Úvod / Vaříme / Hovězí maso

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ 1  

recept na pokrm z hovězího masa  

600g hovězí svíčkové (nebo mladší roštěnky), sůl, mletý černý pepř, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 3 zrnka nového koření, 1 cibule, 200g kořenové zeleniny, 2 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky, cukr, 1 citrón.

Hovězí svíčkovou nakrájejte na silnější plátky, mírně naklepte, osolte a okořeňte mletým černým pepřem. Na oleji zpěňte oloupanou nakrájenou cibuli, přidejte maso, z obou stran osmažte a podlijte trochou vody. Přidejte očištěnou, na hrubším struhadle nastrouhanou kořenovou zeleninu, bobkový list, hřebíčky, pepř a za občasného promíchání poduste doměkka. Maso vyndejte a základ zahustěte smetanou smíchanou s moukou. Do omáčky vložte maso, ochuťte cukrem, citrónovou šťávou a promíchejte.