Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘE NA POMERANČÍCH 2  

recept na pokrm z kuřete  

1 kuře, 2 pomeranče, 1/4 l bílého vína, 1/4 l vývaru z kuřecího bujónu, Rama, hladká mouka na jíšku, sůl. Nočky: 1/2 l mléka, 70g másla, 200g krupice, 4 žloutky, sůl, muškátový květ, 4 bílky.

Kuře nakrájejte na čtvrtky, osolte, podlijte vývarem a s kouskem másla duste doměkka. Porce kuřete vyndejte na talíř a do omáčky přilijte víno, zbytek vývaru, přidejte trochu nastrouhané pomerančové kůry a omáčku zahustěte jemnou bílou jíškou. Porce kuřete podlijte omáčkou, obložte dílky pomeranče a podávejte s nočky. Nočky: z mléka, másla a krupice uvařte hustou kaši a nechte vychladnout. Potom do ní zamíchejte žloutky, sůl, trochu muškátového květu a sníh z bílků. Lžíci namočenou v rozpuštěném másle vykrajujeme nočky, které klaďte do vymaštěné ohnivzdorné mísy, pokapte máslem a upečte v troubě dorůžova.