MAĎARSKO 2016

Maďarsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Maďarsko 2016

Pokud je Maďarsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2016. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Maďarska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Maďarsku, o kempech u Balatonu, o termálních lázních, o výletech a najdete zde také mnoho dalších informací o Maďarsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 07.08.2016, 10:24.
Do Maďarska jezdíme celkem pravidelně, nicméně letos jsme si ho vybrali jako místo pro soustředění. Jsme dogtrekaři a stanujeme takzvaně nadivoko. Z různých zdrojů jsme se dočetli, že by to mohlo být v Maďarsku problém. Je to pravda, nebo jde jen o formalitu jako v Česku, kde je stanovaní oficiálně také zakázáno, ale nikdo to nijak neřeší? Děkuji. Jsem s pozdravem. Barbora.

V celé Evropě až na několik výjimek (Švédsko, Norsko, Turecko) je volné kempování zakázané. Včetně Maďarska. Na to, že to někdo řešit nebude, se nemůžete spoléhat. Pokuta je potom citelná. V turisticky exponovaných destinacích jako je Balaton apod. můžete téměř s jistotou počítat, že Vám to neprojde. Ceny v maďarských kempech nejsou zase tak závratné.

# 20.05.2016, 09:19.
Jen se chci zeptat na nejnovější informace o cestě do Chorvatska přes Maďarsko, ať už po okreskách nebo přes Budapešť. Jedná se mi hlavně o zavírání hranic a podobně. Děkuji. Josef.

Hraniční přechody s Chorvatskem jsou v současné době průjezdné bez čekání v obou směrech. Aktuální stav můžete sledovat před odjezdem na stránkách maďarské policie.

# 09.05.2016, 10:41.
V červenci se chystáme na dovolenou k Balatonu. Pojede nás větší skupina, dva karavany, stany a přibližně 4 psi. Můžete mi poradit, kam nejlépe do kempu, abychom tam mohli i s pejsky? Nevím, jak to chodí, ještě jsem s karavanem a psy v zahraničí nebyla. Děkuji za informaci. S pozdravem Nicol.

Psi většinou nejsou v kempech u Balatonu problém. Podívejte se na stránky Balaton Tourist. Nahoře zvolte českou verzi. Přejděte na Ubytování / Kempinky. Najdete tam nabídku kempů u Balatonu. Vyberte si ten, který Vám bude podle polohy a vybavení vyhovovat. V Podrobnosti / Služby si potom zkontrolujte, zda je možný vstup se psem. V Podrobnosti / Ceny si potom spočítejte přesnou cenu pro Vaši konfiguraci vozidel, karavanů, stanů, osob a služeb. Za psa se také platí. Do Maďarska potřebujete mít pro psa: pas zvířete v zájmovém chovu, identifikaci čipem nebo tetováním a platné očkování proti vzteklině. To samé platí i pro tranzit přes Slovensko. Tam ještě musí mít některá plemena se zpřísněným držením osvědčení o odborné způsobilosti. Jedná se např. o plemena americký buldog, americký pitbulteriér, moskevský strážní pes atd.

# 03.02.2016, 10:03.
Prosím o doporučení, kam jet k Balatonu pod vlastní stan v červenci. Jsme 4. členná rodina. Živější kemp nevadí. Kolik to přibližně stojí? Nikde se nemohu dočíst, zda je nutné místo rezervovat nebo můžeme jet jen tak. Moc děkuji za odpověď. Ivana.

Jeden z velice dobře vybavených kempů je Balatonfüred. Podívejte se na Balaton Tourist, kde jsou veškeré informace o tomto kempu. Najdete tam tobogán, písečnou pláž, bazény, tenisový kurt, minigolf, restaurace apod. Ceny najdete na výše uvedených stránkách včetně celé řady dalších kempů. Například v Balatonfüred stojí týden začátkem července na malé parcele v konfiguraci auto, stan, dva dospělí, jeden student a jedno dítě celkem Ft 74900,00, tj. podle kurzu ČNB 6496,- Kč. K tomu je třeba připočítat rekreační poplatek ve výší Ft 480,00 na osobu starší 18. let za noc. Místo není nutné rezervovat, nicméně v červenci to doporučujeme.