Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kachna

KACHNA PLNĚNÁ MASOVOU NÁDIVKOU 3  

recept na pokrm z kachny  

1 kachna, sůl. Nádivka: 500g vepřové plece, 2 žemle, mléko, kachní játra, 60g slaniny, 3 vejce, sůl, nové koření, pepř, půl stroužku česneku, 50g strouhanky.

Očištěnou kachnu nařízněte podélně na hřbetu, opatrně odřízněte od kostry tak, aby vznikl neporušený plát masa. Stehna opatrně vykostěte a křídla usekněte. Na osolený plát masa položte nádivku ve tvaru šišky, stočte do rulády, sešijte nití, osolte, podlijte vodou a upečte za občasného přelévání mastnou šťávou. Při pečení ze šťávy sbírejte sádlo. Z upečené kachny odstraňte nitě a kachnu pokrájejte na plátky. Nádivka: žemle pokrájené na plátky zvlhčete malým množstvím mléka, nechte prosáknout a po chvilce promněte. Přidejte jemně umleté maso a kachní játra, mletý pepř a nové koření, slaninu pokrájenou na kostičky, vejce, třený česnek, sůl a strouhanku, dobře promíchejte.