KNIHA NÁVŠTĚV 2002

Vaše vzkazy a připomínky k našim stránkám

 /  / Kniha návštěv 2002

Tato stránka je věnována Vám, našim návštěvníkům. Pokud nám chcete dát na vědomí, že jste nás navštívili, zapište se do této knihy návštěv, pomocí e-mailu nebo použijte formulář. Můžete připojit své postřehy, připomínky, vzkazy. Pokud budou publikovatelné, zveřejníme je a připojíme svou reakci. Čtete zápisy z roku 2002. Pokud se chcete zeptat na informace z oblasti cestování, použijte Centrum otázek a odpovědí.

# 21.11.2002, 09:39.
Zdravím celou Vaši rodinku. Na Vaše internetové stránky jsem narazila úplnou náhodou, o to více se na ně ráda vracím. Nejvíce mně zajímají především recepty, které vždy ihned uvádím do praxe. Vždy se těším na nové. Z Vašich stránek čpí klid, pohoda, dobrá nálada, což v mém pracovním vytížení ráda uvítám. Jen tak dál pokračujte. Ještě jednou všechny zdravím. Vaše návštěvnice Martina z jižních Čech.

Posíláme pozdravy na jih Čech a současně i dobrou zprávu. Ze statistik našich stránek dlouhodobě vyplývá, že nejnavštěvovanější jsou stránky s recepty. Proto připravujeme na dlouhé zimní večery rozsáhlou aktualizaci naší e-kuchařky.

# 18.11.2002, 21:57.
Zdravím vás z Floridy, prohlédla jsem si vaše stránky a moc se mi líbyly. Občas brouzdám po internetu a hledám nápady co uvařit. A u vás jsem našla i něco víc - zajímavé počtení. Za chvíli tady máme vánoce, tak hledám nějaké recepty o cukroví. Docela vám závidím ty bílé vánoce, to nám tady chybí, ale zase tady máme nazdobené palmy a k tomu celý rok teplo. Mějte se hezky a pište další rady. S pozdravem Adéla z Floridy v USA.

Vidíte, my Vám zase občas závidíme ty palmy a teplo. Každý kraj má něco svého, ale určitě platí staré známé Všude dobře, doma nejlépe. Přejeme Vám krásné, klidné a spokojené Vánoce.

# 16.10.2002, 15:35.
Předně posílám hodně moc pozdravů. Čistě náhodou jsem se dostala na Vaši stránku a moc se mi líbila Vaše reportáž z Jižní Itálie. Já žiji ve Švýcarsku a dovolené trávím s mužem v Campanii, to je hned vedle. Příroda je tam překrásná, jen si myslím, že si ji domorodci neváží, dokonce jsem došla k názoru, že jsou k přírodě zcela lhostejní. Obdivuji, jak máte na všechno ještě čas, já se při dnešním shonu nedostanu k ničemu. Přeji ještě hezký den a doufám, že se zase něco zajímavého časem objeví na Vaší stránce. Pozdravy. Ivana.

Děkujeme za pozdravy ze Švýcarska a věříme, že budou naše stránky pro Vás i v budoucnu zajímavé.

# 03.10.2002, 14:22.
Velice se mi líbily Vaše stránky, při jejichž prohlížení jsem si zavzpomínala na naši dovolenou, kterou jsme v Praia Mare trávili v termínu od 7. do 15. září letošního roku. Cestovali jsme vlakem, takže nám cesta trvala o něco déle, asi 29 hodin, ale až do Plzně. Ubytováni jsme byli v rezidenci Gabbiano Azzuro, což je zhruba v místech pod silničním mostem. Výlety jsme absolvovali buď vlakem nebo pěšky. Přímo v městečku Praia Mare stojí určitě za návštěvu kostel, který je umístěn v rozlehlé jeskyni. K jeskyni se stoupá po schodech, které jsou lemovány výjevy z křížové cesty. Tyto mozaikové obrazy jsou vyskládány z kamínků místní pláže. Celý ostrov Dino a jeskyně jsme důkladně prozkoumali na vypůjčeném šlapadle. Celá dovolená se nám moc líbila. Děkuji Vám za připomenutí krásných chvil. Hodně radosti z cestování přeje E. z Plzně.

Cesta vlakem musela být určitě velice zajímavá. Děkujeme za tip na výlet v Praia a Mare. I když nám už asi ne, tak určitě našim čtenářům, přijde určitě vhod.

# 27.08.2002, 06:49.
Mnoho pozdravů z Provincie Ontario, Kanada. Moc jsem se potěšila návštěvou vašich stránek a ještě více jsem měla radost z toho, jak pěkně a inteligentně používáte český jazyk. Já se za tu svou češtinu omlouvám, ale dělám jak možno nejlépe. Česky číst (a dorozumívat se) mám možnost jenom na Internetu, protože v Kanadě žiji již přes 30 let a česky nemám možnost mluvit. Jen občas si zaskočím na .cz si něco přečíst v češtině. Vždy mě udivuje, že češi / moraváci ovládají svůj jazyk většinou daleko lépe než zdejší Kanaďané svou Angličtinu, která je jejím mateřským jazykem. Upoutaly mě také vaše výlety a láska k rodině, která se jeví na všech vašich stránkách. Přeji vám, vaší paní a dětem nádhernou budoucnost plnou dobrodružství, lásky, zdraví a spokojenosti. J.

Děkujeme Vám za pozdravy z Kanady. Vaše čeština je skvělá, těch třicet let se na ni vůbec nepodepsalo, snad jen trochu na slovosledu.

# 02.07.2002, 20:57.
Četl jsem Vaši reportáž o cestě do Kalábrie dnes, dva dny před odjezdem na dovolenou v Itálii. Budeme ji trávit sice nepoměrně blíže, než jste ji trávili Vy (Lido di Jesolo), ale i tak pro mě byly Vaše postřehy cenné - a hlavně inspirující pro příští léto. Jaroslav ze Žďáru nad Sázavou.

Přejeme Vám příjemnou dovolenou a jsme rádi, že jsou naše stránky pro Vás přínosem. Budeme jen rádi, když se k nám zase někdy vrátíte hledat inspiraci.

# 05.05.2002, 19:14.
Srdečně zdravím. S těmi stránkami je to výborný nápad. Pokud přijmete připomínku, tak jedině k aktualizaci. Ale to zase kvůli tomu času, že? Jinak grafika je excelentní! Mě zaujala Vaše zkušenost s VN. Pročpak jste nenapsal i jméno redaktora, který tento skvost napsal? Ptám se proto, že mám podobnou zkušenost se stejným plátkem, respektive s jednou slečnou novinářkou, která si naprosto suveréně vymýšlí věty, které poté vydává za věty některého chudáka zpovídaného. Těch poškozených je více a bylo by potřeba se už jednou ozvat - napsat její jméno. Nemá smysl osočovat noviny, ale označit tuto pisatelku. Já sám jsem také novinář a naše noviny převzaly několik článků této slečny z VN a většina z nich skončila ostudou. Dokonce má redakční rekord, kdy na nějaký kulturní článek přišlo přes 20 rozhořčených dopisů! Bohužel není v silách redaktorů kontrolovat pravdomluvnost svých kolegů. Přeji hodně štěstí a hlavně návštěv Vašim stránkám. S pozdravem Mirek.

Připomínku samozřejmě přijímáme, kéž by jich chodilo více, a jsme si vědomi těch problémů s aktualizací. Je to skutečně z časových důvodů. V současné době jsme po stěhování a chystáme se na vcelku náročnou dovolenou, takže je času ještě méně. Pokud se týče VN, jedná se zcela určitě o pisatelku se kterou máte stejnou zkušenost Vy. Článek Rousínovsko má své webové stránky napsala pod značkou, pod kterou píše pravidelně, takže je jednoznačné o koho jde. V článku Opravdu jde o pravdu? jsme osočili VN proto, protože text upravila anonymně redakce VN, bez uvedení jména konkrétního redaktora. Děkujeme Vám za návštěvu a za přání. Doufáme, že k nám opět najdete cestu.

# 09.04.2002, 21:34.
Ahoj rodino, jsem začátečník ve tvorbě www stránek. Vaše se mi zamlouvají. S dovolením si beru (možná) trochu inspirace. Dík! Stanislav z Brna.

Jen se inspirujte. Jak stránky umístíte na internet, zašlete nám odkaz, ať si taky počteme. Mějte se pěkně.

# 30.03.2002, 14:56.
Prohlédla jsem si Vaše internetové stránky a moc se mi líbí. To já jsem proti Vám těžký amatér. Již třetím rokem jsem v domácnosti - pečuji o svou babičku - a abych úplně nezakrněla, dala jsem se coby samouk do vytváření www stránek v programu Front Page - jen podle příručky. Jsou zaměřeny na naši rodinu (minimálně), regionální turistiku, kulturu a hlavně děti - zejména ty, které jen nesurfují po internetových vlnách, ale také čtou. Jsme velkými knihomoly. Profesionálům se tento způsob tvorby www stránek asi moc nelíbí, ale já mám alespoň jistotu, že mi neodumřou všechny mozkové buňky. A něco málo čtenářů také máme. Mějte se moc a moc hezky! Přeji Vám Veselé Velikonoce, a spoustu webových čtenářů. Srdečně Vás zdraví Zdeňka.

Prohlédli jsme si Vaše stránky. Jsou moc pěkné. Přejeme Vám rovněž veselé Velikonoce a hodně nových čtenářů.

# 19.03.2002, 23:57.
Dovolte, abych se představil. Jmenuji se Milan, je mi 60 let. Moje rodina pochází také z Jižní Moravy z Voděrad u Kunštátu. Otec se jmenoval Emil, jeho sourozenci Josef, Jan, Marie, Anastázie, děd který padl v 1. světové válce Jan a babička Josefa. Mám skromný dotaz. Nejsme nějaká, byť vzdálená rodina? I kdyby ne, přeji hodně zdraví a pohody v životě. Pokud Vás to nebude obtěžovat, napište mi. S počítačem teprve začínám a mám s tím poměrně dost problémů. Jako hornický důchodce to snad zvládnu. Jěště jednou zdraví Milan, t.č. na chalupě v Bohušově.

Těší nás, že jste se nám ozval. Historii rodiny jsme sice nikdy nestudovali, určitě bychom nějakého toho společného předka o několik století dříve našli. Jinak Vám fandíme, ať se s počítačem co nejdříve sblížíte.

# 25.02.2002, 15:26.
Ahojky, vzhledem k tomu, že chci uvařit koprovou omáčku jsem se dostal až na vaše stránky. Recept na omáčky sice nic moc, zato stránky jsou přímo super. Vždy jsem chtěl udělat nějaké podobné, ale nevěděl jsem, co by na nich mělo být. Bude to skvělý vzor. Mějte se hezky. Šimon.

Jistě nám dáte za pravdu, že ta inspirace je cennější než koprová omáčka. Pokud však najdete a vyzkoušíte lepší koprovku, určitě nám ten recept pošlete, rádi ho vyzkoušíme.

# 10.02.2002, 17:00.
Stránky máte hezké, škoda, že už dlouho neaktualizované. Přesto vás všechny srdečně zdravím. Zuzana.

I my Vás zdravíme a děkujeme za cennou připomínku k aktualizaci. To, že jsme dnes stránky aktualizovali, je jen Vaše zásluha. Slibujeme, že se v budoucnu polepšíme a budeme se stránkám více věnovat. Ještě jednou děkujeme.

# 07.02.2002, 14:40.
Ahoj jmenovci, vzhledem k tomu, že naše jméno není zase tak časté, tak předpokládám, že někde v předminulém století byl na jižní Moravě společný předek. Tím pádem musím fandit všem Řehůřkům. Chystám se už dlouho, že udělám také naše stránky. Ale chybí mi do toho ten správný elán. Jdete mi příkladem, takže se začnu rozhoupávat. S pozdravem Věra.

My Vám zase fandíme, aby se Vám stránky vyvedly. Potom nám pošlete určitě odkaz.

# 06.02.2002, 23:12.
Při hledaní kuchařských receptů jsem se dostal i na Vaše zajímavé a pěkně zpracované stránky, které prezentují Vaše rodinné činnosti a zážitky. Vzhledem k tomu, že pobýváte v jihomoravské oblasti, kam velmi rádi cestujeme, rád bych Vás požádal o tip na výlet do vinařské oblasti s kulturními zajímavostmi a návštevou vinného sklípku. Předem děkuji za tip a přeji celé Vaší rodině spokojený život a další dobré nápady. Zdraví Jiří s rodinou.

Určitě navštivte Lednicko-Valtický areál. Možností výletů je tady od Mikulova po Břeclav nespočetně mnoho.

# 04.02.2002, 01:29.
Hezká stránka a velmi milá, zkusím některé recepty, ale bohužel nemohu je vytisknout úplně, ať dělám co dělám vždy mi na pravé straně stránky něco chybí, jinými slovy stránka je moc široká na můj formát. Nejsem žádný počítačový expert, možná Pavel by měl nějakou radu, jak to spravit. My máme v západním Texasu malý ranch kde chováme kozy, sicilské muflony a antilopy a tak každý nový recept je vítán. Je tam též spousta srnčí a jelení zvěře. Kdybyste měli zájem o nějaké texaské recepty, napište na naši adresu. My bydlíme v Galvestonu na jihu Texasu u Mexického zálivu. Jezdíme do Prahy každý rok a možná, že bychom se někdy mohli setkat a vyměnit naše kulinářské zkušenosti. Zatím děkuji za hezkou stránku. Mnoho štěstí a úspěchů přejí Libor a Florence.

Určitě nám nějaké recepty pošlete. Rádi je zkusíme a zveřejníme. Při tisku zaškrněte ve vlastnostech tiskárny Přizpůsobit velikost. Další možností je stáhnout si recepty ve Wordu a odtud už nebudete mít problém s tiskem.