SOLNÁ KOMORA 2004

Solná komora v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Solná komora 2004

Pokud je Solná komora cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2004. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Solné komory autem, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o slevové kartě, o jezerech, o jeskyních, o solných dolech, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Solné komoře, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 17.04.2004, 11:12.
Ahoj rodinko! Na Vaše stránky jsem narazila náhodou při vyhledávání informací o Salzburgu - chystáme se do těchto míst poprvé. Protože je u nás problém s dovolenou, plánujeme pobyt na maximálně 3 dny v termínu od 30.4. do 2.5. Vzhledem k termínu nejedeme za vysokohorskou turistikou, ale za poznávámím krás tamní přírody s návštěvou nějakého charakteristického městečka - můj tip jsou Bad Ischl a Hallstatt. Můžete sdělit svůj tip, co bychom neměli opomenout, co opravdu stojí za to? Děkuji. Zdraví Kristýna.

V tak krátkém čase stojí určitě za to věnovat alespoň krátký čas návštěvě městečka Hallstatt, které leží v samém srdci centrální Solné komory. Pozemní lanovkou Salzbergbahn (€ 8,00 obousměrně) se dostanete k solným dolům Salzwelten (€ 20,00). Neopomeňte navštívit městské muzeum (€ 6,00) a projít se po solné stezce. Kousek od Hallstattu je městečko Obertraun, odkud vede lanovka Dachsteinbahn. Vyjeďte prvním úsekem (€ 13,00 obousměrně) a kousek od horní stanice se nachází jeskyně Reiseneishöhle (€ 8,00). Poblíž je i Mammuthöhle (€ 8,00), ta je však otevřená až koncem května. Další jeskyní poblíž Obertraunu je Koppenbrüllerhöhle (€ 7,00). V Solné komoře je mnoho zajímavých míst. Jejich seznam najdete na oficiálních stránkách Salzkammergut.