Úvod / Vaříme / Houby

ŽAMPIÓNY SE ZELENINOVOU NÁPLNÍ  

recept na houbový pokrm  

12 větších žampiónů, 300g cherry rajčátek, 2 menší cukety, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 250g mozzarelly, sůl, pepř, 1/2 svazku bazalky, 1/2 svazku tymiánu, 800 ml mléka, 150g instantní polenty, 2 lžíce mascarpone, strouhaný muškátový oříšek.

Rajčata rozčtvrťte a cuketu nakrájejte na kousky. Žampióny očistěte a odstraňte nožičky. Česnek, cibuli a nožičky žampiónů nasekejte najemno. Zahřejte olej a klobouky žampiónů na něm opečte. Potom je dejte do zapékací formy. Mazzarellu nakrájejte najemno a smíchejte se zbylou zeleninou. Osolte a opepřete. Směsí naplňte klobouky a pečte 20 minut při 200 stupních. Omyjte a nasekejte bylinky. Povařte mléko, vmíchejte polentu a připravte ji dle návodu. Před podáním vmíchejte bylinky a mascarpone. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.