KNIHA NÁVŠTĚV 2009

Vaše vzkazy a připomínky k našim stránkám

 /  / Kniha návštěv 2009

Tato stránka je věnována Vám, našim návštěvníkům. Pokud nám chcete dát na vědomí, že jste nás navštívili, zapište se do této knihy návštěv, pomocí e-mailu nebo použijte formulář. Můžete připojit své postřehy, připomínky, vzkazy. Pokud budou publikovatelné, zveřejníme je a připojíme svou reakci. Čtete zápisy z roku 2009. Pokud se chcete zeptat na informace z oblasti cestování, použijte Centrum otázek a odpovědí.

# 15.12.2009, 05:08.
Zabloudila jsem dnes na stránky vaší rodiny. Hledala jsem recept na květákovou polévku, na nějakou podobnou, co vždycky mamka dělala. Jsem teď mimo Českou republiku, tak se mi stýská po české kuchyni. Našla jsem váš recept Květáková polévka se žloutkem. Polévka se vydařila. Byla výborná i přestože jsem neměla k dispozici muškátový květ. Začala jsem sepisovat jednoduché recepty na můj blog. Jako poslední jsem sepsala recept na jednoduché kung pao. Kdybyste měli zájem ho zkusit, dejte prosím vědět. Přepsala bych ho do češtiny. Dělala jsem ho již několikrát a je to výborná rychlá večeře. Kromě receptů jsem proklikla i další odkazy na vašich stránkách a byla jsem mile překvapena obsahem. Máte tam moc pěkné fotky. Tento návrh vám už asi někdo psal. Při prohlížení fotek a fotogalerií z reportáží jsem si moc přála, abych se mohla dostat na jejich větší variantu. Jsem si vědoma, že to je práce navíc. Musím to ale vřele doporučit, fotogalerie s takovým obsahem si zaslouží větší formát a vaši čtenáři by to také ocenili. Pokud máte zájem, mohu dát nějaké tipy, jak rychle připojit fotogalerii, aniž byste museli něco komplikovaně vymýšlet. Děkuji za recept a držím palce, ať se vám rozrůstají recepty, reportáže a zápisky z cestování. Moc mě potěšilo vidět zápis a fotografie z vašeho výletu do Prahy, do které se vracím až v květnu příštího roku. Určitě se potom budu inspirovat skvělými tipy na výlety z vašich stránek. Přeji pěkný den a ještě jednou děkuji za příjemné zpestření mého dne. Lenka.

Děkujeme za Vaši reakci. Přejeme hodně dalších vydařených kuchařských počinů.

# 10.12.2009, 16:55.
Dívala jsem se na vaše recepty, nenašla jsem recept na griliášky. Pokud ho máte prosím, pošlete mi recept. Děkuji. Jarka.

Griliášky si nyní můžete udělat i podle našeho receptu.

# 07.12.2009, 17:00.
Vážený pane Řehůřku. Vaše stránky si rád pročítám, jsou tam zajímavé články, moc se mi líbí. Dovolte mi se závěrem roku, abych Vám i Vaší rodině popřál příjemné prožití vánočních svátků a nového roku. Mnoho dálších úspěchů v osobním i profesním životě. Zdeněk z Jihlavy.

Moc Vám děkujeme, že jste si na nás vzpomněl. I my Vám přejeme vše nejlepší, co si jen dovedete sám představit, krásné svátky a nádherný rok 2010 i ty následující. Přejeme Vám, aby Vás naše stránky bavily a našel jste v nich vždy to, co hledáte.

# 16.11.2009, 16:52.
Myslím si, že v receptu Čertovské bochánky má být místo 200g cukru 200g tuku. Jinak si zkuste podle receptu těsto vyrobit - je to nemožné. H.

Předpis je v pořádku a postup také. Jedná se o bochánky, těsto je tužší, tuk se do nich nedává. Několikrát jsme je dělali, postup je tedy vyzkoušený. Mouku musíte přidávat postupně. Pokud přesto nastane nějaký problém, zkuste přidat trochu vody.

# 06.10.2009, 13:36.
Zdravím z Ostružné. Kontakt na Vaše stránky mi dal včera jeden z mých klientů z Jeseníku na dovolenou do Vieste na Garganu, které dělám 17 let. Říkal, že čerpal nějaké informace i z Vašich stránek. Po otevření a zběžném omrknutí jsem se nestačil divit. Jsou moc fajn, je tam hodně o Bučovicích - jsem z Kojátek, je tam o turistice - byl jsem členem od roku 1968 a potom se ještě dočtu, že Svaťa je Váš otec, kterého jsem hodně často potkával na všech akcích. Je to fajn, když si přečtu, jak bylo v Bulharsku - už bych například na píchnuté kolo zapomněl. Přeji hezký den. Petr.

Děkuji za Vaši zprávu z rozmezí Hrubého Jeseníku a Rychlebských hor. Pamatuji si na Vás jak z turistické činnosti, myslím že jsme byli společně také na několika turistických akcích včetně minimálně jednoho tábora u Šumné, tak i určitě vedu v povědomí Vaše aktivity jak gargánské, tak i ostružninské. Kronika na našich stránkách v budoucnu projde určitě dalšími obměnami, toho materiálu je spousta - články z novin, originální jízdenky a vstupenky s cenami, za které si v současné době nekoupíme ani rohlík, diapozitivy, fotografie atd. Určitě i z toho bulharského zájezdu tam přibudou nějaké fotografie. Kdy to ale bude, neslíbím. Času je žalostně málo.

# 19.09.2009, 18:46.
Vážený pane Řehůrku, dnes jsem zabrousil na Vaše webové stránky, a byl jsem mile překvapen jejich obsahem. Prohlížel jsem si rady na výlet. Letost jsem byl se ženou na jižní Moravě a navštívili jsme Buchlovice (zámek i hrad). Moc se nám tam líbilo. Navštívili jsme též Smraďavku. V 80. letech jsem tam jezdil na školení jako řidič ČSAD. Přeji Vám hezký den. Zdeněk z Jihlavy.

Děkujeme za Vaši zprávu. Doufáme, že na našich stránkách najdete i další informace, např. při plánování Vaší dovolené nebo nedělního obědu. My jsme na Smraďavku jezdili začátkem 80. let také pravidelně, jako malé děti na celodenní slunění a koupání na místní pláži.

# 04.06.2009, 15:30.
Ahoj cestovatelé! Dovoluji si podotknout, že jsem nadšená z Vašeho cestování po Salcbursku. Právě připravuji itinerář na cesty po zmíněné oblasti na letošní léto a podotýkám, že jste byli mou hlavní internetovou inspirací. Teď už si najdu jen mapku a umístím na ni jednotlivá místa, kde jste všude byli a Vaším komentářem a fotografiemi a tuším, že budu pochválená. Nebojte se – nezapřu Vás a uvedu Vás jako hlavní autory. Děkuji a víc takových cestovatelů, jako jste Vy. Přeji hodně štěstí, krásných míst a nevázané prostředky na další takové výlety. A hlavně hodně elánu na další takové webové cestopisy. Děkuji ještě znovu. Petra s rodinkou.

Děkujeme Vám za pochvalu. Vždy nás potěší, když se dozvíme, že někomu naše stránky pomohly.

# 18.04.2009, 15:54.
Když jsem hledal nějaký recept na telecí maso, tak mi google našel vaše stránky. A protože takových receptů na telecí je moc málo, tak mě napadlo udělat něco nového - tedy doufám. Tak vám ten recept na Zakavkazské telecí kostičky posílám, protože mám názor, že maso se nedá zkazit, snad jen spálit, když ho člověk nehlídá, nám to moc chutnalo tak doufám, že vám bude taky. Já to dělal od oka, tak jsem to přibližně tak popsal, jak to asi bylo. Je to lehce pikantní, ale snesla to i má 2,5 letá dcerka, tak asi nic moc. Jenže ona snese dost pikantní, já totiž jinak vařit ani neumím, asi si zvykla. Přeji dobrou chuť. S pozdravem David.

Moc Vám děkujeme za to, že jste se s námi podělil o Váš recept. Moc si toho vážíme.

# 22.03.2009, 14:13.
Moc zdravím. Jmenuji se Jaroslava, jsem nevidomá. Stránku máte hezkou, přečetla jsem si ji pomocí počítače s hlasovým výstupem. Ale recepty, ač bych si ráda přečetla, nemohu. Jsou v PDF, takže to počítač neumí číst. Můžete mi je prosím, poslat? Pošlu je kamarádce, aby je převedla do Wordu, nebo je umíte převést? Pokud ne, nevadí, kamarádka mi je převede. Děkuji. Jarka.

Recepty v PDF jsou na našich stránkách jen doplňkově. Hlavní stránka receptů je v rubrice Recepty, kde jsou podrobně roztříděny. Přes tento rozcestník se potom postupně dostanete až na jednotlivé recepty. Co recept, to samostatná stránka.

# 17.03.2009, 10:53.
Srdečne pozdravujeme z východu Slovenska. Máme kus jeleniny, tak skúšame ragú na víne. Ak bude dobré, napíšeme. Chcel by som Vás upozorniť, že by bolo vhodné upraviť stránku tak, aby pri vytlačení nemuseli byť všetky reklamy, pretože to zbytočne čerpá farbu z tlačiarne. Tiež by bolo dobré, aby sa dali recepty tlačiť na výšku papiera. Ďakujeme Vám! Milan.

Přejeme, aby se recept vydařil. Úpravy jednotlivých receptů do tiskových podob v nejbližší době neplánujeme. K dispozici jsou PDF kuchařky podle jednotlivých druhů jídel. Můžete si vytisknout jen stránku, na které se recept nachází. Přizpůsobí se Vaší tiskárně. I samotný recept můžete vytisnout přímo z webové stránky, na které se nachází. Stačí jen kurzorem vybrat oblast tisku, tj. od prvního písmene nadpisu po poslední písmeno receptu, z menu prohlížeče zvolit Soubor / Tisk a v dialogovém okně zvolit Oblast tisku Výběr. Stejně tak ve vlastnostech tiskárny můžete zvolit tisk na výšku a kvalitu koncept. Text receptu se tomuto nastavení přizpůsobí.

# 20.02.2009, 14:51.
Ahoj Řehůřkovi, náhodně jsme zabrouzdali na Vaše stránky a trochu tu uvízli. Moc hezké webovky, krásné výlety, prima recepty ... Určitě se sem budeme rádi vracet. I my rádi cestujeme a touláme se přírodou. V loňském roce jsme se rozhodli, že také začneme vytvářet fotogalerie z našich toulek a třeba tím budeme někoho inspirovat. Budete-li mít čas a chuť, můžete se podívat k nám. Mějte se moc hezky a příjemný blížící se víkend přejí Ivča a Jirka.

Děkujeme za Vaši zprávu a za odkaz na krásné stránky. Určitě se na ně budeme občas vracet a inspirovat se.

# 01.02.2009, 13:25.
Jaký je rozdíl mezi perkeltem, paprikášem a gulášem? Děkuji. N.

Perkelt je vlastně maďarská varianta našeho českého guláše. Dělá se z hovězího nebo vepřového masa (někde se dělá i ze skopového nebo jehněčího). V přípravě se moc neliší, důležitá je u perkeltu především mletá paprika. Jiné koření se nepoužívá (pepř, majoránka atd.). Pravá maďarská mletá paprika je aromatičtější a více barví. Na rozdíl od našeho guláše je perkelt mnohem řidší, nezahušťuje se moukou (maximálně nastrouhanou syrovou bramborou). Paprikáš je opět pravý maďarský pokrm. Na rozdíl od perkeltu obsahuje méně papriky a na konci přípravy je jeho chuť zjemněna kyselou smetanou. Paprikáš se zásadně dělá z netučného masa – telecí, kuřecí nebo králík a stejně jako u perkeltu je paprika jediné koření (samozřejmě kromě soli).

# 26.01.2009, 13:36.
Ahoj Řehůřkovi, máte hezký web a ještě hezčí fotky. Děkuji za reportáže o Garganu. Dva roky zpátky jsem strávila půl roku v Bari. Přivezla jsem si odtamtud také spoustu fotek, ale zrovna Tremiti a Castel del Monte mi chybí, tak jsem ráda, že jsem našla vaše. Nedivím se, že se na Gargano vracíte, mě také Apulie přirostla k srdci a kdyby to šlo, jela bych zpátky hned zítra. Mějte se fajn a ať vám ten cestovatelský elán vydrží! Bára.

Děkujeme Vám za Váš e-mail a jsme rádi, že se Vám na podpadku italské boty líbí. Přejeme Vám hodně pěkných cestovatelských zážitků.

# 20.01.2009, 11:33.
Ahoj lidičky, Tak to je bomba, jak by řekla moje puberťanda Máša. Dostala jsem se sem díky vánočnímu cukroví, kterým jsem si tak pomalu surfovala po internetu v prosinci. Nestačím koukat, co všechno jsem tu našla. Já, která se neustále peru s něčím novým na PC ... ráda vařím, peču a hlavně upřednostňuji turistiku u nás. Fakt jsem tu našla něco pro mě. Ať se vám daří a pokračujte, ať se máme na co těšit všichni, co sem zavítáme ... S pozdravem babča Zdenka.

Děkujeme za Váš e-mail. Už jsme si odpočinuli po tom prosincovém náporu - jak práce kolem receptů, tak i návštěvníků, kteří je četli (v prosinci 2008 jich nás navštívilo bez mála 80 tisíc), tak se zase vrhneme do další práce. Od jara do zimy se zase budeme více věnovat cestování a turistice, takže nás zase navštivte. Nových informací bude určitě hodně.

# 18.01.2009, 15:47.
Seznámila jsem se s Vámi při vaření dnešního oběda. Dělala jsem langoše podle internetu a čočkovou polévku podle Vás. Od mého tatínka jsem získala 10 bodů, což je maximum, které mohu získat já nebo moje vnučka při stopovačce nebo honbě za pokladem. Potěšily mě Vaše obrázky z Jedovnice. Před třemi lety jsme tam byly s babincem na kolech a bydlely jsme v krásné chaloupce přímo na cestě do Rudic. Nevím, zda znáte hřbitov v Rudicích, každý hrob vypadá jako zahrádka, je to krása. Až budu mít čas, tak vás navštívím. Nebojte se, jen na Vašich stránkách. V.

Děkujeme za pochvalu. Ta patří ale především Vám. I sebelepší recept je k ničemu, pokud se do něj nevloží hodně kuchařského umu. A toho zřejmě máte na rozdávání. Hřbitov v Rudicích jsme minuli, ale zaujal nás tam nádherný větrný mlýn. Budeme jen rádi, pokud naše stránky navštívíte a ještě raději, pokud si na nich najdete užitečné informace.

# 01.01.2009, 18:27.
Dnes jsem při hledání informací o Garganu objevil vaše stránky a jsem ztracen. Než je přečtu, to bude pěkně dlouhá doba! Takhle záživný a informacemi nabitý web jsem totiž ještě nikde nenašel. Přeji vám všem pevné zdraví a sílu do dalších let správcování. S pozdravem Vladimír.

Děkujeme za Vaši zprávu. Doufáme, že najdete ty správné informace, které Vám dovolenou na Garganu ještě více zpříjemní. Do doby než odjedete, určitě už bude také hotova i naše nová reportáž - Gargano 2008.