Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kachna

KACHNA PLNĚNÁ ŽEMLOVOU NÁPLNÍ SE ŽAMPIÓNY  

recept na pokrm z kachny  

1 kachna, sůl. Nádivka: 2 žemle, 2 vejce, 50g másla, kachní játra, 100g žampiónů, mléko, mletý pepř, petrželka, sůl.

Očištěnou kachnu osolte uvnitř i na povrchu, naplňte nádivkou, otvory sepněte jehlami na závitky a kachnu upečte doměkka. Při pečení kachnu přelévejte šťávou a podlévejte vodou, kůži na stehýnkách a prsíčkách několikrát propíchněte, aby sádlo lépe vyteklo. Vypečené sádlo z pekáče sbírejte, aby se zbytečně nepřipalovalo. Nádivka: žemle pokrájejte na kostičky, zvlhčete mlékem rozšlehaným se žloutky, pokropte rozehřátým máslem a nechte prosáknout, žampióny nakrájejte na plátky a osmahněte na kousku másla. Po chvilce přidejte uškrábaná kachní játra, žampióny, usekanou petrželku, pepř, sůl, promíchejte a nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků.