Úvod / Vaříme / Hovězí maso

VYSOKÝ ROŠTĚNEC S HŘÍBKOVOU OMÁČKOU  

recept na pokrm z hovězího masa  

300g roštěnce, 200g hříbků, 1 cibulka, 1 stroužek česneku, 100 ml zeleninového vývaru, 200g brambor, smetana, olivový olej, plátky pancetty, rozmarýn, sůl, pepř.

Plátek roštěnce osolte, opepřete a nechte 10 minut odležet. Roštěnec zaviňte do plátků pancetty. Z obou stran zprudka osmahněte nasucho. Roštěnec se zatáhne. Na pánvi pozvolna dopečte. Hříbky, cibulku a česnek nakrájejte na kostičky. Vše orestujte na olivovém oleji. Podlijte trochou zeleninového vývaru, osolte a opepřete. Zalijte smetanou a nechte zredukovat. Brambory nakrájejte na čtvrtky a posypte pokrájeným rozmarýnem. Brambory zakápněte olivovým olejem a upečte v troubě.