Úvod / Vaříme / Houby

ŽAMPIÓNY SE ŠPENÁTEM  

recept na houbový pokrm  

600g žampiónů, 800g špenátu, olej, 2 cibule, 160g tvrdého sýra, 3 stroužky česneku, petrželová na, 400g brambor, kmín, sůl, pepř.

Špenát omyjte, povařte v mírně osolené vodě, sceďte a nechte okapat. Na rozehřátém oleji zpěňte cibuli, přidejte pokrájené špenátové listy, tři minuty poduste a ochute česnekem rozetřeným se solí. Žampióny očistěte, vylomte nožičky, ty jemně usekejte, přidejte strouhaný sýr, petrželovou na, ochute solí a pepřem, směsí naplňte žampiónové kloboučky. Ty vložte otevřenou stranou nahoru do zapékací misky a v troubě zapečte. Podávejte s vařenými brambory.