tom, kde se přesně Vaše ubytování nachází. Pokud mezi křižovatkami Malcontenta a Oriago, tak platí nižší sazba, pokud v Dogaletto nebo Curano, tak platí vyšší sazba. Z Mestre na Piazzale Roma už potom můžete používat časovou jízdenku. Je ji třeba vždy validovat. Meziměstské jízdenky je možné zakoupit i v bločku po 10. kusech, vyjdou Vás na € 19,00 resp. € 24,00. Pokud tuto jízdenku zakoupíte až v autobuse, vyjde Vás na € 4,50.

# 18.08.2019, 16:37.
Za 14 dní letíme do Benátek. Ubytování jsme sehnali v kempu Jolly Camping in Town. Přistaneme v Trevisu. Jak se nejlépe ke kempu dostat? Děkuji. Petra.

Viz naše odpověď ze dne 21.02.2019, 13:34. Na Mestre FS se dostanete Airport Bus Express.

# 15.08.2019, 22:10.
V posledním srpnovém týdnu plánuji s rodinou jednodenní návštěvu Benátek. I když jsem si pročítal odpovědi na dotazy, nenašel jsem tam podrobnější možnost Benátky navštívit z poloostrova Lido di Jesolo. Kamarád tam letos byl a doporučoval mi nechat auto v Punta Sabbioni a lodí se nechat převézt do Benátek. Mě se to líbí, hlavně si myslím, že by cesta mohla být klidnější oproti parkování přímo v Benátkách. Jak píšete, za přibližně € 20 je možné využívat i další linky stejné společnosti. Bohužel neumím vyhodnotit, zda není lepší nechat auto přímo na parkingu v Benátkách za € 21,00. Budeme ubytovaní nedaleko Bibione. Můžete mi prosím poradit? Moc Vám předem děkuji. Pěkný den. Petr.

Viz naše odpověď ze dne 21.06.2019, 15:44.

# 14.08.2019, 22:52.
V pátek letím do Benátek na letiště Marco Polo. Poradíte prosím, jak se nejlépe dostat na adresu Corte Loredana, Cannaregio 1863/D, Cannaregio? Moc vám děkuji. Lenka.

Z letiště Marco Polo jeďte vaporettem Arancio společnosti Alilaguna. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online rezervaci na výše uvedených stránkách získáte slevu € 1,00 za každý směr. Vystupte hned na první zastávce Madonna dell' Orto. Cesta tam trvá půl hodiny. Od stanoviště vaporetta přejděte do vnitrozemí až ke kanálu Rio Madonna dell' Orto a vydejte se před ním doprava. Dojděte k mostku a přejděte přes kanál. Pokračujte po Calle Loredan, která Vás dovede k dalšímu kanálu Rio della Sensa. Opět se před ním vydejte doprava a hned přejděte po mostku na druhou stranu. Pokračujte po Calle del Forno stále rovně až k dalšímu kanálu Rio della Misericordia. Opět se před ním vydejte doprava a po mostku přejděte na druhou stranu. Hned za kanálem odbočte doleva na Corte Loredana. Vaše ubytování v Corte Loredana je za malým náměstíčkem po levé straně. Od zastávky vaporetta je to přibližně 500 metrů.

# 07.08.2019, 14:14.
Příští týden budeme ubytovaní ve starém centru Padovy, 3 Via Dante Alighieri a na jeden den bychom chtěli jet na výlet do Benátek. Poradil byste mi, jak se nejlépe dostat z tohoto místa na ostrov Burano? Moc děkuji. Katka.

Od ubytování přejděte po Via Dante Alighieri na Corso Milano, kde po levé straně je zastávka autobusu. Jeďte linkou č. U06 za € 2,00 na vlakové nádraží. Dopravu provozuje FS Busitalia Veneto. Odtud pokračujte vlakem Trenitalia za € 4,35 na Venezia Santa Lucia. Odtud už musíte pokračovat vaporettem ACTV. Nejdříve linkou č. 4.2 nebo 5.2 na Fondamenta Nove a následně linkou č. 12, která Vás zaveze na Murano, Burano, Torcello. Jízdenka stojí € 7,50, zřejmě se Vám ale vyplatí celodenní jízdenka za € 20,00.

# 31.07.2019, 17:41.
Chtěl bych poprosit o radu, jak se můžeme dostat z Piazzale Roma v Benátkach na ostrov Burano? Děkuji moc za radu. Dominik.

Vaporetty 4.2 nebo 5.2 na Fondamente Nove a odtud vaporettem č. 12.

# 29.07.2019, 21:35.
Chtěla bych Vás moc poprosit o informace, jak se nejlépe dostaneme z Rosolina Mare do Benátek. Dočetla jsem se, že je možné se přepravit z Chioggia do Benátek trajektem. Nevíte prosím, jak jezdí a jaké jsou ceny? Předem velice děkuji za vaši odpověď. Markéta.

Viz naše odpověď ze dne 18.07.2019, 19:55.

# 29.07.2019, 18:39.
První zářijový víkend letíme s ženou do Benátek. Chceme se projet gondolou, už v pátek večer. Bývá tam v tuto dobu přeplněno nebo vždy nějakého gondoliéra najdeme? Nebo to máme nechat až na sobotní ráno? A jsou všechny gondoly stejné nebo máte nějaký tip? Děkuji. Michal.

Obecně v podvečer bývají gondoly více využívané než dopoledne. Nicméně vzhledem k ceně je velká pravděpodobnost, že s volnou gondolou uspějete i večer. Gondoly jsou regulované městem. Oficiální nástupní místa jsou Danieli, Molo, Dogana, Trinita', Santa Maria del Giglio, San Toma', Carbon, Santa Sofia, San Marcuola. Sazby schválené městskou radou jsou € 80,00 od 9:00 do 19:00 a € 100,00 od 19:00 do 3:00. Jedná se o projížďky kolem půl hodiny a obsazenost gondoly je maximálně 6 osob. Pokud neobsadíte celou gondolu, může být výhodné obsadit sdílenou gondolu - viz Get Your Guide. Za € 2,00 funguje také služba převozu z jednoho břehu Velkého kanálu na druhý.

# 29.07.2019, 13:24.
Omlouvám se, ještě jeden dotaz. Jak se dostat na ostrov Lido na koupání? Počítáme s celodenním výletem do města. Ještě jednou děkuji za ochotu. Marek.

Nevíme, odkud jedete. Nicméně na ostrov Lido jezdí vaporetta, např. z Piazza San Marco vaporetto č. 1, z Punta Sabbioni vaporetto č.14, Fondamente Nove vaporetto č. 5.2. Z Lido S.M.E. potom jezdí k pláži autobusy V.

# 29.07.2019, 13:14.
Budeme stát v Caravan Camp San Giuliano. Jaká je nejlepší cesta do Benátek, nejspíš autobusem nebo tramvají? A potom po městě. Nechám si poradit od zkušených, abych nebloudil. Děkuji za rady. Marek.

Musíte přejít podél parku a kanálu směrem k Mestre po Via S. Giuliano až na zastávku San Giuliano. Do Benátek z ní jezdí tramvaje i autobusy. Od Caravan Park San Giuliano je to přibližně 1 km. Od semaforu před čerpací stanicí tam vede přechod pro chodce a asfaltová spojka.

# 26.07.2019, 09:03.
Děkuji Vám za zprávu. Výlet jsme již absolvovali. Od neděle večer a ve středu 24.7.2019 v poledne jsme přiletěli. Na letišti jsme zakoupili ihned po příletu za € 8,00 jízdenku a za 2 minutky už jsme jeli autobusem na Piazzale Roma, kde jsme si na pokladně koupili 3. denní jízdenku na 72 hodin a 14. letá dcera měla slevu ... a během 15. minut jsme dojeli vaporetem na S. Marcuola Casino + kousek došli na ubytování k hostitelce. Potom jsme ještě vyzarazili ze S. Marcuola Casino vaporettem do města a vraceli se okolo půlnoci po přesedání / přestupování u Rialto u S. Zaccaria u sv. Marka a .... takže jsme hned začali plně využívat 3. denní jízdenku na 72 hodin. Druhý den brzy ráno jsme vyrazili na S. Marco Zaccaria a na zvonici Sv. Marco, most vzdechů, bazilika ... nikde ještě žádné fronty, prostě paráda. Ve zvonici jsme přišli a byli první u vstupenek - nikde nikdo. Před polednem jsme cestovali přes Lido na Murano a hlavně Burano, což bylo kouzelné, hlavně ty fasády a nakloněná zvonice Santa Barbara, potom za hodinu jsme už frčeli zpátky na Lido, kde jsme si na dvě hodiny poleželi na pláži a plně využili koupání, osvěžili se, prostě báječně. Večer jsme z Lida vyrazili zpět do města, stihli krásný západ slunce se zastávkou za Zaccaria, znovu skočili do vaporetto a jeli jsme zpět na S. Marcuola Casino, nakoupili si v COOP snídani na úterý a před půlnocí u hostitelky jsme zalehli. V úterý ráno jsme vyrazili od nás z Casina jedničkou na Rialto, kde opět ještě nebyli žádní turisté, jen pár lidiček, nadšených jako my. Také tržiště s ovocem, stánky, bezva. Rialto Mercato. Prošli jsme potom Cannaregio křížem krážem a našli nejužší uličku Calle Varisco plus dům Marco Polo a spoustu krásných zákoutí a náměstíček v této lokalitě, ochutnali vždy něco malého v osteriích a pekárnách ... až jsme došli podle nemocnice nahoru na Fondamente Nove, skočili jsme na loď 5.1 a vyrazili se osvěžit na Lido zase na tři hodinky si užít koupání a zase ochutnat něco dobrého. V 17. hodin jsme se vrátili na Zaccaria a zpět do města. Jeli jsme na zastávku Salute a šli okolo baziliky na cíp nábřeží. Úžasné. Vraceli jsme se a ještě kousek zpět jsme narazili na Gondola Tragheto Giglio, kde jsme se nechali převézt na gondole přes kanál za € 2,00 ještě se 4. mexickými turisty. Super. Prošli jsme uličkami a vrátili se naposled na S. Marco, kde jsme ještě vyfotili holuby na S. Marco a zvonici z jiného úhlu s naprostou modrou čistou oblohou. Skvělé fotky. Ještě jsme skočili na dvojku a jeli se podívat naproti na ostrov sv. Jiří - S. Giorgio, kde jsme potom fotili blížící se krásný západ slunce. Dvojkou za chvíli zpět na Zaccaria. Potom jsme večer zamávali, přestoupili na jedničku a vraceli se k nám na Casino. U nás naproti Teatro Despar jsme si dali poslední pizzu a vyrazili spát k hostitelce zase pozdě kolem 23:30 hodiny. Ve středu ráno jsme si sbalili a v 9 hodin jsme poslední jízdou vaporettem vyrazili od nás z Casina na Piazzale Roma, koupili si jízdenku na letiště a hned podle jízdního řádku frčeli autobusem jako o závod. Vše skvěle navazovalo na minuty. Na letišti nám to připadalo nepřehledné, až zmatečné. Ale vše proběhlo dobře. Omlouvám se, nějak jsem se rozepsala, ale chtěla jsem tím říct a potvrdit, že to přesně splnilo naše očekávání se vším všudy. Dcera několikrát zopakovala, že jsem to opravdu vychytala. Hlavně s tou jízdenkou. 3. denní jízdenka, neboli lítačka, se opravdu vyplatila. vaporetto jsme použili snad 30x. Člověk jen přijde, validuje jak v tramvaji a jede. Současně jsme na něm i odpočívali našim nožičkám, při přejezdu na Lido nebo z Burana nebo F. Nove. Děkuji, ráda se na vás zase obrátím při další cestě, což by mohl být Amsterdam nebo Barcelona nebo uvidíme. S pozdravem Petra.

Děkujeme za zpětnou vazbu. Jsme rádi, že jste si Benátky užila. Děkujeme za používání našich stránek.

# 23.07.2019, 12:54.
Děkujeme za Vaše perfektní informace. Rádi bychom se zeptali, zda vaporettem lze cestovat s koly? Potřebujeme se dostat z Benátek do Punta Sabbioni nebo kamkoliv na tento poloostrov. Platí zde denní permanentky a je za kola příplatek? Děkujeme. Václav.

Kolo můžete přepravovat trajektem č. 17 mezi Tronchetto, Lido a Punta Sabbioni. Dále trajektem č. 11 mezi Lido a Pellestrina. Jízdenka pro kolo stojí € 1,00. Cestující platí standardní jízdné, lze použít časové jízdenky. Jízdní řády najdete na ACTV

# 23.07.2019, 00:59.
Chápem to spravne, že ak si zakúpím celodenný lístok za € 20,00 na ACTV, tam možem pohodlne nastúpiť s týmto lístkom v Lido di Jesolo na autobus č. 5, potom vystúpiť v Punta Sabbioni a nastúpiť na loď do Benátok? A v rámci ACTV nastúpiť na akúkoľvek loď a trasu s týmto lístkom? Ďakujem. Tomáš.

Celodenní jízdenku s platností 24 hodin je možné použít na dopravu ACTV. Autobus č. 5 nejezdí z Lido di Jesolo. Jeho trasa začíná na letišti Marco Polo a končí na Piazzale Roma v Benátkách. Na cestu z letiště ji lze použít jen s příplatkem ve výši € 6,00. Z Punta Sabbioni lze jízdenku použít na vaporetta ACTV. Tuto jízdenku lze použít na autobusy v Mestre a na ostrově Lido, na autobusy mezi Mestre a Benátkami, na tramvaje v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, na vaporetta v Benátkách a mezi ostrovy. Nelze ji použít na vaporetta 16, 19 a Casino. Pokud chcete na jednu jízdenku cestovat i autobusy ATVO z Lido di Jesolo do Punta Sabbioni, můžete využít jízdenku Venezia Metropolitana 24 za € 35,00. Pokud se však jedná o jednu jízdu autobusem ATVO tam a zpět, tak se Vám nevyplatí.

# 22.07.2019, 14:53.
Plánujeme návštěvu Benátek v červnu 2020. Ubytování máme zajištěno v Jolly Camping In Town. Snad se odtud jednoduchou cestou dostaneme k prohlídce historického středu Benátek. Bohužel nikdo z naší party nehovoří ani anglicky ani německy - máme trochu obavy, abychom vše zvládli. Nákup jízdenek na plavbu po Benátkách, tak pro vstupy. Druhý den bychom rádi okusili i moře. Jsou někde poblíž vhodné pláže a koupání? Děkuji za poskytnuté rady a přeji spoustu cestovatelských krásných zážitků. Jana.

Pláže jsou na ostrově Lido.

# 22.07.2019, 14:45.
Pane Řehůřku, v pátek 22.7. jedeme na dovolenou do Poreče v Chorvatsku a napadlo nás, udělat si odtud autem výlet do Benátek v Itálii. Jakou byste doporučil trasu + ceny a případě váš tip, kde nechat zaparkované auto? Děkuji. Jana.

Vzhledem k tomu, že během tohoto výletu ujedete 500 km, doporučujeme cestovat po dálnici. Trasa je následující: Poreč - 302 - Bonaci - nájezd Badema - A9 - Dragonja - Koper - Terst - Palmanova - Mestre - Benátky. V Chorvatsku zaplatíte na mýtném HRK 26,00, v Itálii € 9,50. To samé při cestě zpět. Předpokládáme, že slovinskou dálniční známku z cesty do Chorvatska a pro cestu z Chorvatska už mít budete. Pokud ne, budete muset u Koperu jet po místních komunikacích, nebo si ji zakoupit. Týdenní stojí € 15,00. Je třeba ještě počítat s náklady na pohonné hmoty. Při průměrné ceně nafty v Itálii ve výši € 1,52 a spotřebě 5 l / 100 km Vás pohonné hmoty vyjdou na € 38,00, při průměrné ceně benzinu v Itálii ve výši € 1,64 a spotřebě 7 l / 100 km Vás pohonné hmoty vyjdou na € 57,40. Parkovat doporučujeme na Tronchetto. Celodenní parkování Vás vyjde na € 21,00. Je to nejvhodnější řešení. Kousek od parkoviště je zastávka vaporetta č. 2, které Vás za € 7,50 zaveze přes Velký kanál k Piazza San Marco.

# 21.07.2019, 19:17.
Ráda bych se Vás touto cestou zeptala, zda existují internetové stránky, kde lze najít spojení vlakové nebo autobusové z Lido di Pomposa do Benátek a zpět. Nerada bych jela autem, spíše bych ráda využila místní dopravu. Děkuji. Lenka.

Je to s několika přestupy. Asi nejlepší varianta je následující. Autobusem Tper se dostaňte na vlakové nádraží ve Ferrara. Zaveze Vás tam autobus č. 331. Např. v 7:00, na místě je v 8:25. Jízdenka stojí € 5,70. Z Ferrara pokračujte vlakem Trenitalia do Venezia Santa Lucia. Jízdenka stojí € 9,25. Např. v 8:48, na místě je v 10:18. Z vlakového nádraží můžete jet vaporettem č. 2 po Velkém kanále na Piazza San Marco. Jízdenka stojí € 7,50.

# 21.07.2019, 00:31.
Obracím se na vás s prosbou o radu. Právě jsme přijeli do Grada na kolech a rádi bychom viděli Benátky. Je nějaká možnost dopravit se do Benátek přímo z Grada třeba i s koly pro 3 osoby a nebo máme popojet například do Bibione nebo Lido di Jesolo, což už je dost daleko a na kolech časově náročné. Měla jsem představu, že kola necháme někde v penzionu a Benátky a Burano navštívíme vaporettem. V Gradu chceme zůstat dvě noci a potom se přemístit někam, odkud budou pro nás Benátky dostupnější. Nabízí se také Terst a odtud lodí, což si nejsem jistá, zda je praktické. Budu vděčná za radu. S pozdravem Věra.

Do Benátek bychom na kolech, resp. s koly nejeli. Budou Vám tam na obtíž. Doporučujeme jet autobusem SAF do Cervignano. Jízdenka stojí € 2,85. Z Cervignano vlakem Trenitalia do Benátek na Santa Lucia. Jízdenka stojí € 10,15.

# 20.07.2019, 11:12.
Dovoluji si zaslat dotaz, kde parkovat v Mestre? Všude se píše, že jsou parkoviště od € 4,00, ale mohou být i dražší. Máte prosím tip na parkoviště za dobrou cenu v blízkosti dopravy do Benátek? Předem děkuji. Václav.

Hodně cestovatelů parkuje vpravo před mostem ve Venice City Park za € 5,50. V blízkosti, na silnici směřující do Benátek, je zastávka autobusu. Jízdenka stojí € 1,50. My však preferujeme Tronchetto. Tam stojí celodenní parkování € 21,00. Pokud jste však např. 4, zaplatíte za jízdenky na autobus € 12,00, což je i s parkováním téměř podobná cena jako na Tronchetto. Přímo odtud jezdí na Piazza San Marco vaporetta č. 2 po Velkém kanále.

# 20.07.2019, 07:54.
Prosím, jak se co nejlevněji dostat z letiště Marco Polo do Benátek - Lido? Jde i zpáteční jízdenka? Díky. Simona.

Doporučujeme linku Blu společnosti Alilaguna. Zaveze Vás přímo na Lido. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online rezervaci získáte slevu ve výši € 1,00 pro každý směr. Pokud nebudete mít na Lido ubytování v pěší dostupnosti od přístavu, musíte ještě cestovat autobusem ACTV. Jízdenka stojí € 1,50. Je ale možné, že se Vám spíše vyplatí nějaká časová jízdenka ACTV. Např. na 72 hodin stojí € 40,00. Příplatek na cestu z letiště a na letiště Vás vyjdet na € 12,00, celkem tedy € 52,00. S touto jízdenkou potom můžete jet z letiště autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma, odtud vaporettem č. 1 na Lido S.M.E. a odtud autobusem k ubytování. Během pobytu potom můžete tuto jízdenku využívat na autobusy a vaporetta ACTV po Lido, mezi Lido a Benátkami a mezi ostrovy. Nelze ji použít na vaporetta č. 16, 19 a Casino.

# 18.07.2019, 19:55.
Chci se zeptat. Budeme pár dní v hotelu ve městě Chioggia v Itálii. Máte zkušenosti s lodní dopravou do Benátek? Jak často jezdí a kolik to stojí? A také mě zajímají ceny ohledně parkovného v Chioggia. Děkuji za odpověď. Jakub.

Jsou dvě možnosti. Přímá linka společnosti Rafaello Navigazione vyjíždí z Isola dell' Unione. Jezdí jednou denně v 9:00 (17:00). Od pondělí do pátku v době od 10.6. do 6.9.2019 jezdí ještě další dva spoje v 10:00 (18:00) a 14:30 (21:30). V závorce jsou odjezdy zpět z Benátek. Zpáteční jízdenka stojí € 16,00. Děti od 4. do 12. let platí € 10,00. Potom ještě jezdí z Piazetta Vigo linka č. 11 společnosti ACTV. Jezdí na ostrov Lido přes Pellestrina. Je to s přestupy a po laguně jede vaporetto, po ostrovech autobus. Z Lido S.M.E. se do Benátek musíte dopravit dalším vaporettem, např. č. 1. Na této lince platí standardní tarif ACTV, tzn. i časové jízdenky. Tato linka jezdí už častěji, přibližně po půl hodině. Parkování v Chioggia se pohybuje od € 0,50 do € 2,50 za hodinu. Konkrétně na Isola dell' Unione zaplatíte v sezóně € 1,00 za hodinu, € 6,00 za den.

# 18.07.2019, 16:53.
Přeji hezký den. Jsme s dcerou na pár dní v Benátkách. Bydlíme v Mestre. A chtěly bychom jeden den navštívit hodně brzy ráno centrum Benátek, nejlépe při východu slunce. Ale narazily jsme na problém, že pokud se chceme dostat z Mestre v této době, nejede žádná tramvaj, autobus nebo vlak dříve, než po šesté hodině. Můžete mi prosím poradit, zda je nějaká možnost hromadnou dopravou, kterou jsem nenašla? Případně, zda se dá v této části zapůjčit kolo a pokud ano, tak kde a kudy se dá dojet do Benátek. Předem děkuji za odpověď. Petra.

Jezdí i noční linky, např. okružní n1 z Benátek přes Via Orlanda, Viale San Marco, Mestre Centro, Via Olivi, Via Piave, Mestre FS a zpět do Benátek jezdí z Mestre Centro od 0:06 a poslední spoj končí v Benátkách v 5:19. Jezdí po půl hodině. Do Benátek jezdí ještě okružní n2 přes Piazza Sant' Antonio, Corso del Popolo a Viale San Marco. Jezdí opět přibližně od půl noci do 5:00 po půl hodině.

# 18.07.2019, 16:03.
Můžete prosím poradit optimální způsob dopravy z garáží Tronchetto do ubytování na ulici Calle Priuli dei Cavaletti, která je kousek za nádražím? Děkuji. Nikdy jsme tu nebyli. S pozdravem Tomáš.

Vaporettem č. 2 na Ferrovia a odtud pěšky. Nejdříve po Rio Tera Lista di Spagna podél kanálu a hned doleva na Calle Priuli dei Cavaletti. Jízdenka stojí € 7,50. Levněji můžete přejet vláčkem People Mover za € 1,50 na Piazzale Roma a odtud už pěšky po mostě k nádraží Santa Lucia a dále jako v předchozím případě. Je to o kousek dál pěšky.

# 17.07.2019, 23:31.
V září se budeme jeden den zastavoval v Benátkách. Můžete nám poradit za kolik € si máme koupit celodenní lístek na loď a zda se platí poplatek do Benátek? Děkuji. Jana.

Celodenní jízdenka ACTV stojí € 20,00. Informace o poplatcích v Benátkách jsou v odpovědi ze dne 10.05.2019, 19:33.

# 17.07.2019, 07:14.
Chtěla bych s rodinou, tj. 2 dospělí, 2 děti ve věku 11 a 14 let, na dvě noci do Benátek. Potřebovala bych tipy, co navštívit za rozumné vstupné a jak je to s dopravou a cenami po Benátkách. Děkuji. Šárka.

Co navštívit závisí na Vašich preferencích. Pokud navštěvujete rádi muzea, kostely, výstavy atd. můžete využít některý z akčních balíčků. Najdete je na Venezia Unica. Najdete v oddíle Museums and Churches a v Our Best Deals. V některých balíčcích je i doprava. Pro děti jsou k dispozici varianty Junior. Co se dopravy týče, je toho popsaného v našich otázkách a odpovědích mnoho. Děti v uvedeném věku platí plné jízdné. Základní jízdenka na autobus nebo tramvaj stojí € 1,50, na vaporetto € 7,50. K dispozici jsou i časové jízdenky na 1, 2, 3 a 7 dní. Platí odpovídající počet hodin a stojí od € 20,00 do € 60,00.

# 16.07.2019, 16:27.
Vážený pane Řehůřku, ráda bych se prosím zeptala, co byste doporučil jako nejvýhodnější variantu na cestování vaporetty po Benátkách / Murano / Burano / Lido / Grand Canal / letiště Marco Polo. Přiletíme v neděli 21.7. - EJU3382 v 18:40 na letiště Marco Polo. Odletíme ve středu 24.7. - EJU3381 v 10:15 z letiště Marco Polo. Bydlíme přes Air Bnb v lokalitě Calle Briani blízko hotelu Henry. Našla jsem možnost zakoupit jízdenku na 3 dny = 72 hodin + včetně zpáteční jízdenky z letiště a na letiště za € 52,00 na osobu. Nechceme se omezovat hlídáním času, lodních řádů, kde naskočit do vaporetta a kde ne, kde se zastavit a bloumat a nekoukat na hodinky. Hned po příjezdu do hotelu vyrazit ještě v neděli večer do centra. V pondělí potom na Murano, Burano, koupání na Lido, v úterý San Marco, věž - výhled ze zvonice, Rialto atd. Noční pobyt v centru, ve středu ráno zpátky na letiště k odletu do Prahy. Vychází to časově na 72 hodin i finančně? Kde mohu zakoupit? V kancelářích Venezia Unica - ACTV? Případně co navrhujete? Děkuji. Petra.

Třídenní jízdenka s dopravou z letiště a na letiště za € 52,00 je samozřejmě hodně komfortní řešení, nemusíte nic řešit, jen přikládáte k validátoru jednu jízdenku. Pokud první den budete jen chodit pěšky, druhý den cestovat vaporetty a třetí den opět chodit pěšky, potom je výhodnější si zakoupit zpáteční jízdenku z letiště a na letiště za € 15,00 a na dny, kdy budete cestovat vaporetty, celodenní jízdenku za € 20,00 nebo dvoudenní jízdenku za € 30,00. Jízdenky zakoupíte už na letišti na pokladně Venezia Unica nebo v automatu.

# 16.07.2019, 13:20.
Prosím o radu. Je lepší cestovat z letiště Treviso do Bibione autobusem společnosti ATVO nebo vlakem a odkud? Moc děkuji za odpověď. Jaroslava.

Doporučujeme cestovat autobusem ATVO, konkrétně linkou Bibione Express. Jezdí od 18.5.2019 do 15.9.2019 a spoje v 10:20, 13:20, 19:20 a 21:10 jedou přímo, spoje v 9:20, 11:50, 15:50 a 17:20 mají přestup v San Dona' di Piave. Vlakem byste museli několikrát přesedat. Nejdříve se dopravit autobusem na nádraží v Treviso, odtud cestovat vlakem do Latisana s přestupem v Mestre a z Latisana autobusem do Bibione s přestupem v Lignano.

# 16.07.2019, 12:55.
Mohu se ješte zeptat, zda 12. hodinová jízdenka platí i na zpateční jízdu? Děkuji. Alena.

Časové jízdenky platí odpovídající počet hodin, nerozlišuje se, zda jedete tam nebo zpět. Nicméně o jízdence na 12 hodin nevíme.

# 16.07.2019, 12:48.
Mohu se zeptat, jak se nejlépe dostat z Punta Sabbioni do Benátek? Číslo vaporetta, kde vystoupit? Nebo zda je lepší jet až do Tronchetta? Děkuji. Alena.

Přímé spojení je realizované vaporettem č. 15. vystupte na San Marco / San Zaccaria. Další možností je vaporetto č. 14, které jezdí přes ostrov Lido. Vystupte na stejné zastávce. Pokud chcete cestou navštívit ostrovy Murano, Burano nebo Torcello, jeďte vaporettem č. 12. Toto vaporetto končí v Benátkách na Fondamente Nove. Odtud můžete jít pěšky nebo cestovat dalšími vaporetty. Výhodou parkování v Punta Sabbioni je nižší cena, na druhé straně Trochetto nabízí vyšší kapacitu a cestou na Piazza San Marco můžete jet vaporettem č. 2 přes Velký kanál, což samo o sobě je už také poznávání Benátek. Jízdní řády a mapy najdete na ACTV.

# 12.07.2019, 08:54.
Děkuji za odpověď. Z mapy jsem vyčetl, že bych mohl použít linku 6 nebo 6L. Je to možné? Platnost celodenní jízdenky je jen ten den nebo 24 hodin? Např. čt. 20:00 - pá 20:00. Děkuji za odpověď. Jan.

Těch možností je samozřejmě více. Na zastávce, kde zastavuje tramvaj T2, zastavuje jen autobus č. 6L. Autobus č. 6 má trasu o něco dál.

# 12.07.2019, 08:10.
Pane Řehůřku, měl bych dotaz k platnosti časové jízdenky ACTV na 7 dní. U 1, 2, 3 dny jsem našel, že platí 24, 48 a 72 hodin, u 7. denní jsem takový údaj nenašel. Netušíte, zda při aktivaci v jedno pondělí bude platit i v pondělí následujícího týdne? Děkuji. Jaroslav.

Jízdenka ACTV na 7 dní platí 168 hodin od první validace.

# 11.07.2019, 12:56.
Chtěl bych se zeptat, jakou nejvýhodnější trasu zvolit a jakou jízdenku si musíme koupit? Jsme 2 dospělí + 2 děti ve věku 7 a 5 let. Abychom se dostali z Via Avesani, 6, 30175 Venezia VE do Benátek a zpět - celodenní výlet. Děkuji za odpověď. Jan.

Děti do 6. let cestují v městské dopravě zdarma, starší platí plné jízdené. Kousek od ubytování je zastávka tramvaje T2, kterou se dostanete na Mestre FS, kde můžete přestoupit na autobus č. 2 do Benátek. Můžete také tramvají pokračovat na Mestre Centro, odkud jezdí do Benátek tramvaj T1. Jízdenka s platností 75 minut stojí € 1,50. Za cestu tam a zpět tedy zaplatíte za všechny € 9,00. Tato doprava však končí na Piazzale Roma. Odtud můžete jít pěšky městem do centra na Piazza San Marco nebo se můžete svézt po Velkém kanále vaporettem č. 1 nebo 2. Jízdenka stojí € 7,50. Celkem Vám tedy náklady narostou na € 54,00. Pokud budete cestovat více, např. na další ostrovy, můžete si zakoupit celodenní jízdenku za € 20,00. Náklady tak narostou na € 60,00. Mapy a jízdní řády najdete na ACTV.

# 07.07.2019, 23:15.
Prosím o radu, jak nejlépe cestovat do Benátek z Punta Sabbioni. Jsme 2 dospělí + děti ve věku 5 a 7 let. A chtěli bychom během jednoho dne navštívit Benátky i ostrovy Lido, Murano a Burano. Jakou jízdenku je nejvhodnější zvolit? Děkuji moc za odpověď. Ivan.

Přímo jezdí do Benátek na Piazza San Marco z Punta Sabbioni vaporetto ACTV č. 15, přes ostrov Lido vaporetto č. 14, přes ostrovy Burano, Torcello a Murano na Fondamente Nove vaporetto č. 12. Jízdní řády a mapy najdete na výše uvedených stránkách. Doporučujeme si zakoupit celodenní jízdenku. Stojí € 20,00, celkem tedy pro tři osoby € 60,00. Existuje i jízdenka Venezia Metropolitana 24, která stojí pro turisty € 35,00 a mohou na ni s dospělým cestovat až dvě děti do 11. let. Pokud si tedy zakoupíte jednu celodenní jízdenku (24 hodin) za € 20,00 a jednu jízdenku Venezia Metropolitana 24, ušetříte € 5,00.

# 07.07.2019, 18:01.
V období od 13. do 20.7. máme ubytování v Bibione 2+2. Chtěli bychom se zajet autem podívat do Benátek. Parkovat budeme asi ve Venice Citi Park a potom pojedeme autobusem. Máte nějaké doporučení, kdy tam jet a co navštívit? Děti moc dlouho nevydrží. Děkuji za odpověď. Jan.

Doporučujeme tam jet co nejdříve ráno. S přibývajícím časem se Benátky začínají plnit turisty. Určitě jeďte z Piazzale Roma, kam Vás zaveze autobus, vaporettem č. 2 po Velkém kanále na Piazza San Marco. Tam se můžete projít po okolí a jet zase zpět. Další program závisí na Vašich zájmech, časových možnostech a ochotě dětí poznávat Benátky.

# 05.07.2019, 19:20.
Řehůřkovi, chystáme se navštívit Benátky, které jsou v tuto chvíli pro nás trochu labyrintem. Zaujalo nás ubytování v hotelu Rialto 1082. Máme obavu, zda to není příliš komplikované z hlediska dostupnosti. Prosím, můžete nám poradit, jak se ideálně dostaneme z letiště Treviso do tohoto hotelu a následně za dva dny na vlakové nádraží směr Florencie? A případně kolik za dopravu zaplatíme? Případně, zda bude lepší volit ubytování např. v Dorsoduro - Apartment. Srdečné díky za jakoukoli radu. Ivana.

Z letiště Treviso jeďte Airport Bus Express za € 12,00 do Benátek na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem č. 1 přes Velký kanál na S. Silvestro. Jízdenka stojí € 7,50. Ze zastávky jděte do vnitrozemí po Calle Sbianchesini. Dovede Vás na náměstí Campo di San Silvestro. Přejděte ho po levé straně a pokračujte stále po Calle Sbianchesini. Vaše ubytování je po pravé straně. Z hledisko dostupnosti patří toto ubytování mezi nejlépe dostupné. Na vlakové nádraží Santa Lucia se dostanete vaporettem č. 1 v opačném směru, Jízdenka stojí € 7,50.

# 05.07.2019, 10:21.
22.7. odjíždíme s manželem do Benátek. Vyhledali jsme si parkoviště v Mestre. Můžete mi prosím poradit, jak se poté nejjednodušeji dostaneme na naše ubytovaní - Fondamenta de le Capuzine 3009, Benátky, Veneto 30121? Dále mě zajímá, kde je lepší si zakoupit 3. denní jízdenku Rolling Venice a na co všechno ji mohu využít? Chceme podniknout výlet do městečka Murano a také po okolních plážích. Tak zda mohu tuto jízdenku použít i na tato spojení? Které jsou popřípadě nejlepší? Děkuji za Vaše cené rady. S pozdravem Regina.

Doprava z Mestre do Benátek závisí na tom, kde se to parkoviště konkrétně nachází. Můžete jet autobusem, ale i tramvají. Jízdní řády najdete na ACTV. Autobus i tramvaj Vás zavezou na Piazzale Roma. Odtud se potom k ubytování dostanete vaporettem 5.2 na Tre Archi. Odtud musíte jít ve směru příjezdu vaporetta a hned odbočit doleva na Calle de le Cooperative. Dovede Vás na křižovatku, kde se vydejte doprava a hned doleva na Fondamente delle Case Nuove. Po druhém mostku přejděte kanál a jděte podél dalšího kanálu po Fondamenta Carlo Coletti. Vaše ubytování je po levé straně. Rolling Venice není třídenní jízdenka. Je to slevová karta pro mladé od 6. do 29. let. Ta stojí € 6,00. S tou si můžete zakoupit zvýhodněnou třídenní jízdenku za € 22,00. Zakoupíte ji na pokladnách Venezia Unica na Piazzale Roma, ale i na jiných porodejních místech, jejichž seznam je na výše uvedených stránkách. Jízdenku využijete na dopravní prostředky ACTV v Mestre a Benátkách. Konkrétně na autobusy v Mestre a na ostrově Lido, dále na tramvaje v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, dále na vaporetta v Benátkách a mezi ostrovy. Nelze ji použít na speciální linky vaporetta č. 16, 19 a Casino.

# 04.07.2019, 15:12.
Koncem července jedeme autobusem Flix Bus na jednodenní prohlídku Benátek. Přijedeme v 7:00 ráno do Mestre a večer ve 20:00 je ze stejného místa odjezd. Je to pondělí a prosíme, zda nám můžete poradit, jakou cestou se dát z Mestre do Benátek a potom pěšky nebo vaporetem, abychom viděli co nejvíce památek. Také prosíme o radu, zda jet hned ráno vaporetem ke chrámu sv. Marka a potom zpět pěšky prohlížet Benátky a to z důvodu množství lidí. Zda existuje mapka s doporučenou pěší cestou. Jsme důchodci, ale nohy ještě slouží, tak do 5. kilometrů nemáme problém. Děkujeme mnohokrát. Jaroslav s manželkou.

Z Mestre FS jeďte autobusem ACTV za € 1,50 na Piazzale Roma. Odtud můžete jít do Benátek pěšky. Bude tady méně lidí než odpoledne. Doporučujeme si zakoupit nějakého průvodce Benátek s mapou, např. přes Lonely Planet. Zpět potom můžete jet vaporettem č. 1 nebo 2 po Velkém kanále za € 7,50 a autobusem č. 2 za € 1,50 na Mestre FS.

# 03.07.2019, 17:05.
Prosím o radu. Do Benátek - letiště Marco Polo - přiletíme ve 22:20 z Prahy. Ubytovaní jsme v Mestre. Je možné se ubytovat do půlnoci? Z letiště dojdeme na zastávku Tessera. Jede odtud v tuto noční dobu autobus do Mestre? Jaká je cena, prosím? Ubytovatel nám nabízí odvoz za € 29,00. Děkuji. Anna.

Takto pozdě musíte jet autobusem č. 5 na Piazzale Roma a následně tramvají T1 do Mestre. Cena € 29,00 je dobrá cena. My bychom ji volili. Budete tak mít jistotu, že dojedete včas a ubytujete se.

# 03.07.2019, 12:47.
Cestujeme letecky s přistáním v Treviso v pátek 5.7.2019 na 3 dny s cílem navštívit 6.7.2019 Benátky. 5.7. a 7.7. plánujeme prohlídku Treviso. Laskavě sdělte, pokud to stihnete se tomuto věnovat, jak z letiště do Treviso, jakou zvolit dopravu z Treviso do Benátek a doporučení ke shlédnutí v Treviso. Děkuji. Jan.

Z letiště Treviso jeďte do Benátek autobusem Airport Bus Exress za € 12,00. Zpět do Treviso už můžete jet z nádraží Santa Lucia vlakem Trenitalia za € 3,55. V Treviso je toho k vidění hodně. Určitě se podívejte na náměstí Piazza dei Signori. Dále v historickém centru můžete navštívit katedrálu. Zajímavá je procházka podél městských hradeb k městským branám Porta San Tommaso, Porta Santi Quaranta a Porta Altinia. Stejně kouzelná procházka je kolem řeky Sile nebo k některému z kanálů. Náš poslední tip je procházka po Via Pescheria. Těch památek a zajímavých míst je v Treviso samozřejmě mnohonásobně více. Doporučujeme si na místě zakoupit nějakého místního průvodce nebo mapu.

# 03.07.2019, 12:08.
Ideme do Benátok z Bibione na jeden deň, dvaja dospelí a dve deti, nikde ale neviem nájsť cenu celodenného lístka na MHD pre deti. Zvažujeme buď autom a potom po Benátkach peši alebo do Punta Sabbioni a tam zakúpiť lístky na MHD. Máte prosím info, koľko vyjde celodenný lístok na MHD pre deti 8 a 9 rokov? Ďakujem. S pozdravom Katarína.

V Benátkách jízdenky pro děti nejsou. Děti cestují zdarma do 6. let, starší potom cestují za standardní cenu. Nicméně existuje celodenní jízdenka, se kterou může s Vámi cestovat i dítě do 11. let. Jízdenka se jmenuje Biglietto Metropolitano / Venezia Metropolitana 24. Pro turistu stojí € 35,00 a její platnost je 24 hodin od první validace. Lze ji použít na dopravní prostředky ACTV, ATVO a Arriva Veneto. Nelze s ní cestovat vláčkem People Mover a speciálními linkami vaporetta č. 16, 19 a Casino. A samozřejmě neplatí na cestu z letiště a na letiště. S každým cestujícím, který má zakoupenou tuto jízdenku, mohou cestovat až dvě děti do 11. let. Jízdenky lze zakoupit ve standardní prodejní síti.

# 02.07.2019, 22:25.
Pane Řehůřku, moc děkuji za odpověď. Hlavně za odkaz na společnost Rafaello Navigazione s přímou linkou. Ohledně druhého spoje, chápu tedy dobře, že nejdříve musíme jet vaporettem č. 11 a potom autobusem? Ten navazuje? A potom z Lido na San Maco vaporettem č. 1? Moc děkuji. Hana.

Jedná se kompletně o linku označenou jako č. 11. Je provozovaná společností ACTV. Spojuje Chioggia (Piazetta Vigo) a Lido (S.M.E.). Po ostrovech Lido a Pellestrina funguje jako autobus, mezi Lido (Alberoni - Faro Rochetta) a Pellestrina (S. Maria del Mare), Pellestrina (Cimitero) a Chioggia (Piazetta Vigo) funguje jako vaporetto. Pokud tedy dojedete až na Lido S.M.E., do Benátek se dostanete některým z dalších spojů, např. vaporettem č. 1.

# 02.07.2019, 12:30.
Marně se snažím vypátrat, zda jezdí lodní spoj a v kolik hodin z Chioggia Piazetta Vigo do Benátek, případně jak je označen? V některých recenzích jsem našla, že jezdí až do přístavu u Basiliky svatého Marka. Ale teď to vypadá, že tam přímo žádná loď nejede, že se musí přestupovat. Děkuji za informaci. Hanka.

Z Chioggia jezdí do Benátek dva spoje. Prvním je standardní linka ACTV č. 11 z Piazetta Vigo, která jede na ostrov Lido. Je to kombinace vaporetta a autobusu (Pellestrina, Lido). Platí zde standardní tarif a jízdní řád ACTV. Z ostrova Lido musíte na San Marco přejet vaporettem č. 1. Druhým spojem je linka č. 19, kterou provozuje Rafaello Navigazione. Ta jede přímo do Benátek na San Marco. Má vlastní tarif - zpáteční jízdenka stojí € 16,00. Funguje od 20.4.2019 do 30.9.2019 a každý den jede tam v 9:00 a zpět v 17:00. Od 10.6.2019 do 6.9.2019 fungují ještě spoje v 10:00 a 14:30 tam, v 18:00 a 21:30 zpět. tato linka vyjíždí z Isola dell' Unione.

# 01.07.2019, 07:32.
Dovolte mi požádat o radu s parkováním karavanu ve všední den 3.7.2019. Kde je možné dobře a bezpečně zaparkovat s obytným vozem v Benátkách pro následnou návštěvu janovskeho akvária? Jak se potom dostat od místa parkování s dětmi k akváriu dopravou? Předem velmi děkuji za odpověď. Martin.

Parkovat doporučujeme na Tronchetto. Celodenní parkování Vás vyjde na € 21,00. Pro karavany je určena volná plocha. Při příjezdu na parkoviště pojedete rovně (osobní automobily jedou doprava) a podjedete budovu parkovacího domu. Pokud hodláte v Benátkách strávit i noc, je vhodnější zaparkovat na Caravan park San Giuliano. Tady zaplatíte € 18,00 za 24 hodin včetně osob. S další otázkou Vám bohužel neporadíme. Nevíme, kde bychom janovské akvárium v Benátkách hledali.

# 30.06.2019, 20:14.
Při naší cestě autem se chceme zastavit na 4 dny v Benátkách. Rádi bychom se ubytovali na některém z benátských ostrovů, ale kde v tom případě máme ponechat auto? Nebo je lepší se ubytovat někde v Mestre a dojíždět hromadnou dopravou? Petr.

Máte víceméně tři možnosti. Ubytovat se přímo v Benátkách a v tomto případě nejlépe zaparkovat na Tronchetto. Cena je € 21,00 za každých 24 hodin. Toto parkoviště je přímo k tomuto určené, je levnější než na Piazzale Roma a velkou výhodou je, že nemusíte nechávat klíčky v zapalování. Budete přímo v centru a spoustu toho pochodíte pěšky. Ušetříte tedy na dopravě. Na druhé straně toto ubytování bývá obecně dražší. Dále se můžete ubytovat na ostrově Lido. Pokud má ubytovatel k dispozici parkovací místa, můžete přejet trajektem z Tronchetto. Je to levnější než parkování na 4 dny. V tomto případě budete více cestovat, většinou mezi Lido a Benátkami. Třetí možností je se ubytovat v Mestre nebo jinde na pevnině. Doporučujeme hledat ubytování s parkováním. Ubytování v Mestre bývá většinou levnější než v Benátkách. V tomto případě budete muset cestovat tramvají nebo autobusem na Piazzale Roma a odtud vaporettem do Benátek. Bude Vás to tedy stát další peníze za dopravu a hodně drahocenného času. Je to ale o tom, zvolit pro Vás nejvíce vyhovující variantu. Ubytování doporučujeme hledat na Booking.

# 29.06.2019, 20:22.
Chystáme se do Benátek s našimi dětmi ve věku 14 a 10 let. Ráda bych se zeptala, zda mají nižší ceny nebo platí stejně jako dospělí? Mnohokrát děkuji za odpověď. Kateřina.

V dopravě platí plnou cenu. Existuje jediná výjimka, pokud si koupí Rolling Venice Card za € 6,00, mají možnost si zakoupit třídenní jízdenku za nižší cenu € 22,00. Pro vstupy mají také možnost nákupu různých karet za nižší cenu - viz Venezia Unica. Ve státních muzeích mají vstup zdarma. Nicméně v Benátkách je většina muzeí městských, kde platí sníženou cenu ve věku od 6. do 14. let, po předložení studentského průkazu i do 25. let.

# 28.06.2019, 20:51.
Ráda bych Vás požádala o radu. Jedeme příští pátek do Toskánska a jednu noc budeme spát v Benátkách na ostrově Sant Erasmo. Jak je možné se prosím na ostrov dostat? Je možné se tam dostat i autem? Pokud bychom měli auto nechat na pevnině, kde by to prosím bylo nejlepší a případně za kolik? Ze Sant Erasma bychom rádi v sobotu na prohídku centra. Hádám, že se tam dostaneme lodí a potom zpět pro auto. Mohla bych Vás pěkně poprosit i o orientační ceny? Předem děkuji za odpověď. Hezký den. Ať se Vám daří. Pavla.

Na ostrov Sant' Erasmo se jako turista autem nedostanete. Vzhledem k popsanému itineráři doporučujeme zaparkovat na Tronchetto. Parkovné na 24 hodin stojí € 21,00. Doporučujeme si zakoupit jízdenku na 1 den (24 hodin) za € 20,00. Z Tronchetto jeďte vaporettem č. 2 na Piazzale Roma, odtud vaporettem č. 4.2 nebo 5.2 na Fondamente Nove a odtud vaporettem č. 13 na Sant' Erasmo. Druhý den jeďte vaporettem č. 13 na Fondamente Nove, odkud již výše zmíněmým vaporettem č. 4.2 můžete pokračovat na San Marco. Zpět na parkoviště se potom dostanete vaporettem č. 2 po Velkém kanále. Během 24 hodin můžete na jízdenku cestovat samozřejmě více. I na ty tři jízdy se Vám však vyplatí. Samostatné jízdenky by Vás vyšly na 3x € 7,50, tj. € 22,50.

# 26.06.2019, 13:45.
V neděli ráno přijedeme vlakem do Benátek. Ubytování máme v Heart of Venice. Jak se tam prosím dostaneme a jak se během pobytu dostat na pláže? Velice děkuji. Gabriela.

Od nádraží Santa Lucia jeďte vaporettem č. 1 za € 7,50 po Velkém kanálem směrem k San Marco. Vystupte na Rialto a jděte ve směru jízdy vaporetta podél Velkého kanálu. Dojdete až k Calle Cavalli, po které se vydejte doleva. Dovede Vás k Calle Minelli, po které se vydejte doprava. Po mostku přejdete kanál a za ním první ulice vlevo je Calle dei Assassini, na které je Heart of Venice. Pláže v Benátkách jsou na ostrově Lido. Tam se dostanete vaporettem č. 1 za € 7,50. Zaveze Vás na S.M.E. odkud můžete jít pěšky na druhou stranu ostrova, kde jsou pláže. Je to 750 metrů. Můžete se také svézt autobusem V, který stojí € 1,50. Na pobyt můžete používat i časové jízdenky, např. na 24 hodin za € 20,00, na 48 hodin za € 30,00 atd.

# 24.06.2019, 18:03.
Chtěla bych se zeptat, zda se již platí poplatek za vstup do Benátek, kolik to stojí a kde se platí? Děkuji. Anna.

Viz naše odpověď ze dne 10.05.2019, 19:33

# 24.06.2019, 11:22.
Jízdenka z Punta Sabbioni do San Marco za € 7,50 je zpáteční? A je vaporetto číslo 15 přímé? Případně, kdybychom cestou zpět chtěli zastávku na ostrově S. Giorgio, jaké číslo použít a cesta by stála € 7,50 a poté na Punta Sabbioni zase € 7,50? Moc děkuji za odpověď. Marek.

Jízdenka za € 7,50 je jednosměrná, přestupní. Její platnost je 75 minut od první validace. Vaporetto č. 15 je přímé. Je v provozu od 1.6.2019 do 15.9.2019 a žádnou jinou zastávku kromě Punta Sabbioni a San Marco / San Zaccaria nemá. Má omezenou provozní dobu. Z Punta Sabbioni vyjíždí v pracvní dny v 5:15, 6:59 a 7:59, každý den v 7:29, 8:29, 10:29 a 10:59. Zpět jede každý den v 16:44, 17:44, 18:14, 19:14 a 21:55. Další vaporetto - č. 14 jezdí častěji, občas přes ostrov Lido. Další vaporetta jezdí na Fondamente Nove .- přes ostrovy Burano a Murano. Na S. Giorgio zastavuje jen vaporetto č. 2. Pokud chcete cestovat po Benátkách a ostrovech více a s přestupy, vyplatí se Vám zakoupit celodenní jízdenku za € 20,00.

# 23.06.2019, 21:05.
Prosím o radu s ubytováním. Na cestě na Gardu bychom se rádi stavili v Benátkách. Počítáme na dvě noci. Stan, auto, dvě děti ve věku 15 a 12 let. V rychlosti jsem prošla již výše uvededené informace o parkování, dopravě. Máte i tip na kemp v blízkosti Benátek, tak abychom prohlídku města měli dobře dostupnou? Děkuji velice. S pozdravem Helena.

Doporučujeme Venezia Village Camping, odkud se do Benátek na Piazzale Roma dostanete pohodlně autobusem ACTV č. 5 za € 1,50 následně na San Marco vaporettem za € 7,50. Celodenní jízdenka stojí € 20,00. V sezóně zaplatíte za místo € 15,00, za dospělého € 9,00, za dítě do 11,99 let € 5,00. Druhé místo, které doporučujeme, je na druhé straně Mestre - Camping Fusina. Do centra Benátek se dostanete speciální linkou Fusina - Venezia na Zettere za € 8,00. Zpáteční jízdenka stojí € 13,00, celodenní jízdenka (s platností i pro vaporetta ACTV) € 26,00. Je možné odtud cestovat i autobusem ACTV č. 16 na Piazza S. Antonio a odtud tramvají T2 na Mestre Centro a odtud tramvají T1 do Benátek na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 1,50. Odtud potom vaporettem za € 7,50 na Piazza San Marco. Lze použít i celodenní jízdenku za € 20,00. V sezóně zaplatíte za místo € 15,00, za dospělého € 12,00 (i děti v uvedeném věku).

# 23.06.2019, 12:15.
Měla bych dotaz ohledně cesty do Benátek. V termínu od 29.6. budeme bydlet v Lido di Jesolo. Jeden den bychom se chtěli vydat na výlet do Benátek. Prosím o tipy, jak se nejlépe dostat do Benátek, kde zaparkovat, jaká je cena za parkovné, jízdenky na loď. A další tipy, kam se podívat. Děkuji. P.

Veřejná doprava viz naše odpověď ze dne 28.05.2019, 13:12, doprava autem viz naše odpověď ze dne 12.05.2019, 18:23 nebo 14.04.2019, 14:18

# 22.06.2019, 10:31.
Chceme jet linkou č. 19 z Chioggia do Benátek, ale ta zpáteční jede až v 17:00. Můžeme jet z Benátek ze San Marco linkou č. 11, která jezdí častěji a na jakém místě v Chioggia nás vysadí? Budeme parkovat na Isola del Unione. Pokud nás vysadí na jiném místě, jak daleko bychom to měli k autu? Lenka.

Linka č. 11 zastavuje v Chioggia na Piazza Vigo. Na Isola dell' Unione je to 1 km. Počítejte však s tím, že linka č. 11 začíná na Lido S.M.E. a po ostrovech Lido a Pellestrina funguje jako autobus. Linka č. 11 a č. 19 mají různé tarify. Nelze využít jízdenky platné pro jednu linku na druhou linku.

# 21.06.2019, 17:28.
Chci se zeptat, jakou jizdenku si musím koupit, abych se dostala z letiště Treviso do Venice a potom na Lido? Musím si rezervovat jízdenky teď? A budou platit na všechnu dopravu? Děkuji. Michaela.

Z letiště Terviso jeďte Airport Bus Express za € 12,00 do Benátek na Piazzale Roma a odtud pokračujte vaporettem č. 1 společnosti ACTV na Lido. Zaveze Vás na Lido S.M.E. Odtud musíte v případě potřeby pokračovat autobusem stejné společnosti. Jízdenka na vaporetto stojí € 7,50, jízdenka na autobus € 1,50. Můžete samozřejmě využívat i časové jízdenky na 1, 2, 3 a 7 dní. Ty stojí € 20,00 až € 60,00. Platí na dopravu ACTV, konkrétně na autobusy a tramvaje v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, na autobusy na ostrově Lido a na vaporetta po Benátkách a mezi Benátkami a ostrovy. Nelze je použít na speciální linky vaporetta č. 16, 19 a Casino a také na vláček People Mover. Jízdenky není nutné rezervovat, zakoupíte je na místě. Jízdenku na Airport Bus Express doporučujeme zakoupit na výše uvedených stránkách.

# 21.06.2019, 15:44.
Zítra se chystáme na dovolenou do Caorle a plánujeme si autem udělat výlet do Benátek. Můžete mi poradit, kde za dobrou cenu zaparkovat? Děkuji za odpověď. Aneta.

Ideální je zaparkovat na Tronchetto, kde za celodenní parkování zaplatíte € 21,00. Není to málo, ale je to bez problému a parkoviště má obrovskou kapacitu. Kousek od parkoviště má nástupní ostrůvek vaportto č. 2, které Vás po Velkém kanále zaveze na Piazza San Marco. Zaparkovat můžete také na Punta Sabbioni, kde zaparkujete za € 7,00, parkoviště má však výrazně nižší kapacitu. Odtud se dostanete také vaporettem na Piazza San Marco. Jízdenky na vaporetto stojí € 7,50. Je možné, že se Vám vyplatí i celodenní jízdenka za € 20,00.

# 18.06.2019, 20:12.
Může do historického centra Benátek malý pes? Jana.

Může.

# 17.06.2019, 10:38.
Prosím o radu. Přijedeme Flixbusem na letiště Marco Polo přibližně kolem 10. hodin ráno. Jak se máme dostat na hotel New Tiffany Park autobusem a kde si koupíme jízdenky? Už jsem si to zjištovala, ale nejsem z toho moc moudrá. Děkuji moc. Michaela.

Pokud máte na mysli New Tiffany's Park v Lido di Jesolo, jeďte z letiště Marco Polo autobusem Lido di Jesolo Express společnosti ATVO. Autobus přijíždí každý den v 10:40 a odjíždí v 10:50, v Lido di Jesolo na Autostazione je v 11:25. Jízdenka stojí € 6,70. Zakoupíte ji online na výše uvedených stránkách nebo na stánku ATVO na letišti. Můžete jet také běžnou linkou 10A stejné společnosti, která odjíždí v 10:37 a v Lido di Jesolo je v 11:15. Jízdenka v tomto případě stojí € 3,50. K hotelu se potom dostanete městským autobusem č. 3 směr Piazza Faro. Vystoupit musíte na zastávce č. 48, která je jen několik metrů za hotelem. Jízdenka stojí € 1,30. Jízdenku zakoupíte na pokladně ATVO na autobusovém nádraží.

# 16.06.2019, 15:11.
Pane Řehůřku, 25.6.2019 letíme do Benátek. Budeme tam 7 dní. V té době chceme stihnout i návštěvu Verony. Jen bych se chtěla zeptat, zda lze nějak vyřídit nějaké zlevněné jízdné po dobu, co budeme v Benátkách na vaporetta, autobusy a vlaky? Budeme čtyři dospělí, ubytování máme v Mogliano Veneto. Děkuji za odpověď, velmi si vážím vašich odpovědí. Denisa.

Jízdenku, která by platila pro všechny dopravní prostředky a současně oblasti neznáme. Pro Vás bude zřejmě nejvýhodnější časová jízdenka na 7 dní za € 60,00, která Vám umožní cestovat autobusy a tramvajemi v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, autobusy na ostrově Lido a vaporetty po Benátkách a ostrovech. Vše samozřejmě dopravní prostředky ACTV. Nelze ji použít na speciální linky vaporetta č. 16, 19 a Casino a také na vláček People Mover. Mezi Mogliano Veneto a Mestre se potom dopravíte za meziměstský tarif pro dvě zóny za € 2,20. Bloček deseti těchto jízdenek Vás vyjde na € 19,00. Z Mestre potom už můžete cestovat na časovou jízdenku. Do Verony vlakem Trenitalia za € 9,25 v regionálním vlaku.

# 14.06.2019, 08:40.
Ráda bych se zeptala na spojení od Villagio Ai Pini Lido Altanea do Benátek. Vím, že tam jede nějaký autobus do Punta Sabbioni a tam přestup na loď do Benátek. Prosím, nemáte bližší informace a kolik to stojí? Děkuji moc. T

Viz naše odpověď ze dne 09.06.2019, 20:46. Jízdenka stojí € 5,50, zpáteční € 9,70. Od 3.6. do 6.9. je v provozu linka č. 42, která vyjíždí z Lido Altanea v 8:25 a v Punta Sabbioni je v 9:38. Odtud jede vaporetto na San Marco v 10:00, na místě je v 10:35. Zpět potom jede ze San Marco v 16:45, v Punta Sabbioni je v 17:20. Autobus č. 42 vyjíždí v 17:40 a v Lido Altanea je v 18:53. Služba je k dispozici od pondělí do pátku. Cena je dána součtem cen jednotlivých linek, tzn. za autobus € 4,50, zpáteční € 8,00 a vaporetto € 7,50. Celkem tedy € 23,00.

# 12.06.2019, 20:23.
Pojedu 12.7. autobusem Praha - Bibione s přestupem v Mestrem. Mělo to být bez přestupu, ale bohužel není. Autobus by měl dojet na vlakové nádraží a odjíždět bychom měli jiným autobusem z autobusového nádraží. Mám dotaz. Jak daleko je z vlakového na autobusové nádraží v Mestre? Velice Vám děkuji za odpověď. Zdeňka.

Vlakové nádraží Mestre Centrale a malé autobusové nádraží společnosti ATVO jsou vedle sebe. Např. Flixbus a Regiojet mají zastávku na ulici mezi nádražní halou a tím autobusovým nádražím. Vzdálenost je do 100 metrů.

# 09.06.2019, 20:46.
Mám prosbu. Od 6.7. jsme ubytovaní ve Villaggio ai Pini a rádi bychom na jeden den navštívili Benátky. Můžete nám poradit nejvhodnější cestování? Budeme mít s sebou 2,5 letou vnučku. Předem děkuji za Váš čas a ochotu a radu. S pozdravem Jana.

Pokud máte na mysli Villaggio ai Pini v Altanea u Caorle, je nejlepší doprava autobusy ATVO s přestupem v San Dona di Piave. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách, linka 4a. Nicméně s tak malým dítětem bychom doporučovali jet autem, zaparkovat na Tronchetto a odtud potom pokračovat vaporettem č. 2 po Velkém kanále na San Marco.

# 06.06.2019, 15:57.
Děkuji moc. To je dobrá zpráva. Ještě mě napadá, zda není omezení pro LPG. Mám v autě plyn. Radek.

V tomto případě musíte parkovat na vnější ploše. U Tronchetto se před budovou parkoviště nevydáte doprava, ale rovně, tzn. podjedete budovu a zaparkujete jako dodávky nebo obytné vozy. U Autorimessa Comunale nevíme.

# 05.06.2019, 23:42.
Chtěl bych se Vás zeptat, zda můžete doporučit možnost dopravy z kempu Jolly na adrese Via Giuseppe De Marchi 7 Marghera do centra Benátek. Děkuji za radu. Jakub.

Viz naše odpověď ze dne 26.05.2019, 13:26, v opačném sledu.

# 05.06.2019, 23:29.
Chceme se na dovolené v červenci v Chorvatsku zajet na jeden den podívat do Benátek a jen se tam projít atd. Je tam někde možnost zaparkovat přímo na ostrově za mostem poblíž k centru tak, abychom nemuseli do autobusu atd.? Máme parkovací ZTP/P kartu. Jsou tam nějaké výhody, co se týče parkování? Děkuji za tip. Radek.

Ideálním řešením je parkování na parkovišti Tronchetto, kde je 33 míst vyhrazených pro automobily tělesně postižených splňující legislativní požadavky. Nicméně nemáme informace, že by tady byly finanční úlevy. Spojení do centra je vaporettem č. 2. Další možností je parkování na městském parkovišti Autorimessa Comunale na Piazzale Roma. Tady je k dispozici 14 parkovacích míst pro automobily tělesně postižených, rezervovat e-mailem nebo faxem jsou možné 4 místa. Tady finanční úlevy jsou. Do 12. hodin se parkuje zdarma, do 14. hodin s 50% slevou, nad 14. hodin za běžnou taxu. Nevýhodou tohoto parkoviště je fakt, že musíte ponechat klíčky v zapalování. Spojení do centra je vaporetty.

# 05.06.2019, 19:51.
Děkuji Vám moc za odpověď. Ještě bych se chtěla zeptat. Z nádraží Mogliano Veneto do hotelu Doubletree by Hilton. Asi lze jet pouze taxíkem, že? Barbora.

Z vlakového nádraží jeďte autobusem ACTV č. 14E směr Casale sui Sile. Vystoupit musíte na Zerman. Autobusy, které tam zastavují, jedou ale jen v 6:25, 10:50, 13:40, 14:25 a 17:35. Jděte ve směru jízdy autobusu, odbočte doleva na Via Bonisiolo a jděte až ke kruhovému objezdu. Za ním po pravé straně je Double Tree by Hilton. Jízdenka na tento autobus stojí € 1,30 (uvnitř jednoho pásma). Pokud pojedete autobusem z Mestre FS, potřebujete jízdenku za € 2,20 na dvě pásma. V tomto případě musíte jet nejdříve autobusem 8E na Mogliano Centro, odtud přejít ve směru jízdy autobusu na Via Don G. Bosco (na křižovatce doprava) a odtud zmiňovaným autobusem 14E.

# 04.06.2019, 20:48.
Prosím, jak se nejlépe dostat z letiště Marco Polo do Mogliano Veneto? Barbora.

Jeďte autobusem Airport Bus Express za € 8,00 na vlakové nádraží v Mestre a odtud pokračujte regionálním vlakem Trenitalia za € 1,90 do Mogliano Veneto.

# 04.06.2019, 10:22.
Jedeme na tři dny koncem června do Benátek. První den půjdeme pěšky po Benátkách, druhý den vaporetty ACTV po okolních ostrovech a třetí den koupání v moři na ostrově Lido. Je tam prosím možné koupání se psem - pláž pro psy? A v které části ostrova Lido? A ještě jedna otázka. Dvoudenní jízdenka ACTV se musí při každém nástupu na autobus / loď označovat? Malý pes v tašce asi jízdenku mít nemusí. Tedy doufám. Děkuji mnohokrát. Iveta.

Nově zřízená (2016) psí pláž je na začátku volné pláže Murazzi. Úsek pláže má přibližně 160 metrů. Informace s letákem najdete na Citta di Venezia. Časové jízdenky je třeba validovat při každé změně dopravního prostředku. Zdarma se přepravuje jeden pes na jednoho cestujícího. Pes musí být na vodítku nebo v náručí, s náhubkem.

# 30.05.2019, 13:36.
Prosím o radu. První týden vzáří budeme v Lignanu a chtěli bychom na jeden den do Benátek. Nejsme rozhodnuti, zda autem nebo autobusem / vlakem. Můžete mi prosím poradit? Případně pokud bychom jeli autem, kde v Benátkách zaparkovat a kolik stojí parkovné? Moc děkuji předem za odpověď. Ilona.

Veřejnou dopravou se tam dostanete kombinací autobusu a vlaku. Autobusy SAF jezdí do Latisana hodně často a cesta trvá půl hodiny. Jízdenka by měla stát € 3,40, v autobuse € 4,00. Autobusová stanice je vedle vlakové stanice, přejdete k ní podchodem. Z Latisana se potom dostanete vlakem Trenitalia do Benátek na Santa Lucia za € 7,45. Cesta trvá něco málo přes hodinu. Pokud pojedete autem, je to po SS14 něco málo přes 100 km. Při průměrných cenách pohonných hmot v Itálii a průměrné spotřebě nafty 5 l/100 km a benzínu 7l/100 km zaplatíte € 15,50 resp. € 23,50, včetně celodenního parkování na Tronchetto € 36,50 resp. € 44,50. Veřejnou dopravou zaplatíte za cestu tam i zpět € 21,70. Při dvou lidech se Vám už cesta autem vyplatí, navíc nebudete časově závislá na veřejné dopravě.

# 28.05.2019, 22:20.
Ještě jednou zdravím. Zkoumám mapy Mestre a Benátek. A už jsem z toho jelen. Hledám parkoviště ta trase tramvaje T1. Ta jede na Pizzale Roma a to bych bral jako výchozí bod do Benátek. Ale nevím, kde na té trase najít parkoviště pro auto. Poradíte? Děkuji. Richard.

Odkaz na parkoviště jsme Vám zaslali v minulé odpovědi. Na trase tramvaje T1 můžete parkovat např. na parkovišti San Giuliano Porta Rossa. Kousek od vjezdu směrem k Benátkám je čerpací stanice, za kterou se malou spojkou dostanete k zastávce tramvaje. Celodenní parkování stojí € 12,00, parkoviště je ale zavřeno od 2:00 do 6:00 a v tuto dobu je zde zákaz parkování. Na konečné tramvaje T1 je bezplatné parkoviště P12. Tam bychom ale dlouhodobě neparkovali. Psal jste, že potřebujete parkovat na dva dny. V tomto případě lepší řešení než Tronchetto neznáme. Určitým řešením mohou být také parkoviště vpravo před mostem - Green Park nebo Venice City Park a nebo parkovací domy rozmístěné různě po Mestre.

# 28.05.2019, 21:04.
Děkuji, ubytování máme rezervované v Livorno a právě při cestě domů se chceme stavit v Benátkách. A to na přibližně dva dny. Čirou náhodou jsem objevil Váš web a proto jsem využil možnosti se dotázat. Přímo do Benátek, přes ten most, lze cestovat po kolejích, jak jsem se díval. Děkuji ještě jednou. Richard.

Po mostě Ponte della Liberta lze cestovat pěšky, na kole, autem, autobusem, tramvají a vlakem.

# 28.05.2019, 13:12.
Moc bych vás poprosil o radu ohledně naší cesty do Benátek. Jedeme s manželkou na čtyři dny do hotelu London v destinaci Lido di Jesolo. A na jeden den bychom chtěli jet do Benátek. Moc bych ocenil veškeré vaše rady ohledně způsobu dopravy z tohoto hotelu, včetně cen i jiných rad, které by nám pomohly. Jsme indisponovaní velmi malou jazykovou dovedností a tak musíme být co nejlépe připraveni před cestou. Velice vám děkujeme. Marek s manželkou.

Nejdříve musíte jet městským autobusem č. 2. Zastávka v blízkosti hotelu London je č. 59 a nachází se na Via Levantina. Musíte jet na Autostazione. Jízdenka stojí € 1,30. Dá se tam dojít ale i pěšky, je to 1300 metrů. Autostazione se nachází u křižovatky Via Equilio s Viale Kennedy. Následně musíte jet autobusem ATVO č. 23A do Punta Sabbioni. Jízdenka stojí € 3,00, zpáteční € 5,50. Z Punta Sabbioni potom jezdí vaporetta do Benátek. Jízdenka na vaporetto stojí € 7,50, celodenní jízdenka potom € 20,00. Můžete si také zakoupit integrovanou jízdenku ACTV / ATVO (Lido di Jesolo - Venezia, celodenní) za € 25,50, případně ACTV / ATVO (Lido di Jesolo - San Marco, zpáteční) za € 20,50.

# 28.05.2019, 06:04.
Děkuji mnohokrát, to jsou úžasné tipy. Určitě alespoň jednu pevnost zkusím. Dívala jsem se a dá se tam dojít i pěšky. Nebo máte jinou zkušenost? Já se v Mestre opravdu moc neorientuji, znám jen vlakové nádraží, protože tam zastavuje autobus Student Agency. Děkuji mnohokrát a přeji hezký den. Drahomíra.

K jižní pevnosti se dostanete z centra pěšky po Via Forte Marghera. Je to přibližně 2,5 km. K severní pevnosti je to o kilometr dál. Tam doporučujeme popojet tramvají T1 na Ca' Rossa Serravalle a odtud 2 km po Via Ca' Rossa, doleva po Via S. Dona' a doprava po Via Vallon.

# 27.05.2019, 19:38.
Rád bych se v létě zastavil autem v Benátkách. Jde mi o to, kde za rozumnou cenu zaparkovat a jak se dostat do Benátek. Máme vyhrazeny dva skoro celé dny. Děkuji moc. Richard.

Doporučujeme si najít ubytování přes Booking, kde mají i v ceně parkovací místo. Pokud budete bydlet na ostrově, doporučujeme parkovat na parkovišti Tronchetto. Za každých 24 hodin sice zaplatíte € 21,00, jedná se však o ověřené a pro tyto účely využívané parkoviště. Další parkovací možnosti najdete na ACTV - Servizi di Mobilita' / Parcheggi Venezia, Parcheggi Mestre.

# 27.05.2019, 14:22.
V pátek odjíždím na týden do Benátek na jazykový kurs a budu mít spoustu času. Chtěla bych si některé odpoledne projít i centrum Mestre. Můžete mi prosím poradit, jak se tam nejlépe dostanu a co bych neměla v Mestre vynechat? Děkuji mnohokrát. Drahomíra.

Z Benátek do centra Mestre se nejlépe dostanete tramvají T1 za € 1,50. V centru Mestre určitě nevynechejte Piazza Ferretto a na jedné straně Duomo, na druhé Torre dell' Orologio. Za návštěvu stojí také Chiesa di San Girolamo kousek za věží. Pokud Vám zbude čas, podívejte se na pevnosti - Forte Marghera na jihu a Forte Carpenedo na severu.

# 26.05.2019, 13:26.
Prosím o radu. Jak se nejlépe a nejlevněji dopravím z letiště Marco Polo do Camping Village Jolly v pátek 31.5. ve 22:30 hodin? Moc děkuji za odpověď. Jarmila.

Doprava do tohoto kempu je složitá i přes den. Jediný autobus, který k němu jezdí - 81F, končí kolem 18. hodiny. Veřejnou dopravou musíte ve Vašem čase jet nejdříve autobusem č. 5 do Benátek na Piazzale Roma a odtud potom autobusem č. 6 na Palocapa Parmasan. Odtud je to ale pěšky ještě 1300 metrů, částečně i sportovním areálem, což v noci není rozumné řešení. Jízdenka stojí € 8,00. Lze se dostat na € 1,50 s tím, že z letiště přejdete pěšky do Tessera. Opět v noci nevhodné řešení. Poslední autobus č. 5 odjíždí z letiště v 1:10, poslední autobus č. 6 z Piazzale Roma v 0:40. Doporučujeme v tomto případě využít taxi. Kemp provozuje z Piazzale Roma a na Piazzale Roma Shuttle Bus Service. O možnosti jeho využití se informujte přímo u kempu.

# 24.05.2019, 22:07.
Založila jsem pro sebe a svého manžela Venezia Card. Vše jsem zaplatila a došel mi e-mail s vouchery. Udivuje mě, že máme s manželem stejný kód pro vložení do aplilace. Je to tak správně? Aplikace mi jde až do té doby, kdy nahraji kód, objeví se zelená fajfka s tím, že voucher najdu v sekci my vouchers, ale tam se nic neobjeví. Dále, já mám ticket do 30. let - Rolling Venice, ale nevím absolutně, jak si ji stáhnout, nebo jak se k ní dostat. Nebo si ji musím někde koupit? Moc děkuji. Diana.

Nevíme, jak jste přesně postupovala, co Vám přesně došlo, jak to vypadá a co to obsahuje. Pokud jste obdržela dva vouchery na základě korektní objednávky a korektní úhrady, doporučujeme si oba vouchery vytisknout a vyzvednutí karet provést osobně na pokladně Venezia Unica. Jejich seznam najdete na výše uvedených stránkách. Pokud jste prováděla objednávku obou karet během jedné objednávky, je logické, že obdržíte jeden voucher a jeden PNR kód, na základě kterého si na pokladně nebo v automatu obě karty vyzvednete. Nicméně pokud to funguje v aplikaci nekorektně, postupujte dle výše uvedeného postupu nebo kontaktujte podporu Venezia Unica. Pokud máte na kartě i Rolling Venice, je součástí karty. Pokud jste si zakoupila pouze třídenní jízdenku pro držitele Rolling Venice, je třeba si kartu zakoupit za € 6,00. bez ní je jízdenka neplatná.

# 22.05.2019, 19:18.
Chtěl bych se zeptat, jak je to s placením vstupu do Benátek, kde se vstupenka dá koupit a zda se dá koupit i dopředu přes internet. Děkuji moc za odpověď. Ivan.

Viz naše odpověď ze dne 10.05.2019, 19:33.

# 22.05.2019, 10:58.
Pane Řehůřku, velmi děkuji za Vaši bleskurychlou odpověď. Prosím, mohu se ještě zeptat, zda ta dvoudenní jízdenka za € 30,00 bude platit i na lodě, kterými se budeme chtít dostat na ostrovy Morano a Burano? Velmi děkuji za Vaši ochotu a čas. Moc si toho vážím. Přeji hezký den. Michaela.

Časové jízdenky, tedy i dvoudenní (48 hodin), je možné použít na veškerou dopravu ACTV v Mestre, mezi Mestre a Benátkami, po Benátkách, mezi ostrovy a na ostrově Lido. Jedná se o autobusy, tramvaje a vaporetta. Na People Mover ji použít nelze. Nelze ji také použít na speciální vaporetta 16, 19 a Casino. Na letiště Marco Polo ji lze použít s příplatkem € 6,00 pro každý směr. Pokud tedy budete cestovat vaporetty ACTV na ostrovy Murano a Burano, můžete ji použít.

# 22.05.2019, 09:46.
Chcem sa spýtať, kde zaparkovať na 48. hodín karavan s najjednoduchším prístupom verejnou dopravou do Benátok. Ďakujem. Jarmila.

K parkování s karavanem je určen Caravan Park San Giuliano. Zaplatíte tady € 18,00 za noc bez ohledu na počet osob. K městské autobusové dopravě je to odtud 10 minut. Další možností je Camping Fusina, kde jsou ale ceny vyšší. Za osobu zaplatíte € 12,00 a za karavan € 15,00 / noc. Do Benátek se dostanete kombinací autobusů 16 a 6 a následně vaporettem nebo speciální linkou vaporetta Fuina - Zattere. Ta není v tarifu městské dopravy, platí se € 8,00, za zpáteční jízdenku € 13,00. Viz Terminal Fusina.

# 22.05.2019, 09:38.
Pane Řehůřku, chtěla bych se zeptat, kde a za kolik mohu koupit lístky z Benátek na ostrov Burano a odkud vaporetto vyplouvá? Další otázka je, zda máte nějaký tip na projížďku gondolou, jaká je cena projížďky a opět odkud se vyplouvá? Mnohokrát děkuji. Markéta.

Jízdenky zakoupíte u většiny stanovišť vaporetta. Základní jízdenka stojí € 7,50, jízdenka na 1 den (24 hodin) stojí € 20,00. Jsou i jízdenky na 2, 3 a 7 dní. Vaporetto č. 12 na Burano vyplouvá z Fondamente Nove. Doprava tam závisí na místě, odkud budete vyplouvat. Mapa linek a jízdní řády jsou na ACTV. Ceny projížďky gondolou jsou dané rozhodnutím rady města č. 266 ze dne 23.5.2014. Denní sazba od 9:00 do 19:00 je € 80,00 za 30 minut, noční sazba od 19:00 do 3:00 je € 100,00 za 35 minut. Jedná se o sazbu za šestimístnou gondolu. Místa, kde můžete zakoupit projížďku jsou: Danieli, Molo, Dogana, Trinita, Santa Maria del Giglio, San Toma', San Beneto, Carbon, Santa Sofia, San Marcuola. Ve většině případů se jedná o místa kolem Velkého kanálu a náměstí San Marco. Pokud nechcete celou gondolu, můžete si zakoupit projížďku sdílenou gondolou - Traditional Shared Gondola Experience.

# 21.05.2019, 09:25.
Pane Řehůřku, ráda bych se Vás zeptala, jak se dostaneme z hotelu La Meridiana, Via Terraglio, 23, 31021 Mogliano Veneto TV na náměstí sv. Marka. Kousek od hotelu je vlaková zastávka Mogliano Veneto, tak předpokládám, že začneme tam. Zakoupím tam prosím i dvoudenní jízdenku? A kupují se v automatech nebo někde u okýnka? Moc Vám děkuji a přeji hezký den. Michaela.

Toto spojení je ideální. Vlakové nádraží máte jen 300 metrů od Hotel La Meridiana. Vlaků Trenitalia jezdí do Benátek na Santa Lucia obrovské množství. Cesta trvá necelou půlhodinu a jízdenka stojí € 2,70. Časovou jízdenku pro dopravu po Benátkách zakoupíte na Santa Lucia u stanoviště vaporetta. Na pokladně i v automatu. Využívat meziměstskou dopravu, např. autobusem 8E do Mestre Centro, se v tomto případě moc nevyplatí. Jízdenka do Mestre stojí € 2,20, odtud už můžete využívat časové jízdenky. Úspora € 0,50 je pravděpodobně neadekvátní. Cenu lze snížit na € 1,90 nákupem bločku 10. jízdnenek. Z Mestre Centro se do Benátek dostanete např. tramvají T1. Časovou jízdenku zakoupíte v automatu. Ze Santa Lucia potom pokračujte vaporettem ACTV č. 2 na San Marco. Jízdenka stojí € 7,50, budete ale zřejmě už využívat časovou jízdenku.

# 20.05.2019, 19:12.
Pane Řehůřku, je na Lidu FKK - nuda pláž? Pokud ano, kde ji najdu? Děkuji za odpověď. Jana.

Tento druh pláže by měl být v blízkosti dun u Alberoni. Samozřejmě bez záruky, že v době Vaší návštěvy bude jako FKK fungovat.

# 20.05.2019, 16:20.
Letíme s přítelem do Itálie na letiště Treviso a chtěla bych se zeptat, jak se dostanu z letiště do Padovy? A také ještě prosím, jak se dostanu z Mestre do Jesola? Nebo zda je nějaká půjčovna kol v Punta Sabionni? Předem mnohokrát děkuji za odpověď. Nicol.

Z letiště Treviso jezdí do Padova autobusy FS Bus Italia Veneto. Z Mestre do Jesolo jezdí autobusy Atvo. V Punta Sabbioni Vám kolo pronajmou na Via Fausta 5 - Parcheggio Auto Moto.

# 17.05.2019, 18:56.
Chystáme se jet na tři dny do Benátek. Hotel tedy máme v Mestre, takže do Benátek pojedeme autobusem. A má otázka zní, jak je to s jízdenkami v Benátkách? Jsem v tom celkem zmatená, zda je dobré si koupit Venezia Unica, pokud bychom chtěli cestovat i vaporetty, nebo koupit nějakou celodenní jízdenku? Předem děkuji za odpověď. Lucie.

Je několik typů jízdenek. Společnost ACTV má základní jízdenky, které jsou přestupní a mají platnost určitou dobu. Základní jízdenka na autobus stojí € 1,50 a její platnost je 75 minut. Můžete ji použít i na tramvaj. Platí v Mestre, na ostrově Lido a mezi Mestre a Benátkami. Tuto jízdenku nelze použít na cestu na letiště Marco Polo. V tomto případě je třeba zakoupit jízdenku za € 8,00. Základní jízdenka na vaporetto stojí € 7,50 a její platnost je 75 minut. Tuto jízdenku nelze použít na speciální linky vaporetta č. 16, 19 a Casino. Časové jízdenky jsou na 1, 2, 3 a 7 dní. Jejich platnost je odpovídající počet hodin. Stojí € 20,00, € 30,00, € 40,00 a € 60,00. Tyto jízdenky můžete použít na výše uvedené autobusy, tramvaje a vaporetta. Cestu z letiště Marco Polo je možné k této jízdence přikoupit za € 6,00 pro každý směr. Potom jsou samozřejmě i kombinace jízdenek a jízdenky pro další společnosti - Atvo a Alilaguna. Meziměstské autobusy mají vlastní tarif. Venezia Unica je karta, na kterou si nahrajete požadovanou dopravu, vstupy a služby - nebo libovolnou kombinaci. Pokud chcete jen jízdenku, je zbytečné si ji zakládat.

# 15.05.2019, 11:16.
Chcela by som sa spýtať, či mi viete poradiť, ako sa dostaneme z adresy Via Giorgio Rizzardi 54, 30175 Marghera do centra Benátok. Akým autobusom - číslo. Zároveň sa chcem spýtať, či som dobre pochopila, že keď si kúpim 24. alebo 48. hodinový lístok na vaporetto, tak budem mať aj cestu autobusom z Marghera do Benátok v cene lístka. Ďakujem. Lucia.

Ve vašem případě je jednodušší přejít od hotelu na Piazzale Giovanacci, kde je zastávka tramvaje. Odtud jeďte tramvají T2 na Mestre Centro a následně tramvají T1 do Benátek. Můžete také vystoupit z první tramvaje T2 na Mestre FS, přejít před nádražní halu a jet autobusem č. 2 do Benátek. Jak tramvaj, tak autobus Vás zaveze na Piazzale Roma. V ceně časové jízdenky je cestování autobusy v Mestre a na ostrově Lido, tramvajemi a vaporetty. Vše od společnosti ACTV. Na tuto jízdenku nelze cestovat vaporetty č. 16, 19 a Casino. Cesta z letiště a na letiště Marco Polo je možná s příplatkem € 6,00 za jeden směr k této jízdence.

# 15.05.2019, 10:49.
S přítelem letíme pozítří, letos poprvé, do Itálie. Letíme na letiště Treviso a poté se musíme dostat do Mestre. A z Mestre do Benátek. Nakonec odlétáme z letiště Marco Polo. Na internetu se snažím najít co nejvíce informací, ale bohužel je to pro mě vše hodně zmatené, hodně informací na zahraničních stránkách, ale na českých moc ne. Ráda bych věděla, jak se tedy dostanu vůbec z Treviso do Mestre a zda si mohu lístek koupit u řidiče nebo je možné jej zakoupit i jinde. Byla bych vám moc vděčná za pomoc. Děkuji. Zuzana.

Z letiště Treviso můžete jet do Benátek přímým Airport Bus Express za € 12,00. Doveze Vás na Piazzale Roma. Pokud potřebujete jet do Mestre, má zastávky na Corso del Popolo a Mestre FS. Do Benátek se potom dostanete např. tramvají. Jízdenka stojí € 1,50. Z Benátek, Piazzale Roma, potom na letiště Marco Polo také Airport Bus Express. Jízdenka stojí € 8,00. Jízdenky je možné zakoupit v obou případech online na výše uvedených stránkách nebo i u řidiče. Doporučujeme první možnost.

# 13.05.2019, 18:06.
Měl byste prosím tip na nějaké dobré a nepředražené restaurace v Benátkách? Předem děkuji za odpověď. Andrea.

Tipy najdete v článku Jídlo a pití v Benátkách.

# 12.05.2019, 19:42.
Pane Řehůřku, v první radě bych Vám rád poděkoval za Vaše rady. Prosím o informaci, jak se nejjednodušeji a nejlevněji dostat z letiště Treviso do Lido di Jesolo? Současně prosím o radu, zda doporučujete nákup např. třídennídenní jízdenky předem po internetu? Moc děkuji. Martin.

Doprava viz naše odpověď ze dne 05.05.2019, 20:38 - Itálie. Třídenní jízdenku je zbytečné kupovat online, pokud na Venezia Unica nebudete nahrávat další jízdenky, vstupy nebo služby. Třídenní jízdenku zakoupíte bez problému v Punta Sabbioni, odkud předpokládáme, že budete do Benátek denně cestovat.

# 12.05.2019, 18:23.
Řehůřkovi, chtěla bych využít Vašich znalostí a poprosit o odpovědi týkající se Itálie. Letos v červenci nás s manželem čeká krátkodobá dovolená v Itálii. Cestujeme na motorce a budeme mimo jiné ubytovaní i v hotelu Lignano - Lignano Sabbiadoro. Chtěli bychom navštívit i Benátky a přilehlé ostrovy Muráno a Buráno. Ráda bych, abychom cestu absolvovali lodní dopravou. Něco málo jsem si z Vašich příspěvků již přečetla, ale chtěla bych poprosit o ucelené informace přímo pro nás. Kde zaparkovat motorku + přibližná cena na den, kde sehnat lístky na vaporetto. Asi ty výhodnější - celodenní, že + cena. A hlavně prosím čísla lodí, na které nastoupit, abychom se neztratili. Prosím posloupně. Do Benátek se bude již platit vstupné, kde si jej prosim obstarat? Před Vašimi znalostmi smekám a předem děkuji za cenné informace. S pozdravem Jana.

Můžete zaparkovat na Punta Sabbioni - viz Parcheggio, kde za parkovací místo na celý den zaplatíte standardně € 7,00 (jsou i slevy na € 5,00). Celodenní jízdenka na vaporetto Vás vyjde na € 20,00. Mapa lodní dopravy a jízdní řády vaporetta jsou na ACTV. Tyto jízdenky zakoupíte už na parkovišti nebo u nástupního ostrůvku vaporetta. Přes ostrovy Murano, Burano a Torcello jezdí linka č. 12. Mezi Burano a Torcello ještě i linka č. 9. Linka č. 12 končí na Fondamente Nove, odkud můžete dál pokračovat vaporetty po Benátkách. Např. na San Marco jezdí vaporetto 4.2. Podívejte se na zmiňovanou mapu a jízdní řády a výlet si podle ní naplánujte. Můžete také zaparkovat na Piazzale Roma, kde je v městském parkovacím domě 300 míst pro motocykly. Parkování je tady ale dražší - hodně přes € 20,00. Z Piazzale Roma si potom můžete podle mapy linek naplánovat výlet po Benátkách. Vstupní poplatek viz naše odpověď ze dne 10.05.2019, 19:33.

# 12.05.2019, 08:39.
Velice děkuji za Vaši odpověď a informace. Ještě bych se chtěl zeptat, jaké jsou možnosti parkování v Garage San Marco na Piazzale Roma? Je to vhodné či vůbec nedostupné? Děkuji. Silvestr.

Jedná se o jedno z dražších parkování v lokalitě, má omezenou kapacitu. Pokud se pro toto parkování rozhodnete, doporučujeme rezervaci na Garage San Marco. Na Piazzale Roma je i o něco levnější vysokokapacitní městské parkoviště Autorimessa Comunale. Je o něco levnější, ale pořád dražší než Tronchetto. 2182 parkovacích míst je pro tuto lokalitu bezkonkurenční. Umožňují rezervaci, kdy je cena o něco nižší než na místě. Velkou nevýhodou tohoto parkoviště je, že musíte ponechat klíčky v zapalování. Z toho důvodu je pro naše čtenáře podle zpětné vazby oblíbenější o něco levnější Tronchetto s téměř dvojnásobnou kapacitou, i za cenu dobré, ale v některých případech omezené dopravy (nutný přestup). Autorimessa Comunale je jednou z možností pro motorkáře. Má 300 míst pro motocykly.

# 12.05.2019, 07:56.
Děkuji za Vaši předešlou odpověď. Mám ještě dotaz, jak si lze jednoduše opatřit Rolling Venice Card. Upotřebí ji pouze můj syn, který ještě splňuje věkovou hranici. Pro dvoudenní jízdné jsme se rozhodli, po zralé úvaze, jelikož jedeme pouze na 3 noci a chceme projít jeden den Benátky i pěšky. A na ceny soukromých pláží na Lido jsem se ptala, jelikož tam hodláme strávit valnou část pondělí a nevím, zda veřejná pláž poskytuje alespoň základní komfort, ani v jakých cenových relacích se pohybují pláže soukromé. Mohl byste to prosím upřesnit? Děkuji. Kamila.

Rolling Venice Card bez problému zakoupíte na pokladnách Venezia Unica - např. na letišti Marco Polo, na vlakovém nádraží v Mestre nebo na Piazzale Roma. Zda koupit pro osobu ve věkovém rozmezí od 6. do 29. let dvoudenní jízdenku za € 30,00 nebo třídenní jízdenku s Rolling Venice Card za celkovou cenu € 28,00 je Vaše rozhodnutí. My jsme Vás jen upozornili na to, že je výhodnější druhá možnost i za předpokladu, že jinak Rolling Venice Card využívat nebudete. Pokud si Rolling Venice Card chcete zakoupit, potom je dvoudenní jízdenka dražší o € 8,00 než třídenní jízdenka. Dvoudenní jízdenka s Rolling Venice Card neexistuje. Na třídenní jízdenku můžete jezdit tři dny, dva dny nebo jen jednu jízdu. Co se pláží týče, je tam klasický plážový servis, tj. slunečník a lehátka, nebo různé přístřešky. Denní taxa pro slunečník je € 12,00, za lehátko € 6,00. Od června ceny rostou i na € 17,00 / € 8,00 v červnu a € 18,00 / € 9,00 v červenci a srpnu. Ceny se mohou na různých plážích samozřejmě o něco lišit. V sezóně je např. levnější pláž San Nicolo, kde se ta cena pohybuje kolem € 15,00 / € 7,50.

# 11.05.2019, 08:38.
Děkuji za vyčerpávající odpověď. Prosím ještě o alternativu. Do Benátek budu přijíždět v opačném směru od Padovy. Byla by též ještě jiná možnost se dostat na uvedenou adresu? Děkuji. Silvestr.

Můžete zajet na Tronchetto, kde celodenní parkování stojí € 21,00. Pokud to zvládnete např. za 3 hodiny, zaplatíte jen € 10,00. Z Tronchetto pokračujte vaporettem č. 2 na Piazzale Roma a tady přestupte na vaporetto 4.2 nebo 5.2. Doveze Vás na Fondamente Nove, odkud jeďte vaporettem č. 12 na již zmiňovanou zastávku Faro. Zpět stejnými vaporetty jen se změní číslování na 4.1 a 5.1.

# 10.05.2019, 19:33.
Chystáme se v červnu na tři noci do Benátek. Chápu dobře, že při zaplaceném ubytování, tedy konkrétně v Ca' della Corte, Dorsaduro, se nás již netýká městský poplatek, myslím tím denní taxu za pobyt v Benátkách? Ráda bych se informovala na další výhody Rolling Venice Card pro věkovou hranici do 29. let, kromě zvýhodněného jízdného na 3 dny? Chceme si totiž pořídit jízdenky pouze na dva dny. A ještě bych se ráda zeptala na nejvýhodnější spojení na ostrovy Murano, Burano, tam i zpět. Nebo případný přehledný odkaz na linky ACTV. Je to čistě můj problém, dost v tom plavu. A taktéž na ostrov Lido, tam potom, pokud je to možné, na další spojení od zastávek lodí na cenově dostupnou soukromou pláž, kterou bych také potřebovala doporučit. Vím, že je toho mnoho, ale budu Vám vděčná za jakoukoliv odpověď. Předem děkuji. Kamila.

Podle usnesení městské rady č. 19 ze dne 28.3.2019 je termín zahájení výběru vstupního poplatku stanoven na 1. září 2019. Podrobné informace o výši poplatku, způsobu výběru, výjimkách atd. jsou v článku Contributo di accesso a Venezia: tutte le informazioni utili. Je tam také uvedeno, že tento poplatek se netýká ubytovaných hostů ode dne příjezdu do dne odjezdu, pokud se na ubytování vztahuje platba turistické daně. Rolling Venice Card nabízí kromě zvýhodněného nákupu třídenní jízdenky slevy do městských muzeí, některých obchodů, kin atd. Z nejznámějších muzeí jsou to např. Dóžecí palác, Ca' Rezzonico, Correr, Muzeum skla na Murano, Muzeum krajek na Burano, Clock Tower aj. Pokud si pořídíte jízdenku na dva dny, zaplatíte za ni € 30,00. Pokud si koupíte jízdenku na tři dny s Rolling Venice, zaplatíte za ni i s kartou € 28,00. Nechápeme tedy Vaši volbu, pokud věkově spadáte do kategorie od 6. do 29. let. Nejvýhodnější spojení na ostrovy Murano a Burano Vám neřekneme, protože nevíme odkud cestujete. Obecně se musíte dopravit na Fondamente Nove, odkud vaporetta na Murano a Burano jezdí. Jak se tam dostat ale závisí na místě, odkud budete vyjíždět. Na ACTV je mapa linek i seznam linek s jízdními řády. Konkrétně v menu Orari e percosi / Consulta le Mappe a Orari e percosi / Consulta gli orari. U autobusových linek najdete i autobusy na ostrově Lido. Plážový servis je na Lido drahý. Můžete ale využít i volnou pláž, která je naproti hlavní ulice S.M.E. vedoucí od přístaviště vaporett.

# 10.05.2019, 15:38.
Rád bych využil Vašich precizních informací. Koncem června budu v Benátkách a potřebuji navštívit obchod na adrese Fondamenta dei Vetrai 47, Murano. Prosím o informaci, kde nejlépe zaparkovat osobním vozem a jakým způsobem se dopravit na uvedenou adresu - číslo spoje, eventuálně i jízdní řád. Přivítám také informaci o parkovišti - příjezd, cena apod. Děkuji. Silvestr.

Zaparkujte na Punta Sabbioni - Parcheggio. Kupte si kombinaci parkování a zpáteční jízdenky. Parkování za € 5,00 a zpáteční jízdenka za € 15,00. Z Punta Sabbioni jeďte vaporettem ACTV č. 12 a vystupte na Murano Faro. Jděte po Calle Bressagio až ke kanálu, po Fondamenta Manin se vydejte doleva. Jakmile dojdete k mostu, přejděte přes kanál a pokračujte podél něj vlevo. Dojdete k uvedené adrese. Pokud budete chtít navštívit i Benátky, kupte si celodenní jízdenku za € 20,00.

# 08.05.2019, 12:29.
Chtěla bych se zeptat, jak nejlépe se dostat z Letiště Treviso do Lido di Jesolo a kolik stojí příbližně lístek? A jak se dostat potom z Lido di Josolo do Benátek na výlet a kolik stojí přibližně lístek? Předem moc děkuji za odpověď. Verča.

Doprava z letiště Treviso viz naše odpověď ze dne 05.05.2019, 20:38 - Itálie. Z Lido di Jesolo do Benátek musíte jet nejdřív autobusem ATVO do Punta Sabbioni za € 3,00 a odtud vaporettem č. 14 do Benátek na San Marco za € 7,50.

# 07.05.2019, 18:39.
Chtěl bych se zeptat, jak to vypadá s přístupem do Benátek pro cyklisty? Z Marghera by se snad mělo dojet po SR11, a zda je možnost přístupu a odložení kol s uzamčením přímo v Benátkách. Děkuji. Vladimír.

Přístup s kolem je až na Piazzale Roma nebo Tronchetto. Z Tronchetto je možné pokračovat dále na Lido a Pellestrina, ostrovy přístupné cyklistům. Na Piazzale Roma je Bicycle park u Autorimessa Comunale. Toto zařízení pojme ale jen 25 kol. Kolo je možné uzamknout k zábradlí. Není střežen ani kamerami. Provoz je nonstop a uložení kola je zdarma, ale maximálně na den. Doporučujeme kola ponechat už v Mestre. První Bicycle park je na Piazzale Cialdini. Otevřený je denně od 6:30 do 19:00 a poplatek je € 0,50 za den. Druhý Bycicle park je u vlakového nádraží Mestre Centrale na Piazzale le Favretti. Otevřený je denně kromě neděle od 6:00 do 23:00 a poplatek je € 0,50 za den.

# 07.05.2019, 09:51.
Děkuji za informace. Budu vás všude doporučovat. Ještě se zeptám. Myslíte si, že je nutná rezervace na parkovišti Tronchetto? Luboš.

Toto parkoviště má téměř 4000 parkovacích míst. Místa se nerezervují. Pokud přijedete dopoledne, mělo by být místo volné. Další velké parkoviště je na Piazzale Roma, tam jsou ceny o něco vyšší.

# 06.05.2019, 10:11.
Chtěli bychom v polovině července podniknout jednodenní výlet do Benátek autem z Istrie. Jsme dva dospělí a dvě děti. Můžete nám poradit, kde nejlépe zaparkovat a jak postupovat dále, abychom si to užili a viděli z Benátek co nejvíce? Děkuji a přeji hezký den. Luboš.

Zaparkujte na Tronchetto. Celodenní parkování Vás vyjde na € 21,00. Reálně je cena nižší, protože ušetříte € 12,00 za dopravu autobusem nebo tramvají (děti od 6. let platí plné jízdné). Hlavně ušetříte spoustu času. Z parkoviště potom můžete jet vaporettem č. 2 po Velkém kanále na San Marco, odtud můžete poznávat dál Benátky. Tip najdete v naší reportáži Benátky 2013. Další tipy najdete v našich otázkách a odpovědích. Nicméně itinerář si zpracujte podle toho, kolik času tam chcete strávit s ohledem na cestu.

# 02.05.2019, 19:38.
Pane Řehůřku, do Benátek jsme začali jezdit pravidelně. Loni jsme si koupili jednodenní jízdenku, s paní v trafice jsem mluvila anglicky, sdělila, že jízdenku musí mít i dvě naše starší děti (loni 7 a 9 let). Letos jsme si kupovali tu stejnou jízdenku v jiné trafice. Majitel nemluvil anglicky, ale pochopila jsem, že mě říká, že děti do 11. let mít jízdenku nemusí, což mi potom potvrdil domorodec mluvící anglicky. Takže jsme si koupili jízdenku jen s manželem. Nevíte prosím, jak to je? Neradi bychom platili pokutu, které jsou v Benátkách velmi vysoké a revizoři to skutečně všude kontrolují. Mnohokrát děkuji. Jana.

Zdarma cestují v městské dopravě děti do 6. let. V příměstské dopravě je ta hranice nižší - 4 roky. Starší děti musí mít jízdenku. Sleva je v případě třídenní jízdenky, kdy mladí ve věku od 6. do 29. let mají možnost si zakoupit Rolling Venice Card za € 6,00 a na základě této si potom zakoupit za sníženou cenu € 22,00 třídenní jízdenku. Místní mysleli trochu jinou věc. K dispozici je jízdenka Venezia Metropolitana 24 za € 35,00, se kterou může cestovat po dobu 24 hodin dopravními prostředky ACTV, ATVO a Arriva Veneto jeden dospělý a až dvě děti do 11. let. Jízdenku nelze použít stejně jako časovou jízdenku ACTV na dopravu z letiště, People Mover a speciální linky vaporetta. Uvedené ceny jsou pro turisty. Rezidenti platí o něco nižší cenu.

# 30.04.2019, 09:01.
Velmi děkuji za Vaši vyčerpávající odpověď. Ještě bych měla jednu doplňující otázku. Naše ubytování je v Castello 5871, B&B Venezia In Suite&Apartments. Můžete mi prosím poradit, kde nejlépe vystoupit z vaporreto č. 1 nebo 2? Z letiště jsme zvolili jízdu kombinovanou dopravou autobus/vaporetto. Předem moc děkuji za vaši radu a pomoc a přeji hezký den. Bohu.

K Vašemu ubytování je nejblíže zastávka Rialto.

# 26.04.2019, 15:14.
Prosím o radu, jak se nejlépe dostat z vlakového nádraží Venezia Mestre do hotelu Firenze, San Marco 1490, Salizada San Moise'. Čas příjezdu na vlakové nádraží je kolem 20:30 hodin v úterý. Předem děkuji za odpověď. Petra.

Z Mestre FS jeďte autobusem ACTV na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 1,50. Odtud pokračujte vaporettem č. 1 na San Marco / Vallaresso. Jízdenka stojí € 7,50. Můžete samozřejmě použít i libovolnou časovou jízdenku. Z Vallaresso jděte do vnitrozemí po stejnojmenné ulici Calle Vallaresso. Na jejím konci na křižovatce tvaru T odbočte doleva. Hotel Firenze je po pravé straně.

# 26.04.2019, 07:31.
Děkuji za odpověď. Mám na Vás ješte pár dotazů. Je nějaká jízdenka, která je platná na dva dny? Tak abychom mohli jet i na okolní ostrovy? Jěstě jsem dohledala, že se dostaneme do Benátek z Lido di Jesolo lodí č. 14, je to tak? Předem děkuji a přeji hezký den. Lenka.

Jízdenka na dva dny (48 hodin) stojí € 30,00. Vaporetto č. 14 jezdí z Punta Sabbioni na San Marco, většina spojů však se zajížďkou přes ostrov Lido.

# 24.04.2019, 15:02.
Pane Řehůřku, 2.5. bychom chtěli jet z Lido di Jesolo - Via Bafile - lodí do Benátek. Je nějaký přímý spoj, případně jak s přestupy? Jaký lístek si máme zakoupit, nejlépe i pro cestu zpět? Děkuji. Lenka.

Přímé spojení na San Marco je zajištěno vaporettem ACTV č. 15. Další vaporetta do různých lokalit najdete na mapě na výše uvedených stránkách - Orari e Percosi / Consulta le mappe. Typ jízdenky závisí na itineráři. Pokud jedete jen na San Marco a zpět, stačí Vám dvě jízdenky na vaporetto, každá v ceně € 7,50. Pokud chcete cestovat i po ostrovech, např. Murano, Burano, Torcello, Lido atd., vyplatí se Vám celodenní jízdenka za € 20,00.

# 23.04.2019, 13:18.
Pane Řehůřku, prosím Vás o informaci. V květnu se chystám obytným vozem stát v Punta Sabbionni. Je možné na tomto místě zakoupit dvoudenní nebo třídenní jízdenku na vaporetto? Jakou linku vapporetta nejlépe využít na náměstí San Marco? Mohu s touto jízdenkou využívat všechny linky vaporetta po dobu platnost mimo té na letiště? Od letošního roku by se měl platit poplatek za vstup do města. Kde mohu tento poplatek zaplatit a týká se mě, pokud si zakoupím vícedenní jízdenku? Moc děkuji za odpovědi. Martin.

V Punta Sabbioni je možné zakoupit všechny typy jízdenek. Na San Marco se dostanete přímým vaporettem č. 15 společnosti ACTV. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Časová jízdenka je platná pro vaporetta ACTV, kromě speciálních linek č. 16, 19 a Casino. Nelze ji samozřejmě použít na vaporetta jiných společnosti, např. Alilaguna. Informace o poplatcích za vstup víme zatím v rozsahu uvedeném v odpovědi ze dne 13.03.2019, 09:57.

# 22.04.2019, 23:10.
Chtěla bych se zeptat. Chystáme se na Istrii, ze které bychom chtěli přejet trajektem do Benátek. Má otázka zní, jak je to se psem a lodní dopravou? Trajekt, gondola, nebo ten jejich vodní autobus a podobně. Mnohokrát děkuji. Kristýna.

Na mezinárodním trajektu společnosti Venezia Lines musí mít pes všechny potřebné doklady, nesmí být větší než 60 cm na délku, 50 cm na výšku (od hlavy). Musí mít vodítko a náhubek. Přeprava psa musí být uvedena při rezervaci. V benátské dopravě je možné přepravovat psy. Musí být na vodítku a mít náhubek. V případě gondoly je to na domluvě s gondoliérem.

# 22.04.2019, 00:43.
Pane Řehůřku, ráda bych se zeptala, jak se nejlépe dostaneme z letiště Treviso - přílet je v pondělí v 11:00 - do Benátek do hotelu Bucintoro, blízko zastávky Arsenale a druhý den se budeme v rámci 24. hodin přesouvat k nalodění na cruise do přístavu. Druhá otázka se týká po návratu z cruise dopravy z přístavu na letiště Marco Polo. Velice děkuji za odpověď a přeji krásné Velikonoce. Helena.

Z letiště Treviso jeďte Airport Bus Express na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 12,00. Odtud pokračujte vaporettem č. 1 po Velkém kanále. Vystoupit musíte na Arsenale. Jízdenka stojí € 7,50. Pokračujte ve směru jízdy vaporetta podél laguny, přejděte po mostku kanál a za ním uvidíte po levé straně Hotel Bucintoro. Vzhledem k umístění hotelu budete zřejmě Benátky poznávat pěšky. Do přístavu potom jeďte linkou Blu nebo Rossa společnosti Alilaguna. Nastoupíte na Arsenale a vystoupíte na Cruise Terminal. Jízdenka stojí € 8,00, při online nákupu o € 1,00 méně. Na letiště Marco Polo se potom dostanete z přístavu linkou Blu nebo Rossa společnosti Alilaguna za € 15,00. Při online nákupu o € 1,00 méně. Můžete také přejet People Mover na Piazzale Roma za € 1,50 a odtud pokračovat Airport Bus Express na letiště za € 8,00.

# 20.04.2019, 11:59.
Chystáme se příští čtvrtek na dovolenou autem do Benátek. Pobyt máme do neděle, hotel Da Bruno. Chtěla bych se zeptat. Když si koupím doma přes internet třídenní jízdenku ACTV a zaparkujeme odpoledne ve čtvrtek na Trochentto, kde proměním voucher za kartu? Jde to přímo někde na Trochento nebo musím přeběhnout na Piazzale Roma? K hotelu mi jede vaporetto č. 1 nebo č. 2. A nebo bych koupila až v pátek dvoudenní jízdenku někde v blízkosti hotelu? I automaty na jízdenky prodávají vícedenní karty? Moc děkuji za odpověď. Vaše stránky mi moc pomohly. Lenka.

Na základě PNR kódu získáte kartu jak na pokladně agentury na parkovišti, tak u zastávky vaporetta. Z Tronchetto jede vaporetto č. 2. V blízkosti Hotelu Da Bruno koupíte jízdenku u stanoviště vaporetta Rialto, jak na pokladně, tak v automatu. Automaty vydávají i vícedenní jízdenky.

# 18.04.2019, 21:42.
Pane Řehůřku, chystáme se 25.6.2019 do Benátek. Přiletíme na letiště Marco Polo. Chtěli bychom se dostat do Verony, kde máme strávit den. Z Verony se musíme dostat na letiště Treviso, jelikož přiletí rodinka a potom se musíme dopravit na ubytování. Je to trošku složitější, ale moc vás prosim o radu, jak tohle všechno nějak dobře a přijatelně finančně zvládnout. Ubytovaní budeme na Via Martiri Di Bel Fiore 43, Mogliano Veneto, 31021. Moc vás prosím o radu. Děkuji předem. Denisa.

Z letiště Marco Polo jezdí do Verony autobus společnosti Flixbus. Odjíždí v 8:35, 12:25 a 20:40. Na místě je přibližně za 2 hodiny. Jízdenka stojí € 7,99. Pokud Vám čas nevyhovuje, můžete jet Airport Bus Express za € 8,00 na vlakové nádraží v Mestre a odtud regionálním vlakem Trenitalia do Verony za € 9,25. Z Verony na letiště v Treviso je nejlepší cestovat výše zmíněným vlakem Trenitalia do Mestre a následně Airport Bus Express za € 12,00 na letiště. Můžete jet také vlakem Trenitalia do Treviso s přestupem ve Vicenza za € 11,10. Z Treviso potom jezdí autobusy MOM na letiště. Jízdenka stojí € 1,30. Doprava do místa ubytování je potom zmiňovaným autobusem MOM na nádraží v Treviso a následně vlakem Trenitalia do Mogliano Veneto za € 2,70. Z vlakového nádraží se potom na uvedenou adresu dostanete autobusem ACTV č. 8E. Jízdenka stojí € 1,30. Musíte přejít na hlavní ulici Via Terraglio, kde je zastávka Mogliano Centro. Vystoupit musíte na zastávce Terraglio / Marignana. Musíte jít ve směru jízdy autobusu a hned odbočit doprava a doleva na souběžnou ulici s tou hlavní. Na křižovatce odbočte doprava na Via S. D' Acquisto. Dovede Vás na Piazza S. Antonio, za kterým odbočte doleva na Via Nuova Europa a následně doprava na Via Martiri di Belfiore. Vaše ubytování je po levé straně. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 17.04.2019, 10:22.
Děkuji za odpověď. Dochází k nějaké kontrole věku při zakoupení karty? Nevím, zda se dá koupit i osobně nebo jen online. Děkuji. Tereza.

Při koupi produktů vázaných na věk dochází samozřejmě ke kontrole, tedy i v případě Rolling Venice Card. Předkládá se doklad totožnosti. Kartu můžete zakoupit na prodejních místech Venezia Unica.

# 16.04.2019, 10:00.
Prosím o radu, zda Rolling Venice Card platí do 29. let včetně? Mému manželovi bylo v březnu 29 let, tak zda může tuto možnost využít, když se chystáme do Benátek na začátku května? Moc děkuji. Terka.

Rolling Venice Card je pro mladé ve věku od 6. do 29. let. Přesně ve věku od 6,00 do 29,99.

# 14.04.2019, 14:18.
Prosím o radu. Chceme ve třech lidech autem navštívit Benátky. Pojedeme ze slovinského pobřeží. Ráda bych někde u Mestre přespala a až další den v pondělí Benátky navštívila. Kdybychom parkovali někde blízko, zmiňoval jste někde na Tronchetto, koupíme si lístek na celý den. Platí se ihned celá částka nebo až po výjezdu? Dále bych ráda věděla, jaká je pro nás lepší a nejlevnější doprava do Benátek? Moje představa je dopravit se do Benátek vaporettem a potom se po Benátkách projít pěšky. Také nevím, kde se vlastně nastupuje? Ráda bych se podívala také na ostrov Murano, tak je lepší koupit časovou jízdenku? A ještě, kde je nejlepší nastoupit na cestu na ostrov Murano? Moc děkuji předem za odpověď. Renata.

Ubytování v okolí Mestre doporučujeme hledat přes Booking. Pokud budete parkovat na Tronchetto, vyzvednete si u vjezdu lístek, na základě kterého zaplatíte v automatu až těsně před opuštěním parkoviště. Celodenní parkování stojí € 21,00. Nejlevnější doprava je nadzemním vláčkem People Mover, za který zaplatíte € 1,50. Zaveze Vás však jen na Piazzale Roma. Odtud musíte jít pěšky nebo vaporettem. Pokud pojedete vaporettem, je výhodnější cestovat už z Tronchetto. Na konci parkovacího domu jsou pokladny, kde si můžete zakoupit jízdenky. Odtud už je to k vaporettu kousek a je to dobře značeno. Jízdenka stojí € 7,50. Jezdí odtud linka č. 2, kterou můžete jet po Velkém kanálu až na San Marco. Pokud budete cestovat i na ostrovy, je výhodnější si zakoupit jízdenku na 24 hodin za € 20,00. Na ostrov Murano jezdí vaporetta z Fondamente Nove. Mapy linek najdete na ACTV.

# 12.04.2019, 13:23.
Chtěla bych požádat o radu, jak co nejlépe a nejlevněji cestovat z/na letiště Treviso do Mestre, kde máme ubytování na adrese 15 Via Ca' Marcello, 30172 Mestre a jaká vícedenní jízdenka v Benátkách by byla nejvhodnější. Příletíme v pondělí přibližně v 11:30 dopoledne, odlet máme ve středu ve 13:00. Jízdenka na 48 hodin (2 dny) je platná 48 hodin od prvního označení nebo platná 2 dny (tedy pokud pojedu poprvé v pondělí, bude platit v pondělí a ještě celé úterý a ve středu již ne)? Jsme 2 dospělí + 2 děti ve věku 15 let. Pro děti ve věku 15 let bude zřejmě nejvýhodnější Rolling Venice Card, že? A pro nás? Velice děkuji za odpověď. Anna.

V tomto případě doporučujeme jet přímým Airport Bus Express za € 12,00 a vystoupit v Mestre u vlakového nádraží. U autobusového nádraží se Viale Stazione stáčí doleva. Za zatáčkou je křižovatka, kde se vydejte doprava na Via Ca' Marcello. Levněji, ale s přestupem, se dostanete na místo ubytování nejdříve autobusem MOM na nádraží v Treviso za € 1,30 (u řidiče za € 2,50). V ceně je zavazadlo do 10 kg a rozměrů 25x30x50 cm. Z nádraží potom jeďte na Mestre FS vlakem Trenitalia za € 3,55. Časové jízdenky v benátské dopravě platí odpovídající počet hodin. Jízdenka pro mladé do 29. let s Rolling Venice Card je pouze v třídenní verzi.

# 12.04.2019, 11:29.
Letíme s dětmi 17.5. do Benátek a potřebujeme se přemístit z letiště Treviso do Punta Sabbioni. Poradíte nám prosím, jak se tam dostat? Velice děkuji. Barbora.

Přímé spojení není k dispozici. Je to se dvěma přestupy. Dražší varianta je s jedním přestupem, kdy se Airport Bus Express dopravte do Benátek na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 12,00. Z Piazzale Roma potom jeďte vaporettem ACTV č. 4.2 nebo 5.2 na Fondamente Nove a odtud vaporettem č. 12 na Punta Sabbioni. Přestupní jízdenka stojí € 7,50. Levnější varianta je kompletně jet autobuse ATVO. Přestupuje se na Mestre FS a v Lido di Jesolo. První autobus je výše uvedený Airport Bus Express, druhý je potom na trase Mestre FS - Lido di Jesolo autobus č. 10, třetí z Lido di Jesolo do Punta Sabbioni autobus č. 23, 37, 42 nebo 54. Přestupní jízdenka z Mestre FS do Punta Sabbioni stojí € 5,00.

# 08.04.2019, 19:40.
Aha, takže co bude nahrané na City Pass, např. jízdenka na 24 hodni + People Mover, budu validovat před každou jízdou tento vydaný City Pass? Jan.

Ano, přesně tak. Pokud by byly některé jízdenky nejednoznačné (ve smyslu, kterou automaticky použít), např. časová jízdenka + příplatek na jednu cestu z letiště a plnohodnotná jízdenka na druhou cestu na letiště, validátor by Vás vyzval k volbě jízdenky. Ve Vámi uvedených dvou jízdenkách je jednoznačnost.

# 08.04.2019, 17:19.
Chtěla bych vás poprosit o radu, jaká vaporettta použít a zda se dá někde předem zjistit, v jakých časových intervalech jezdí. Přijedeme do Punta Sabbioni v pátek dopoledne. Následně bychom chtěli cestou vaporettem jet do Benátek navštívit ostrovy Burano a Murano. V Benátkách máme hotel u stanice Tri Archi. V neděli dopoledne pojedeme zpět vaporettem již rovnou do Punta Sabbioni. Jízdenku koupíme na 48 hodin. Moc děkuji za odpověď. Michaela.

Mapy a jízdní řády najdete na ACTV. Z Punta Sabbioni jezdí na Burano, Torcello, Murano a nakonec Fondamente Nove vaporetto č. 12. Z Fondamente Nove na Tre Archi potom vaporetto č. 5.1. Zpět potom musíte cestovat stejnou trasou.

# 07.04.2019, 16:23.
Hodně jste mi poradil ohledně Benátek. Jedeme už ve čtvrtek a jestě prosím o upřesnění. Budu si aktivovat Venezia Unica kartu pro dvě osoby, kde budu mít nahranou obousměrnou jízdenku People Mover a výstup na schody Palazzo Contarini del Bovolo za € 7,00. Až budu PNR kód aktivovat u automatu Venezia Unica, vydá mi pouze jizdenku nebo i lístek pro vstup na schody? Někde jsem četl, že pro vstupy do kostelů a památek stačí voucher s PNR kódem. Lístek na Express Bus zpět na letiště už máme a také časový lístek - voucher na Baziliku San Marco. Nenašel jsem online vstup na věž San Giorgio Maggiore, ale to koupíme až na místě. Děkuji. Jan.

Automat Vám vydá City Pass, která bude fungovat jako jízdenka na zvolenou dopravu. Pro vstup do muzeí a památek potom použijete voucher nebo City Pass. Pokud tedy budete mít už kartu vyzvednutou, ve většině případů vystačíte s Citi Pass. Vstup do Chiessa di San Giorgio Maggiore je zdarma, platí se výstup do zvonice ve výši € 6,00. Vstupenku zakoupíte na místě.

# 03.04.2019, 17:11.
Pane Řehůřku, moc Vám děkuji za reakce. Nakonec jsme si objednali ubytování v centru: Residenza San Maurizio, San Marco 2624/2625, San Marco, Benátky, 30124, Itálie. Ráda bych se zeptala, jaká bude nejjednodušší cesta z letiště? Taxi nebo by bylo reálné i nějakou hromadnou dopravou? Případně, kde bych mohla tyto informace najít? Moc Vám děkuji za radu. S přáním hezkého dne Jaroslava.

V tomto případě doporučujeme linku Arancio společnosti Alilaguna. Vystoupit musíte na Santa Maria del Giglio. Jízdenka stojí stejně jako u linky Blu. Odtud jděte do vnitrozemí po Calle Gritti. Dovede Vás na náměstíčko, na jehož konci odbočte doleva na Ponte Duodo o Barbarigo. Dovede Vás ke kanálu. V polovině schodiště se vydejte doprava po schůdcích a přejděte po druhém mostku a následně ještě po dalším mostku přes další kanál. Vstupte do uličky před Vámi. Jedná se o Calle Zaguri. Residenza San Maurizio je po pravé straně.

# 03.04.2019, 15:44.
Jaká je nejlepší linka vaporetta v noci mezi 21:00 a 22:00, které jede okolo nejvýznamějších památek v Benátkách? Děkuji. Tomáš.

Vaporetto č. 1 a 2 vedoucí po celém úseku Velkého kanálu.

# 27.03.2019, 09:24.
Děkujeme za vyčerpávající odpověď. Plánovaný přílet z Prahy do Benátek je v pátek ve 14:25 hodin, odlet z Benátek je v neděli v 15:20 hodin. Když započtu nutnou dobu na odbavení, tím i dřívější příchod na letiště, tak skutečně stačí 48. hodinová jízdenka. Vhodné pro další cestovatele z České republiky. Ještě jednou mohokrát děkujeme. Vlado.

Ano, celá naše odpověď byla na tuto jízdenku směrovaná. Šlo jen o to, zda ji využít na dvě, jednu nebo žádnou cestu z letiště. Nezapomeňte si tedy přikoupit k jízdence na 48 hodin cestu z letiště a na letiště za celkový příplatek € 12,00. Využívat na ni můžete dopravu ACTV, tj. autobus z letiště č. 5, autobusy v Mestre a na ostrově Lido, tramvaje, vaporetta v Benátkách a mezi ostrovy. Nelze ji použít na speciální linky vaporetta č. 16, 19 a Casino.

# 26.03.2019, 11:06.
Letíme na víkend od 29. do 31.3. do Benátek, letiště Marco Polo, ubytování Ca' Angeli, Calle del Tragheto della Madoneta 1434, San Polo. Pochopil jsem, že si na letíšti zakoupím jízdenku na ACTV č. 5 za € 8,00 a vystoupím na Piazalle Roma. A tady, nebo na letišti, zakoupím jízdenku na 48 hodin za € 30,00 a při návratu znovu jízdenku na letiště za € 8,00. Jaké je nejlepší spojení Piazalle Roma - Ca' Angeli, již s časovou jízdenkou na 48 hodin? Ještě mě mate počet dotazů na předprodej jízdenek. Znamená to, že je problém dostat se do autobusu ACTV linka č. 5 na letišti, když si zakoupím jízdenku až na místě? Děkuji. Vlado.

Záleží na tom, kdy přesně přiletíte a kolik času uplyne do chvíle, než budete opět na letišti. Jízdenky můžete všechny koupit na letišti. Z letiště / na letiště autobusem ACTV č. 5 už můžete jet na časovou jízdenku, pokud k ní budete mít zakoupenou cestu z letiště / na letiště za příplatek € 6,00 pro každý směr. V tomto případě ale musíte absolvovat cestu z letiště / na letiště v době platnosti jízdenky. Minimálně tedy jednu cestu ve Vašem případě můžete takto absolvovat. Pro samostatnou cestu z letiště / na letiště je lepší volit Airport Bus Express. Z Piazzale Roma potom jeďte vaporettem č. 1 po velkém kanále. Vystoupit musíte na S. Silvestro. Odtud jděte do vnitrozemí po Calle Sbianchesini. Na náměstíčku Campo S. Aponal odbočte doleva na Calle de Mezo, která Vás dovede ke kanálu. Ten přejděte a následně odbočte doleva na Calle Larga de la Malvasia. Na tu navazuje Calle della Madonnetta, která Vás dovede k ubytování, které je před Velkým kanálem po pravé straně. Předprodej jízdenek se týká spíše toho, že si je chtějí cestovatelé zakoupit dopředu v klidu domova. Jízdenky na autobus č. 5 nebo i Airport Bus Express nejsou rezervací pro konkrétní spoj. Autobusů č. 5 jezdí 68 denně, o 15 méně v neděli a ve svátek. Spojů Airport Bus Express jezdí 51 každý den.

# 25.03.2019, 09:26.
Prosím o radu a informaci, jak se mám vybavit, když jedu se svým malým psem. Kolik stojí cestování po Benátkách a zda může být na vodítku, nebo raději zvolit kočárek pro psa? Moc děkuji. Věra.

Informace o pobytu se psem v Benátkách najdete na v článku A Venezia con il cane. V dopravních prostředcích ACTV je možné přepravovat psa zdarma - jeden na jednoho cestujícího. Pes musí být na vodítku nebo v náručí a s náhubkem. Doporučujeme nebrat kočárek - byl by spíše na obtíž.

# 20.03.2019, 15:48.
Trochu tápu v městské dopravě v Benátkách, proto bych se rád zeptal, zda existuje nějaká trasa vaporetta, kterou by se dalo použít na okružní cestu kolem města - tedy linka, na kterou by se dalo v jednom místě nasednou, objet město (Grand Canalem v jednom směru ideálně) a znovu vystoupit na stejné zastávce (bez přestupů). Je taková varianta z pohledu přepravy vůbec přípustná? A pokud taková linka je, jak dlouho cesta prosím trvá? Děkuji a jsem s pozdravem. Tomáš.

Kolem Benátek takto jezdí linky 4.1, 4.2, 5.1, 5.2. Po Velkém kanále však jedou kousek. Jedná se vždy o dva různé směry pro každou linku. 4.1 a 4.2 zajíždí i na Murano, 5.1 a 5.2 na Lido. Po Velkém kanále jezdí linka č. 2, neobjíždí celé Benátky. Linky 4.1, 4.2 pokrývají celou trasu po dobu dvou hodin, linky 5.1 a 5.2 hodinu a 20 minut. Linka č. 2 hodinu a 15 minut. Jednosměrná jízdenka za € 7,50 je platná 75 minut. Jakmile vystoupíte, ztrácí platnost. Což se Vám na výše uvedených linkách stane. Doporučujeme si vytisknout mapu ze stránek ACTV, podle té si naplánovat výlet, zakoupit si celodenní jízdenku za € 20,00 a jezdit po Benátkách za určitými cíly. Vždy vystoupit, podívat se, nastoupit a pokračovat. Takto si to více užijete.

# 20.03.2019, 13:49.
Jedeme v pondělí do Benátek odpoledne, myslím si, že z letiště pojedeme vaporettem k Ponte Rialto. Doporučujete koupit už rovnou na letišti 24. hodinovou jízdenku a tu budeme moci potom další den používat až potom na Burano po uplynutí 24. hodin? Doporučujete i Venezia Card? Děkuji, jsme v Benátkách od pondělí odpoledne do středy odpoledne. S pozdravem Radka.

Z letiště Marco Polo jezdí na zastávku Rialto linka Arancio společnosti Alilaguna. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při nákupu online poskytují slevu € 1,00 pro každý směr. Jízdenku pro dopravu ACTV na 24 hodin si můžete zakoupit už na letišti Marco Polo na stánku Venezia Unica nebo v automatu. Začne platit až od první validace. Validovat ji musíte při každé změně dopravního prostředku. Můžete použít i Venezia Unica, která funguje tak, že si na výše uvedených stránkách vytvoříte kartu a na ni si nakonfigurujete jízdenky, případně i vstupy a služby. Následně ji uhradíte a na základě obdrženého PNR kódu si ji potom vyzvednete na pokladně Venezia Unica nebo v automatu. Na kartu můžete nakonfigurovat jak Vámi uváděnou jízdenku Alilaguna - včetně zmiňované slevy, tak časovou jízdenku ACTV. Výhodou je, že vše máte na jedné kartě. Každá jízdenka funguje nezávisle. Venice City Pass s kombinací dopravy a vstupů může být řešením, především z pohledu pohodlí. Je třeba to vyhodnotit s ohledem na Váš itinerář.

# 20.03.2019, 08:45.
Aha, tak tady je rozdíl. Airport Bus Express při koupi online vytisknu již hotový lístek a u MHD v předprodeji Venezia Unica dostanu kód, který potom zadám na obrazovku a dostanu lístek. Právě když si chci koupit lístky předem online, nahrát na kartu, musí každá osoba mít svoji, nedá se koupit více listků na jednu kartu. V tom je Airport Bus Express komfortnější a cesta na letiště rychlejší. Jan.

Co se Venezia Unica týče, musí být skutečně pro každého cestovatele zvlášť. Na jednu kartu však můžete nahrát více typů lístků. Pokud je při validaci více možností, terminál Vám dá na výběr. Lístek z Piazzale Roma na letiště Marco Polo je tam také možné nahrát, ale týká se to autobusu č. 5, který je provozovaný společností ACTV. Je součástí městské dopravy a má po cestě zastávky. Airport Bus Express je přímý a komfortnější za stejnou cenu. U autobusu č. 5 se můžete dostat i na cenu € 6,00 jako příplatek k časové jízdence, v tom případě ale musíte cestu absolvovat během platnosti časové jízdenky. To může být nevýhodné. Na kartu Venezia Unica můžete kromě dopravy nahrát i vstupy a služby. Pokud budete využívat jen dopravu, je zbytečné si vytvářet kartu Venezia Unica. Kupte si na místě samostatnou časovou jízdenku.

# 19.03.2019, 18:24.
O tom vystoupit v Tessera Centre jsem věděl, pěšky je to na 16. minut, no nevíme kolik času budeme mít. Zaujal mě Airport Bus Express, ve Vašem odkazu je možnost koupit jizdenky online. Cena € 8,00 je dobrá. Tento způsob se mi líbí, jak tedy funguje nákup online, případně kde se lístky vyzvednou? Děkuji. Jan.

Airport Bus Express funguje kyvadlově z Piazzale Roma na letiště Marco Polo v době od 4:20 do 23:30 - dva autobusy do hodiny, v době od 9:50 do 20:50 tři autobusy do hodiny. Na výše uvedených stránkách jsou podrobné informace včetně přesného umístění zastávky. Na výše uvedených stránkách kliknete na "Book now", vyberete počet osob a datum. Následně zvolíte typ jízdenky, ve Vašem případě "City Center to Marco Polo Airport Express Bus: 1-Way" a následně vložíte do košíku pomocí "Add to cart". Překontrolujete ještě informace o objednané jízdence a kliknutím na "Check out" přejdete k zadání údajů a platbě. Po uhrazení obdržíte za nějakou dobu na e-mail voucher / jízdenku, který si vytisknete a ukážete personálu před vstupem do autobusu. Vše můžete ukázat i v mobilním telefonu. Doporučujeme však tištěnou verzi (mobilní jako záložní). Jízdenku můžete zrušit ještě 24 hodin před její platností.

# 19.03.2019, 10:23.
Pane Řehůřku, skvělé, moc Vám děkuji za rychlou odpověď. Nakonec jsme se s manželem domluvili, že poletíme už v pátek, sobotu si užijeme v Benátkách a v neděli odplujeme. Máte nějaké doporučení na příjemné ubytování v rozumném místě - letiště, přístav, centrum? Budu ráda za jakoukoliv radu. Jak už jsme psala, bereme i syna, 15 měsíců, tak bych ráda měla vše naplánované. S přáním hezkého dne Jaroslava.

Ubytování je hodně individuální záležitost. Každý má jiné požadavky na vybavenost, cenu, umístění atd. podívejte se na Booking / Benátky, zadejte tam svůj termín a vyberte si ubytování podle svých preferencí. Ubytování v Benátkách volte podle plánovaného vyplutí. Pro Vás bude asi nejlepší hledat ubytování někde v centru Benátek, abyste to s dítětem měli blízko k ubytování i během dne, kdykoliv bude potřeba.

# 19.03.2019, 00:06.
Děkuji za skvělé rady. Zjistil jsem, že z Benátek domů letíme z letiště Marco Polo. Máte tip, jak se nejlépe a ne příliš draze dostat na toto letiště? Vím o Aerobusu č. 5 z naměstí Piazzale Roma, kde by měly být i automaty ACTV. Děkuji. Jan.

Veřejnou dopravou jsou dvě možnosti. Vaporettem Alilaguna za € 15,00 (€ 14,00 při online rezervaci) nebo autobusy. Všechny společnosti mají stejnou cenu € 8,00. ACTV č. 5 je možné také přikoupit za € 6,00 k časové jízdence. Cesta musí být uskutečněna v době platnosti časové jízdenky. Pokud vystoupíte v Tessera, můžete jet i na časovou jízdenku nebo samostatný lístek za € 1,50. Je to ale ještě více jak 1 km daleko pěšky, často bez chodníku. Ideálním řešením je Airport Bus Express společnosti ATVO.

# 17.03.2019, 13:50.
Měl bych na Vás ještě dotaz ohledně Benátek. Přiletíme na letiště Treviso, odkud pojedeme na nádraží Treviso autobusem a potom vlakem na Santa Lucia. Jak a kde lístky koupit víme. Mám dotaz, zda lístek na 24 hodin (vaporetto) mohu koupit v automatu již na letišti nebo až na nádraží Treviso, nebo až na nádraží Santa Lucia. Případně jak automat vypadá a jak je označen? ACTV? Děkuji. S pozdravem Jan.

Treviso je hodně mimo prodejní síť Venezia Unica. Na letišti ani ve městě o automatu nevíme, stejně tak o pokladně. Na vlakovém nádraží je v hale prodejce, konkrétně trafika Bizzotto Mara. Zda prodávají i časové jízdenky nevíme. Určitě ji koupíte na vlakovém nádraží Santa Lucia, kde u obou stanovišť vaporetta jsou jak pokladny, a u toho vlevo i automaty - na jízdenky (modré) i pro výběr karet Venezia Unica na základě PNR - růžové. Automat je v horní části označen ACTV, Venezia Unica point je označen Venezia Unica. Nové automaty jsou i žluté.

# 16.03.2019, 15:18.
V květnu se chystáme navštívit Benátky - samotné centrum San Marco. Ubytování máme také v této lokalitě. Prosím o radu, jak se nejlépe a za dobré peníze dostat z letiště Marco Polo do centra San Marco. A dále, zda se dá pořídit celodenní jízdné, se kterým se můžeme pohybovat po benátských kanálech. Náš pobyt bude 3. denní, tak abychom nemuseli hradit každou jízdu zvlášť. A dá se toto jízdné zakoupit již na letišti? Předem moc děkuji za Vaši odpověď a pomoc. B.

Čtvrt San Marco je docela velká. Veřejnou dopravou jsou možné víceméně dvě základní trasy. První - přímý spoj - je vaporettem společnosti Alilaguna. Pokud máte ubytování někde mezi Rialto a náměstím San Marco, je vhodné jet linkou Arancio. Pokud máte ubytování za San Marco, je vhodné jet linkou Blu. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při nákupu online na výše uvedených stránkách získáte slevu € 1,00 za jeden směr. Druhá - s jedním přestupem - je autobusem ACTV č. 5 na Piazzale Roma a odtud vaporettem č. 1 nebo 2 po Velkém kanále co nejblíže místu ubytování. Jízdenka na autobus stojí € 8,00, jízdenka na vaporetto stojí € 7,50. Kombinovaná jízdenka na autobus z letiště a vaporetto stojí € 14,00. Výhodou tohoto spojení je, že zastávka autobusu je u příletové haly, kdežto k vaporettu Alilaguna musíte kousek jít pěšky. Další výhodou je, že pokud budete využívat na pobyt časovou jízdenku, můžete si cestu z letiště a na letiště autobusem č. 5 k této jízdence připlatit za € 6,00 pro každý směr. Cestu potom ale musíte absolvovat v době platnosti časové jízdenky. Časové jízdenky jsou na 1, 2, 3 a 7 dní v ceně € 20,00, € 30,00, € 40,00 a € 60,00. Platí odpovídající počet hodin. Pokud bydlíte v centru Benátek, je vhodné jízdenky zkombinovat. Např. pokud budete jeden den cestovat po kanálech a ostrovech, je vhodné mít celodenní jízdenku, pokud budete ten den jen chodit pěšky, nemá význam mít tento den pokrytý časovou jízdenkou. Jízdenky lze zakoupit na letišti Marco Polo v automatu nebo na pokladně Venezia Unica. Na výše uvedených stránkách je možné si také založit kartu a na tu požadované jízdenky nahrát. Následně si ji potom můžete na základě PNR kódu vyzvednout v automatu nebo na pokladně Venezia Unica.

# 16.03.2019, 07:15.
Chtěla bych se zeptat na celodenní lístek v Benátkách, když budu cestovat s desetiletým synem. Plánuji zakoupit Venezia Metropolitana 24 + 1 under 12 yrs za € 35,00 místo dvou celodenních lístků za 2x € 20,00. Lze ji zakoupit v automatu až na místě v Mestre na nádraží? Dostanu pouze 1 lístek nebo 2? Jak to bude při procházení turnikety, pokud budu mít pouze 1 lístek? Děkuji za odpověď. Marie.

V podmínkách je uvedeno, že lze tuto jízdenku zakoupit ve všech prodejních kanálech včetně online. Nicméně o možnosti nákupu v automatech nevíme. Pouze v případě, že máte online nakonfigurovanou Venezia Unica Card, na které máte vloženu Venezia Metropolitana 24+1. Potom s PNR kódem si ji v automatu můžete vyzvednou. Každopádně ji zakoupíte na všech pokladnách Venezia Unica, která je např. i na letišti Marco Polo, na vlakovém nádraží v Mestre, na Piazzale Roma apod. Obdržíte jednu jízdenku, pokud procházíte turnikety, musíte ji přiložit tolikrát, kolik je průchodů turnikety. Tzn. přiložíte, projde dítě, přiložíte, projdete Vy.

# 14.03.2019, 12:12.
Pane Řehůřku, chci se zeptat, zda nám v Benátkách bude platit 24. hodinová jízdenka na lodní linky vaporetta i na vlak St. Lucia - Mestre. Přijedeme autobusem na Tronchetto, ale odjíždíme z Mestre. Děkuji za odpověď. Luděk.

Časové jízdenky ACTV nelze použít na cestu vlakem. Na vlakové nádraží v Mestre doporučujeme cestovat např. autobusem ACTV č. 2. z Piazzale Roma. Možná je také kombinace tramvají. Nejdříve T1 na Mestre Centro a následně T2 na Mestre FS. Na vaporetta ACTV je použít lze. Výjimku tvoří speciální linky č. 16, 19 a Casino.

# 14.03.2019, 11:55.
Při zjišťování informací a cesty jsem na internetu natrefila na Vaše stránky. Moc bych Vás chtěla požádat o radu. Na konci dubna letíme do Benátek, kde vyplouváme na plavbu lodí po středomoří. Jedeme i s naším synkem, který bude mít 15 měsíců. Moc si nevím rady, jak se dostat z letiště do přístavu? Zda je lepší hromadnou dopravou? Nebo taxi, kdy ale nebudeme mít autosedačku. Nějak si to zatím nedovedu představit a byla bych moc ráda za Vaše doporučení. Moc Vám děkuji. Jaroslava.

Veřejnou dopravou se tam dostanete linkou Blu společnosti Alilaguna. Cílová zastávka Cruise Terminal je v přístavu. Bohužel ale cesta trvá téměř dvě hodiny a jízdenka stojí € 15,00. Online nákupem lze získat slevu € 1,00. Rychleji a levněji se tam dostanete autobusem ACTV č. 5. Cesta trvá necelou půl hodinu a jízdenka stojí € 8,00. Zaveze Vás na Piazzale Roma, odkud se dostanete do přístavu People Mover za € 1,50. My bychom volili druhou variantu. Taxi Vás vyjde nejlevněji na € 50,00 pro 3 osoby, na € 60,00 pro 5 osob a na € 70,00 pro 8 osob. Sedačku je ale třeba dopředu nahlásit.

# 13.03.2019, 09:57.
Pane Řehůřku, při hledání na internetu jsem narazila na Vaše stránky a chtěla bych Vás poprosit o radu. V srpnu při cestě do Toskánska se chceme stavit na pár hodin do Benátek. Vyjíždět budeme z Krajnske Gory. Tam budeme ubytovaní předtím. Můžete mi poradit, kde zaparkovat a jak se potom dostat do centra Benátek? Mám představu, že bychom parkovali v Mestre a odtamtud jeli vlakem nebo lodí. Je tam někde možnost parkování zdarma nebo případně na jakém parkovišti nechat auto a jak dále pokračovat do centra? Víte nějaké orientační ceny? Bývá to v srpnu dražší? Děkuji za odpovědi. Kateřina.

Pokud jedete do Benátek jen na pár hodin, doporučujeme si připlatit a zaparkovat na Tronchetto. Parkování je sice dražší než v Mestre, ušetříte však na dopravě autobusem nebo tramvají do centra Benátek. Pokud jste dva, ušetříte € 6,00, pokud jste tři, ušetříte € 9,00 a pokud čtyři tak € 12,00. Parkování na Tronchetto stojí za hodinu € 3,00, za dvě hodiny € 6,00, za tři hodiny € 11,00 a za 24 hodin € 21,00. Hned v blízkosti parkoviště je zastávka vaporetta č. 2. Tím se dostanete do centra Benátek na Piazza San Marco. Už cesta vaporettem po Velkém kanále je součástí poznávání Benátek. Jízdenky v ceně € 7,50 za jednoho a jednu cestu zakoupíte na pokladně v parkovacím domě. Doporučujeme tam dojet co nejdříve, protože v letních měsících bývá hodně obsazeno. Pokud se rozhodnete přesto parkovat v Mestre, počítejte s tím, že kromě výše uvedených cen za autobus přijdete o hodně drahocenného času. S cestou z parkoviště, cestou autobusem nebo tramvají a to samé zpět, počítejte celkem s 1,5 až 2 hodinami. Parkovací možnosti najdete na ACTV - Servizi di mobilita' / Parcheggi Mestre. Parkoviště zdarma jsou pod položkou Parcheggi Scambiatori. Doporučujeme však to Tronchetto. Počítejte také s tím, že 26. února 2019 schválila městská rada poplatky za vstup do Benátek a na ostrovy. Výběr by měl začít 60 dní od schválení postupů, což se plánuje na polovinu března, takže s výběrem by se mělo začít někdy v polovině května. Do konce roku 2019 se bude jednat o € 3,00. Od roku 2020 bude poplatek zvýšen na € 6,00 s výjimkou tří typů dnů, které budou označeny 1. zeleně s očekávanou menší návštěvností a poplatek bude € 3,00, 2. červeně s očekávanou kritickou návštěvností a poplatek bude € 8,00, 3. černě s očekávanou mimořádně kritickou návštěvností a poplatek bude € 10,00. Je jasné, že nejvyšší částka se bude určitě týkat období karnevalu. Od poplatku budou kromě místních občanů (včetně obyvatel regionu Veneto), benátských rodáků, zaměstnanců a studentů osvobozeni také ubytovaní v Benátkách platící městskou daň, držitelé City Pass Venezia Unica umožňující cestování vaporettem, děti do 6. let, osoby s těžkým zdravotním postižením, a další skupiny jako účastníci soutěží, soudů atd.

# 12.03.2019, 15:06.
Vaše stránky mi již mnohokrát pomohly a proto se na Vás opět obracím s dotazem, jak se nejlépe, nejrychleji a nejjednodušeji dostat z letiště Marco Polo k hotelu Ca' Formenta, Castello 1650, Via Garibaldi, Castello. A ještě jeden dotaz. Jakou jízdenku byste doporučoval zakoupit, když jedeme na čtyři noci? Chtěli bychom využívat vaporetta. Děkuji mnohokrát. Eva.

Z letiště Marco Polo jeďte linkou Blu společnosti Alilaguna a vystupte na Arsenale. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu získáte slevu € 1,00 za každý směr. Vaporetto jezdí z letiště od 6:15 do 0:30. Na Arsenale je za 1:18. Ze zastávky Arsenale jděte ve směru příjezdu vaporetta, přejděte kanály Rio del l' Arsenal a Rio de la Tana. Za tím druhým odbočte doleva na Via Giuseppe Garibaldi. Po levé straně je Hotel Ca' Formenta. Volba jízdenky závisí hodně na Vašem itineráři. Jízdenka na 1 den stojí € 20,00, na 2 dny stojí € 30,00 a na 3 dny stojí € 40,00. V den příjezdu a odjezdu naplánujte pěší poznávání nejbližšího okolí, ve dny uprostřed můžete zvolit některou z výše uvedených jízdenek, možná i v kombinaci s jednorázovou za € 7,50. Je třeba si to naplánovat. Můžete kalkulovat i s tím, že jízdenky platí hodinově, tj. 24, 48 a 72 hodin.

# 11.03.2019, 19:15.
V srpnu letíme s přítelem do Benátek na 3 noci a přistáváme v neděli v 15:20 na letišti Treviso, odlet máme ve středu v 11:55. Mám dotaz ohledně nejvýhodnějšího spojení do ubytování v Hotelu Giudecca, Corte Ferrando 409/c, Venice Giudecca. Přítel je držitelem průkazu ZTP/P. Nevím, zda v této destinaci mají nějaké výhody v zakoupení jízdenky. Poraďte mi, zda se vyplatí zakoupit vícedenní jízdné, jak nejlépe se dostat do ubytování, jak dlouho přibližně trvá cesta z letiště do hotelu atd. Uvítám každou radu. Předem děkuji za vaši odpověď. Jitka.

V tomto případě doporučujeme volit spojení s nejméně přestupy a nejkratšími přechody. Z letiště Treviso jeďte autobusem Terravision za € 11,00 do Benátek na Tronchetto. Cesta trvá 40 minut. Ze stanoviště je to jen 100 metrů k zastávce vaporetta. Jeďte vaporettem ACTV č. 2 směrem doprava (S. Marco - S. Zaccaria) a vystupte na Giudecca - Palanca. Jízdenka na vaporetto stojí € 7,50. Cesta trvá 20 minut. Ze zastávky Palanca se vydejte doleva ve směru jízdy vaporetta. Přejděte po mostku kanál a za ním odbočte doprava do úzké uličky Calle Stretta Ferrando. Ta Vás dovede k dalšímu kanálu, před kterým je po pravé straně Hotel Giudecca. O zvýhodněných cenách pro osoby zdravotně postižené nevíme. Některé autobusy a vaporetta jsou technicky přizpůsobeny. Vzhledem k ubytování se Vám třídenní časová jízdenka vyplatí. Její cena je € 40,00 a můžete ji využít na dopravní prostředky ACTV - autobusy (Mestre, Lido), tramvaje (Mestre) a vaporetta (Benátky, mezi ostrovy). Nelze ji použít na speciální linky vaporetta 16, 19 a Casino. Pokud je Vám méně než 29 let, můžete si zakoupit Rolling Venice Card za € 6,00. Jedním z bonusů této karty je možnost nákupu třídenní jízdenky za zvýhodněnou cenu € 22,00.

# 10.03.2019, 16:02.
Pane Řehůřku, děkuji za rychlou odpověď. Syn je student ve věku 22 let. Dočetla jsem se, že studenti mají možnost koupit si 72. hodinový lístek za přibližně € 20,00. Bude mu stačit ke slevě pas nebo občanský průkaz? A má smysl si vůbec kupovat 72. hodinový lístek pro mě za € 40,00, když přiletíme v pondělí večer ve 21:35 a odlétáme ve středu v 18:15? Máme hotel v Mestre a budeme v úterý i ve středu cestovat do Benátek a ve středu z Benátek na letiště Marco Polo. Děkuji za rady, moc si toho vážím. Hezkou neděli. Lenka.

Jízdenka pro mladé od 6. do 29. let stojí € 22,00 a je platná 72 hodin. Nárok na tuto jízdenku mají držitelé Rolling Venice Card, která stojí € 6,00. Ta je právě určena pro mladé od 6. do 29. let a jedním s benefitů je právě zvýhodněná třídenní jízdenka. Prokazuje se věk, tj. občanským průkazem nebo pasem. Ve Vašem případě nemá smysl si kupovat třídenní jízdenku, když mezi příletem a odletem uběhne méně jak 48 hodin. Pokud jste rozhodnutá pro časovou jízdenku, je v tomto případě jednoznačný nákup časové jízdenky na 48 hodin za € 30,00 a k ní příplatek ve výši € 6,00 na cestu z letiště a € 6,00 na cestu na letiště. Celkem tedy € 42,00. Pokud byste si nepořídila časovou jízdenku, tak minimálně zaplatíte 2x € 8,00 za cestu mezi Mestre (Benátkami) a letištěm + 3x € 1,50 mezi Mestre a Benátkami. Celkem tedy € 20,50. Pokud pojedete více jak 2x vaporettem (2x € 7,50), časová jízdenka se Vám vyplatí. To samé platí i u syna se zvýhodněnou třídenní jízdenkou.

# 10.03.2019, 13:55.
Chtěla bych se zeptat na dopravu z letiště Marco Polo ve večerních hodinách, přílet máme ve 21:25, do hotelu Centrale na Piazzale Donatori di Sangue 14, 30170 Mestre - Venezia. Podle Google Maps mi to ukazuje jet autobusem č. 5 do Benátek a z Benátek autobusem č. 4L. Uber v této lokalitě nejezdí. Je jiná možnost, jak se dostat do hotelu? Děkuji předem za odpověď a celkově děkuji, že poskytujete fundované a rychlé odpovědi. Hezký den. Lenka.

Přes Piazzale Roma, kam se dostanete autobusem ACTV č. 5, je to ve Vašem čase nejlepší řešení. Jízdenka stojí € 8,00. Z Piazzale Roma doporučujeme cestovat tramvají T1 na Mestre Centro a odtud tramvají T2 na Cappuccina Villa Erizzo. Odtud je to k Hotelu Centrale necelých 250 m. Musíte jít zpět ve směru příjezdu tramvaje a hned odbočit doleva na Via Giosue Carducci, která Vás k hotelu dovede.

# 10.03.2019, 10:08.
Omlouvám se za nepřesnost. Nemyslel jsem cestu z letiště a ty výjimky, ale pouze jízdu po kanále, na Lido, Murano. K tomu účelu použiji 24. hodinový lístek. Aplikaci mám, jsou tam trasy odkud - kam, která linka tam vede, jak daleko to je, případně jak daleko k přístavišti. Aplikace má i Venezia Unica, kde mohu lístek koupit. Jen jsem nevěděl, jak dál. Takže mohu využít tyto možnosti: koupit 24. hodinový lístek přímo v automatu a při jízdě označovat na nastupištích. Nebo koupit přes aplikaci a před použitím v automatu vyzvednout proti kódu, co přijde na mobil. Co mi doporučujete? A je ten výběr z automatu na PNR kód složitý? Děkuji. Jan.

Pokud potřebujete jen jízdenku na 24 hodin a nic jiného na kartu nebudete nahrávat, kupte si jízdenku na 24 hodin až na místě. Platit začne od první validace. Obsluha automatu při výběru s PNR kódem je jednoduchá. Aktivujete obrazovku dotykem prstu, vyberete angličtinu dotknutím se anglické vlajky, dole ukážete na pásek Venice connected, na obrazovce se objeví klávesnice pro zadání PNR kódu. Zadáte ho a ukážete na OK. Zobrazí Vám to jméno a příjmení a počet jízdenek. Potvrdíte ukázáním na OK. Z přihrádky vyjede lístek.

# 09.03.2019, 20:09.
Děkuji za radu. Pochopil jsem, že když si koupím 24. hodinový lístek přímo na letišti, tak rovnou platí a při prvním a každém dalším nástupu je třeba ho označit. Jen jsem nenašel koupi přes web, nějak mi to připadá nepřehledné. To mi není úplně jasné. Jan.

Pochopil jste to špatně. Je úplně jedno, kde jízdenku koupíte. Její platnost a použitelnost je daná podmínkami provozovatele. Napsali jsme Vám, že ji mimo uvedené speciální linky nemůžete použít také na cestu z letiště a na letiště. Tuto cestu lze však k časové jízdence přikoupit za € 6,00 pro každý směr. Jedná se o příplatek konkrétně k jízdenkám na 1, 2, 3 a 7 dní. Cestu potom musíte absolvovat během platnosti této jízdenky. Pokud cesta nespadá do platnosti jízdenky, je výhodnější si zakoupit jednorázovou jízdenku na cestu z letiště nebo na letiště za € 8,00. Časová jízdenka se validuje při každém použití dopravního prostředku. Online nákup jízdenky spočívá nahráním na kartu Venezia Unica. Tato karta může obsahovat dopravu, vstupy a služby. V prvním kroku musíte založit kartu, následně vybrat časovou jízdenku a vložit ji na kartu, potom kartu objednat a zaplatit. S obdrženým PNR kódem potom jdete k automatu nebo na pokladnu Venezia Unica, kde si kartu vyzvednete.

# 09.03.2019, 14:14.
Budeme na víkend v Benátkách, sobotu chceme věnovat výletu po kanálu a také na ostrovy. Jaká je možnost koupení lístku, je to lístek na 24 hodin, který toto obsáhne? Dá se koupit přes web online a je s tím spojené nějaké uskalí? Vím, že býva celkem plno, jedeme od 12. dubna, tak snad to vyjde. Děkuji za radu. Jan.

Jízdenku ACTV na 1 den (24 hodin) za € 20,00 koupíte v automatech (je jich jen několik, např. na letišti Marco Polo, nádraží Mestre Centrale, Piazzale Roma) nebo na pokladnách Venezia Unica. Jízdenku je možné si nakonfigurovat také na kartu Venezia Unica na výše uvedených stránkách. Následně po zaplacení obdržíte kód, na základě kterého si kartu vyzvednete v automatu nebo na pokladně Venezia Unica (na letišti, na nádraží, na náměstí Piazzale Roma, na zastávkách vaporetta,...) - vše je podrobně popsané na výše uvedených stránkách. Celodenní jízdenka Vám umožňuje cestovat autobusy a tramvajemi v Mestre, mezi Mestre a Benátkami, autobusy po ostrově Lido a samozřejmě vaporetty v Benátkách a mezi ostrovy. Týká se jen dopravy ACTV. Jízdenku namůžete použít na vaporetta č. 16, 19 a Casino. Jedná se o speciální linky z Chioggia, Fusina a k Casino na ostrově Lido. Nemůžete ji použít také na cestu z letiště a na letiště. Tuto cestu lze však k časové jízdence přikoupit za € 6,00 pro každý směr.

# 07.03.2019, 13:26.
Řehůřkovi, prosím o radu. V létě jedeme s rodinou do Benátek na dvě noci a budeme ubytovaní v centru na ulici Cannaregio. Jak nejlépe vyřešit problém s parkováním? Ideálně někde u vodního autobusu, který má zastávku před hotelem. Děkuji za radu, kde nechat auto na dva dny. Hezký den. Filip.

Cannaregio je čtvrt, která zabírá docela velkou oblast. Je ohraničená Velkým kanálem, lagunou a sahá od nádraží Santa Lucia po most Rialto. Z toho důvodu Vám neřekneme přesnou zastávku u vašeho hotelu. Zaparkovat doporučujeme na parkovišti Tronchetto, které je přímo k tomuto určeno. Celodenní parkování stojí € 21,00. Odtud jezdí vaporetta ACTV č. 2 směr San Marco po velkém kanále. Vystoupit musíte na zastávce nejblíže Vašemu hotelu, případně přestoupit na další vaporetto. Jízdenka na vaporetto stojí € 7,50.

# 07.03.2019, 09:40.
Pane Řehůřku, dívala jsem se na mapu a rozhodli jsme se, že to dojdeme na Tessera pešky. Moje otázka zní, kde si tam koupit lístek? Nebo je to přímo u řidiče? Když jsem přes Google Maps studovala okolí, nic jsem tam nenašla, kde by se to dalo koupit. Děkuji. Michala.

Jízdenky si zakupte ještě na letišti Marco Polo. Je to možné v automatu nebo na pokladně Venezia Unica.

# 05.03.2019, 06:31.
Vážení manželé Řehůřkovi, předem bych Vám chtěla moc poděkovat za cenné zkušenosti, o které se s námi, méně zkušenými, dělíte. Také já si Vás dovoluji požádat o radu. Dne 8.3.2019 letíme s manželem na víkend poprvé do Benátek. Mohli byste nám prosím poradit, jak se dostaneme z letiště Marco Polo na náměsti Svatého Marka, respektive k hotelu Rosa Salva na San Marco 951, kde máme ubytování? Měli jsme v plánu koupit si zpětný lístek na vaporetto ale nevím, zda je to ideální a kde nejlépe vystoupit. A ještě jeden dotaz, zda je dobré si lístek koupit do mobilu již z domova, nebo nás potom budou čekat nějaká úskalí s použitím? A lze si takto koupit také 24. hodinovou jízdenku na městskou dopravu? Nebo to je možné až na místě v papírové podobě? Předem moc děkuji za odpověď a přeji krásné jarní dny. Alena.

V toto případě doporučujeme jet z letiště Marco Polo lodní linkou Arancio společnosti Alilaguna. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu obdržíte slevu € 1,00 pro každý směr. V tomto případě obdržíte voucher, za který si na místě vyzvednete jízdenku. Vystoupit musíte na Rialto. Musíte jít podél Velkého kanálu ve směru jízdy vaporetta a po překročení kanálu Rio de S. Salvator odbočit doleva do úzké uličky Calle Bembo. Jsou tam žluté směrovky Per S. Marco. Po této ulici musíte jít pořád rovně i když změní svůj název. Přejdete po mostku přes kanál, za kterým Vás Calle dei Fabbri dovede ke křižovatce s Calle Fiubera. Vydejte se po ní doleva. Po levé straně je Rosa Salva Hotel. Od zastávky vaporetta je to přibližně 400 metrů. Na den, kdy budete cestovat vaporettem, si můžete zakoupit zmiňovanou časovou jízdenku na 24 hodin. Jinak předpokládáme, že budete Benátky poznávat spíše pěšky. Jízdenku zakoupíte na pokladnách Venezia Unica, většinou jsou u stanoviště vaporetta. Lze ji koupit i online přes výše uvedené stránky formou stejnojmenné karty, na kterou si jízdenku nakonfigurujete. Obdržíte kód, na základě kterého si vyzvednete kartu v automatu nebo na pokladně Venezia unica. Obě možnosti jsou už přímo na letišti Marco Polo.

# 04.03.2019, 18:49.
Děkuji za odpověď. A pokud bychom chtěli jet autobusem z letiště? Jezdí linky i v podvečer? A jít na tu kilometr vzdálenou zastávku, kde je potom jízdné levnější? Děkuji. Michala.

Cesta autobusem z letiště je obsažena v té druhé variantě, kterou jsme Vám napsali v odpovědi ze dne 04.03.2019, 08:49. Autobus č. 5 společnosti ACTV jezdí z letiště Marco Polo v době od 4:08 do 1:10. Z Tessera jezdí o 2 minuty později. Pokud se rozhodnete jít do Tessera pěšky, počítejte s tím, že je to přes 1 km a u komunikace nejsou chodníky.

# 04.03.2019, 08:49.
Pane Řehůřku, v dubnu letíme do Benátek na letiště Marco Polo, přílet máme až v 18:45. Ubytovaní jsme v hotelu Canada na Castello San Lio 5659. Můžete mi prosím poradit, jak se dostat do hotelu z letiště Marco Polo? Děkuji. Michala.

Z letiště Marco Polo jeďte lodní linkou Arancio společnosti Alilaguna. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu na výše uvedených stránkách získáte slevu € 1,00 za každý směr. Vystupte na Rialto. Jděte podél Velkého kanálu k mostu a za ním po Calle del Fontego, která se stočí doprava. Dovede Vás na náměstí Campo S. Bortolomio. Naproti v levé části náměstí uvidíte průchod Sotoportego de la Bissa. Dovede Vás až ke kanálu. Přejděte po mostku na Calle Sant' Antonio. Dovede Vás k malému náměstíčku po levé straně, které se jmenuje Campo San Lio. Na jeho konci je Hotel Canada. Od zastávky Rialto je to přibližně 250 metrů. Můžete jet také kombinací autobusu č. 5 společnosti ACTV na Piazzale Roma a odtud vaporettem č. 1 nebo 2 stejné společnosti na Rialto. Jízdenka na autobus stojí € 8,00, zpáteční € 15,00. Jízdenka na vaporetto stojí € 7,50. Kombinovaná jízdenka autobus / vaporetto stojí € 14,00. Pokud budete využívat časovou jízdenku, můžete si k ní připlatit cestu z letiště autobusem č. 5 za € 6,00 pro jeden směr.

# 27.02.2019, 14:07.
Mám menší problém s adresou našeho ubytovaní. Zařizovala jsem ho přes Airbnb, apartmán Maison Orsetti na adrese Santa Croce, 1435, Benátky, Veneto, 30135, Itálie. V aplikaci Airbnb se nám ubytování zobrazuje jinde než na Google maps. Do Benátek se chystáme 21. března. Přijedeme vlakem na Santa Lucia ve 20:00 a do ubytování půjdeme pěšky. Předem moc děkujeme. Zuzana.

Věřte místu, které Vám zaslal ubytovatel (i když dost nepřesně). Santa Croce je název čtvrti, Google Vám ukázal stejnojmennou ulici. Každopádně číslo popisné 1435 je ve čtvrti Santa Croce (v její východní části) na Calle Orsetti, přesně na křižovatce tvaru T s Ruga Vecchia. Uprostřed je 1435, z levé strany je 1435A, z pravé strany 1435B.

# 23.02.2019, 20:36.
Pane Řehůřku, pročítám si vaše stránky a snažím se utřídit si myšlenky, jak je to s dopravou. Odlétáme zítra, tj. 24.2. na letiště Marco Polo. Ubytovaní jsme Via Milano 25d, Benátky, Veneto 30172. Cestování s Venezia Card z Mestre do centra Benátek je mi jasné, co se týče tras i ceny. Nejsem si ale jistá, jak je to s dopravou z a na letiště. Cestujeme na lehko, proto pro nás není problém dojít z letiště na zastávku Triestina Tessera a jet linkou 15. Můj dotaz zní, zda tato cesta z letiště bude stát € 1,50. A dále, když budeme mít vytištěné kódy pro využití Venezia Card, kde je v autobuse přiložíme? Obrázky u vaporett jsem viděla, ale nevím, jak s dopravou na pevnině, resp. autobusem. Dává smysl zaplatit € 1,50 z letiště a Venezia Card využít až na cestu z Mestre do centra? Přiletíme večer, takže do centra pojedeme až druhý den ráno. Děkuji moc. Lenka.

Z Tessera už platí městský tarif, tzn. je možné použít jízdenku na autobus za € 1,50 nebo časovou jízdenku bez příplatku (alespoň takto nám to potvrdili u společnosti AVM, která provozuje dopravu). S Venezia Unica City Card je to trochu jinak. S PNR kódem si musíte vyzvednout v automatu nebo na pokladně Venezia Unica City Card, se kterou potom můžete využívat dopravu. V muzeích je možné použít přímo voucher s PNR kódem (pokud jako součást Venezia Unica využíváte i vstupy). Využít časovou jízdenku má smysl až následující den, pokud Vám nepokrývá celý pobyt.

# 21.02.2019, 18:00.
Ráda bych se ještě zeptala, zda můžeme z letiště jet rovnou vaporettem? Nějakou lodí? Děkuji předem za odpověď. Lenka.

Z letiště Marco Polo je možné jet linkou Arancio společnosti Alilaguna. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při online nákupu dostanete slevu € 1,00 za každý směr. Stanoviště Alilaguna je však na letišti o 700 metrů dál než zastávka autobusu č. 5.

# 21.02.2019, 13:34.
Prosím o radu, jak se dostat z autobusového nádraží v Mestre, jedeme Flixbusem v dubnu, do Camping Village Jolly, Via Giuseppe De Marchi 7 a potom do centra Benátek. Jaký je nejlepší spoj? Zda autobus nebo tramvaj. A kde najdeme u kempu zastávku směr Benátky? Koupíme si asi 48. hodinovou jízdenku. Předpokládám, že bude platit na vše. Děkuji. Dagmar.

Mezi Camping Village Jolly, Mestre a Benátkami by měl fungovat jejich Shuttle Bus přímo z kempu. Konkrétně se jedná o Letiště Treviso - Camping Jolly, Letiště Marco Polo - Camping Jolly, Mestre FS Centrale - Camping Jolly, Tronchetto - Marittima - Camping Jolly. Samozřejmě i v opačném směru. Kontaktujte přímo Camping Jolly pro přesnější informace. Veřejná doprava je trochu složitější. Ze zastávky autobusu Flixbus přejděte k nádražní hale, odkud by měl být podchod až na druhou stranu kolejí na ulici Via Ulloa. Po té se dostanete na Piazzale Giovanacci, odkud jezdí autobus ACTV č. 81F do Agenzia delle Entrate, což je naproti kempu. Další možnosti jsou např. z Mestre FS tramvají T2 na Piazza Mercato. Odtud je to ale pěšky přes kilometr. Do Benátek se potom dostanete přes Mestre FS, odkud jezdí přímý autobus č. 2 nebo kombinace tramvají T2 na Mestre Centro a odtud T1 do Benátek. Jízdenka na autobusy a tramvaje stojí € 1,50. Časová jízdenka na 48 hodin platí na dopravu ACTV v Mestre a mezi Mestre a Benátkami (autobusy, tramvaje), po Benátkách a ostrovech (vaporetta) a na ostrově Lido (autobusy). Nelze ji použít na vaporetta 16, 19 a Casino, samozřejmě i na dopravu jiných společností jako ATVO, Alilaguna atd.

# 20.02.2019, 21:44.
Letíme s kamarádkou poprvé v životě do Benátek. Letíme v neděli 10.3.2019 a vracíme se 14.3.2019. Adresa našeho ubytování je San Marco 1672, Piscina Frezzeria. Chtěla bych se poradit, jakou byste doporučil dopravu z letiště. V neděli bychom se chtěli co nejlaciněji dostat do hotelu a zbytek dne chodit pouze pěšky po Benátkách. Na další tři dny si zakoupíme lístek na 72 hodin a budeme různě cestovat. Poslední den opět jen pěšky a na letiště. Děkuji moc za radu. Lenka.

Nepíšete na jaké letiště přiletíte. Pokud na letiště Marco Polo, doporučujeme volit nejjednodušší variantu. Z letiště jeďte autobusem ACTV č. 5 do Benátek na Piazzale Roma. Odtud pokračujte vaporettem č. 1 na San Marco Vallaresso. Ze zastávky pokračujte do vnitrozemí po Calle Vallaresso. Na jejím konci odbočte doleva a hned doprava na Calle Frezzeria. Sledujte uličky odbočující doleva, přibližně po 100 m odbočuje Calle de Piscina de Frezzaria. Odbočte na ni a po několika metrech uvidíte po pravé straně Vaše ubytování v Locanda Antica Venezia. Jízdenka na autobus z letiště stojí € 8,00, jízdenka na vaporetto € 7,50. Kombinovaná jízdenka stojí € 14,00. Pokud přiletíte na letiště Treviso, musíte cestovat na Piazzale Roma Airport Bus Express za € 12,00.

# 15.02.2019, 08:55.
Jedeme na karneval do Benátek a budeme ubytovaní ve Via del Rigo 13A, Benátky, Veneto 30173, Itálie. Naše spojení z nádraží Santa Lucia na pokoj je tramvají. Zajímá nás tedy, kde se dají zakoupit jízdenky na tramvaj. Z předchozích dotazů jsem pochopila, ze platí i pro autobus? Zuzana.

Z nádraží Santa Lucia musíte přejít na Piazzale Roma a odtud jet tramvají T1. Vystoupit musíte na Ca' Rossa Oberdan, jít ve směru jízdy tramvaje po Via Ca' Rossa a za zatáčkou odbočit doleva na Via del Rigo. Vaše ubytování je po levé straně. Jízdenky zakoupíte na stánku Venezia Unica na Piazzale Roma. Je hned vpravo za mostem. Jízdenka stojí € 1,50 a je použitelná jak pro tramvaje, tak pro autobusy.

# 14.02.2019, 03:14.
Prosím o radu. Přiletíme na letiště Marco Polo a chceme využít dopravu autobusem za € 1,50 s tím, že už mám načteno, že se přesuneme na zastávku Tessera. Zajímá mě cesta zpět na letiště, když koupím opět jízdenku za € 1,50. Mohu jet až na letiště nebo pouze na zastávku Tessera? Děkuji. Petra.

Cesta z letiště a na letiště Marco Polo je zpoplatněna stejně.

# 12.02.2019, 21:45.
Dovoľujem si požiadať Vás o radu. Strávim s vnukom 3 dni v Benátkach. Ubytovanie máme v hoteli v Mestre blízko železničnej stanice. Ako sa najlepšie prepravíme do Benátok, oplatí sa nám kúpiť 24 hodinový cestovný lístok? Jeden deň by sme chceli navštíviť ostrov Murano. Dva dni chceme stráviť v Benátkach na karnevale. Veľmi pekne Vám ďakujem za pomoc. Helena.

Z vlakového nádraží v Mestre se nejlépe do Benátek dostanete autobusem ACTV č. 2. Zaveze Vás na Piazzale Roma. Odtud už musíte jít pěšky nebo vaporettem. Jízenka na autobus stojí € 1,50, jízdenka na vaporetto stojí € 7,50. Jízdenka na 24 hodin stojí € 20,00, na 48 hodin € 30,00 a na 72 hodin € 40,00. Můžete na ni cestovat autobusy a tramvajemi v Mestre a mezi Mestre a Benátkami, dále autobusy na ostrově Lido a vaporetty po Benátkách a mezi Benátkami a ostrovy. Nelze ji použít na vaporetta č. 16, 19 a Casino. Samozřejmě také ne na dopravu jiných společností - ATVO, Alilaguna atd. Z výše uvedeného vyplývá, že časová jízdenka na 24 hodin se Vám vyplatí, pokud budete cestovat vaporetty více než 2x, tzn. vyplatí se Vám na den, kdy pojedete na ostrov Murano.

# 10.02.2019, 18:33.
Prosím o radu. Z jaké nejbližší autobusové zastávky v Mestre se dostaneme do Benátek od hotelu Nuova Mestre? Jakým číslem autobusu máme jet? Jak je to asi přibližně daleko v Benátkách z Piazzale Roma do centra, pokud bychom se rozhodli jít pěšky? Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Ivan.

Zastávka autobusu ACTV je před Hotelem Nuova Mestre. Do Benátek se dostanete autobusem č. 7. Pěšky je to z Piazzale Roma na Piazza San Marco přibližně 2,5 km.

# 08.02.2019, 10:15.
Příští pátek 15.2. letíme s dětmi do Benátek na Benátský karneval. Snažím se získat co nejvíce informací o Benátkách jako takových. Přiletíme na letiště Marco Polo. Odtud se máme dostavit do Rio Terá Sant' Andrea, kde si máme v kanceláři vyzvednout klíče od apartmánu. Potom se přesuneme do Castello Calle de la Vida, kde se apartmán nachází. Přes Google jsem si našla, jak se na jednotlivá místa dostat - část pěšky, část po vodě. Mám i vypsané zastávky vaporetta, ale nejsem si jistá, jak poznám tu správnou zastávku pro vystoupení? Zda to tam někdo hlásí nebo je to viditelné? Dále se v hodně článcích vyskytuje informace, že je tam nedostatek veřejných WC. Je tomu tak? Dají se nějak předem najít informace o jejich místech? Zakreslila bych si to do mapy. Kromě restaurací, v podnicích Farini a Osteria je WC? Je možné si tam někde uschovat zavazadla? V neděli letíme zpět až odpoledne. A velice důležitou informaci mi přinesly Vaše stránky - adaptér. To bych si vůbec neuvědomila. Moc děkuji. Současně i moc děkuji za informace. Jak uvádím výše, letíme s dětmi a babičkou a dědou. To jsou moji rodiče, taťka ještě nikdy neletěl, tak to má jako dárek. A jen na víkend. Proto bych chtěla mít co nejvíce věcí podchycených, ať máme co nejvíce času užívat si místní atmosféru. Předem ještě jednou moc a moc děkuji. Veronika.

V prvním případě zřejmě pojedete autobusem č. 5 na Piazzale Roma. Je to konečná, takže se nemůžete splést. Ve druhém případě pojedete na ubytování vaporettem a vystoupíte na zastávce Arsenale. Všechna stanoviště vaporetta jsou velice dobře značena na několika místech ze všech směrů. Už z dálky název zastávky uvidíte. Velice dobré tipy ohledně toalet v Benátkách najdete na europevisitors.com. Jsou tam i odkazy na mapy a mobilní aplikace. V podnicích typu Osteria toalety jsou, v případě Farini nevíme. Úschovna zavazadel - deposito bagagli - je na vlakovém nádraží Santa Lucia. Otevřeno je od 6:00 do 23:00. za prvních 5 hodin se platí € 6,00, € 1,00 za každou další započatou hodinu do 12. hodin a € 0,50 za každou započatou hodinu od 13. hodiny. Jedná se o sazby za zavazadlo. Co se adaptéru týče, nepotřebujete ho na přístroje s tenkým kolíkem, tzn. na většinu nabíječek na mobil, fotoaparát apod.

# 02.02.2019, 18:20.
Jste velice laskav. A když se z letiště kousek posuneme, je tam zastávka autobusu číslo 5 a s ním můžeme na nádraží v Benátkách jen za € 1,50, je to tak? A lístek máme koupit přes AVM? A když budu chtít jeden den Benátky objet a jeden den jet na Burano, jak s lístky? Děkuji za druhou odpověď. Jana.

Pokud chcete jet z letiště autobusem č. 5 za € 1,50, musíte přejít do Tessera, což je více jak 1 km. Jízdenky lze zakoupit v automatech, tabácích, stáncích nebo na pokladnách Venezia Unica. Cena jízdenky na vaporetto stojí € 7,50. Je přestupní a její platnost je 75 minut. Cena celodenní jízdenky stojí € 20,00. Z toho vyplývá, že celodenní jízdenka se vyplatí od tří jízd vaporettem. Naplánujte si tedy výlety a podle toho si zakupte jízdenky.

# 02.02.2019, 15:35.
Ve středu letíme do Benátek, přílet na letiště Marco Polo, ubytování v Locanda Ca' Formosa, Castello 4857. Zdržíme se do pondělí. Chci si centrum projít, Benátky objet a udělat jeden výlet na ostrov Burano. Prosím, jak nejlevněji z letiště k našemu ubytování a jakou koupit jízdenku na jeden výlet na ostrov a jedno obeplutí Benátek? Předem děkuji za odpověď. Jana.

V tomto případě doporučujeme z letiště cestovat linkou Arancio společnosti Alilaguna. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při nákupu online na výše uvedených stránkách získáte slevu € 1,00 za každý směr. Vystoupit musíte na Rialto. Odtud jděte k mostu a dále za most po Calle del Fontego. Ulice s stočí doprava a dovede Vás na Campo S. Bartolomeo. Naproti uvidíte průchod Sotoportego de la Bissa. Tím projděte a dovede Vás až ke kanálu. Po mostku přejděte na druhou stranu a pokračujte rovně po Calle Sant' Antonio. Za křižovatkou s Calle Fava pokračujte stále rovně po Salizada San Lio. U trattorie Gigi odbočte doleva na Calle del Mondo Novo. Dovede Vás ke kanálu, přejděte na druhou stranu, projděte doprava ke kostelu a zleva jej obejděte na náměstí, po kterém se vydejte doprava. Na konci je vlevo mostek přes kanál, přes který přejděte a hned za kanálem je v uličce po levé straně Locanda Ca' Formosa. Pokud budete jeden den cestovat vaporettem po Benátkách, kolem Benátek a na ostrov Burano, vyplatí se Vám celodenní jízdenka za € 20,00.

# 01.02.2019, 20:58.
Paní a pane Řehůřkovi, velice se mi líbí vaše stránky ohledně cestování a též bych vás ráda požádala o pomoc ohledně cesty do Benátek. Jedeme s maminkou od 10.5. do 12.5.2019. Letíme z Prahy na letiště Treviso. Přílet máme přibližně v 11:40 a odlet přibližně v 15:30. A ubytování jsem nám našla v Mestre, buď Hotel Alver a nebo druhá možnost Hotel Autoespresso. Zatím nejsem 100% rozhodnuta. Máte vy osobně nějaký tip za rozumnou cenu a nejlépe se snídaní? Hledala jsem ubytování v blízkosti vlakového nádraží, kvůli spojení na letiště. A moc bych chtěla pomoci s dopravou z letiště Treviso do Mestre a kde mohu nejlépe koupit celodenní jízdenku na Vaporetto? Ráda bych se v pátek ubytovala a ještě ten večer jela do centra Benátek, ale jízdu vaporettem bych asi ponechala na celý den v sobotu. A v neděli bych se ještě do Benátek vrátila na dopoledne před cestou na letiště. Jak byste mi prosím poradili s malým itinerářem pro tuto cestu? Přeci jen prodloužený víkend není na Benátky zase tak moc a ráda bych ten čas využila co možná nejlépe. Předem velice děkuji za Vaše rady a pomoc. S pozdravem a poděkovaním Lucie.

Z letiště jeďte Airport Bus Express za € 12,00 na Mestre FS. Lepší spojení do Benátek je od Hotel Autoespresso. pokud Vám vyhovuje, volte ho. Z autobusového terminálu u vlakového nádraží projděte podchodem na druhou stranu kolejí. Pokračujte rovně a po přechodu přejděte na druhou stranu ulice. Na křižovatce odbočte doleva na Via Angelo Bellinato, která následně zahýbá mírně vpravo. Dovede Vás na Via Giovanni Durando, po které se vydejte doleva. Dovede Vás k hotelu. Do Benátek se nejlépe dostanete autobusem č. 2 od vlakového nádraží za € 1,50. Můžete ale cestovat sice delší trasu a s přestupem, ale tramvajemi. Zastávka je na náměstí na které Vás dovede Via Giovanni Durando (ve směru ze kterého přijdete). Nejdříve pojedete T2 na Mestre Centro a následně T1 do Benátek. Celodenní jízdenku na vaporetto zakoupíte na nástupišti na Piazzale Roma. Na letiště se potom dostanete stejným Airport Bus Express, ale tentokrát z Piazzale Roma. Itineráře nezpracováváme, není to v našich časových možnostech.

# 29.01.2019, 06:55.
Děkuji moc za odpověď. To znamená, že tento autobus - v 8:15 z Verony směr Záhřeb, na který mám rezervaci, jede nejdříve na Tronchetto a potom do Mestre? Děkuji moc za pomoc. Jan.

Podle jízdního řádu je to přesně tak jak píšete.

# 28.01.2019, 17:15.
Nezlobte se, už jsem Vám psal přes formulář. Teď mi ale došla jedna věc. Cestujeme z Verony Flixbusem do Mestre a myslel jsem, že změním rezervaci na Tronchetto. Ale ukazuje mi to, že na Tronchetto je autobus o 15 minut dříve než v Mestre. Myslíte, že může nejdříve zajíždět na Tronchetto a teprve potom do Mestre? Děkuji a zdravím. Jan.

Někdy to tak je, někdy se jedná o dva různé spoje, z nichž jeden jede do Mestre a jiný na Tronchetto. Je třeba se podívat do jízdního řádu konkrétního spoje. Pokud tedy znáte příjezd konkrétního spoje, můžete se podívat na stránkách Flixbus přes Servis / Aktuální informace o trasách. Jako zastávku zadejte Benátky a doplňte Mestre / Tronchetto a čas příjezdu. Zvolte záložku Příjezdy a u odpovídajícího spoje klikněte na šipku vpravo. Zobrazí Vám to zastávky a jejich pořadí.

# 28.01.2019, 08:11.
Loni jste mi skvěle poradil při naší cestě do Říma. Letos chceme navštívit Benátky na jeden den. Přijedeme Flixbusem do Mestre v sobotu 23.2. v 9:55. Jak se nejrychleji dostaneme na Tronchetto? Kterým vaporettem se dát, abychom viděli co nejvíce? Stihneme navštívit i ostrov Murano? Nebo si raději nechat více času na Benátky? Není tam náhodou v té době karneval? Co to obnáší? Děkuji moc a zdravím. Jan.

Flixbus zajíždí do Mestre před vlakové nádraží nebo do Benátek na Tronchetto. Pokud tedy přijedete do Mestre, můžete přejít před nádražní halu, odkud jezdí autobusy ACTV č. 2 přímo do Benátek na Piazzale Roma. Jízdenka stojí € 1,50. Odtud můžete jet vaporettem č. 2 po velkém kanále na Piazza San Marco. Cena jízdenky je € 7,50. Pokud máte na prohlídku Benátek jen jeden den, doporučujeme se věnovat centrum Benátek. Zajíždět na ostrovy bude velké časové zdržení. Festival v Benátkách probíhá od 16.2.2019 do 5.3.2019. Program a další informace najdete na carnevale.venezia.it. Kromě nezapomenutelné atmosféry karnevalu to obnáší velké množství turistů, vyšší ceny a v návaznosti na program může být i v některých případech omezená doprava.

# 26.01.2019, 19:16.
Chtěl bych se zeptat, zda zakoupená jízdenka za € 60,00 na 7 dní platí jak v Benátkách, tak v Mestre. A zda na ni mohu jet také vlakem z Mestre do Santa Lucia. Děkuji za informaci. K.

Časové jízdenky ACTV, tedy i ta na 7 dní za € 60,00, jsou platné pro všechny prostředky městské dopravy ACTV v Benátkách. Můžete ji použít v Mestre (vnitřní Mestre včetně Zona Industriale a Marghera), mezi Mestre a Benátkami, v Benátkách, mezi Benátkami a ostrovy a po ostrově Lido. Platí pro autobusy, tramvaje a vaporetta. Nemůžete ji použít na dopravu mezi letištěm Marco Polo (lze použít s příplatkem € 6,00 za jeden směr), na dopravu People Mover a na linky vaporetta 16, 19 a Casino. Nelze je použít samozřejmě i na dopravu jiných společností, jako ATVO, Alilaguna, Terravision, Trenitalia apod.

# 25.01.2019, 19:17.
Paní a pane Řehůřkovi, jelikož jste nám v minulosti velmi dobře poradili a díky Vám jsme se na cestách dobře orientovali, tak bychom se na Vás rádi obrátili s dotazem i nyní. V únoru se chystáme se ženou na víkend do Benátek. na jednom portálu radí cestu do / z letiště Marco Polo vaporettem. Píší, že linky jedou přímo od / na Náměstí sv. Marka hodinu. Můžete nám prosím potvrdit, že zastávka je opravdu u Náměstí sv. Marka, zastávka Zaccaria? Případně, která zastávka to je. Budeme bydlet opět 200 m od náměstí - vloni hotel Bridge, letos Fontana. A vloni jste nám tuto cestu nedoporučovali, protože bychom šli 1 km pěšky od zastávky vaporetta. Změnilo se tedy od loňska něco? Předem děkujeme za odpověď. Martina a Karel.

Nic se nezměnilo. Nicméně hlediskem je nejen vzdálenost, ale i časová náročnost. Můžete jet samozřejmě linkou společnosti Alilaguna B až na San Zaccaria. Cesta ale netrvá hodinu, ale 1,5 hodiny, přesně 1:24. Je to tím, že vaporetto B zajíždí až na Lido a odtud teprve do Benátek. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při nákupu na výše uvedených stránkách je sleva € 1,00 za každý směr. Výhodnější je vystoupit na Ospedale, strávíte tak polovinu času ve vaporettu, ale půjdete zmiňovaný 1 km. K Hotelu Fontana přesně 900 metrů. Od San Zaccaria je to 200 metrů. Oproti tomu autobus ACTV jede z letiště na Piazzale Roma 24 minut a vaporetto č. 1 nebo 2 na San Zaccaria 40 minut. Celkem tedy strávíte ve vaporettu o 20 minut méně. Další výhodou je možnost integrace cesty z letiště Marco Polo do časové jízdenky za příplatek € 6,00 za každý směr. V tomto případě ušetříte € 13,00 na dopravě z letiště.

# 24.01.2019, 08:36.
Chystáme se s rodinou v březnu od 10.3. do 13.3.2019 na návštěvu Benátek. Budeme bydlet v Large Family apartment v ulici Barbaria delle Tole. Přiletíme v neděli okolo sedmé hodiny. Jakou dopravu na toto místo je nejlepší použít? Chtěli bychom zpáteční jízdenku z letiště, ale rádi bychom použili i vaporetto, ale ne všechny 3 dny. Jeden den bychom rádi chodili po městě pěšky. Nevím, jak to nejlépe nakombinovat. Společnost ACTV nabízí výhodnější kombinované jízdenky spojené s transferem na letiště, to ale asi nepůjde použít kvůli tomu, že jeden den chceme mít pěší a současně poslední den se musíme vrátit na letiště. Děkuji za odpověď. Lenka.

V tomto případě je pro Vás nejlepší cestovat z letiště Marco Polo linkou společnosti Alilaguna označenou Blu. Jezdí po půl hodině. Vystoupit musíte na třetí zastávce Ospedale. Cesta trvá 45 minut. Jízdenka stojí € 15,00, zpáteční € 27,00. Při nákupu na výše uvedených stránkách získáte slevu € 1,00 za každý směr. Od přístaviště jděte ve směru jízdy vaporetta po Fondamente Nove a téměř na konci odbočte do úzké uličky Calle Cappuccine Castelllo. Dovede Vás na náměstíčko. V jeho polovině odbočte doprava na Calle del Cafetier. Na tuto ulici navazuje Barbaria delle Tole. Vzhledem k ubytování toho zřejmě pochodíte pěšky hodně. Na den, kdy budete jezdit vaporettem, zřejmě i na ostrovy, i zakupte celodenní jízdenku v ceně € 20,00.

# 21.01.2019, 21:22.
Vážený pane Řehůřku, chystáme se s manželem do Benátek v únoru v době konání karnevalu od 23.2. do 24.2.2019. Budeme bydlet v Mestre, v hotelu Della Rose na Via Elia Millosevich 46. Kromě návštěvy karnevalu bychom rádi navštívili tyto pamětihodnosti: Palazzo Ducale, Scala Contarini del Borolo, Fondaco dei Tedeschi, Scula Grande di san Rocco, Arsenale di Venezie a museo storico Navale di Venezia. Mám dvě otázky: 1. Jakou byste nám doporučil koupit nejvýhodnější jízdenku na dopravu na dva dny a kde si ji koupíme? A jakým způsobem ji aktivujeme? 2. Jaký typ karty pro vstupy do výše uvedených památek byste nám doporučil koupit či objednat?A kde ji koupíme a jak aktivujeme? Moc děkuji za odpověď. Petra.

Dvoudenní jízdenka na autobusy, tramvaje a vaporetta stojí € 30,00. Koupíte ji na letišti Marco Polo v automatu nebo na pokladně. Lze ji koupit také v Mestre i Benátkách. Prodejní místa najdete na Venezia Unica. Lze ji koupit i přes tyto stránky a na místě vyzvedout v automatu nebo na pokladně. Jízdenka je platná 24 hodin, je bezkontaktní a aktivujete ji při první validaci. Validovat ji musíte při každé změně dopravního prostředku při nástupu i výstupu. Nabídka karet je na výše uvedených stránkách, jsou tam uvedena všechna muzea a památky obsažené v balíčku. Na ta, která nejsou v balíčku, si musíte zakoupit samostatné vstupenky. Jsou balíčky obsahující i dopravu. Aktivace probíhá prvním použitím v muzeu, resp. prvním použitím v dopravě.

# 12.01.2019, 14:28.
Chtěla bych se zeptat. Jedu s přítelem do Benátek autem na dva dny a nevím, zda je lepší si nechat auto na Tronchetto nebo si zaplatit hotel s parkováním a využívat hromadnou dopravu. Co nás výjde levněji a lépe? Děkuji moc za odpověď. Nikol.

Levněji Vás samozřejmě vyjde se ubytovat v Mestre, kde jsou ceny ubytování nižší. Odtud se potom dopravovat městskou dopravou do Benátek. Volte samozřejmě ubytování s možností parkování. Doporučujeme přes Booking / Mestre. Nevýhodou je však ten čas strávený cestováním, což při dvoudenním pobytu může být nepříjemné. Pro cestu v Mestre, mezi Mestre a Benátkami a po Benátkách platí jízdené ve stejném tarifu. Jízdenka na autobus nebo tramvaj do Benátek stojí € 1,50, jízdenka na vaporetto po Benátkách a mezi ostrovy stojí € 7,50. Existují časové jízdenky, se kterými můžete cestovat autobusy, tramvajemi i vaporetty. Na 24 hodin stojí € 20,00, na 48 hodin stojí € 30,00. Pokud se ubytujete přímo v Benátkách, zaplatíte za ubytování vyšší cenu, budete muset platit také parkovné, což na Tronchetto vyjde na € 21,00 za 24 hodin a zřejmě i dopravu vaporettem na hotel. Je to však romantičtější a v blízkosti historického centra i bez dopravy během pobytu. Ubytování hledejte na Booking / Benátky.