MAĎARSKO 2011

Maďarsko v odpovědích na vaše otázky

 /  / Centrum otázek a odpovědí / Maďarsko 2011

Pokud je Maďarsko cílem vaší cesty, najdete zde mnoho užitečných informací a také zodpovězené otázky našich čtenářů z roku 2011. Pokud se chcete také na něco zeptat, přejděte na formulář. V těchto zodpovězených otázkách se dočtete o cestě autem do Maďarska, o poplatcích na dálnicích, o ubytování v Maďarsku, o kempech u Balatonu, o termálních lázních, o výletech a najdete zde také mnoho dalších informací o Maďarsku, na které se nás naši čtenáři dotázali.

Než začnete: pokyny, podmínky, soukromí
Zadat otázku: přes formulář,
Informace: reportáže, výlety, blog, vyhledávání

Vybavení: mapy, průvodci, slovníky, adaptér
Nástroje: mapa, překladač
Aktuálně: informace z MZV

# 25.07.2011, 16:36.
Začátkem srpna se chystám s přitelkyní do Hevízu. Zajímalo by mě, kolik stojí vstup do termálních lázní a aquaparku. Děkuji za odpověd. R.

Denní vstup do termálního jezera stojí Ft 3700,00, čtyřhodinový Ft 2600,00 a tříhodinový Ft 2400,00. Celodenní vstupné do nejbližšího aquaparku - Aquacity Zalaegerszeg - stojí Ft 3500,00.

# 25.07.2011, 09:39.
Prosím poraďte, jak se nejlépe dostat kromě taxi z letištního terminálu 2B v Budapešti na autobusové nádraží Népliget. Děkuji. Z.

Z Liszt Ferenc Airport 2 jeďte autobusem č. 200E. Vystoupit musíte na konečné Köbánya - Kispest (metro 3). Pokud však budete cestovat v době do 19. srpna 2011, počítejte s tím, že Vás autobus doveze na stanici Határ (metro 3), z důvodu rekonstrukce metra mezi Köbánya a Határ. Metrem 3 se pak dostanete na stanici Népliget. Jednosměrná nepřestupní jízdenka (vonaljegy - single ticket) stojí Ft 320,00. Vám se vyplatí jednosměrná přestupní jízdenka (átszállójegy - transfer ticket) za Ft 490,00. Jízdní řády najdete na BKV.

# 07.06.2011, 08:41.
Chystáme se s 2. letou dcerou obytným vozem na Balaton. Poradíte nám, prosím, nějaký vhodný kemp tak, aby tam bylo i vyžití pro ni? Děkuji za odpověď. Katka.

Podívejte se na stránky Balaton Tourist, kde v rurice Ubytování / Kempinky jsou podrobné informace o všech kempech u Balatonu. V podrobnostech najdete plánky, seznam služeb, ceníky, kontakty, fotografie atd. Podle toho si určitě vyberete kemp, který Vám bude vyhovovat.

# 01.06.2011, 13:30.
Chystám se na přelomu června a července s kamarádkami k Balatonu a ráda bych Vás poprosila o nějaké informace. Budeme tři nebo čtyři holky ve věku 25 let a rády bychom dovolenou u Balatonu pojaly hodně nízkonákladově. Proto by mě zajímalo, v jakém kempu se dá nejlevněji stanovat. Stan budeme mít svůj. A zda je lepší vzít jeden větší stan pro čtyři osoby, nebo dva malé pro dvě osoby? Žádné extra nároky na služby nemáme, pravděpodobně bychom uvítaly jen kuchyňku a v blízkosti obchůdek, abychom si mohly samy vařit. Předem mockrát děkuji za odpověď. S pozdravem Tereza.

Podívejte se na stránky Balaton Tourist, kde v rubrice Ubytování / Kempinky najdete podrobné informace o všech kempech u Balatonu (ceny, služby atd.). Podle toho si vyberte ten, který Vám bude nejvíce vyhovovat. Ohledně stanu záleží na tom, zda se ceny účtují podle parcely nebo podle umístěných jednotek (auto, stan, karavan atd.). Většinou se však účtuje podle parcely, takže je to víceméně jedno. Záleží na tom, co je pro Vás pohodlnější.