ROSOLINA MARE 2017

Rosolina Mare v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Rosolina Mare 2017

Pokud je Rosolina Mare cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2017. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Rosolina Mare, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o výletech k deltě Pádu, o výletu do Chioggia a Benátek, o nakupování, o trzích, o restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Rosolina Mare, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 05.12.2017, 12:49.
Vaše stránky jsou skvělé, často v nich hledáme odpovědi i motivaci. Letos bychom ale potřebovali poradit. Už 10 let jezdíme autem na Palmovou riviéru - San Benedetto Del Tronto, Villa Rosa atd. Vloni jsme si tuto dovolenou rozdělili na týden tady u moře + týden na Lago Di Garda. Bylo to skvělé a pestré. Příští rok bychom chtěli zopakovat něco podobného, dovolenou si rozdělit na dvě části, týden u moře a týden klidně někde jinde, ale potřebovali bychom nějaký nápad nebo motivaci, jakou část Itálie vybrat. Máme dvě děti (5 a 11 let), takže výlet do Kalábrie pro nás prozatím nepřichází v úvahu, vzdálenost je moc velká. Uvažovali jsme o Ligurské riviéře, ale cenově je to opravdu někde jinde než Palmovka u Jadranu. Přemýšleli jsme i o ostrovu Elba. Bylo by možné nám doporučit nějaké oblasti, které by byly vhodné pro děti a současně cenově přijatelné? Jezdíme vždy do apartmánu bez jídla, na Lago di Garda jsme bydleli v bungalovu. Termínově to příští rok vychází na první dva týdny v červenci. Předem moc děkuji za radu. Jana.

Vhodným místem je např. Rosolina Mare. Podívejte se na naši reportáž Rosolina Mare 2013.

# 28.08.2017, 13:00.
Kam popojet autem, abychom se mohli vykoupat a strávit den na menších plážích, samozřejmě neplacených? Pláž, kde je dalších tisíc lidi nám nevyhovuje. Děkuji za odpověď. Daniela.

Menší neplacené pláže jsou na konci poloostrova za Botanickou zahradou.

# 17.08.2017, 17:12.
Rád bych se zeptal na aktuální situaci ohledně komárů v Rosolina Mare nebo Isola Verde. Dočetl jsem se, že je to velmi individualní, den ode dne, pršelo, nepršelo, atd., tak otázka možná ani nemá smysl. Plánujeme jít do nějakého kempu na přelomu srpen / září. Dalo by se říci, že výskyt komárů (chození venku večer bez repelentu a narazím na 3 komáry za hodinu) je spíše pravidlem než výjimkou? Za odpověď děkuji. Alex.

Nebydlíme v Rosolina Mare, neznáme tedy aktuální situaci každý den v roce. Obecnou odpověď ohledně komárů v Rosolina Mare najdete v odpovědi ze dne 21.06.2017, 09:42.

# 16.08.2017, 07:43.
Děkujeme za krásnou a užitečnou informační stránku. Ráda bych se zeptala na nejlevnější cestu z Olomouce do Rosolina Mare v Itálii. Jak se kde vyhnout mýtnému a zácpám? Dále bych se chtěla zeptat, jaká je možnost přespání v autě na benzinkách? Pojedeme v pátek v podvečer a přibližně po pěti hodinách bychom chtěli po cestě přespat v autě na bezpečném místě. Asi to vyjde na Rakousko. Děkuji moc. S pozdravem Jitka.

Trasa je popsaná v naší reportáži Rosolina Mare 2013, konkrétně v článku Na sever Itálie. Přespat v autě doporučujeme na parkovištích na velkých servisních místech - v Rakousku jsou označované Raststation, v Itálii Aree di servizio.

# 12.08.2017, 14:57.
Jedeme opět letos v září do Rosolina Mare. Ke konci loňského pobytu nás ale zastihly velké bouřky a polovina kempu odjela domů včetně nás dříve. Nemáte prosím tip, kam vyrazit na výlet za deště? Nějaký krytý bazén, nějaké atrakce pro děti, něco na způsob českých hopsárii, kde bychom přečkali horší počasí? Děkuji za odpověď. Jiří.

Přímo v Rosolina Mare je několik zábavních parků pro děti. Jeden je na konci Viale dei Pini a druhý na Via dei Salici. Na konci poloostrova je botanická zahrada. Je to ale pro návštěvu za horšího počasí, ale ne za deště. Krytý bazén je v Sottomarina - Clodia Piscina & Fitness. Volné plavání je ale jen v určitý čas.

# 12.07.2017, 07:16.
S partou přátel se chystáme začátkem srpna do Itálie, do Rosolina Mare. A proto bych Vás chtěla poprosit o radu ohledně dopravy. Vyjíždíme z jihočeských Strakonic, jedeme dvě auta, máme v plánu vyjíždět ve čtvrtek 3.8.2017 a zastavit se cestou v Benátkách, kde máme zařízené ubytování na jednu noc. Poté přejíždíme do Rosolina Mare, kde budeme do soboty 12.8.2017. Prosím o radu, kudy máme jet a kolik by nás trasa stála. Obáváme se, že nebude stačit 10. denní rakouská dálniční známka, vzhledem k odjezdu ve čtvrtek kolem 18:00 hodin. Na internetu jsem se dočetla, že do Itálie se nesmí vozit kanystry s pohonnými látkami, je to pravda? Případně ještě poprosím o tip na nějaký výlet v okolí Rosolina Mare. Předem moc děkuji za odpověď a přeji krásný den. Radka.

Vzhledem k výjezdu ve čtvrtek nepředpokládáme významné dopravní zácpy z důvodu přesunu turistů do dovolenkových destinací. Vaše optimální trasa je následující: Strakonice - České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - SS309 - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,90, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 11,50 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 17,70. Dálniční rakouskou známku si kupte desetidenní v každém případě. To, zda vyjedete v 15:00, 18:00 nebo ve 21:00 nemá vliv na dálniční známku. Musíte si ji nechat označit na den, kdy poprvé vjedete na rakouskou dálnici a to je 3.8.2017. Pokud ji při cestě zpět opustíte 12.8.2017 do půlnoci, potom Vám bude stačit ta jedna dálniční známka. V opačném případě si musíte na cestu zpět zakoupit druhou. Dvě desetidenní rakouské dálniční známky jsou levnější než jedna dvouměsíční. V kanystru pohonné hmoty skutečně nemůžete převážet. Navíc to nemá žádný praktický význam. Ceny pohonných hmot v Rakousku jsou srovnatelné s cenami u nás. Doporučujeme samozřejmě tankovat mimo dálnici, kde jsou ceny podstatně nižší než na dálnici. Když si dotankujete před hranicemi do plné nádrže, nebudete muset v Itálii vůbec tankovat. Mnoho tipů na výlety v okolí Rosolina Mare najdete v naší reportáži Rosolina Mare 2013.

# 11.07.2017, 15:24.
Chtěl bych se prosím zeptat, jak je to s nákupem potravin v Rosolina Mare. Jedeme tam 4.8.2017 na týden bez jídla a chtěli bychom si tam někde nakupovat a také vařit. Můžete doporučit nějaký supermarket atd.? Děkuji. Jiří.

My jsme jezdili nakupovat do velkého supermaketu Iperlando, na SS309 ještě před městem Rosolina. Vyplatilo se to. Další informace o nakupování najdete v reportáží Rosolina Mare 2013, konkrétně v článku Rosolina Mare, v pátém odstavci.

# 05.07.2017, 14:12.
Máme naplánovanou cestu do Rosolina Mare. Trasa Mladá Boleslav - Praha - České Budějovice - Linz - Salzburg atd. Jinak jak uvádíte vy. Jedeme dvě auta. Známí nás odrazují od tunelů přes Rakousko, prý tam jsou kolony. Chtějí jet přes Plzeň, Rozvadov, Mnichov atd. Jenže se nám nelíbí, že cesta je delší a víc se platí za mýtné a celkově to je dražší. Myslím si, že když jedeme 7.7.2017 na noc, tak ty tunely projedeme bez problému a nemusíme jet dál. Poraďte prosím, zda se v tomto termínu tvoří kolony na naší trase. Vracíme se 16.7.2017 na noc. Děkuji za odpověď. Jiří.

Optimální trasa je ta, kterou uvádíte. Z Mestre potom po SS309. Nejhorší termín letošních prázdnin je 28.7. a 29.7., kdy v Bavorsku a dalších zemích začínají prázdniny. Nicméně se zvýšeným provozem počítat musíte i ve Vašem termínu. Cestou přes Brenner si nepomůžete, kolony se tvoří i tam. Při cestě přes Mnichov v pátek večer bývá kritický obchvat Mnichova. Kromě rakouské desetidenní dálniční známky v ceně € 8,90 Vás mýtné přes Villach vyjde na € 11,50 za tauernské tunely a € 17,70 na mýtném v Itálii, mýtné přes Brenner na € 9,00 za průjezd Brennerem a € 23,20 na mýtném v Itálii. Doporučujeme vyjet co nejdříve, v sobotu se tvoří na dálnici A4 u severoitalských letovisek kolony. Při trase přes Brenner se tvoří ještě z této strany v Bologna.

# 25.06.2017, 16:52.
Chtěl bych se prosím zeptat na nejlepší a nejrychlejší cestu do Itálie - Rosolina Mare. Vyrážet budu z Ostravy. Chtěl bych se dále zeptat, kde by bylo nejvýhodnější v Rakousku natakovat benzín. Pojedeme první červencový týden. Děkuji za odpověď. S pozdravem Pavel.

Vaše optimální trasa je následující: Ostrava - Olomouc - Brno - Mikulov - Vídeň - Graz - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - SS309 - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,90 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 17,70. To samé při cestě zpět. Tip na tankování najdete v našem článku Rakousko - italská hranice nabízí slevu. Vyzvedněte si ji. Počítejte s tím, že u severoitalských letovisek na A4 se budou tvoři dopravní zácpy.

21.06.2017, 09:42.
V několika diskuzích jsem se dočetla, že je v Rosolina Mare hodně komárů. Jakou s tím máte zkušenost? Děkuji za vaši odpověď. Petra.

Je to oblast, která je díky stojatým vodám - laguny, mokřiny, delty řek - riziková na výskyt komárů. Není však výjimkou i období bez komárů. Proto co reference, to jiné zkušenosti. Podle našeho názoru je to místo pěkné a zajímavé, kde lze určitě strávit příjemnou dovolenou. S komáry dopředu počítejte, vybavte se repelenty, na noc odpuzovači do zásuvek. Pokud je nepoužijete, tím lépe. S komáry se na slunci nesetkáte, spíše ve stínu a v noci. My jsme měli štěstí a tento problém jsme neřešili.

# 27.05.2017, 14:55.
V létě se chystáme do Rosolina Mare, rádi bychom z tohoto letoviska podnikali výlety autobusem nebo vlakem - Benátky, Padova, Verona. Dle všeho ale máme pocit, že spojení přímo z letoviska jsou omezená a drahá. Mohli byste nám prosím dát nějaké rady? Existuje nějaká autobusová místní linka, která nás zaveze na nádraží v Rosolina nebo Chioggia? Předem velice děkuji. Zuzana.

Spojení k vlakovému nádraží v Rosolina a Rovigo zajišťuje společnost Bus Italia Veneto. Z Rosolina se dostanete vlakem do Chioggia, z Rovigo do Benátek.

# 26.05.2017, 18:08.
Děkuji a ještě se chci zeptat, zda nevíte, jak to je s ubytováním v Itálii na blind. Zda je problém tam sehnat ubytování, kolik to stojí na blind a tak? Děkuji za odpověď. Jirka.

V Itálii to nefunguje jako v Chorvatsku nebo Rakousku. Ubytování prodávají většinou agentury a často přes Tour operátory. Konkrétně v Rosolina Mare existuje hodně agentur, které toto ubytování prodávají. V červenci doporučujeme rezervaci.

# 23.05.2017, 19:36.
Chtěli bychom v červenci jet do Itálie na blind do Rosolina Mare. Jaká by byla nejlepší cesta a na kolik nás vyjdou známky a mýta? Děkuji moc za odpověď. Jirka.

Vaše optimální trasa je následující: Praha - České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,90, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 11,50 a na mýtném v Itálii € 17,70. To samé při cestě zpět. Alternativně můžete jet přes Mnichov, Innsbruck a Brenner. Mýtné je € 9,00 + € 23,20.

# 16.05.2017, 18:59.
Chystáme se letos poprvé autem do Itálie, konkrétně z Kladna ve středočeském kraji, do Rosolina Mare. Chtěl bych Vás požádat o radu, kudy zvolit optimální trasu a na co si dát na cestě pozor. Mockrát děkuji za radu. Tomáš.

Vaše optimální trasa je následující: Kladno - Praha - Plzeň - Rozvadov - Regensburg - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Verona - Padova - sjezd Zona Industriale - SS516 - Chioggia - Rosolina Mare. V Německu se dálnice neplatí, v Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,90, za průjezd Brennerem zaplatíte € 9,00 a na mýtném v Itálii € 23,20. To samé při cestě zpět. Alternativně můžete jet přes Salzburg, Villach a Tarvisio. Mýtné je € 11,50 + € 17,70.

# 11.05.2017, 10:51.
Letos 1.7.2017 se chystáme autem do letoviska Rosolina Mare. Chtěla bych se Vás zeptat, zda je lepší cesta přes Brenner nebo přes Udine? Jedeme z Plzně. A jak je to s poplatky? Vím, že Rakousko má dálniční známku, ale dále nevím. Ještě bych se ráda zeptala, zda jste v tomto letovisku chodili někam na oběd? Máme zaplacenou pouze polopenzi. Můžete doporučit nějaký bufet? Moc Vám děkuji za rady. Hezký den. Veronika.

Trasa přes Tarvisio je o € 2,00 levnější než trasa přes Brenner, nicméně vzhledem k termínu Vám doporučujeme trasu přes Brenner. V sobotu 1.7.2017 se s největší pravděpodobností budou tvořit kolony na rakouské dálnici A10 a také na italské A4 u severoitalských letovisek. To samozřejmě neznamená, že úsek Rosenheim - Brenner bude bez problému. Oproti směru na Chorvatsko a té A4 to však očekáváme mírnější. Trasa je tedy: Plzeň - Rozvadov - Regensburg - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Verona - Padova - sjezd Padova / Zona Industriale - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,90, za průjezd Brennerem zaplatíte € 8,00 a na mýtném v Itálii € 23,20. To samé při cestě zpět. My jsme v Rosolina Mare řešili stravování vlastními silami. Měli jsme k dispozici kuchyňský kout. Tento způsob stravování nás nelimituje při plánování výletů. To ale neznamená, že jsme se občas nestavili v centru na pizzu, zmrzlinu apod. Kolem hlavní ulice Viale dei Pini je hodně možností, kam zajít na oběd, pizzu nebo lehké občerstvení.

# 25.04.2017, 12:32.
Od 24.6.2017 do 1.7.2017 jedeme autem z Plzně do Rosolina Mare. Do Německa budeme přejíždět přechodem Folmava. Jakou cestu mám dál zvolit? Děkuji za odpověď. Lada.

Předpokládáme, že pokud z Plzně volíte cestu přes Folmavu, chcete se vyhnout Mnichovu. Trasa je následující: Folmava - Cham - Straubing - Landau - Eggenfelden - 20 - Burghausen - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - SS309 - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,90, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 11,50 a na mýtném v Itálii € 17,70. Na mýtném se dá ušetřit cestou Tarvisio - Gemona mimo dálnici. Úspora je € 6,00. Mýtné po cestě zpět je ve stejné výši. Uvedené trasy mimo dálnici máme projeté.

# 09.04.2017, 22:09.
Na přelomu července a srpna 2017 se s přítelem chystáme do Rosolina Mare. Měli bychom v místě strávit asi 7 dní. Chtěli bychom se také podívat trochu po okolí, ale bohužel jsme limitováni dopravou. Jedeme totiž s cestovní kanceláří autobusem, nemůžeme tedy v místě libovolně cestovat na delší vzádlenosti. Jsou tedy v blízkosti města nějaká zajímavá místa, která by současně nebyla příliš drahá? A jak je to s obchody a jinou zábavou? Děkuji za odpověď. Petra.

Přečtěte si naši reportáž Rosolina Mare 2013, tam veškeré informace najdete.

# 09.04.2017, 18:57.
Moc Vás zdravím a děkuji za Vaše stránky. Začátkem června jedu s dvěma malými dětmi do Rosolina Mare a chtěla bych zřejmě ve Villachu udělat nějakou delší zastávku a dotankovat. Neměl byste prosím nějaký typ na čerpací stanici, kde by bylo i nějaké vyžití pro děti a možnost krátké procházky, případně svačiny? Moc děkuji. Tereza.

Tip na tankování najdete v článku Rakousko - italská hranice nabízí slevu, vyzvedněte si ji. Odpočinek doporučujeme realizovat mimo tankování. Na dálnici jsou čerpací stanice drahé. Na dálnicích v Rakousku je několik nepřehlédnutelných míst zvaných Oldtimer. Většinou na A2. Tam je vždy nějaká atrakce pro děti. Obecně odpočívadla v Rakousku jsou na velice dobré úrovni.

# 03.03.2017, 10:38.
Pročítal jsem pečlivě otázky a vaše odpovědi, ale nepodařilo se mi najít dotaz na cestu z letiště Marco Polo do města Chioggia. Přílet na letiště v pátek 14.4.2017 ve 21:30 hodin. Děkuji za odpověď. Vladislav.

Z letiště Marco Polo jeďte autobusem ACTV č. 5 do Benátek. Konečnou má na Piazzale Roma. Autobusy jezdí každý den od 4:08 do 1:10. Jízdenka stojí € 8,00. Z Benátek potom pokračujte meziměstským autobusem ACTV č. 80E. Konečnou má v části Sottomarina na Piazza Europa. Zastavuje i přímo v Chioggia na Campo Marconi. Autobusy jezdí každý den od 4:00 do 1:35. Jízdenka stojí € 6,40. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách. Jízdenky je třeba zakoupit na pokladně Venezia Unica nebo v automatu.

# 24.02.2017, 19:44.
Letos jedeme poprvé do Rosolina Mare. Nejprve bych se chtěla zeptat na nejlevnější cestu z Mladé Boleslavi do Rosolina Mare. Jedeme na 16. dnů, tak nevím, zda je rakouská dálniční známka měsíční? Jedeme s pěti malými dětmi, tak jsem se chtěla zeptat, zda je poblíž aquapark a jaká je jeho cena? A jaké jsou ty neplacené plaže? A máte nějaké tipy na výlety pro děti? Děkuji za informace. Denisa.

Optimální trasa je následující: Mladá Boleslav - Praha - České Budějovice - Linz - Saluburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - SS309 - Chioggia - SS309 - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,90, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 11,50 a na mýtném v Itálii v úseku Tarvisio - Mestre € 17,70. To samé při cestě zpět. Celkem tedy € 76,20. Levnější trasa je přes Brno, kdy odpadnou poplatky za tauernské tunely. Je to ale trasa o 120 km delší. Například při spotřebě 7 litrů benzínu a jeho ceně € 1,11 je to € 9,32, což je téměř ta úspora. V Rakousku jsou dálniční známky desetidenní, dvouměsíční a roční. Dvě desetidenní dálniční známky jsou levnější než jedna dvouměsíční. Zakupte si dvě desetidenní dálniční známky a nechte si je označit tak, aby na sebe navazovaly. Při cestě zpět neplatnou dálniční známku nahradíte platnou. Aquapark je v Chioggia v Sotomarina - Idrofollie. Přímo v Rosolina Mare je Piscina Europa s jedním tobogánem. Ceníky najdete na výše uvedených stránkách. Volné pláže jsou přibližně po 300 m, široké přibližně 50 m. Písčité, bez plážového servisu. Přečtěte si naši reportáž Rosolina Mare 2013, kde najdete i tipy na výlety.

# 15.02.2017, 09:20.
Narazila jsem na váš web a moc mě zaujal. Mám dotaz ohledně možností dovolené v Itálii se psem. Ještě nikdy jsme v Itálii nebyli, takže zkušenosti máme nulové. Jsme z Ústeckého kraje od Teplic a zajímá nás sever Itálie. Nechceme nějak daleko. Můžete nám doporučit cestu a místo vhodné pro čtyřčlenou rodinu se psem? Děkuji. Zdislava.

To je hodně široká otázka. Sever Itálie má dlouhé pobřeží a hodně středisek. Nicméně tip Vám dát můžeme. Vhodnou lokalitou pro strávení dovolené se psem je např. Rosolina Mare. Např. Villaggio Turistico Rosa Pineta Nord na severu letoviska má dokonce samostatnou psí pláž. Je tam také hodně možností kam si zajít se psem na procházku. Podívejte se na naši reportáž Rosolina Mare 2013. Trasa je následující: Teplice - Praha - České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 8,90, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte € 11,50 a na mýtném v Itálii € 17,70. Doporučujeme cestovat mimo první a poslední červencový víkend.

# 24.01.2017, 17:30.
Google mi ukázal Vaše stránky, které mě zaujaly. Poptáváme dovolenou v Itálii. Oslovili jsme cestovní kanceláře a objevila se nám nabídka na destinaci Rosolina Mare. Jeli bychom o prázdninách - 8 osob. Z toho jsou dvě malé děti ve věku 3 a 7 let. A manžel, který je paraplegik na vozíku. Byli jsme společně takto v Bibione a Lignanu. Je prosím toto městečko podobného rázu? Cestovní kancelář nám nabídla ubytování v komplexu Villaggio Solmare jako vhodné pro vozíčkáře. Setkal jste se zde při svém pobytu i s vozíčkáři? Dále se nám jedná o vyžití pro děti. Bibione i Lignano má na svých plážích volně přístupná různá hřišťátka, průlezky, klouzačky a houpačky. Je i zde tato možnost? Jsou zde dřevěné chodníčky, co vedou plážemi? Děkuji za Vaše odpovědi a přeji pěkný den. Vlasta.

Rosolina Mare je menší letovisko než Bibione nebo Lignano, v sezóně je tam však čilý turistický ruch také. Zda jsme se setkali s vozíčkáři si nepamatujeme. Nicméně letovisko se jeví hodně jako bezbariérové, podél pláží je promenáda a přístup na ně je bezbariérový, stejně tak pohyb po letovisku. Některé pláže koutky pro děti mají - např. Bagno Azzuro nebo Bagno Perlo, není to však v takové míře jako v Bibione. Zábavní centrum je v okolí Piazzale Europa. Na plážích se servisem chodníčky jsou - dřevěné nebo z dlažby. Na volných ne.

# 17.01.2017, 20:20.
Děkuji moc. Už se dívám na videa a recenze a asi pojedeme. Ještě mám jednu prosbu. Kde mám nejlépe sehnat ubytování? Minule jsme to kupovali přes italskou cestovní kancelář pro Bibione, ale u této destinace nevím, zda bych ji našel. Děkuji. Martin.

Těch možností je hodně. Záleží také na tom, jaké ubytování přesně požadujete, v jakém termínu přesně jedete. V Rosolina Mare fungují agentury, které pronajímají ubytovací kapacity. Jejich seznam s kontakty najdete na mapě uvedené v reportáži Rosolina Mare 2013, konkrétně v článku Rosolina Mare. My jsme např. našli skvělou nabídku v Rosa Pineta Nord, ubytování jsme kupovali přes Nacesty od německé cestovní kanceláře. Je možné, že najdete nějakou skvělou nabídku i od české cestovní kanceláře - viz Dovolená nebo v některých případech i přes Booking / Rosolina Mare.

# 17.01.2017, 18:47.
Pane Řehuřku, měl bych k Vám takovou prosbu. Vloni jsem byl s rodinou na dovolené v Itálii - Bibione, kde se nám moc líbilo, ale letos rodinka chce někam jinam, kde to je podobného stylu jako je Bibione. Klidně zase v Itálii. Nemohl byste mi poradit, kde je to podobné? Jako je večerní nakupování, dlouhé ulice s obchody a písčitá pláž? Předloni jsme byli v Chorvatsku - Pula, a tam nás to moc nenadchlo. Místo písku kamínky a o ulicích s obchody nemuže být řeč. Hledám na internetu, ale nějak se mi to nedaří. Chci jet autem a do 1200 km. Letecky neumím přesvědčit - srábotky, hihi. To je asi vše. Předem děkuji za odpověď, ať už kladnou nebo zápornou. S pozdravem Martin.

Z vlastních zkušeností doporučujeme Rosolina Mare. Přečtěte si naši reportáž Rosolina Mare 2013.