KNIHA NÁVŠTĚV 2008

Vaše vzkazy a připomínky k našim stránkám

 /  / Kniha návštěv 2008

Tato stránka je věnována Vám, našim návštěvníkům. Pokud nám chcete dát na vědomí, že jste nás navštívili, zapište se do této knihy návštěv, pomocí e-mailu nebo použijte formulář. Můžete připojit své postřehy, připomínky, vzkazy. Pokud budou publikovatelné, zveřejníme je a připojíme svou reakci. Čtete zápisy z roku 2008. Pokud se chcete zeptat na informace z oblasti cestování, použijte Centrum otázek a odpovědí.

# 26.12.2008, 16:28.
Ahoj Řehuřkovi! Na Vašu stránku zaslúžene čítate iba samé chvály. Preto jednu pochvalu a uznanie príjmite aj od nás. Náhodou sme na Vašu stránku narazili, keď sme hľadali nejaký materiál ohľadom polostrova Gargáno. Boli sme tam s rodinou na dovolenke v roku 1999. Na túto dovolenku máme veľmi pekné spomienky, preto uvažujeme, že výročne po desiatich rokoch sa na Gargáno vrátime. Ale späť k Vašej stránke. Po jej prečítaní sme zistili, že máme veľmi podobné záľuby, že rodinný život prežívame podobným spôsobom, dokonca sme približne v rovnakom veku vrátane detí a možno máme aj podobné zamestnanie ... ktovie? Preto Vám držíme palce a odteraz budeme Vašimi stálymi návštevníkmi a ďakujeme, že tvorbou takejto stránky robíte radosť nielen sebe ale aj veľa ľuďom s podobným záujmom. Z vlastných skúseností vieme, že na aktualizáciu webovej stránky je potrebné obetovať množstvo práce a času, preto Vám prajeme veľa úspechov aj v novom roku 2009. Eva, Milo, Martin a Tomáš od Žiliny.

Zdravíme do Žiliny a děkujeme za Vaši zprávu. Doufáme, že se nám podaří dokončit naši novou reportáž Gargano 2008 ještě než na Vaši dovolenou odjedete, a budete si tak moci rozšířit informace o naše poznatky z naší zatím poslední návštěvy Gargana. K přání do nového roku se připojujeme a přejeme Vám hodně nádherných cestovatelských zážitků.

# 05.12.2008, 17:48.
Ó, ó, velikánské díky za vaše skvěle vypracované webíky. Bavím se a pracuji na netu již 6 let, ale takové nádherné weby, jako od vás, jsou skutečně vzácností ... jste neobvykle a nevyjádřitelně, úžasně perfektní. A obětaví. A přející všem návštěvám ty nej - nej - rady a podrobné popisy všeho užitečného a krásného v životě. Bez obav jsem začala péct cukroví, letos jen podle vašich receptů. Vše se mi suprově daří. Dnes chci vyrobit těsto na vanilkové rohlíčky. Ale nevím, zda tam nemáte uvedeno úmyslně bez žloutků. Nebo se vloudila chybička? Mám již 67 roků, ale bez vejce jsem ještě nic nepekla, no, odložím ty žvanilky. Snad mi odpovíte. Helena.

Děkujeme za Váš e-mail. Vanilkové rohlíčky 1 jsou verze bez žloutku. Proto je tam másla přesně polovina než ostatních surovin. Pokud preferujete pečení se žloutkem, doporučujeme recept na Vanilkové rohlíčky 2. Část másla je nahrazena žloutkem.

# 02.12.2008, 17:31.
Chtěla bych Vám poděkovat za Váš krásný web. Dneska při hledání nových vánočních receptů jsem Vás objevila a jsem velice nadšená. Mám doma 3 dospělé chlapy a neustále něco vařím a peču, tak si ve vašich receptech najdu vždy nějakou inspiraci. Teď budu Vaše stránky navštěvovat častěji. Jste prostě super! Dáša z Pardubic.

Moc děkujeme za Váš e-mail. Spokojení návštěvníci našich stránek jsou tím hnacím motorem, který je žene dál ve vývoji a rozšiřování.

# 19.11.2008, 13:36.
Milí Řehůřkovi. Vaše stránky jsem našla úplnou náhodou a jsou opravdu skvělé. Jelikož velice ráda vařím a peču a blíží se Vánoční svátky, neodolala jsem a vybrala si několik zajímavých receptů. Vás lze jedině doporučit, jste výborní. Mějte se fajn a hezký den přeje Sylva.

Děkujeme za Vaši zprávu. Vždy jsme nesmírně potěšeni, když naše práce není zbytečná a stránky někomu přijdou vhod. Přejeme Vám, aby se vánoční pečení vydařilo a výsledky přispěly ke skvělé vánoční atmosféře.

# 05.11.2008, 11:04.
Vážení a milí Řehůřkovi, objevila jsem Vás v rámci pátrání po informacích o Garganu, konkrétně městečku Vieste. Vaše stránky nám byly velkou inspirací a díky nim jsme prožili neskutečně krásnou dovolenou ... a tak se k Vám opakovaně vracím zavzpomínat. Přeji celé vaší rodince vše nej a ostatním cestovatelům to štěstí - najít zrovna Váš web. Jovanka z Prahy.

Děkujeme za Vaši zprávu a jsme rádi, že se Vám dovolená vydařila.

# 12.10.2008, 15:54.
Milí Řehůřkovi, našla jsem Vaše stránky náhodou. Žiji již 20 let v Dánsku, ale musím konstatovat, že neznám nikoho, kdo by žil tak aktivně, jako Vy. Tady je sice vysoká životní úroveň atd., ale když je třeba nepodařené léto (což je tady normální), tak lidi raději jdou k doktorovi, aby jim dal prášky. Nemyslím si, že je to zcela normální ... Dánsko je také hezké, ale asi to bude tím, že Češi mají jinou kulturu a tradice. Moc Vás zdraví Jitka.

Děkujeme za Vaši zprávu ze severu Evropy. Přejeme Vám více těch podařených lét.

# 10.10.2008, 17:14.
Našla jsem Váš web víceméně náhodou a moc jste mě potěšili, cestopisy na webu procházím moc ráda, ještě jsem neměla moc času projít celé Vaše stránky, ale nadchli jste mě, že máte také rádi Gargano, já osobně jsem tento krásný kout objevila před 12. lety a mám to tam moc ráda, mohu tam jezdit každý rok a pořád nemám dost, tak mě těší, že někomu se tam také líbí, navíc vím co dá práci vytřídit a zpořádkovat ty hromady fotografií, které pokaždé dovezu, takže máte můj obdiv, že to máte tahle krásně zpracované. P.S.: tip na další místo hezké Itálie: poloostrov Salento, Jónské moře, Galipoli, Leuca, Otranto, Ostuni apod. Mohu doporučit. Mějte se. Jana.

Děkujeme za Vaši přízeň a za Váš tip. V Itálii je toho skutečně hodně krásného a v životě se to všechno nedá navštívit a podrobně poznat.

# 31.08.2008, 13:24.
Hezký den, chtěla bych vám poděkovat. Díky vašim krásným stránkám a Pavlovým radám na stránkách cestujeme.name jsem mohla naplánovat naši letošní dovolenou v Salcbursku, která se nám opravdu vydařila. I díky vašim tipům na zajímavá místa a radám ohledně Salcburské nebo Salzkammergutské karty. Ještě jednou děkuji. Ať se vám daří. Martina.

Děkujeme za Vaši zprávu, jsme rádi, že se Vám dovolená vydařila a v Salcbursku se Vám líbilo.

# 28.08.2008, 09:40.
Zdravím Řehůřkovi! Jak jsem Vás našel, náhodou. Vaše stránky jsou příjemné a inspirativní. Děkuji.

Děkujeme za návštěvu.

# 17.08.2008, 19:07.
Chcem vás len pochváliť za prehľadné stránky, keď neviem čo variť, tak tu len nazriem a hneď mám jasno. Len tak ďalej. Vďaka. Viera.

Děkujeme za Váš e-mail. Kladné ohlasy jsou hnacím motorem našich stránek. S pozdravem a přáním pěkného dne Řehůřkovi.

# 15.07.2008, 20:39.
Moc vás zdravím z Kanady. Úplně čirou náhodou jsem vás objevila – hledala jsem recept na ovocný koláč (máme báječnou úrodu rybízu) a tak jste mi padli do ruky! Obdivuji vaše stránky – inspiruje mě to něco takového udělat pro naši rodinu. Gratuluji! Žiji v Torontu už od roku 1948. Narodila jsem se v Praze. Manžel je od Mladé Boleslavi – seznámili jsme se v Kanadě. Můj otec vyrostl v Hustopečích u Brna a byl náruživým Moravanem až do své smrti. Máma byla ze Šumavy a to tenkrát v těch dobách byl strašný rozdíl – jako kdyby si dnes vzal Číňan Holanďanku! Stařence z Moravy nechutnalo vůbec mámino šumavské jídlo! Na každý pád, moje děti a vnoučata (vše narozené v Kanadě) milují Českou republiku a hlavně naše vaření. Čislo jedna je vždy guláš a potom samozřejmě houskové knedlíky, no a jakýkoliv koláč. A proto jsem hledala recept na koláč (nechtělo se mi tahat Sandtnerovku ven) a tím pádem jsem vás našla. Jen tak mimochodem – jedna z mých dcer nyní žije v republice, provdala se tam a má 8. letého kluka. Tak se to kolo zase nějak spojilo, že? Vesele do vaření! S pozdravem Erica.

Děkujeme za Vaši zprávu. Zaujalo nás, jak pěkně píšete česky, i když bydlíte v Kanadě už šedesát let. To jen dokazuje, že máte svoji rodnou zemi ráda a svůj rodný jazyk používáte často. Přejeme Vám hodně kuchařských úspěchů. Dovedeme si představit, jak je složité, ty naše české národní pokrmy s místními surovinami vykouzlit. Mějte se moc pěkně a zase nás někdy navštivte.

# 08.07.2008, 20:38.
Zdravím! Ode dne, kdy jsem objevila vaše stránky, je navštěvuji téměř denně. Proč? Protože ... jsou přehledné a srozumitelné, jsou ze života, pokaždé najdu něco nového a zajímavého, prezentují ověřené zkušenosti, mám slabost pro Moravu ... A děkuji! Eva z Ráje (Českého), brněnská vyplavenina s příbuznými kolem Bučovic.

Děkujeme za Vaši zprávu. Zpětné ohlasy jsou pro nás důležité – je to motivace dál naše stránky rozvíjet a zlepšovat. V nejbližší době chystáme reportáž z Tyrolska – Pillerseetal, odkud jsme se o víkendu vrátili a přivezli jsme si spoustu zážitků a více jak 1250 fotografií. Naše stránky během prázdnin stagnují, je to z toho důvodu, že hodně cestujeme po dovolených mimo Českou republiku. Vše ale podrobně popíšeme a na stránkách vystavíme.

# 30.06.2008, 21:54.
Aniž bych využil možnost Vás zatěžovat svými otázkami, dozvěděl jsem se téměř vše z vyčerpávajících odpovědí pro předešlé návštěvníky. Forma i obsah Vašich webových stránek je excelentní! Nad mírou Vaší tolerance a asertivity nevěřícně kroutím hlavou. Poslední co musím dodat je slogan z jednoho ze Svěrákových scénářů: Vše co uděláš ... se ti vrátí. Zdeněk z Plzně.

Děkujeme za Vaše krásná slova a jsme rádi, že jste na našich stránkách našel to, co jste hledal. Přejeme spoustu pěkných cestovatelských zážitků.

# 05.06.2008, 11:45.
Při hledání nějakého receptu co uvařit k obědu nebo k večeři jsem narazila na Vaše hezké stránky. Jsem s manželem v předdůchodovém věku, děti máme 3 (2 kluci ve Vašem věku a dcera 18), také rádi cestujeme i když v Itálii jsme ještě nebyli i když to máme takřka za humny. Bydlíme v krásném prostředí Šumavy v blízkosti Lipenského jezera, pokud byste někdy chtěli zavítat do našeho kraje, zkuste naše ubytování. Jinak přeji hodně pohody a hezkých zážitků na dovolených. Zdravím. Vladislava.

Děkujeme za Váš e-mail, který nás nesmírně potěšil. To, že se naše stránky někomu líbí a jsou užitečné je tím hnacím motorem, který je rozvíjí dál. Ve Vašem kraji jsme byli, moc se nám líbily především procházky kolem Schwarzenberského plavebního kanálu - jak z české, tak i z rakouské strany. Pokud tam někdy ještě zavítáme, určitě vezmeme v potaz i Vaši nabídku ubytování.

# 21.04.2008, 08:12.
Vážení, čas od času brouzdám na Vašich stránkách a moc se stydím, že už jsem neodepsala dříve. Loňská dovolená byla celkově ve Vaší režii. Podle Vašich poznatků jsme loni cestovali na polostrov Gargano - ubytování ve Vieste. Ještě jsem nezažila ten pocit, že se člověk může zamilovat na první pohled do městečka. Prostě Vieste je moje láska do konce života. Ještě se tam musím vrátit. Dělali jsme výlety, kde jsme se nechali inspirovat Vašimi zkušenostmi. Je pravda, že jsme si někdy vytyčili cíl výletu a při vynikajícím značení cest jsme zabloudili, dojeli někam, ale bylo to úžasné. Poznali jsme i to, co bychom nikdy neviděli kdybychom se uměli orientovat v italském značení. Tak jako po 14. dnech pobytu. Děkujeme za Vaše stránky. Letos pojedeme do Kampánie. Možná příště do Kalábrie ... kdo ví. Děkujeme. Daniela.

Moc děkujeme za Váš e-mail. Pozitivní ohlasy, zprávy o tom, že stránky někomu pomohly při dovolené, jsou vždy tím hnacím motorem pro další rozšiřování našich stránek.

# 07.04.2008, 09:28.
Jmenuji se M. a jsem z Jižní Moravy. Včelařím a pro svoje potěšení si dělám medovinu. Prosil bych Vás o radu, zda je to možné. Medovinu vyrábím podle návodu, který je u dolských kvasinek a i když medovinu stáčím do flašek ve stáří jednoho roku, přesto se mi ve flaškách po třech měsících rozkvasí a vytlačí špunty. Je něco, čím bych medovinu zakonzervoval? Předem děkuji za radu a mě věnován Váš drahocenný čas. M.

Problém je v kvašení. Musí se zastavit včas a nesmí pokračovat v láhvi. Někteří výrobci medovinu síří. Síření (konzervace oxidem siřičitým) zbaví medovinu nejrůznějších bakterií. Může však způsobovat konzumentovi takového nápoje bolesti hlavy. Spíše než sířit doporučujeme změnit kvasinky, změnit postup výroby atd. Může pomoci i změna prostředí, kde máte medovinu uloženu. Zkuste recept na Staročeskou medovinu.

# 02.04.2008, 20:12.
Ahoj Řehůřkovi. Je to již dlouho, co jsem Vám poslal receptík Kuře Alles. A protože se mi Vaše stránky moc a moc líbí, prohlížím je dost často. A především brouzdám v receptech, protože vaření je můj velký koníček. Povedl se mi zase jeden recept, který ocenila i moje žena Janinka (ona je výborná kuchařka a její chvála je pro mě to nejcenější). Proto se pochlubím a posílám Vám recept na posouzení. Minulý týden jsem očekával mého synka ze školy a protože jsem toho moc doma na oběd neměl, pokusil jsem se něco spáchat. Přátelé, to co se mi povedlo považuju za absolutní bombu. A protože nejsem žádný škrt, podělím se s vámi. Takže tady posílám receptík i s fotografkou. Prostě to zkuste a uvidíte, že se zase přesvědčíte o tom, že jsem ve vší skromnosti ten nejlepší kuchař na světě a že by po mě hrábla každá ženská (já to o sobě vím, jen se snažím vás o tom také přesvědčit). Nazval jsem to Minutka po škole. Mějte se moc fajn. Vlasta.

Děkujeme za recept a za přízeň. Co nejdříve ho vyzkoušíme. Vypadá to zajímavě. Přejeme hodně nových kulinářských nápadů a zase si na nás někdy vzpomeňte.

# 28.03.2008, 16:54.
Ahoj, jmenuji se Jiřina a žiji v Jižní Africe. Teď momentálně jsem na návštěvě u dcery ve Francii. Narodila se jí dvojčata - kluci. Tak jsem ji přijela dát oporu morální a fyzickou. Je to dost práce. Brouzdala jsem se receptama a našla jsem vaši web side (ani nevím, jak se to řekne česky). Je velice zajímavá a to ne jenom co se týče receptů. Well done!

Děkujeme za Váš e-mail. Gratulujeme k vnoučatům a přejeme jim hodně zdraví a nádherný a úspěšný život. Mějte se pěkně a užívejte si nádhernou roli babičky.

# 27.03.2008, 20:27.
Velice mě zaujal Vás předkrm plněné rajče sýrovou náplní a proto jsem se jej rozhodla dát na slavnostní menu do mé závěrečné práce ... Ale moc mě mrzí, že jsem nikde nemohla najít charakteristiku tohoto pokrmu ... Moc Vás prosím, žádám Vás, mohl byste mi napsat charakteristiku tohoto pokrmu? Potřebovala bych ji napsat na jídelní lístek. Byla bych Vám velice vděčna. Předem Vám mnohokrát děkuji. Michaela, studentka.

Asi jediná možná naše odpověď je: vzhled tohoto pokrmu je dostatečně popsaný v našem receptu. Popis chuti získáte nejlépe tím, když si pokrm připravíte a sama zhodnotíte. Normy jsme v životě neviděli, takže nemůžeme na základě nich charakterizovat. Nezlobte se, i když bychom velice rádi pomohli, asi z nás víc nedostanete. Mějte se pěkně.

# 20.03.2008, 22:04.
Koukám na vaše zajímavé stránky. Také ráda cestuji a fotím. Byla jsem v Dánsku - ve vánočně ozdobeném Tivoli. To byla nádhera! Jak když vstoupíte do pohádky. Vážně tam svítil každý keř a strom. Nebo v Egyptské Tabě, Jordánsku nebo v Tuniském Zarzisu. Paráda! Pocházím ze Zubří od Rožnova pod Radhoštěm, ale už moc let žiji tady u Mělníka. Teď koukám na vaše recepty a o jeden bych se s Vámi rozdělila. Děti ji milují - Piza trochu jinak - snadno a rychle. Ty fotky jsou z Dánské Kodaně - zábavný park Tivoli. To byla nádhera. Helena.


Děkujeme za Váš e-mail a za recept. Určitě ho co nejdříve vyzkoušíme. Přejeme Vám hodně cestovatelských i kulinářských zážitků.

# 16.03.2008, 18:55.
Receptů znám dost a možná, že i některý stojí za zveřejnění - snad někdy - dnes mám naopak dotaz či žádost. V dětství jsme doma dělávali beneše, teď se v obchodech objevují benešníky - keramické formy obdélníkových tvarů velikosti plechu do trouby, ale zatím nikdo mi nebyl schopen přidat i recept na beneše. Ani na internetu jsem žádný zatím nenašel. Neznáte ho Vy? S přátelským pozdravem O.

Tak to se zařadíme do dlouhé fronty těch, kteří nevědí, co to beneše jsou. Přejeme Vám, abyste byl ve svém hledání úspěšný. Pokud se něco dozvíme my, ozveme se tady na stránkách.

# 16.03.2008, 15:26.
Zdraví vás také Bučováci. Máte moc pěkné stránky. Je legrační, že s dětmi jezdíme na stejné cyklovýlety po okolí jako vy - Jalový Dvůr, Jitřenka atd. Jak to, že jsme se ještě nepotkali? Hezké jaro přeje Jana.

No to také nechápeme. Přejeme Vám hodně pěkný výletů za ještě pěknějšího počasí.

# 05.03.2008, 11:58.
Brouzdám po internetu a koukám známé jméno v názvu stránek. Pocházím z Kunštátu na Moravě a chodila jsem do třídy s Hanou. Jestlipak to není také nějaká Vaše příbuzná? Už jsem ji dlouho neviděla a na srazy také nechodí. Pokud je z Vaší rodiny a vídáte se s ní, tak ji připomeňte, že sraz bude koncem května! Jitka z Blanska.

Bohužel Vás zklameme. Naše příbuzná to není, takže vzkaz nemůžeme vyřídit.

# 29.02.2008, 08:43.
Navštívte aj naše krásne Slovensko – napríklad Donovaly. Radi vás privítame v našom Apartmánovom dome. S pozdravom Emília.

Děkujeme za pozvánku. V Donovalech jsme byli v roce 1985 a moc se nám tam líbilo. Při té příležitosti jsme podnikli přechod hlavního hřebene Nízkých Tater. Určitě se tam ještě rádi podíváme.

# 20.02.2008, 08:02.
Na Vašich stránkách mě zaujal recept na rozinkové trojhránky, v seznamu surovin ale chybí množství cukru. Můžete mi prosím napsat, kolik cukru použít?

150g.

# 02.02.2008, 18:07.
Krásný, pohodový, rodinný web. Povedlo se Vám to. Vladimír.

Děkujeme.

# 14.01.2008, 11:11.
Zdravím Vás z Brna. Při hledání dojmů individuálních cestovatelů ze Sicílie jsem se dostala na Vaše stránky. Velice se mi líbí, připomínají mi naše cestování s dětmi, tehdy ovšem po vlastech českých. Po Evropě podle vlastních představ jsme začali jezdit asi před devíti lety, když žádná cestovní kancelář nenabízela program podle našich představ. Máme společnou slabost pro Itálii - Apulii, Umbrii a Kalábrii jsme procestovali podrobněji a na jaře se chystáme na Sicílii. Určitě se inspirujeme i Vašimi informacemi. Přeji Vám šťastný, na zážitky bohatý rok 2008. Hana.

Děkujeme Vám za e-mail a přání šťastného a bohatého roku 2008 opětujeme.