Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kachna

KACHNA PLNĚNÁ JÁTROVOU NÁDIVKOU  

recept na pokrm z kachny  

1 kachna, sůl. Nádivka: 200g vepřových jater, 200g vepřové plece, 1 cibule, 150g žampiónů, 2 vejce, sůl, pepř, 2 lžíce brandy.

Očištěnou kachnu osolte uvnitř i na povrchu, naplňte nádivkou, otvory sepněte jehlami na závitky a kachnu upečte doměkka. Při pečení kachnu přelévejte šťávou a podlévejte vodou, kůži na stehýnkách a prsíčkách několikrát propíchněte, aby sádlo lépe vyteklo. Vypečené sádlo z pekáče sbírejte, aby se zbytečně nepřipalovalo. Nádivka: opláchnutá játra a vepřové maso umelte dvakrát na mlýnku na maso, vymelte cibulí, přidejte pokrájené žampióny, vejce, sůl, pepř, brandy a promíchejte.