KNIHA NÁVŠTĚV 2006

Vaše vzkazy a připomínky k našim stránkám

 /  / Kniha návštěv 2006

Tato stránka je věnována Vám, našim návštěvníkům. Pokud nám chcete dát na vědomí, že jste nás navštívili, zapište se do této knihy návštěv, pomocí e-mailu nebo použijte formulář. Můžete připojit své postřehy, připomínky, vzkazy. Pokud budou publikovatelné, zveřejníme je a připojíme svou reakci. Čtete zápisy z roku 2006. Pokud se chcete zeptat na informace z oblasti cestování, použijte Centrum otázek a odpovědí.

# 08.12.2006, 16:06.
Dobrý den, líbí se mi Váš recept na Rozinkové trojhránky, ale bohužel není uvedeno množství cukru v receptu. Mohli byste mi odpovědět? Děkuji. Tomáš.

Asi tak 6 dkg na vejce, tj. přibližně 18 dkg cukru. Odhadem, podle chuti a podle toho jak moc sladíte.

# 25.11.2006, 22:23.
Zdravíme vás a děkujeme za recept na celestýnské nudle, které budeme mít zítra k obědu. Alena & Michal.

Přejeme Vám dobrou chuť!

# 11.10.2006, 13:26.
Moc vás zdravíme! Děkujeme za Vaše zajímavé stránky a máme dotaz - už teď s manželem přemýšlíme o dovolené v příštím roce 2007 a moc by nás zajímalo, která oblast jižní Itálie je krásnější (myslím moře a příroda), zda Gargano nebo Kalábrie. Kdybyste si měli vybrat, co by zvítězilo? Děkujeme za odpověď! Manželé P.

Obě oblasti jsou nádherné. Byli jsme na obou místech, v Kalábrii dokonce dvakrát (Praia a Mare, Capo Vaticano), takže můžeme posuzovat. Kalábrie má nádherné pláže, jak ke koupání, tak k potápění. Čisté moře. Příroda je rovněž nádherná, musíte ale za ní cestovat dále – parky Pollino, Sila, Aspromonte. Historie zde dýchá na každém kroku. Na Gargánu je moře překrásné na jih od Vieste, najdete zde jak písečné, tak občas i oblázkové pláže. Prales Foresta Umbra, který je v srdci Gargana je na dosah. Ostrovy Tremiti asi stejně vzdálené jako Liparské ostrovy od Kalábrie. Stejně tak historické památky. Pokud bychom ještě v žádné z těchto lokalit nebyli a měli bychom takové informace, jaké máme nyní, asi bychom pro začátek volili Gargano – je o nějakých 200 až 400 km blíže a i oblast je to menší a dostupnější. Pokud více, než výlety do přírody preferujete pláže a moře, potom doporučujeme spíše tu Kalábrii. Myslíme tím její západní pobřeží.

# 22.09.2006, 23:37.
Moc Vás zdravím. Se zájmem jsem si listovala Vaším putováním. A jak jsem se dostala na Vaše stránky? Inu zajímavě: jako dítě jsem bydlela v letech 1957 až 1963 na hájence blízko Šumné. Když jsem ze zvědavosti napsala hájenka Šumná – a klikla na hledat, objevily se mi Vaše stránky. Chystám se o tom romantickém pobytu a našich příhodách napsat knihu příběhů, zvláště když tam nebyla zavedena elektřina a voda byla jenom venku ve studni. A ještě jedna zajímavost: my jsme vždycky rybníku říkali Šimperák ... Zdravím a přeji hodně hezkých zážitků na cestách! Eva.

Děkujeme za Vaši zprávu. My jsme tomu rybníku říkali úplně stejně. Vlkov je oficiální název z map, proto byl zřejmě použit. Na našich webových stránkách je autentický zápis z kroniky, kterou psal dědeček. Mějte se pěkně a přejeme úspěch připravované knihy.

# 04.07.2006, 23:27.
Zdravím Vás milí Řehůřkovi po dlouhé době. Jmenuji se Vlasta (Vlastimil). Je to již dlouho, co jsem Vám poslal recept ,Kuře Alles. Jsem rád, že jste si tento recept zařadili mezi své oblíbené. Je to znamení, že se Vám recept líbil a pokrm chutnal. Trochu mě zamrzelo, že u receptu neuvádíte od koho jste recept dostali, ale to je jen malá připomínka. Přesto musím pochválit zpracování Vašich stránek. Jsou opravdu bombastické a zatím lituji, že já vlastní stránky nemám, protože je to i velká inspirace. Bohužel jsem se ještě nenaučil vytvořit si stránky vlastní, je to jen otázkou času. Posílám Vám žhavou novinku, kterou mi nabídl můj bratr Mirek, žijící v Rakousku. Recept se jmenuje Kuřecí maso do Žluté řeky. Recept vymyslel můj bratr Ako, který se už ode mě hodně naučil ... Věřím, že tuto novinku také vyzkoušíte a dáte mi za pravdu, že v jednoduchosti je krása. Mějte se moc krásně přátelé. Loučím se jedním vhodným rčením: Prase žere, člověk jí, ale labužník stoluje. Hurá tedy ke stolu. Přítel dobrých lidí a kuchyně: Vlastimil ze Staré Boleslavi.

Děkujeme za Vaši přízeň a za nový recept. Zde je malé vysvětlení k tomu minulému. Přímo u receptů zdroje neuvádíme z toho důvodu, že mnohdy ani nevíme, odkud jsme jej získali. Z důvodu přehlednosti a jednotnosti to neděláme i u těch receptů, u kterých zdroj známe. Recept jste nám však poslal přes knihu návštěv, kde by měl být na tento recept odkaz, takže Vaše autorství je tím na našich stránkách jednoznačně zpečetěno. Poněvadž tak rozsáhlé stránky nemohou být dokonalé, došlo k tomu, že zápis do knihy návštěv vznikl dříve než recept na stránkách a link jsme pak zapomněli oživit, je tam jen připravený. Slibujeme, že v nové verzi stránek to napravíme.

# 08.06.2006, 13:04.
Při hledání informacích o Malých Karpatech jsem objevila vaše stránky, jsou moc pěkně zpracované a milé. Mějte se moc a moc krásně. Daniela.

Děkujeme.

# 19.04.2006, 13:23.
Milí Řehůřkovi, náhodou jsem narazila na vaše laskavé stránky a inspirovala se recepty na polévky (chřestovou jsem hledala a tak jsem na vás přišla). Ale zjistila jsem, že jste se odmlčeli a ač vás neznám, přepadly mne obavy, zda se vám daří dobře, zda vás nevyčerpala stavba a zda jste zdraví. Moc se mi líbíte, z těch stránek vane pohoda a láska. Kdybyste nějak dali znát o sobě, jen abych věděla, že jste v pořádku, udělali byste mi radost. Bydlím v Praze, jsem osoba postarší, děti, vnuci, jak to má být, a jsem ráda na světě. Zdravím vás všechny. Marina.

Děkujeme za Vaši zprávu a o starost o nás. Vysvětlení najdete na úvodní straně našich stránek - budeme se snažit co nejdříve vše napravit. Snad už z následující dovolené přineseme nové zážitky. Ty starší už plníme do nové verze stránek.

# 18.04.2006, 23:56.
Ahoj, náhodou jsem narazil na Vaš Web - když jsem sháněl krásy západního Rakouska - a klobouk dolu ... Je za tím vidět slušný kus práce a srdce. Proč teda poslední příspěvky v roce 2004? Nebo jsem špatně koukal? Dal jsem si Vás do oblíbených, tak něco zase uplichtěte, ať je co prohlížet. A hodně štěstí celé rodině ... S úctou Miroslav.

Děkujeme za zprávu. Velkou část vysvětlení najdete hned na titulní straně, část je třeba vidět v nedostatku času. Určitě se k nám ale vraťte, připravujeme novou verzi, ve které je už dohnaná podstatná část toho zameškaného.

# 14.02.2006, 00:11.
Super, super, super! Perfektní stránky, skvěle zpracované graficky i obsahově. Musí to stát spoustu času, něco takového vytvořit. Narazila jsem na vás náhodou když jsem hledala informace o Kalábrii, kam se v září chystáme s dětmi na dovolenou. Nevěřila jsem vlastním očím. A seznam receptů mě dorazil. No, úžasné. Musím vás navštěvovat častěji, abych stihla všechno přelouskat. Zdraví Míša. P.S.: Váš den má také 24 hodin? Nebo to máte na Moravě jinak?

Všude je to stejné - 24 hodin a i my bychom potřebovali alespoň dvojnásobek. Děkujeme za slova chvály a to ještě nevíte, co pro Vás chystáme. Takže nás nezapomeňte občas navštívit.