Úvod / Vaříme / Houby

ŽAMPIÓNY SE SLANINOVÝMI MEDAILONKY  

recept na houbový pokrm  

600g žampiónů, 1 svazek lahůdkových cibulek, 600g vepřových panenek, 8 plátků anglické slaniny, 4 lžíce oleje, sůl, hrubě umletý barevný pepř, 250g rajčat.

Houby očistěte, větší rozpulte. Lahůdkové cibulky omyjte, očistěte a nadrobno nakrájejte. Maso omyjte pod tekoucí vodou, osušte a nakrájejte na osm plátků. Každou porci oviňte plátkem anglické slaniny a ovažte kuchyňskou nití kolem dokola. Ve velké pánvi rozehřejte olej a medailonky na něm opékejte z každé strany 1 minutu. Pak maso osolte, opepřete, vyjměte a udržujte teplé. Houby a lahůdkovou cibulku opékejte ve vypečeném tuku 5 minut. Rajčata omyjte, rozpulte a přidejte do pánve. Osolte a opepřete. Navrch položte medailonky a duste pod poklicí asi 10 minut. K pokrmu podávejte čerstvou bílou bagetu nebo měkký chléb.