SOLNÁ KOMORA 2008

Solná komora v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Rakousko / Solná komora 2008

Pokud je Solná komora cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2008. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě do Solné komory autem, o poplatcích na dálnicích, o ubytování, o tipech na výlety, o slevové kartě, o jezerech, o jeskyních, o solných dolech, o lanovkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Solné komoře, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 15.07.2008, 16:31.
Prosím vás o radu - rádi bychom navštívili Hallstatt a okolí, během cesty na Jadran, na 3 až 4 dny někdy po 10. srpnu. Jsme 4. členná rodina - děti 5 a 6 let. Prosím, jaká je obsazenost pokojů v soukromí nebo levnějších penzionů v tuto dobu, je potřeba zamluvit předem, nebo lze najít něco přímo na místě? Našel jsem na internetu v Hallstatt penziony např. Gasthof Zur Mühle nebo Jugendherberge Hallstatt - Lahn, zatím nemám odpověď. Jaké jsou dnešní ceny v této lokalitě v soukromí a v levnějších penzionech? Děkuji vám. S pozdravem René z Ostravy.

V létě není problém v této oblasti najít požadované ubytování až na místě. Můžete využít i turistického informačního centra v místě. Je označené bílým i na zeleném podkladě. Lepší je si ale ubytování zarezervovat dopředu, abyste jeli na jistotu. Seznam ubytovacích kapacit v Hallstattu najdete na portále Booking / Hallstatt. Standardní ceny jsou od € 20,00 do € 30,00 za osobu. Samozřejmě se lze ubytovat jak levněji, tak i dráž. Zkuste se podívat i po okolních městech - Obertaurn, Gosau atd. Především v Gosau lze sehnat levnější ubytování. Spousta zařízení nabízí v létě děti zdarma nebo s výraznou slevou. A to i včetně polopenze.

# 14.03.2008, 09:47.
Mnohokrát Vám děkuji za odpověď, ještě se dotáži. Konkrétně apartmán Bergblick nabízí kvalitní a čisté ubytování? A ještě jaké máte zkušenosti se stravováním, není tam možná v restauraci polopenze? Je tam jídlo hodně drahé? Děkuji moc za odpověď. Hana.

Apartments Haus Bergblick je kvalitní a čisté ubytování. Jen počítejte s tím, že většina českých cestovek u nás na trhu tam nabízí apartmán 2+2, který obsahuje: pokoj s manželským lůžkem, rozdělávací sedačkou, stolek se dvěma křesly, stůl se dvěma židlemi, televizi, šatní skříně, sociální zařízení (sprcha, wc a umyvadlo), vstupní chodbičku s vybaveným kuchyňským koutem, terasu se zahradním nábytkem: stůl a dvě křesílka. Někdo to nabízí jako 4+0 - s tím jsme se setkali u Čedoku, na místě jsme zjistili, že tam takové apartmány vůbec nemají. Nyní už to ale ten Čedok opravil. Stravovali jsme se sami - vařili jsme si. V okolí Bergblicku je určitě nějaká restaurace, ve které se dá stravovat. Ceny ale neznáme. Pokud však chcete polopenzi, zkuste cestovní agenturu Nacesty - my jsme si od nich koupili na letošní léto dvě dovolené, jednu bez stravování a druhou s polopenzí, vždy v apartmánu pro čtyři osoby. Ceny jsou tam velice zajímavé a hlavně příznivé. Stačí v pravém sloupci nadefinovat kolik dospělých a jak staré děti, kolik dnů, jaké stravování a kdy chcete přijet a vyjede Vám to spoustu ubytovacích kapacit. Pokud netrváte na tom Bergblicku, je nádherně i na druhé straně Dachsteinu, v Ramsau am Dachstein - opět obrovské množství nádherných nenáročných tras po rovince nebo mírně do kopečka. Bydleli jsme v Penzionu Hofweyr od Firo Tour. Tady jsme to měli s polopenzí (děti jsou tam zdarma), chutná strava - snídaně formou bufetu, odpolední toast, večeře: polévka, hlavní chod, salátové menu, moučník nebo zmrzlina, jeden nápoj v ceně.

# 19.02.2008, 07:54.
Náhodně jsem na internetu našla vaše pěkné stránky, které jsou inspirací pro mnoho výletu i dovolených. Chci se vás zeptat na zkušenost z dovolené v Rakousku. Máme půl roční miminko a 7. leté dítě a uvažujeme o dovolené v Rakousku, nejspíše v okolí Solné komory - Salzburg. Poraďte, zda je toto místo vhodné pro pěší výlety s takto malými dětmi. Jaká byla vaše zkušenost s ubytováním v Gosau? Děkuji za odpověď, případně tip, kam do Rakouska s malými dětmi. Hana z Tišnova.

Solná komora je určitě velice pěkné místo pro strávení dovolené i s malými dětmi. Kolem jezer jsou udržované chodníčky, po kterých je možné jezdit i s kočárkem. Najdete zde mnoho nenáročných tras, které vedou i po rovině. Ubytování v Gosau v Apartments Haus Bergblick můžeme jen doporučit. Kromě standardu, který je v Rakousku obecně postaven značně vysoko, právě tady pamatují hodně na děti. Přímo v domě ve sklepních prostorách jsou upraveny místnosti přímo pro děti. Dětská místnost je vybavena zahradním domečkem, různými hračkami, tabulí, křesílky, knížkami atd. Druhá místnost je určena pro větší děti. Je tam pingpongový stůl, stolní fotbal, šipky, žíněnka, atd. Za budovou je zahrada - travnatá plocha s bazénkem, nebo spíše s brouzdalištěm, jsou tam i houpačky. V době veder je možné strávit den u jezer. U Hallstattsee a u Wolfgangsee jsou dokonce travnaté pláže.