Úvod / Vaříme / Guláše

TRADIČNÍ HOVĚZÍ GULÁŠ  

recept na guláš  

Hovězí maso, cibule, sádlo, masox, hladká mouka, sůl, pepř, mletá paprika, česnek, majoránka.

Stejné množství hovězího masa a cibule nakrájejte na kostičky. Posolenou cibuli dejte usmažit na sádle dorůžova. Přidejte mletou papriku a zamíchejte. Přidejte hovězí maso, osolte, opepřete a za stálého míchání duste. Maso pustí šťávu. Postupně přidávejte vodu a duste doměkka. Přidejte také trochu masoxu. Z vody a mouky připravte zástřepku a přidejte ji k masu až bude měkké. Povařte. Nakonec přidejte rozmačkaný česnek, majoránku a pepř.

Viz také: Barevný hovězí guláš, Hovězí guláš 1, Hovězí guláš 2, Hovězí guláš 3, Hovězí guláš na pivě, Hovězí guláš s lečem,
Hovězí guláš se salámem a sýrem.