ROSOLINA MARE 2018

Rosolina Mare v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Rosolina Mare 2018

Pokud je Rosolina Mare cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2018. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Rosolina Mare, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o výletech k deltě Pádu, o výletu do Chioggia a Benátek, o nakupování, o trzích, o restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Rosolina Mare, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 05.12.2018, 19:16.
Sme skoro rozhodnutý dovolenkovať v regióne Rosolina Mare v termíne 24.8. - 7.9.2019. Zaujalo nás prostredie. Veľa zelene, možnosť cyklotuliek v bezprostrednom okolí, skvelá poloha voči mestám Benátky, Bologna, Ravenna, ktoré by sme chceli vidieť. Máme ale obavu ohladne hĺbky mora. Chápem, že je to sever Talianska, ale zaregistrovali sme aj také komenty, že hĺbka mora aj 200 až 300 m od pláže je po kolená. Máme dve deti - 14 a 10 rokov, takéto nekonečné plytčiny sú tam všade? Ešte by sme sa chceli spýtať na bežné počasie koncom 8. mesiaca. Chápem, že počasie neovplyvníme a može aj 14 dní pršať. Zvykne sa dať ešte kúpať? Máte skúsenosti s návštevou Benátok? V prvom týždni 9. mesiace je citeľný úbytok turistov, alebo je to jedno či tam pojdeme koncom 8. alebo začiatkom 9. mesiaca - po prázdninách? Vopred veľmi pekne ďakujem. Juraj.

Dno moře nemá spád jako na Garganu nebo v Kalábrii, nicméně 200 až 300 metrů jsme od břehu nikdy chodit nemuseli. Je to oblast, kde je viditelný příliv a odliv, ale nemusíte se nijak zvlášť bát. My jsme bydleli v Rosa Pineta Nord a využívali jsme pláže tam, plavat se dalo už pár desítek metrů od pláže. Co se počasí týče, v letošním roce se koncem srpna pohybovaly teploty od 24. do 29. stupňů, historický průměr je 26 stupňů, začátkem září o stupeň méně. Určitě se dá koupat. Turistická sezóna je v Benátkách od dubna do listopadu. Poslední týden v srpnu bude více ovlivněn příležitostnými turisty (ti co se tam zastavují při cestě z dovolené) než začátek září.

# 31.10.2018, 15:19.
Pane Řehůřku, počátkem tohoto roku jsem Vás kontaktovala ohledně dotazu na možnosti plavby po italské řece Pád. Díky radám, které jste mi poskytnul, jsem absolvovala úžasnou plavbu po nejmenším rameni Pádu ústícím do moře. Na příští rok plánuji opět cestu, tentokrát do Rosolina Mare a další zastávky v této oblasti a 1 až 2 dny v Porto Levante. Malý přístav mě okouzlil stejně jako celá oblast Porto Tole. Nedaleko městečka se nachází vpravo od silnice cestou do Porto Levante mezi kanály ostrov Dolphin Island. O ostrůvku jsem nenašla žádné informace, pouze je vidět v Mapách Google. Zdá se, že není spojen s pevninou. Není vidět žádné přemostění. Prosím, pokud máte informace, lze ostrůvek navštívit soukromě, případně dělá někdo z Porto Levante výlety na toto zajímavé místo? Prosím o informaci. Plánuji cestu v červnu. Jakoukoliv informaci o oblasti uvítám a určitě pro mě i další výletníky bude užitečná. Předem děkuji a také moc děkuji, že tady pro nás amatéry jste. Každá rada je drahá, podpoří a výsledek potěší. Ještě jednou děkuji a jsem s pozdravem. Hana z Plzně.

Tento ostrůvek ve tvaru delfína je vzdálený 70 metrů od silnice, je dlouhý asi 30 metrů a nachází se v malé laguně, kterou celou přehlédnete ze silnice. Není přístupná a výlety se po ní nekonají. Pohled na ostrůvek je atraktivní právě z ptačí perspektivy. Zřejmě Vás uvedly v omyl fotografie, které jsou na Google Map k tomuto místu připojeny. Ze sedmi fotografií jsou platné jen tři, z toho jedna street view. Zbývající čtyři znázorňují ostrov u pobřeží Amalfi na druhé straně Itálie, konkrétně ostrov Gallo Lungo, který je ve tvaru delfína, je dlouhý přes 400 metrů a je na něm čtyřhraná věž, která je právě na těch fotografiích. Tipy na výlety z Rosolina Mare najdete v naší reportáži Rosolina Mare 2013.

# 11.10.2018, 12:18.
Ráda bych se zeptala, jaké jsou možnosti transferu z letiště Venice Marco Polo do Rosolina Mare v červenci 2019. Letíme s kamarádkou a dvěmi dětmi z Prahy na letiště Venice Marco Polo, následně do Rosolina Mare. Děkuji. S pozdravem Andrea.

Viz naše odpověď ze dne 13.04.2018, 10:37.

# 21.08.2018, 21:55.
Řehůřkovi, jsem moc ráda, že jsem objevila vaše stránky, které nám jsou inspirací. A mám na vás také pár otázek ohledně dovolené v Rosolina Mare. Budeme vyjíždět z Havlíčkova Brodu dne 7.9. s návratem 15.9. a to s ročním a tříletým prtětem. Prosím, která cesta bude nejrychlejší a nejlevnější? Máme objednanou chatku v kempu Vittoria, kde máme být v 17:00 a pokud vše dobře půjde, tak tam budeme asi v dopoledních hodinách. A chtěla bych se vás zeptat, zda nevíte, zda se po kempu a pláži můžeme pohybovat po zaplacení dříve než se ubytujeme? Děkuji za odpověď. Petra.

Vaše optimální trasa je následující: Havlíčkův Brod - Jihlava - Znojmo - Vídeň - Graz - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - SS309 - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,00 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 18,00. Camping Vittoria je uzavřený, vjet musíte přes recepci. Pokud máte nástup v 17:00, tak pravděpodobně dopoledne vjet do areálu nebude možné. Nicméně řešte to na místě. Každopádně před vjezdem do kempu je velké parkoviště a přístup na veřejnou pláž je i z tohoto parkoviště.

# 15.08.2018, 18:51.
Děkuji za odpověď. A na koupání to ještě v první polovině září je? Hezký den. Martina.

Ano, je. V porovnání např. s červnem bývá teplota moře výrazně vyšší. V první polovině září se nebude výrazně lišit od té srpnové.

# 15.08.2018, 08:21.
Jaké je prosím počasí v Rosolina Mare v září? Vyplatí se tam rezervovat dovolenou? Děkuji. Martina.

Dlouhodobá předpověď na letošní září hovoří o většinou skorojasné obloze, teplotách v prvním a druhém týdnu kolem 23 stupňů, ve třetím týdnu kolem 22 stupňů a ve čtvrtém týdnu kolem 21 stupňů. První týden občas bouřka, poslední týden spíše bouřky a přeháňky. Jedná se o dlouhodobé předpovědi, ty aktuální se mohou samozřejmě s blížícím se termínem změnit. Podle historických průměrů bývají teploty od 25. do 21. stupňů - klesají od začátku do konce měsíce. Dovolenou doporučujeme rezervovat spíše v první polovině září. Počítejte s tím, že už tam budou utichat sezónní služby.

# 30.07.2018, 19:15.
Řehůřkovi, mám k Vám otázku. 3.8.2018 na noc vyjedeme autem směr Rosolina Mare přes Praha - České Budějovice - Linz - Salzburg atd. Ráda bych věděla, zda se Brennerský tunel, přes který dle Vašich instrukcí máme jet, v noci zavírá nebo je otevřený nonstop. Budeme u něj přibližně ve 4;00 a dále, zda se tvoří v tuto dobu na cestách kolony? Není lepší jet na noc, pokud jedeme z Prahy přes Vídeň? Děkuji moc za Vaši odpověď. Barbora.

Toto jsme nikdy nedoporučovali. Na brennerské dálnici zpoplatněný tunel není. Na rakouské straně jsou na A13 dva krátké tunely - jeden ještě v Innsbrucku a druhý u Schönbergu. Na italské straně je tunel hned za Brennerským průsmykem a další až po mýtnici u Vipiteno není. Každopádně tyto tunely nejsou samostatně zpoplatněny a jsou otevřeny, stejně jako všechny tunely na dálnicích, nonstop. Zpoplatněna je Brennerská dálnice, celkovým mýtným € 9,50. Mýtnice je za tím tunelem u Schönbergu. Do Rosolina Mare je však lepši trasa (kromě dvou termínů na přelomu června / července a července / srpna) ze Salzburgu na Villach a následně přes Tarvisio a Udine do Mestre. Tady sjeďte z dálnice a pokračujte po SS309 do Rosolina a následně do Rosolina Mare. Na cestě je na rakouské dálnici A10 zpoplatněna dvojice tauernských tunelů. Mýtné se platí na mýtnici mezi nimi ve výši € 11,50. Jsou samozřejmě otevřeny nonstop. Další tunely nejsou samostatně zpoplatněny, včetně těch na italské straně. Cena těchto tunelů je v ceně dálniční známky - rakouská desetidenní stojí € 9,00 resp. v Itálii v ceně mýtného. V úseku Tarvisio - Mestre je cena € 18,00. V noci by se kolony tvořit neměly. Od sobotního rána hrozí na italské A4 u severoitalských letovisek. Doporučujeme tudy projíždět co nejdříve. Trasa přes Vídeň Vám ušetří mýtné za ty tauernské tunely.

# 26.07.2018, 15:23.
Za tři týdny vyrazíme do Rosolina Mare, kde budeme týden. Rádi s dětmi vždy přibližně 2x děláme nějaký celodenní výlet - města, památky, příroda apod. Máte nějaký tip, kam se s rodinou vydat? Přibližně do 2 hodin jízdy (4 hodiny včetně zpáteční). Děkuji za odpověď. Jaroslav.

Přečtěte si naši reportáž Rosolina Mare 2013.

# 25.07.2018, 13:34.
Předem Vám musím pochválit super stránky, dále jsem se chtěl poradit ohledně cesty z Teplic. Vyjíždíme v pátek 27.7. kolem 18:00 hodin. Dále by mě zajímalo, zda se dá uskutečnit přímo z Rosolina Mare výlet do Benátek - autobus / loď - mimo služeb delegáta? Děkuji. Standa.

Váš termín je ten nejhorší z těchto prázdnin. V Bavorsku začínají prázdniny, především směry od Mnichova na Villach a od Passau na Graz budou značně postižené kolonami. To ale neznamená, že i na jiných trasách se nebudou tvořit kolony. Doporučujeme následující trasu: Teplice - Praha - České Budějovice - Linz - Salzburg - Innsbruck - Brenner - Verona - Padova - sjezd Zona Industriale - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,00, za průjezd Brennerem zaplatíte € 9,50 a na mýtném v Itálii € 23,60. Kritické místo bude určitě před Innsbruckem a na Brennerské mýtnici, na druhé straně se vyhnete kritickému místu za Udine na A4 u severoitalských letovisek. V sezóně jsme viděli, že na pláži v Rosolina Mare nastupovali turisté do výletní lodi směřující do Benátek. Kdo to pořádal však nevíme. Pravidelná lodní linka odtud do Benátek nefunguje. Ta funguje až z Chioggia, konkrétně č. 19 z Isola dell' Unione, kterou provozuje Rafaello Navigazione nebo č. 11 z Piazzeta Vigo (ta je kombinovaná na ostrovech s autobusy), kterou provozuje ACTV. V obou případech doporučujeme zaparkovat v Chioggia na Isola dell' Unione. Veřejná doprava přímo z Rosolina Mare je hodně složitá. Musíte jet nejdříve autobusem společnosti FS Bus Italia Veneto do Rovigo, většinou s přestupem v Adria a odtud vlakem Trenitalia do Benátek.

# 12.07.2018, 13:48.
Rozhodli jsme se jet na dovolenou do Rosolina Mare. Ráda bych se Vás zeptala, kolik nás vyjdou poplatky. Jsme z Českých Velenic a trasu máme naplánovanou následovně: Linz - Klagenfurt - Palmanova. Předem děkuji za odpověď. Alexandra.

V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,00, za průjezd tunelem Bosruck na A9 zaplatíte € 5,50 a na mýtném v Itálii v úseku Tavisio - Mestre € 18,00. To samé při cestě zpět.

# 03.07.2018, 11:11.
Chtěl bych se poradit, jaká je nejrychlejší a současně nejlevnější varianta cesty z Prahy Průhonic do Rosolina Mare. Jedeme už tuto sobotu 7.7.2018 brzy ráno na týden. Jak jste radil sjet u Gemona a pokračovat po vedlejší silnici až do Rosolina Mare? Ale píšete, že je riziko dopravní zácpy v Rakousku? Takže při cestě tam nešetřit a jet přes Brenner? A zpět už risknout Villach a Salzburg, Linz, České Budějovice? Děkuji a jsem s pozdravem. Honza.

Pokud radíme cestu mimo dálnici na začátku Itálie, vždy radíme sjet u Tarvisio a najet u Gemona. Potom sjet v Mestre a po SS309 pokračovat přes Chioggia do Rosolina Mare. Riziko dopravních zácp je na dálnici A4 u severoitalských letovisek. Optimální trasa z Průhonic je přes České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre. Pokud můžete, doporučujeme trasu naplánovat tak, abyste byl na italské A4 za Udine co nejdříve brzy ráno. Pokud ne, můžete volit variantu po SS13 až do Udine a dále přes Palmanova k Cervignano a po SS14 až do Mestre. Trasa přes Brenner je přibližně o 100 km delší, v tomto případě Průhonice - České Budějovice - Salzburg - Innsbruck - Brenner - Verona - Padova - Chioggia - Rosolina Mare. Kritický úsek je Salzburg - Innsbruck - mýtnice na Brennerské dálnici. Čím dříve pojedete, tím lépe.

# 02.07.2018, 12:36.
Chystáme se na dovolenou do Rosolina Mare. Chtěla bych se zeptat, jakou cestu byste doporučil z Prostějova autem a ještě, jak je to s poplatky? Dále mě zajímá, zda se dá přímo v Rosolina Mare koupit nějaký výlet nebo zda je lepší si to objednat dopředu z domu? Moc děkuji za odpovědi. Dominika.

Vaše optimální trasa je následující: Prostějov - Brno - Vídeň - Graz - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - SS309 - Chioggia - Rosolina Mare. Z Brna doporučujeme jet po D2 do Břeclavi a odtud přes Poštornou, Reintal a Grosskrut k dálnici A5. Vyhnete se tak případným kolonám u Novomlýnských nádrží a v Rakousku u Drasenhofenu. Trasu doporučujeme naplánovat tak, abyste kolem severoitalských letovisek u A4 projížděli v sobotu ráno co nejdříve. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,00 a na mýtném v Itálii € 18,00. To samé při cestě zpět. Výlety se na místě dají určitě zakoupit, dopředu např. přes Po Delta Tourism, zvládnete to však i sami. Přečtěte si naši reportáž Rosolina Mare 2013, kde je vše popsané.

# 02.07.2018, 11:21.
Chtěla bych se zeptat. Od 28.7. do 4.8. máme zaplacený pobyt v Rosolina Mare. Měly jsme jet autem, ale bohužel nám tento plán krachl. Chtěla jsem se informovat, zda nemáte nějaké rady a tipy na nejlepší možnou cestu za nějakou rozumnou cenu. Jede nás 5 osob. Děkuji. Kateřina.

V tomto případě vychází asi nejlépe autobus Regio Jet z Brna do Padova. Z Brna odjíždí 27.7.2018 v 18:00 hodin a v Padova je následující den v 7:30. Zpět potom jede 3.8.2018 ve 20:25 a v Brně je následující den v 9:35. Jízdenka tam stojí 1099,- Kč a zpět 1299,- Kč. Pokud jste z Čech, potom z Prahy do Brna se stejnou společností. Zakoupením jedné jízdenky Vás cesta Praha - Brno vyjde na 5,- Kč. Z Padova musíte pokračovat autobusem společnosti FS Bus Italia Veneto do Adria. Autobus E604 jede v 9:05, 9:45, 10:45, 11:20, ... V Adria je za 1 hodinu a 25 minut. Autobus z Adria do Rosolina Mare stejné společnosti jede ve 12:10, 13:35, 14:20, ... V Rosolina Mare je za 45 minut. Jízdenka na celou trasu by měla vyjít pod € 10,00. Jízdní řády najdete na výše uvedených stránkách.

# 01.07.2018, 18:31.
Procházím otázky a odpovědi na Vašem úžasném webu, ale mám asi trošku speciální dotaz, na který jsem odpověď nenašla. Za týden odjíždíme do Rosolina Mare a chtěla bych se zeptat, zda jsou v městečku supermarkety. Mám bohužel bezlepkovou a bezmléčnou dietu, spoustu si povezu s sebou, ale kdybych potřebovala něco dokoupit, zda přímo zde nebude problém, nebo se musí někam zajet? Moc děkuji za radu. Hezký den. Markéta.

Supermarkety v Rosolina Mare jsou, ale jedná se o malé obchody. Velký supermarket je v Rosolina, u hlavní silnice. Jmenuje se Iperlando.

# 24.06.2018, 13:08.
Nejkratší cesta od nás z Rozvadova vygenerovaná na mapy.cz vede přes Kitzbühel, Lienz, Sillian, Treviso ... Je tato trasa v pohodě a jaké jsou na ní poplatky? Také se zde nabízí spojení s návštěvou Benátek, když už se jede okolo. Děkuji. Petr.

Tato trasa je vygenerovaná automaticky jako nejkratší bez jakéhokoliv přihlédnutí na vhodnost trasy. Povodí Vás placeným tunelem v rakouských alpách, serpentinami v italských alpách a na závěr po zpoplatněné italské dálnici. Na mýtném tedy zaplatíte za Felbertaurenstrasse € 11,00 a za mýtné v Itálii € 7,90. Není to vyšší mýtné než na klasických dálničních trasách, strávíte tam však hodně hodin, rozhodně ne tolik, kolik Vám nabízí jako výsledek plánovač. Optimální trasa je následující: Rozvadov - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Verona - Padova - sjezd Padova / Zona Industriale - Chioggia - Rosolina Mare. V Německu se dálnice neplatí, v Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,00, za průjezd Brennerem zaplatíte € 9,50 a na mýtném v Itálii € 23,60. Druhá trasa vede přes Mnichov - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - Chioggia - Rosolina Mare. Kromě rakouské desetidenní dálniční známky zaplatíte průjezd tauernskými tunely ve výši € 11,50 a mýtné v Itálii ve výši € 18,00. Mýtné poplatky jsou v obou variantách při cestě zpět stejné. Druhou variantu bychom volili mimo prázdninové termíny Pá/So. U severoitalských letovisek bývají v sobotu velké dopravní zácpy.

# 20.06.2018, 05:12.
Prosím o popis cesty do Rosolina Mare. Pojedeme z Teplic 20.7.2018. Jan.

Viz naše odpověď ze dne 18.04.2018, 21:56.

# 16.06.2018, 22:10.
Jedu v noci na 7.7.2018 autem s malými dětmi do Rosolina Mare z východních Čech z Dobrušky (mezi Rychnovem nad Kněžnou a Náchodem) a stále se nemohu rozhodnout mezi trasou přes Vídeň nebo přes Německo. Co doporučíte z mého bydliště za trasu, prosím? Děkuji velmi. Pavel.

My bychom volili trasu přes Vídeň s tím, že po D2 do Břeclavi a odtud přes Poštornou, Reintal a Grosskrut k A5. Vyhnete se tak kritickému úseku u Drasenhofenu. Nicméně počítejte s tím, že hustý provoz bude ve Vídni a od sobotního rána se budou tvořit kolony na dálnici u severoitalských letovisek.

# 15.06.2018, 08:27.
Vážený pane Řehůřku, prosím o radu. Můžete mi prosím poradit, zda se na serveru Itálie, myslím tím oblast Benátky a široké okolí, nachází oblast, kde není tzv. hlava na hlavě, případně hezké moře? Vím, že na serveru budou tyto podmínky asi těžko splnitelné. Pojedeme s dětmi 6 a 3 roky, proto chci server, delší cestu tam, kde jsou krásné pláže a ne tolik lidí, by nezvládly, to vím a ceny letenek do vzdálenějších míst v Itálii nejsou zrovna příznivé. Případně kde sehnat dobré ubytování? Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Petr.

Doporučujeme lokalitu Rosolina Mare. Přečtěte si naši reportáž Rosolina Mare 2013. Ubytování nabízí spousta cestovních kanceláří. Podívejte se např. na Invia.

# 06.06.2018, 19:04.
Řehůřkovi, máte nějakou zkušenost a víte, kde se nacházejí vodní parky, zábavní parky, zahrady, naučné stezky nebo delfinária v okolí Rosolina Mare, řekněmě v dosahu do 100 km na všechny strany? Pokud byste věděl i odkazy, byl bych rád. Předem moc děkuji. Jan.

Přímo na konci poloostrova v Rosolina Mare se nachází Botanická zahrada s naučnou stezkou, bazén s tobogánem Europa v centru, kousek odtud různé atrakce pro děti. Nejbližší aquapark Idrofollie se nachází v Chioggia / Sotomarina, přibližně 100 km jižně je velký zábavní park Mirabilandia v Ravenna, přibližně 100 km severně je aquapark Aqualandia v Lido di Jesolo. Tam je i akvárium Sea Life. V Padova je Padovaland.

# 04.06.2018, 11:00.
Dočetla jsem se, že v Rosolina Mare jsou placené a neplacené pláže. Zajímá mě, když si nezakoupím slunečníky s lehátky na placené pláži, tak tam nesmím? Máme dvě děti ve věku, kdy neposedí. Tudíž je pro nás nepotřebné mít lehátka a slunečníky, ale zase na neplacené pláži, kde není téměř žádný servis také být nechceme. Funguje to třeba jako v Bibione? Slunečníky placené, ale k moři si na deku mohu jít lehnout? Případně nevíte, kolik přibližně stojí lehátka na týden? 1 týden v červenci. Děkuji za odpověď a přeji hezký den. Kateřina.

V Rosolina Mare jsme nikde na plážích s plážovým servisem neviděli před řadami slunečníků někoho na dece. Jedná se o privátní pláže, kde si lidé platí plážový servis a předpokládá se, že když si zaplatí za komfort, nebudou muset cestou k moři překračovat deky lidí, kteří si plážový servis nezaplatili. Je velká pravděpodobnost, že pokud tak učiníte, budete personálem upozorněni na to, abyste se přemístili na veřejnou pláž. Veřejné pláže jsou v pravidelných rozestupech mezi privátními plážemi. V sezóně od 23.6.2018 zaplatíte za slunečník € 6,00, za lehátko € 4,00. Po 14. hodině je cena o € 1,00 až € 1,50 nižší. Za týden zaplatíte za slunečník a lehátko € 63,00, za slunečník a dvě lehátka € 86,00. Ceny se mohou samozřejmě u různých pláží mírně lišit.

# 03.06.2018, 15:29.
Děkuji za odpověď. Chtěl bych se zeptat, zda je na trase Moravský Krumlov - Rosolina Mare nějaký tunel, případně jak ho objet? A druhá věc, kde se dá dobře nakoupit v Rosolina Mare? Děkuji. Antonín.

Na této trase je tunelů hodně a dlouhých. Objíždět je hodně náročné, Museli byste kličkovat po místních komunikacích mimo dálnici. Nakupování v Rosolina Mare viz naše reportáž Rosolina Mare 2013, konkrétně v článku Rosolina Mare.

# 30.05.2018, 12:27.
Prosím o radu na cestu do Itálie - Rosolina Mare. Odjezd máme naplánovaný na 29.6.2018 ve 22:00 hodin. Prosím o doporučení trasy z České Lípy. Poplatky a nějaké rady k cestě. Děkuji za odpověď. Josef.

29.6.2018 je špatný termín z hlediska dopravní situace. Z toho důvodu doporučujeme následující trasu: Česká Lípa - Praha - České Budějovice - Linz - Salzburg - Innsbruck - Bolzano - Trento - Verona - Padova - sjezd Padova / Zona Industriale - Chioggia - Rosolina Mare. Vyhnete se výrazné chorvatské vlně a také gigantickým dopravním zácpám v sobotu ráno na A4 u severoitalských letovisek. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,00, v Německu se dálnice neplatí, za průjezd Brennerem zaplatíte € 9,50 a na mýtném v Itálii € 23,60. To samé při cestě zpět.

# 29.05.2018, 20:05.
Jedeme poprvé do Itálie autem. Jedeme do Rosolina Mare. Prosím o vytvoření trasy. Trasa z Moravského Krumlova. Porsím o nejúspěšnější trasu. Rakouská známka nevadí. Jedná se spíše o ušetření v Itálii. A případně, kde v Rakousku dotankovat? Děkuji moc za radu. Antonín.

Vaše optimální trasa je Moravský Krumlov - Mikulov - Vídeň - Graz - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - SS309 - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,00 a na mýtném v Itálii zaplatíte € 18,00. To samé při cestě zpět. Pokud chcete ušetřit, sjeďte v Tarvisio z dálnice a pokračujte po SS13 až do Gemona. Tady se na dálnici napojte. Úspora je € 6,10 v jednom směru. Tip na tankování najdete v článku A-I hranice nabízí slevu .

# 24.05.2018, 07:53.
Chtěla bych se zeptat, zda je přímo v Rosolina Mare nějaké vyžití pro děti - akvapark nebo lunapark, nebo kam nejblíže za zábavou toho typu vyrazit? Moc děkuji za odpověď. Lucie.

Na konci Viale dei Pini - vlevo je u moře Piscina Europa s velkým tobogánem, na druhé straně - vpravo, bývají atrakce pro děti - ruské kolo, kolotoč, různá skákadla, dráhy apod. Na konci Via dei Salici směrem od moře jsou také atrakce pro děti. Dětské koutky s atrakcemi jsou i na některých placených plážích. Aquapark Idrofollie je v Chioggia v části Sottomarina.

# 20.05.2018, 15:23.
Děkuji za informace. Nakonec tedy jedeme autobusem. Ještě jsem se chtěl zeptal, zda je lepší si vzít větší hotovost, nebo zda stačí € 100,00 na nějaké drobnosti a zbytek platit kartou? A nebo je lepší si vzít hotovost? Jak je to s placením v barech, obchůdcích a tak různě? Děkuji moc za odpověď. Zbyněk.

To je hodně individuální. Každý má jiné potřeby. Na stáncích a v menších obchůdcích kartou nezaplatíte. Hotovost ale doporučujeme rozhodně vyšší a co půjde, tak platit kartou.

# 14.05.2018, 12:23.
Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s počasím v červnu? Jedeme od 1.6. do 10.6. Děkuji za odpověd. Petra.

Začátkem června už bývá pěkně. Počítejte s teplotami od 25. do 30. stupňů a s teplotou moře kolem 20 stupňů. Nicméně večer může být ještě chladněji - kolem 15 stuňů.

# 01.05.2018, 15:31.
V červnu se chystáme autem do Rosolina Mare. Vyjíždět budeme z Plzně. Mohu poprosit o nejlepší trasu a jaké poplatky a dálniční znamky jsou s cestou spojeny? Ještě bych ráda poprosila o tip na výlet při zpáteční cestě. Nějaké jezero, nebo místo které stojí za zhlédnutí po cestě zpět z Itálie. Moc děkuji za odpověď. Lenka.

Vaše optimální trasa je následující: Plzeň - Rozvadov - Mnichov - Innsbruck - Brenner - Verona - Padova - sjezd Padova / Zona Industriale - Chioggia - Rosolina Mare. V Německu se dálnice neplatí, v Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,00, za průjezd Brennerem zaplatíte € 9,50 a na mýtném v Itálii € 23,60. To samé při cestě zpět. Pokud jedete na více jak 10 dní, kupte si druhou rakouskou desetidenní dálniční známku pro cestu zpět. Je to levnější než jedna dvouměsíční. Levnější, teoreticky o půl hodiny a 50 km delší je trasa Plzeň - Rozvadov - Mnichov - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - SS309 - Chioggia - Rosolina Mare. Kromě rakouské dálniční známky zaplatíte € 11,50 za průjezd tauernskými tunely a € 18,00 na mýtném v Itálii. Celkem tedy o € 7,20 levnější trasa. My ještě s minimálním zdržením sjíždíme u Tarvisio z dálnice a připojujeme se u Gemona. Úspora naroste na € 19,40. Pokud však jedete poslední víkend v červnu, volte první trasu, za Udine na A4 se v sobotu v sezóně tvoří velké dopravní zácpy. Při zpáteční cestě je toho k návštěvě hodně. V první variantě např. Lago di Garda, ve druhé variantě Benátky nebo Ossiacher See u Villachu.

# 23.04.2018, 08:37.
Tento rok jedeme do Rosoliny po druhé. Poprvé jsem tam byla jen s přítelem v roce 2012 a pamatuji si, že asi tedy neplacené pláže nebyly udržované. Kde tedy najdu ty placené pláže? Jak je poznám? Nejsou placené pláže jen v Rosapineta? Děkuji za odpověď. Petra.

Placené pláže jsou podél promenády. Poznáte je podle řad slunečníků, mají svůj název a vede k nim z promenády přístupový chodníček.

# 19.04.2018, 20:55.
Moc Vám děkuji za plnohodnotnou odpověď! Pokud by mě napadla další, určitě se na Vás obrátím a moc za to děkuji! Teď mě napadá něco, ale nevím, zda to budete vědět nebo ne. Máte ponětí, jak vypadají apartmány? Nebyli jste náhodou v residenci Pini? Poslala jsem sice dotaz, ale zatím od nich nemám odpověď. Mají ledničky i mrazáky? Letos poprvé pojedeme do apartmánu bez stravy, proto mám obrovský seznam, co vše si s sebou vezmeme. S pozdravem Susanna.

V rezidenci jsme nebyli. Podle dostupných fotografií, např. na Italieonline.eu - Katalog ke stažení, jsou lednice vybavené i mrazákem. Jsou to samozřejmě ilustrativní fotografie a nikdo Vám nezaručí, že právě do zobrazeného apartmánu půjdete a že lednice bude mít i mrazák. Nicméně obecně bývají kuchyňské kouty vybavené vždy lednicí.

18.04.2018, 21:56.
Mám otázku ohledně trasy do Rosolina Mare. Skoro ve všech odpovědích ohledně cesty radíte trasu přes Rakousko, že celkové poplatky za známky a tak činí něco přes € 76,00. Ale nevyplatí se náhodou koupit si dálniční známku přes Švýcarsko, která je za CHF 40,00 (roční) a jet přes Německo - Švýcarsko? Konkrétně my pojedeme z Mostu. Další otázka ohledně pláží - jsou neplacené pláže hodně zanedbané? Dá se tam vydržet 14 dní? Předem moc děkuji za odpověďi! Susanna.

Trasa Most - Chomutov - Karlovy Vary - Cheb - Marktredwitz - Regensburg - Mnichov - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - SS309 - Chioggia - Rosolina Mare je optimální. Kromě rakouské desetidenní dálniční známky v ceně € 9,00 zaplatíte mýtné za průjezd tauernskými tunely ve výši € 11,50 a mýtné v Itálii ve výši € 18,00. Celkem tedy za oba směry € 68,00. Možná varianta přes Innsbruck - Brenner - Padova - SS16 - Chioggia vychází přibližně na Vámi uváděných € 76,00, tj. kromě rakouské desetidenní dálniční známky zaplatíte průjezd Brennerem ve výši € 9,50 a mýtné v Itálii ve výši € 23,60, tj. celkem € 75,20. Obě varianty mají ještě možnou úpravu přes Prahu, České Budějovice, Linz a Salzburg. Pokud byste zvolila trasu přes Švýcarsko, tj. přes Bregenz, Chur, Como, Milán a Padova, tak i v případě, že kousek rakouské dálnice objedete přes Bregenz, zaplatíte stejné poplatky. Konkrétně ve Švýcarsku roční dálniční známku v ceně CHF 40,00 (€ 33,90) a mýtné v Itálii ve výši € 21,00, celkem tedy € 75,90. Navíc však ujedete o 150 až 200 km více v jednom směru, což náklady navýší. Pokud chcete ušetřit, můžete jet část trasy z optimální varianty tak, jak jezdíme my. Sjeďte u Tarvisio z dálnice a napojte se na ni až u Gemona. Mýtné tak snížíte o € 6,10 v jednom směru, celkem tedy zaplatíte € 63,80. Časová ztráta je minimální. Pokud pojedete v kritických prázdninových termínech, tj. z pátku na sobotu na přelomu 6/7 nebo 7/8, volte variantu přes Brenner. V těchto termínech, především ve druhém, může být i ta cesta přes Švýcarsko vhodnější. Pokud však pojedete na 14 dní, je třeba k cenám přes Rakousko připočítat druhou desetidenní dálniční známku a potom je ta švýcarská varianta poplatkově nejlevnější, pokud ve všech případech budeme uvažovat cestu po dálnici. V sezóně jsou i neplacené pláže bezproblémové. Dva týdny se tam dá vydržet, pokud pobyt u moře doplníte vhodnými výlety. Doporčujeme si přečíst naši reportáž Rosolina Mare 2013.

13.04.2018, 10:37.
Jak je to prosím s dopravou z letiště Marco Polo do Rosolina Mare? Poradíte nám prosím nejlevnější cestu? Nejezdí sem nějaké lodě? René.

Bohužel veřejná lodní doprava do Rosolina Mare z letiště Marco Polo, Benátek i např. Chioggia nejezdí. Nejezdí tam ani přímá autobusová doprava. Musíte cestovat s několika přestupy. Z letiště Marco Polo jeďte do Mestre k vlakovému nádraží autobusem Airport Bus Express. Jízdenka stojí € 8,00. Z nádraží pokračujte vlakem Trenitalia do Rovigo za € 6,80 a odtud autobusem FS Busitalia Veneto s přestupem v Adria. Jízdenka by měla stát € 6,10.

# 26.03.2018, 17:37.
Pane Řehůřku, velmi děkuji za Vaši nápovědu, jak získat lodní lístek na plavbu po Pádu k moři. Platba mi dle Vašich instrukcí proběhla a obdržela jsem doklad o zaplacení. Předpokládám, že mi bude stačit k prokázání a ke vstupu na loďku na projížďku. Děkuji Vám a jsem ráda, že se mohu na Vás obracet. Ještě jednou děkuji a zdravím. Hana.

Ano, toto je potvrzení Vaší rezervace. Doporučujeme se dostavit raději s dostatečným předstihem. Na potvrzení máte uvedeny GPS souřadnice. Nejsou úplně přesné, v místě však najdete kancelář pořádající společnosti a kousek odtud na náměstíčku turistickou informační kancelář Pro Loco. Nedaleko na řece je potom nástupiště.

# 14.03.2018, 18:13.
Pane Řehůřku, moc děkuji za zprávu a nasměrování. Opravdu jsem našla vhodnou plavbu 23.6.2018 v 15:30, ale nepodařilo se mi ji objednat. Mám bohužel velmi špatné jazykové znalosti a má objednávka končí vždy s prázdným košíkem. Obdržela jsem pouze tento e-mail a nevím, co dělám špatně. Snažila jsem se zaktivovat a potvrdit svůj e-mail, ale nezdá se mi, že by byla jakákoliv reakce. Prosím, dovoluji si Vás ještě požádat, zda byste si ho neprohlédl a pokud to bude možné, mi napsal, kde dělám chybu. Omlouvám se a předem děkuji. Hana.

Přejděte na Po Delta Tourism, v pravém zeleném výběrovém okénku zvolte Area of interest: Po Delta, From: 23.6.2018, To: 23.6.2018. Klikněte na Find Offers. Zobrazí se seznam výletů, hned první je Po di Maistra and Golena Ca' Pisani. Klikněte na Buy our ticket. Zvolte počet lístků Full-price za € 13,00 (rozbalovací seznam). Jakmile se počet vloží za cenu, klikněte na zelené kolečko s plus za cenami. Otevře se okno s dodatečnými informacemi. Klikněte na Vaše datum. Vpravo se rozbalí čas. Klikněte na kolečko u času, tím ho zvolíte. Následně klikněte na tlačítko Conferma. Položka se vloží do košíku. Košík se otevře vpravo se zeleným pozadím. Kdykoliv ho otevřete také kliknutím na symbol košíku ve stejném místě. Klikněte na Go to cart. Zobrazí se rekapitulace objednávky. V této chvíli se můžete přihlásit Vašimi přihlašovacími údaji. Po přihlášení stačí kliknout na Pay with PayPal o Credit card. Následně už proběhne platba zadáním platebních údajů. Předpokládáme, že budete platit platební kartou. Po uhrazení byste měla obdržet minimálně potvrzení od platební brány o úhradě. Po přihlášení se nahoře v menu objeví další položka nazvaná My. V té můžete spravovat své přihlašovací údaje, objednávky a zakoupené lístky. Doporučujeme si k tvorbě objednávky přizvat někoho, kdo rozumí minimálně anglicky. Heslo si změňte na nějaké bezpečné, tj. takové, které obsahuje minimálně malá písmena, velká písmena, číslice a minimálně jeden speciální znak. Délka hesla by měla být minimálně 8 znaků. Rozhodně by nemělo obsahovat nějaké slovo obsažené ve slovníku, uživatelské jméno, část e-mailu a také by nemělo obsahovat nějakou posloupnost, např. 1234 nebo qwert apod.

# 13.03.2018, 15:57.
Ráda bych se zeptala, pokud bych jela do Benátek - Mestre autobusem Student Agency v srpnu, existuje nějaký spoj z Benátek do letoviska Rosolina Mare? Děkuji za odpověď. S pozdravem Barbora.

Viz naše odpověď ze dne 07.06.2016, 14:00. Ceny jsou v současné době jen o několik centů vyšší.

# 12.03.2018, 21:21.
Chtěli bychom jet letos poprvé do Itálie autem na dovolenou. Vzhledem k tomu, že už máme velkou dceru, můžeme k moři, ale i hodně pocestovat. Co byste doporučovali? V Itálii jsem byla jen jednou před asi 20. lety na poznávacím zájezdu - klasika Řím. Děkuji. Ludmila.

Pokud jedete autem do Itálie poprvé, zřejmě nechcete cestovat moc daleko. V tomto případě doporučujeme Rosolina Mare. Nabízí jak pěkné koupání v moři, tak mnoho možností výletů. Podívejte se na naši reportáž Rosolina Mare 2013. Jinak Itálie je velká, možnosti jsou nepřeberné.

# 12.03.2018, 11:34.
Pane Řehůřku, děkuji Vám za odpověď a nasměrování na webové stránky. Našla jsem si i vhodný výlet - plavba z Ca' Tiepolo - Po di Maistra and Golena Ca' Pisani, jen mám problém s objednáním. Proto prosím, zda mi ještě poradíte, zda je možné si zakoupit tento výlet lodičkou až na místě, nebo je rezervace (a tím i zaregistrování na uvedených stránkách) nutná. Také jsem v rozpacích s objednáním, protože jsem z nabídky pochopila, že se plavba koná minimálně s účastí 6. osob a pokud objednám předem, nemusela by se pro nízkou účast konat. Plánuji pobyt v červnu od 20. na 8. dnů. Předem Vám děkuji, jsem nadšena jaké dotazy - rady dokážete řešit. Omlouvám se, zdravím a ještě jednou děkuji. Hana.

Výlet lze samozřejmě zakoupit i na místě. Doporučujeme ho zakoupit přes objednávkový systém. € 13,00 zase není tak vysoká částka, která by tu dobu od objednání do realizace výletu výrazně chyběla. Navíc se tento výlet realizuje jen v sobotu, ve Vašem termínu tedy jen 23.6. a to jen v jednom čase v 15:30. Minimální počet míst je 6, maximální 25. Pokud tedy bude obsazeno, už další termín nebudete mít k dispozici. Pokud obsazeno nebude, peníze Vám určitě vrátí, ale jak jsme napsali, € 13,00 není zase takové riziko. Pokud máte problém s objednáním, vyberte ve vyhledávacím okně Po Delta, zadejte termín od 23.6. do 23.6. a následně v seznamu výletů klikněte na Buy your ticket. Následně by mělo jít vybrat počet lístků a následně kliknout na zelený symbol +, kterým se ke zvoleným lístkům otevře okno s definicí termínu. Po výběru data ještě zvolíte čas a přes Conferma vložíte vše do košíku. Následně už přes Go to cart jdete do formuláře objednávky.

# 10.03.2018, 10:26.
Chystáme se v létě do Rosolina Mare v období od 13. do 21.7. v počtu čtyř osob na již zarezervované místo. Nedaří se mi nějak sehnat nebo zjistit, jak nejlépe cestovat, protože nejsme ani jeden řidič. Musíme využít nějakého přepravce. Nejraději bychom upředňostňovali vlak a třeba dojet z nějakého místa autobusem nebo letecky a zase dojet kousek autobusem a až poslední možnou alternativu přímá cesta autobusem. Strašně nerad cestuji autobusem delší cesty - delší než hodinu. Tak jsem se chtěl zeptat na nějakou variantu cesty. Cestujeme z Olomouce dne 13.7.2018 a zpět musíme být 22.7.2018. Děkuji moc za odpověď. Zbyněk.

Ideálním řešením by bylo dopravit se do Vídně na Wien Hauptbahnhof již časně ráno. V 6:25 odjíždí Eurocity 131 přímo do Benátek na S. Lucia, kde je ve 14:05. Jízdenka se dá zakoupit přes Trenitalia za € 49,00. V červenci budou ale nové jízdní řády. Můžete také cestovat z Vídně o den dříve ve 21:25 s Euro Night 466. V Benátkách je v 8:24 následující den. Ostatní spoje jsou s jedním nebo dvěma přestupy. Letecky je to asi nejlepší opět z Vídně - viz Kiwi.com. Doprava z Benátek do Rosolina Mere je uvedena v odpovědi ze dne 07.06.2016, 14:00.

# 22.02.2018, 10:07.
Jedeme autem na dovolenou do Rosolina Mare s tříletým dítětem. Na místě máme být v 16:00 hodin. Myslíte si, že kdybychom přijeli na místo už dopoledne, že by nás už ubytovali nebo to raději nemáme riskovat? Moc děkuji za radu. Monika.

To je spíše otázka na ubytovatele než na nás. Obecně všude funguje nějaký check-in a check-out, který by se měl dodržovat. Pokud jedete během sezóny, což je hodně pravděpodobné, bude před vámi někdo bydlet. Ten musí ubytování do určité doby opustit a po něm to tam musí někdo připravit pro dalšího hosta. I když je např. check-out v 10:00 a check-in v 16:00 a příprava trvá např. 1 hodinu, nemůžete spoléhat na to, že ubytování bude volné od 11:00. Ubytovatel má většinou těch ubytovacích kapacit hodně a v sezóně se ve většině z nich mění hosté v jeden den, příprava tedy probíhá postupně. Osobně si myslíme, že pokud máte nástup na ubytování v 16:00 a pokusíte se ubytovat dopoledne, téměř s jistotou nepochodíte.

# 18.02.2018, 22:52.
Rádi bychom jeli s přáteli v létě na dovolenou do Itálie. Chceme jet i se svými dětmi - dvě děti v létě staří 1 rok. Nyní nás zaujala oblast Rosolina Mare. Ráda bych se zeptala, jak je to tu s plážemi - placené nebo neplacené, vybavení pláží atd. Dále bych se ráda zeptala, jak je toto letovisko rušné? Restaurace, zmrzlina, obchod atd. A jaké jsou možnosti procházek nebo výletů po okolí? Děkuji moc za odpověď. Petra.

Pláže jsou placené i neplacené. Kompletní sortiment služeb najdete samozřejmě na těch placených plážích. V létě se jedná o turisticky rušné letovisko se všemi souvisejícími službami. Tipy na výlety a další informace najdete v naší reportáži Rosolina Mare 2013.

# 14.02.2018, 14:08.
Řehůřkovi, mám velkou radost, že jsem objevila vaše stránky se spoustou dalších zajímavých míst a rady k oblasti mě dosud neznámé Itálie. Chystám se na dovolenou do Agriturismo Ca Pisani v deltě Pádu. Vloni jsem náhodou navštívila městečko Scardovari a oblast, krajina a moře a vše ostatní mě okouzlilo. Hledám proto další informace a zajímavosti, které bych použila při pobytu a zatím se mi nepodařilo najít cokoliv o možnosti plavby okolo pobřeží poloostrova. Mám představu jednoho půldne stráveného plavbou a zhlédnutí přírody z moře. Cestuji v červnu před hlavní sezónou, ale mám s sebou pejska. Ubytování není problém - mám zajištěné, ale nevím, zda na místě nebude pozdě na objednání podobné plavby. Lze-li vzít pejska a také bych ráda informaci o ceně takového výletu. Předem Vám děkuji za odpověď a zdravím. Hana.

Takové výlety najdete na Po delta Tourist. Jsou tam plavby jak po řece, tak kolem pobřeží. Ceny se pohybují od € 10,00 do € 40,00. Najdete tam možnost i online rezervace.

# 12.01.2018, 21:08.
Pane Řehůřku, chtěl bych Vás poprosit o radu, kam do Itálie kde jsou noční promenády s obchůdkama. Rádi večer couráme a baštíme jejich dobrůtky a zmrzku. Vloni jste mě doporučil Lido di Jesolo a předloni Bibione. Na obou místech jsme byli a bylo to bezva, ale každý rok chceme změnu, aby to pro děti byla změna. Tak pokud byste mě mohl něco doporučit, tak bych byl rád. S pozdravem Martin. Chtěli bychom jet opět v červenci. Děkuji.

Trochu klidnější než Lido di Jesolo nebo Bibione je Rosolina Mare. Je tam pěkné prostředí a moře. V sezóně tam budete večer také živo a pro děti i přes den hodně atrakcí a možností výletů. Přečtěte si naši reportáž Rosolina Mare 2013.