ŘECKO 2007

Řecko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Řecko 2007

Pokud je Řecko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2007. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o ubytování v Řecku, o dopravě do Řecka, o zájezdech do Řecka, o dokladech, o výletech, o trajektech, o plážích, o ostrovech, o pronájmu auta, o místní dopravě, o městech a památkách a najdete zde také mnoho dalších informací o Řecku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 17.11.2007, 15:37.
Chválíme moc hezké stránky. Chtěli bychom Vás poprosit o radu: plánujeme v létě cestu ze Splitu do Řecka a neznáme aktuální situaci v Makedonii. V roce 2005 jste cestu nedoporučovali. Děkuji za odpověď. Marek.

Zkuste následující odkaz, jsou tam informace o cestě autem přes Makedonii. Dle našeho názoru je to však značné riziko. Je to Balkán a především v blízkosti Kosova je značné bezpečnostní riziko. Ve stejném duchu jsou i oficiální informace Ministerstva zahraničních věcí: Bezpečnostní situace v Srbsku je poměrně dobrá. Toto se netýká území Kosova, kde je situace nepřehledná a bezpečnostní vývoj se dá obtížně předvídat. Kosovo je oblastí právního chaosu a Velvyslanectví ČR v Bělehradě v této oblasti nemůže poskytovat adekvátní konzulární pomoc občanům ČR v nouzi. Stejně tak o Albánii: Po nepokojích v roce 1997 se bezpečnostní situace postupně zlepšuje, ještě stále však neodpovídá běžným evropským standardům. Velká města a hlavní trasy spojující zemi s Makedonií a Černou Horou jsou v zásadě bezpečné. Některé provinční oblasti, zvláště na hranicích s Kosovem jsou stále rizikové. Albánie stále ještě není destinací vhodnou pro individuální turistiku.