KNIHA NÁVŠTĚV 2005

Vaše vzkazy a připomínky k našim stránkám

 /  / Kniha návštěv 2005

Tato stránka je věnována Vám, našim návštěvníkům. Pokud nám chcete dát na vědomí, že jste nás navštívili, zapište se do této knihy návštěv, pomocí e-mailu nebo použijte formulář. Můžete připojit své postřehy, připomínky, vzkazy. Pokud budou publikovatelné, zveřejníme je a připojíme svou reakci. Čtete zápisy z roku 2005. Pokud se chcete zeptat na informace z oblasti cestování, použijte Centrum otázek a odpovědí.

# 18.12.2005, 16:49.
Na Vaše stránky jsem se dostal náhodou po zadání měnová reforma. Nejdříve k ní: postrádám v článku datum, kdy byla vyhlášena (den předtím prezident v projevu uklidňoval obyvatele, jak je naše měna pevná - pamatuji, prezidentem Novotným nebo Gottwaldem? A od kterého dne platila? Já se domnívám, že oznámena a vyhlášena byla 30.5.1953 a platila hned od 31.5.1953. Můžete mi prosím poslat upřesnění na moji e-mailovou adresu? Byl bych Vám nesmírně vděčný. Předem moc děkuji, Pavel. A nyní k Vašim stránkám: prohlédl jsem si pochvalná hodnocení a vím, že chvály není nikdy dost, proto i já se připojuji s pochvalou a jsem rád, že Vaše stránky jsou určeny i nám, obyčejným starším lidem, začínajícím na internetu a odrazovaným anglickými texty. Věřím, že se na Vašich stránkách budu orientovat spolehlivě, zvláště na těch inovovaných, o kterých jsem v textu zahlédl zmínku. Přeji Vám hezké vánoce, do Nového roku hlavně zdraví a síly, také na vylepšování Vašich stránek. S pozdravem Pavel.

Děkujeme za Váš ohlas. K Vašim dotazům: bohužel (nebo spíše bohudík) nemůžeme čerpat z vlastních zkušeností, tudíž jsme odkázáni na zdroje. Rozhlasem byla vyhlášena reforma 30.5.1953 v 18:00 hodin, 31.5.1953 proběhla a od 1.6.1953 byly jedinými zákonnými penězi bankovky po 100, 50, 25 a 10 korunách, státovky po 5, 3 a 1 koruně a mince po 25, 10, 5, 3 a 1 haléři. Prezidentem byl Antonín Zápotocký (od 21.3.1953).

# 18.12.2005, 09:46.
Při hledání receptů s vanilkovým luskem, jsem se dostala až k vám na super stránky. Když píšete, že jste aktivní rodina, tak to je slabý výraz. Musíte mít moc fajn zážitky a vaše děti také. Přeji vám hodně štěstí na cestách a plno nových objevů. Určitě si z vašich výletů vezmu inspiraci a až bude trochu hezky, tak někam vyrazíme. Krásné Vánoce a veselý rok 2006 celé vaší rodině přeje Radkaz Těšan.

My Vám přejeme, aby se Vám výlety v roce 2006 vydařily.

# 01.12.2005, 14:00.
3. pokus o doručení a potom to vzdám: dnes jsem narazila na Vaše stránky. Jste bezva rodina. Ta naše je podobného ražení, ale jsme všichni o pár let starší. Bydlíme na kraji Prahy v domku se zahrádkou a zvířectvem. Rádi jíme, a tak jsem nejdříve pročítala Vaše recepty. Zaujaly mě karbanátky ve smetanové omáčce. Jakou doporučujete přílohu? Děkuji za odpověď. Jitka.

Nevzdávejte to, zřejmě byl problém někde na Internetu, toto je zatím první e-mail, který jsme od Vás dostali. Zkuste těstoviny. Je to však na fantazii a chuti každého.

# 30.11.2005, 09:05.
Milí Řehůřkovi, téměř úplnou náhodou jsem narazila na vaše stránky, když jsem si do vyhledávače zadala vyhledat perníkové koření. Blíží se Vánoce a tak chci upéct také perníčky, ale protože bydlíme v zemi klokanů a koal, kde se směs perníkového koření v prášku koupit nedá, potřebovala jsem znát jeho složení, abych si ho mohla vyrobit sama. Našla jsem jen několik stránek, kde je složení uvedeno, ale i další okolnosti mě vedly k rozhodnutí, že vyzkouším právě to vaše. Ty okolnosti jsou moje vzpomínky z dětství na jméno Řehůřek. Za svobodna jsem se jmenovala podobně, ale mnoho lidi v mém okolí, pamatuji si zejména na učitelky na základní škole, si moje příjmení upravovaly do podoby Řehůřková. Jistě i vy máte spoustu veselých historek s příjmením pro hodně lidí obtížně vyslovitelným. Ale to jsem odbočila, chtěla jsme vám poděkovat za recept na perníkové koření a posílám pozdrav z daleké Austrálie. Za pár dní se pustím do pečení vánočního cukroví a tak nám alespoň jeho vůně navodí vánoční atmosféru. Přeci jen, když je nebe bez mráčku a téměř třicet stupňů tak to vůbec nevypadá, že už jsou Vánoce za dveřmi. A tak ještě a závěr: Krásné a pohodové Vánoce. Ivana.

My Vám také přejeme pohodové Vánoce, my jsme je ve 30. stupních ještě nezažili. Dokonce to vypadá, že možná letos budou i na sněhu! Ale do vánoc je ještě relativně dlouho, takže to může vše roztát. Když se podíváte teď na naše stránky, najdete na úvodní straně fotografii pořízenou přibližně před hodinou. Takhle to vypadá, když se podíváme z okna do zahrady - všude plno sněhu! Přejeme Vám, aby se perníčky podařily, i další vánoční cukroví, a aby Vám jeho vůně navodila tu správnou atmosféru. Mějte se nádherně a někdy nás zase navštivte.

# 24.11.2005, 15:49.
Máte hezké a zajímavé stránky. Jenom jsem postrádal u Apola 11, že když se vrátil Armstrong po procházce do modulu prohlásil: Mnoho štěstí pane Gorski! A dalších dvacet let mlčel a neřekl, co tím chtěl basník říci. Zdravím Vás. Jiří.

inconstantmoon.com: "q: When leaving the surface of the Moon, Neil Armstrong said goodnight to someone (ie "goodnight Mr Gurski"). What did he say, and why did he say it? (Fred Kolthay, Mahopac, NY). a: A story has been circulating for some years on the Internet relating to the comment "Good luck, Mr Gorski" spoken by Neil Armstrong at the end of his first moonwalk. The meaning of these cryptic words is clever, risque and funny (and unfortunately cannot be explained on a family site). The only thing which detracts from it is that it never happened, as the mission transcripts reveal." :-)

# 06.11.2005, 10:12.
Příjemný dobrý den, Moc Vám děkuji za recept na bretaňské fazole. Mějte se moc hezky a pokračujte v doplňování informací na www stránkách, jsou zajímavé. Blanka z Krkonoš.

Děkujeme za návštěvu. Pokud budete mít nějaký zajímavý recept, nezapomeňte se s námi o něj podělit.

# 27.10.2005, 00:20.
Ahoj rodinko. Našla jsem vaši webovou stránku při hledání receptu na bramborové knedlíky. Používáte hodně sádla a podobně, což pro mě není, jsem totiž vegetarián, ale to nevadí. Recepty jsem si stáhla a já si je upravím. Já teď žiji v USA v Los Angeles a tak vše vyhledávám na internetu. Přeji vám brzké dostavení domku, všeho ostatního nejlepšího co se vám hodí. Zdenka.

Zdravíme Vás na druhou stranu světa. Doufáme, že v budoucnu najdete na našich stránkách více receptů, které Vám budou vyhovovat.

# 19.10.2005, 20:08.
Řehůřkovi, Vaše stánky jsem navštívila náhodou, když jsem hledala nějaké informace o Gargánu a musím říct, že jsem na nich už asi po sedmé a stále je co číst a prohlížet. Staly se mi inspirací pro letní dovolenou 2006. Díky Vám za ně, jsou super. S pozdravem Anna z Prachatic.

Děkujeme za Váš e-mail. Jsme rádi, že informace přijdou vhod a přejeme nádhernou dovolenou v roce 2006.

# 02.10.2005, 11:27.
Máte moc hezky udělané svoje stránky o čemž svědčí i to, že jsem se od nich nemohl odtrhnout. Pouze manželka dodala, že by si ráda prohlédla Vaši rodinku. Bohužel jsem nikde nenašel fotky Vás ani Vašich dětí, ale i tak jsem přidal stránky k oblíbeným, třeba i kvůli dobrému papání. Děkuji moc. Tomáš.

Děkujeme za Váš ohlas, na našich stránkách nás skutečně na fotografiích nenajdete. Je to hranice, kterou jsme si stanovili při ochraně našeho soukromí.

# 26.09.2005, 12:52.
Zajímavé a inspirativní stránky. Je to super a rád se k vám na stránky vracím. Škoda jen, že za roky 2004 a 2005 nejsou žádné nové reportáže. Přeji hodně úspěchů, kvalitních cest a času pro zpracování reportáží z nich. Robert.

Děkujeme za Váš e-mail. Za roky a 2004 a 2005 reportáže budou - 2 x Jeseníky a 1 x Solná Komora. Bohužel s tím časem je to mizerné, snad se to letos podaří.

# 21.09.2005, 19:30.
Jmenuji se Aleš. Náhodou jsem našel Vaše stránky. Jsou super. Chtěl bych Vás pozvat na bučovický bazén. Přeji Vám hodně štěstí a dobré pokračování ve vedení Vašich stránek, které budeme s manželkou navštěvovat.

Děkujeme za pozvání, bučovický bazén navštěvujeme v zimě pravidelně. Byl to skutečně perfektní nápad, proměnit zbytečný kulturní sál na plaveckou třídu. S blížící se zimou se našim stránkám budeme věnovat více, tak nás určitě opět navštivte.

# 19.09.2005, 11:58.
Zdravím Vás všechny, máte moc hezky udělané www stránky a obdivuji Vás, že si na ně uděláte čas. Děkuji také moc za recepty - hlavně na bramborové knedlíky, se kterými jsem se dosud trápila. Vyzkoušela jsem pár Vašich receptů a moje rodina je spokojená. Děkuji. Alena.

Těší nás, že naše recepty mají úspěch. Zkuste nám něco poslat z Vaší kuchařky.

# 06.09.2005, 12:08.
Ahoj, je to překvápko, kam jsem se dostala přes vyhledávač gogle.com, když jsem hledala ubytování v Itálii. Dobré stránky a díky za překvapivou pomoc Vašich odkazů. Markéta.

Přejeme Vám v Itálii příjemný pobyt.

# 05.09.2005, 20:08.
Ďakujem za pekné stránky. Emílie.

My děkujeme za Vaši návštěvu.

# 17.08.2005, 09:59.
Máte perfektní www stránku. Přeji mnoho úspěchů. Michal.

Děkujeme.

# 05.08.2005, 15:19.
Zdravíme Vás. Vedeme už nějakou dobu podobně zaměřenou stránku a shodou okolností jsme na tu Vaši ještě nenarazili, dokud nás neupozornila kamarádka. Jsme rádi, že je nás v nekonečném prostoru internetu víc podobných. Fandíme Vám a přejeme zdar do dalších aktualizací. Jirka a Iva.

Přejeme Vám spoustu spokojených návštěvníků.

# 12.07.2005, 16:12.
Celá milá moravská rodino, zdravíme vás všechny z Údolí Bílého potoka, z místa, kde na jeho levém břehu ve Veverské Bítýšce stojí vodní válcový Jarošův mlýn. V současné době mlýn už obilí nemele, ale jako kulturní památka a muzeum mlynářského řemesla slouží veřejnosti k prohlídkám. Na vašich velmi pěkných stránkách jsme si přečetli, že jste před časem také procházeli naším krajem. Máme radost z toho, že jste tento výlet zaznamenali na svých super stránkách. Letos uplynulo právě 370 let od první písemné zmínky o tom, že na místě, kde nyní stojí Jarošův mlýn, již v roce 1635 vodní mlýnek 89 stával. Toto výročí si připomeneme v sobotu 1. října 2005, kdy bude před mlýnem za účasti ředitele Botanické zahrady UK v Praze, slavnostně vysazen památný strom. Ještě jednou děkujeme za vaše stránky. Přejeme hodně zdraví, příjemné výlety a šťastné návraty ze všech vašich cest ... mlynáři a chasa mlynářská z Jarošova mlýna.

Děkujeme za pozdrav, určitě si někdy k Vám naplánujeme výlet a o zážitky se podělíme s našimi čtenáři.

# 07.07.2005, 10:29.
Spoustu jídel a dobrůtek jsem již ochutnala. Jsou skvělé a chtěla jsem požádat, zda také nemáte recept na kaloun. Moc děkuji. Marie.

Nemáme ani tušení, jak bychom něco takového připravili. Kaloun je podle encyklopedie stuha nebo široká tkanice, takže to bude asi pojmenované podle podobného tvaru. Pokud recept někde najdete, ozvěte se nám, rádi ho vyzkoušíme a zveřejníme.

# 26.06.2005, 22:20.
Píšem Vám, lebo nenapísať mi nedá! Skôr, ako niečo napíšem, tak Vás musím pochváliť za Vašu web stránku. Je jedna z mála, ktoré stoja za to! Na internete sme sa dostali k nej len náhodou, lebo aj mi radi cestujeme po Alpách. More nás moc neláka. Moja manželka presedela pol dňa aj so mnou, kým sme si to všetko neprečítali. Sme manželia v tých rokoch, čo aj vy, no deti nám osud nedoprial. Tak čo si v zime ušetríme, v lete precestujeme. Boli sme na miestach, kde ste boli aj vy. Chcem Vám popriať veľa zdravia, šťastia celej Vašej rodinke. Majte sa pekne.

Děkujeme za přání.

# 24.06.2005, 11:32.
Vaše stránky jsem objevila teprve dnes, nestihla jsem všechno ještě přečíst, ale chystám se na to. Moc se mi vaše stránky zatím líbí, jsou skvělé! Přeji vám hodně štěstí a radosti v životě. Mirka z Jižní Moravy.

Děkujeme.

# 12.06.2005, 22:49.
Dostala jsem najednou "elikananáckou chuť na zemlbábu a jelikož bydlím v Holandsku, nemohu si jen tak brnknout mamince pro recept. Díky odkazům jsem narazila na vaše stránky, recept na žemlovku jsem nenašla, pokud tam je, tak jsem slepá, ale i tak jsem našla spoustu jiných receptů na pravá česká jídla. Už se těším na pokus o bramborové knedlíky - tady je to trošku problematické s moukou. Zdraví Jitka.

Přejeme Vám úspěšný boj s holandskými surovinami a doufáme, že i tu zemlbábu za nějaký ten čas u nás najdete.

# 03.06.2005, 13:16.
Děkuji za recept na drožďové knedlíčky. K.

Není zač. Mějte se pěkně.

# 19.04.2005, 21:30.
Na internetu jsem zcela náhodně narazila na vaše stránky a musím jen a jen chválit. Když to člověk umí, je to radost pohledět. Kuchařské recepty jsou skvělé, pár už jsem jich vyzkoušela a rodinka jen chrochtala. Určitě se zase někdy vrátím pro inspiraci. Děkuji a pokračujte, jde vám to moc dobře, tak pěkných stránek je jako šafránu. Jiřina z Brna.

Rádi Vás opět uvidíme.

# 09.04.2005, 13:27.
Milá rodinko, velmi mile mě překvapily vaše stránky. Nejdřív jsem hledala nějaký recept na domácí chléb a jiné slané pečivo, i ten váš ráda vyzkouším. Pak jsem objevila i zprávičky z vašich cest - až s našimi 3. robátky vyrazíme zase někam do světa, vím, kde se máme nechat inspirovat. Takže díky! Míša.

Přejeme Vám spoustu cestovatelských zážitků.

# 02.04.2005, 15:13.
I když už je po půlnoci, nemohu se od Vašich stránek odtrhnout. Musíte být fajn rodinka a doufám, že se nám podaří rozhýbat i tu naši. Plánujeme Gargáno, kde jsem byl s ženou jen ve dvou, a nyní chceme i se třemi dětmi. Dejte dobrý tip na bydlení. Varianty kemp pod stany nebo bungalovy. Mějte se hezky. Ivo.

Užijte si Gargáno plnými doušky, tip na ubytování najdete v otázkách a odpovědí v reportáži z Gargána.

# 16.03.2005, 22:11.
Hledala jsem na internetu odkaz na Solnou komoru a náhodou narazila na Vaše stránky. Ze zamýšlené rychlé informace nebylo nic. Televizní program na mě marně čekal. Nakonec jsem neodolala a přečetla jsem všechny Vaše cestopisné stránky. I v tomto období předjarních depek jste mi znovu vrátili chuť do života a cestování. Děkuji, jste lepší než meprobamat. Držím Vám moc palce, abyste si splnili co nejvíc cestovatelských snů a brzy nám o nich napsali. Radka.

Vážená Radko, děkujeme za Váš ohlas a jsme rádi, že Vás naše stránky zaujaly. Věříme, že opět vyzískáme trochu času a další naše cestovatelská dobrodružství přeneseme na naše stránky. Těšíme se na Vaši další návštěvu.

# 27.02.2005, 16:31.
Hledal jsem rychle recept na Bramborové knedlíky s uzeným masem. Tady jsem jej překvapivě nasel. Děkuji. K.

Není zač. Doufáme, že Vám chutnalo.

# 26.02.2005, 14:55.
Myslím, že jste fantastická rodina a vaše stránky se mi moc líbí. Děkuji za krásnou motivaci ... Lenka.

Také děkujeme. Mějte se fajn.

# 13.01.2005, 23:11.
Řehůřkovi, děkuji. Je moc příjemné procházet a především číst Vaše stránky. Už jsem si je zařadila mezi oblíbené. Jaroslava.

Děkujeme a těšíme se na další návštěvy.

# 04.01.2005, 21:04.
Moc se mi Vaše stránky líbí. Určitě některé recepty vyzkouším a Vaši stránku doporučím i mým kamarádkám. Přeji mnoho úspěchů. Lenka.

Děkujeme. Budeme se snažit, databázi receptů neustále rozšiřovat.

# 01.01.2005, 10:10.
Máte to pěkné, přidávám si Vás do oblíbených stránek. Lída.

Děkujeme a doufáme, že Vám i v roce 2005 budeme moci přinést mnoho nových informací, receptů a tipů.