Úvod / Vaříme / Guláše

HOVĚZÍ GULÁŠ SE SALÁMEM A SÝREM  

recept na guláš  

400g hovězího masa, 100g salámu, 60g sádla, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce rajčatového protlaku, 1 cibule, mletá paprika, česnek, pepř, 100g strouhaného sýra, sůl.

Drobně pokrájenou cibuli usmažte na sádle dorůžova, zaprašte ji mletou paprikou, po zpěnění přidejte maso pokrájené na kostky, prudce je osmažte, plamen zmírněte a duste pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Potom maso osolte, okořeňte a duste. Když je maso napůl měkké, zaprašte je moukou, osmahněte, zalijte vodou, přidejte rajčatový protlak, rozmíchejte a duste doměkka. Při podání guláš posypte salámem pokrájeným na kostičky a strouhaným sýrem. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Viz také: Barevný hovězí guláš, Hovězí guláš 1, Hovězí guláš 2, Hovězí guláš 3, Hovězí guláš na pivě, Hovězí guláš s lečem, Tradiční hovězí guláš.