Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE NA POMERANČÍCH 3  

recept na pokrm z kuřete  

1 kuře, 2 pomeranče, 1/4 l bílého vína, 1/4 l vývaru z kuřecího bujónu, Rama, hladká mouka na jíšku, sůl. Nočky: 70g másla, 3 žloutky, 140g jemné krupičky, sůl, muškátový květ, 4 bílky.

Kuře nakrájejte na čtvrtky, osolte, podlijte vývarem a s kouskem másla duste doměkka. Porce kuřete vyndejte na talíř a do omáčky přilijte víno, zbytek vývaru, přidejte trochu nastrouhané pomerančové kůry a omáčku zahustěte jemnou bílou jíškou. Porce kuřete podlijte omáčkou, obložte dílky pomeranče a podávejte s nočky. Nočky: máslo utřete se žloutky, přidejte jemnou krupičku, osolte a nechte chvíli odpočinout. Do osolené vroucí vody vykrajujte lžičkou nočky a občas zamíchejte. Uvařené dejte na mísu, pokapte rozehřátým máslem a ještě horké podávejte k porcím kuřete.