HORSKÝ HOTEL KUBÁT

Ubytování v Krkonoších

 /  / Reporáže z cest / Krkonoše 2011 / Horský hotel Kubát

Rodinný horský hotel Kubát leží v namořské výšce 880 m a je zasazený do nádherné krajiny na úbočí Žalého v krkonošské obci Benecko. Z hotelu je úchvatný výhled na Benecko, Krkonošské podhůří a Jizerské hory. Krásná příroda, výhledy a čistý vzduch byly velkou předností tohoto hotelu. Vybavení bylo spíše z předrevoluční doby, vše ale vynahradila čistota a rodinná atmosféra. Augustin Kubát se narodil v roce 1892 v Benecku. Byl úspěšným krkonošských hoteliérem ve třetí generaci. Jeho praděd Josef Kubát obdržel úřední koncesi k prodeji teplých jídel a nápojů už v roce 1852. Augustin Kubát pokračoval v rodinné tradici. Hotel Kubát se díky velkorysým modernizacím stal druhým největším moderním hotelem v Krkonoších. Po zaparkování u hotelu jsme šli na recepci, kde jsme obdrželi klíčky od pokoje a mohli jsme se ubytovat.

Hotel disponoval dvoulůžkovými a třílůžkovými pokoji s možností přistýlky. Součástí pokoje byla koupelna se sprchovým koutem a WC. Pokoje byly vybavené TV se satelitními programy, telefonem, stolkem a křesílky. Ve vstupním prostoru byla skříň s dostatečným úložným prostorem. V hotelu byly salonky s bezplatným připojením WiFi a televizní salonek. My jsme měli s sebou notebook s mobilním internetem. Recepce zajišťovala drobný prodej. Venku bylo bezplatné parkoviště a ohniště. Za příplatek bylo možné využít saunu. Ke sportovnímu vyžití byl k dispozici kurt s umělým povrchem na tenis, volejbal a nohejbal, stolní tenis a šipky v tělocvičně, úschovna kol, venkovní dětské hřiště s houpačkami a prolézačkami. My jsme v maximální míře využívali stolní tenis.

Hotelový pokoj
Hotelový pokoj
Hotelový pokoj
Hotelový pokoj
Sprchový kout
Sprchový kout
Tenisový kurt
Tenisový kurt

V hotelové restauraci jsme měli v ceně ubytování polopenzi. Snídaně probíhala formou bufetu, večeře výběrem předem na recepci ze dvou čtyřchodových menu. V ceně večeře byl jeden nápoj na osobu. Byla možnost si dokoupit plnou penzi. Oběd byl v rozsahu večeře. Bylo možné se také stravovat formou á la carte s domácí kuchyní a místními specialitami, např. benecké Krkonošské kyselo. My jsme den trávili na výletech, např. do Jilemnice, do Bozkovských dolomitových jeskyní, výstup na Žalý, k Pramenu Labe, údolím Bílého Labe nebo ke Sněžným jamám. Přes oběd jsme se stravovali z vlastních zásob zakoupených v supermarketu, nebo jsme se zastavili v restauraci nebo bufetu, pokud byla možnost. Se stravováním v hotelové restauraci jsme byli spokojení.

Fotogalerie: Horský hotel Kubát