Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kachna

KACHNA PLNĚNÁ MASOVOU NÁDIVKOU 2  

recept na pokrm z kachny  

1 kachna, sůl. Nádivka: 250g vepřové plece, 50g anglické slaniny, 2 vejce, 2 žemle, 20g másla, mléko, kousek cibule, půl stroužku česneku, mletý pepř, petrželka, sůl, kachní žaludek a játra.

Očištěnou kachnu osolte uvnitř i na povrchu, naplňte nádivkou, otvory sepněte jehlami na závitky a kachnu upečte doměkka. Při pečení kachnu přelévejte šťávou a podlévejte vodou, kůži na stehýnkách a prsíčkách několikrát propíchněte, aby sádlo lépe vyteklo. Vypečené sádlo z pekáče sbírejte, aby se zbytečně nepřipalovalo. Nádivka: vepřovou plec, anglickou slaninu zbavenou kůže, kachní žaludek, játra a cibuli umelte dvakrát na mlýnku na maso, vymelte plátky žemlí předem namočených v mléce, přidejte vejce, třený česnek, pepř, sůl, jemně pokrájenou petrželku a zlehka promíchejte.