Úvod / Vaříme / Bramborové pokrmy

BRAMBOROVÝ SALÁT S FAZOLEMI  

recept na pokrm z brambor  

Na bramborový salát s fazolemi potřebujete: 600g brambor, 1 větší cibule, 2 naťové cibulky, 200g sterilovaných červených fazolí ve slaném nálevu, 4 sterilované feferonky, 2 až 4 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, sůl, černý drcený pepř, zelená petrželka.

Omyté brambory uvařte ve slupce, nechte částečně zchladnout, pak je oloupejte, nakrájejte na plátky nebo kostičky, dejte do mísy. Přidejte drobně nakrájenou cibuli, sterilované, předem propláchnuté a dobře odkapané fazole, drobně nakrájené sterilované feferonky, osolte, opepřete, zalijte olejem a šťávou z citronu. Promíchejte a nechte vychladit. Do vychlazeného salátu vmíchejte na kostičky nakrájená rajčata, nakrájené naťové cibulky a jemně nasekanou petrželku.

Viz také: Bramborový salát s kozím sýrem