Úvod / Vaříme / Mleté maso

ČEVABČIČI 3  

recept na pokrm z mletého masa  

500g hovězího masa, 2 cibule, olej, petrželka, červená pálivá paprika, sůl, mouka, hořčice.

Hovězí maso nadvakrát umelte a důkladně prohnětejte. Jednu cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji na oleji. Smíchejte s masem, zasypte paprikou a osolte. Přidejte najemno nakrájenou petželku. Opět prohnětejte. Na prkénku posypaném moukou tvořte ze směsi válečky o průměru pět centimetrů. Ty nakrájejte na 3 cm široká kolečka. Z každého kolečka vyválejte šišku a na oleji ji opečte. Čevabčiči na talíři obložte cibulí nakrájenou na kolečka a zakápněte lžičkou hořčice. Vhodnou přílohou je chléb, brambory nebo bramborová kaše.

Viz také: Čevabčiči 1, Čevabčiči 2, Čevabčiči 4, Čevabčiči a sekané řízky, Čevabčiči s tajemstvím, Kapustové čevabčiči.