Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kachna

KACHNA PLNĚNÁ MASOVOU NÁDIVKOU 1  

recept na pokrm z kachny  

1 kachna, sůl. Nádivka: 250g vepřové plece, 20g másla, 1 kachní játra, kousek cibule, 2 vejce, mléko, 1 žemle, petrželka, česnek, sůl.

Očištěnou kachnu osolte uvnitř i na povrchu, naplňte nádivkou, otvory sepněte jehlami na závitky a kachnu upečte doměkka. Při pečení kachnu přelévejte šťávou a podlévejte vodou, kůži na stehýnkách a prsíčkách několikrát propíchněte, aby sádlo lépe vyteklo. Vypečené sádlo z pekáče sbírejte, aby se zbytečně nepřipalovalo. Nádivka: drobně pokrájenou cibuli osmažte na másle dozlatova, přidejte vepřovou plec, sůl a duste do poloměkka. Žemli pokrájenou na kostičky zvlhčete mlékem rozšlehaným se žloutky a nechte prosáknout. Po chvilce vmíchejte vepřovou plec pokrájenou na kostičky, šťávu z dušené vepřové plece, rozehřátá kachní játra, jemně třený česnek, usekanou petrželku, sůl, lehce promíchejte a nakonec vmíchejte sníh z bílků.