Úvod / Vaříme / Mleté maso

ČEVABČIČI 4  

recept na pokrm z mletého masa  

400g vepřové kýty, 2 žloutky, 1 cibule, 2 lžíce červeného vína, červená sladká paprika, sůl, pepř, mouka, olej, hořčice.

Vepřové maso umelte a důkladně prohnětejte. Osolte, opepřete a opět důkladně prohnětejte. Přidejte papriku a opět prohnětejte. Přidejte víno, žloutky a opět prohnětejte. Na prkénku posypaném moukou tvořte ze směsi válečky o průměru pět centimetrů. Ty nakrájejte na 3 cm široká kolečka. Z každého kolečka vyválejte šišku a na oleji ji opečte. Čevabčiči na talíři obložte cibulí nakrájenou na kolečka a zakápněte lžičkou hořčice. Vhodnou přílohou je chléb, brambory nebo bramborová kaše.

Viz také: Čevabčiči 1, Čevabčiči 2, Čevabčiči 3, Čevabčiči a sekané řízky, Čevabčiči s tajemstvím, Kapustové čevabčiči.