Úvod / Vaříme / Mleté maso

ČEVABČIČI 1  

recept na pokrm z mletého masa  

600g mletého hovězího a vepřového masa, 1 vejce, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka majoránky, špetka tymiánu.

K mletému masu přidejte vejce, velmi jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a všechno koření. Rukama dobře promíchejte a propracujte. Potom odkrajujte polévkovou lžící masovou směs a tvarujte ji mokrýma rukama na delší a tenké šišky. Ty zvolna opékejte po všech stranách v rozpáleném oleji. Podávejte s hořčicí a nakrájenými kolečky cibule. Vhodnou přílohou je chléb, brambory nebo bramborová kaše.

Viz také: Čevabčiči 2, Čevabčiči 3, Čevabčiči 4, Čevabčiči a sekané řízky, Čevabčiči s tajemstvím, Kapustové čevabčiči.