ČEVABČIČI 3

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Čevabčiči 3

Na čevabčiči potřebujete:  500g hovězího masa, 2 cibule, olej, petrželka, červená pálivá paprika, sůl, mouka, hořčice.

Hovězí maso nadvakrát umelte a důkladně prohnětejte. Jednu cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na oleji. Smíchejte s masem, zasypte paprikou a osolte. Přidejte najemno nakrájenou petželku. Opět prohnětejte. Na prkénku posypaném moukou tvořte ze směsi válečky o průměru pět centimetrů. Ty nakrájejte na 3 cm široká kolečka. Z každého kolečka vyválejte šišku a na oleji ji opečte. Čevabčiči na talíři obložte cibulí nakrájenou na kolečka a zakápněte lžičkou hořčice. Vhodnou přílohou je chléb, brambory nebo bramborová kaše.

  Další varianty receptu