Úvod / Vaříme / Hovězí maso

HOVĚZÍ S RAJSKOU OMÁČKOU 2  

recept na pokrm z hovězího masa  

500g hovězího masa, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, 2 cibule, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 rajský protlak, 40g másla, 40g hladké mouky, 1 lžička cukru, sůl.

Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte a dejte vařit do osolené vody spolu s jednou nakrájenou cibulí a pepřem. Přidejte maso. Až změkne, vyjměte je a vývar zceďte. Druhou cibuli nakrájejte a osmažte na másle spolu s novým kořením. Přidejte protlak, bobkový list, krátce orestujte a zaprašte moukou. Pak zalijte 500 ml vývaru z masa, oslaďte, osolte a vařte 20 minut. Omáčku sceďte. Uvařené maso nakrájejte na plátky a na talíři je přelijte omáčkou.