ROSOLINA MARE 2022

Rosolina Mare v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Itálie / Rosolina Mare 2022

Pokud je Rosolina Mare cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2022. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Rosolina Mare, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o výletech k deltě Pádu, o výletu do Chioggia a Benátek, o nakupování, o trzích, o restauracích a najdete zde také mnoho dalších informací o Rosolina Mare, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 22.12.2022, 23:00.
V létě 2023 pojedeme na naši první cestu autem do Rosolina Mare v Itálii. Můžete mi prosím napsat nejlepší trasu z Kladna? Ale především jak a kde platit mýtné. V komentářích čtu, že každou chvíli někomu chodí pokuty, což mě vyděsilo až skoro odradilo. Moc děkuji předem a přeji hezké Vánoční svátky. Martin.

Vaše optimální trasa je následující: Kladno - Praha - České Budějovice - Linz - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine - Mestre - SS309 - Chioggia - Rosolina Mare. V Rakousku potřebujete desetidenní dálniční známku v ceně € 9,90, za průjezd tauernskými tunely zaplatíte mýtné ve výši € 13,50. V Itálii zaplatíte na mýtném € 18,20. Mýtné při cestě zpět je ve stejné výši. V Rakousku se jedná o ceny pro rok 2023, v Itálii se jedná o letošní ceny. Příští roku budou jen lehce vyšší. Pokud chcete ušetřit, můžete jet tak, jak jezdíme my. V Tarvisio, ještě před mýtnicí, sjeďte z dálnice a pokračujte po SS13 až do Gemona, kde se na dálnici napojte. Trasa je pohodová s minimálními náklady na pohonné hmoty. Od Gemona je mýtné € 12,00. Dá se to jet mimo dálnici i dál přes Udine a následně podél východního pobřeží po SS12. Nemá to ale význam. Pokut se nebojte, pokud projedete korektně mýtnou branou a mýtné uhradíte, nic Vám nedojde. Návody k mýtným branám najdete v mnoha našich italských reportážích, kde popisujeme cestu. Přečtěte si také tu o Rosolina Mare. Počítejte také s tím, že v sezóně z pátku na sobotu, se tvoří na dálnici A4 u severoitalských letovisek kolony.

# 22.05.2022, 11:08.
Jedeme poprvé z Prahy do Itálie - Rosolina Mare. Bohužel nemohu najít na žádných stránkách přímé spojení z Prahy. Kam zadat místo zastavení nejblíže k Rosolina Mare? Jaká dopravní společnost v Praze prodává lístky do zmíněného letoviska, nevíte prosím? Do Rosolina Mare mi nic nešlo. Velice děkuji. Jana.

Přímé spojení veřejnou dopravou nenajdete. Autobusem s nejméně přestupy je to po následující ose: Praha - Padova - Rovigo - Adria - Rosolina Mare. Z Prahy do Padovy jezdí např. Student Agency nebo Flixbus. Z Padova potom musíte pokračovat autobusem společnosti FS Bus Italia do Rovigo, Adria a následně do Rosolina Mare.

# 15.05.2022, 14:04.
Můžete mi prosím poradit, kam v Itálii k moři? Jedeme autem z Brna, jsme dvě rodiny s dětmi, tak aby cesta byla maximálně 800 km? Pavla.

V požadované vzdálenosti to vychází do letovisek Lignano, Bibione, Caorle, Eraclea Mare, Lido di Jesolo, Cavallino-Treporti, Rosolina Mare. Z naší zkušenosti doporučujeme Rosolina Mare. Přečtěte si naši reportáž Rosolina Mare 2013.

# 13.05.2022, 18:38.
Vďaka za info o autobusových spojoch. Radi by sme časť pobytu v Rosolina Mare využili aj na bicyklovanie sa. Kde sa dajú požičať bicykle? A aké sú tam možnosti na bicyklovanie. Sú tam aj cyklocesty? Vopred vďaka aj za tieto informácie. Pekný víkend. Eva.

Půjčovna kol je např. na Via dei Lauri u křižovatky s Via delle Petunie. Možnosti cyklovýletů jsou velké, především na jih od Rosolina Mare v Deltě Pádu. Podívejte se na Mapy a zapněte si mapu Turistická. Doporučujeme také si přečíst naši reportáž Rosolina Mare 2013, kde jsme do této oblasti uskutečnili dva výlety.

# 11.05.2022, 17:16.
V druhej polovici juna plánujeme dovolenku v Rosolina Mare (Rosapineta). Radi by sme cestovali vlakom z Benátok do Adrie, bez toho, že by sme museli zachádzať do Roviga. Aké sú možnosti busovej dopravy z Adrie do Rosolina Mare? Existujú aj daké letné spoje? Kde sa dajú kúpiť lístky na daný bus? Vďaka za info. Pekný deň. Eva.

Z Adria do Rosolina Mare jezdí autobusy FS Busitalia. Jízdní řády najdete přes odkaz Veneto / Orari e linee / Il servisio a Rovigo / Orari extraurbano di Rovigo. Konkrétně se jedná o linku č. E601 a E680. Jízdenka stojí € 4,60, u řidiče € 6,00. Místa prodeje jízdenek jsou pod Veneto / Dove acquistare / Punti vendita titoli di viaggio extraurbani di Rovigo, letní jízdní řády se zveřejňují většinou v první polovině června.

# 26.04.2022, 17:57.
Chtěli bychom vyjet autem z Brna do Itálie k moři s dětmi ve věku 7 a 5 let. Nikdy jsme tam s dětmi nejeli, tak je to poprvé. Děkuji tedy i za FAQ zde na stránkách. Nicméně, kam byste doporučil jet? Do Lignana se mi nechce, je to sice nejblíž, ale prý i nejdráž a navíc je to tam jako v pátek večer pod hodinami na České. Doporučili mi Cesenatico, které je jen o pár set kilometrů dál, ale nedoporučíte mi také něco? Nechceme to jen na jeden zátah a proto bychom rádi někde strávili jeden den, případně si odpočnuli. Nedoporučíte i něco k tomuto? Hezký den. Pavel.

Z naší zkušenosti Vám můžeme doporučit Rosolina Mare. Je to ještě relativně blízko, jsou tam možnosti zábavy pro děti, moře je také vhodné pro děti. Přečtěte si naši reportáž Rosolina Mare 2013, kde najdete mnoho tipů. Zájezdy najdete na Invia, ubytování na Booking. Pokud chcete cestu rozdělit na dva dny, vhodná zastávka je u některého z jezer mezi Klagenfurtem a Villachem.