Úvod / Vaříme / Houby

SALÁT SE ŽAMPIÓNY  

recept na houbový pokrm  

1 kg brambor, 300g žampiónů, 2 lžíce slunečnicového oleje, 200g parmské nebo jiné na vzduchu sušené šunky, 10 třešňových rajčat, 250g remulády (pikantní majonézové omáčky), 150 ml mléka, 1 lžička hořčice, čerstvě umletý pepř.

Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Žampióny otřete, dříky odkrojte a klobouky nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a brambory na něm asi 20 minut opékejte na středním ohni. Přitom je často obracejte. Přidejte žampióny a vše opékejte dalších asi 5 minut. Poté brambory i žampióny odložte stranou a nechte vychladnout. Vychladlé brambory se žampióny dejte do mísy, na nudličky nakrájejte ? šunky a přidejte ji do mísy. Rajčata omyjte, rozčtvrťte a přimíchejte do salátu. Remuládu rozmíchejte s mlékem. Přimíchejte hořčici a opepřete. Omáčkou salát zalijte, opatrně promíchejte a nechte dobře odležet. Před podáváním salát ozdobte zbývající šunkou.