Úvod / Vaříme / Guláše

KRŮTÍ GULÁŠ 1  

recept na guláš  

1 kg krůtích prsou, 1 kg cibule, 2 stroužky česneku, 2 feferonky, 2 bílé papriky, 300 ml vývaru, olej, sůl, mletý pepř, majoránka, kmín, 1 lžíce sladké mleté papriky, chléb na zahuštění.

Krůtí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na větší kostky. Z paprik a feferonek odstraňte jádřince a nakrájejte na proužky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. V kastrolu rozpalte tuk a cibule na něm orestujte. Jakmile zesklovatí, přidejte maso a také orestujte. Když se zatáhne, přidejte sůl, mletou červenou papriku, mletý pepř, kmín, prolisovaný česnek a nakrájené feferonky. Promíchejte a zalijte vývarem. Poté zvolna duste pod pokličkou. Když bude maso téměř měkké, přidejte nakrájenou čerstvou papriku a čerstvou majoránku. Šťávu zahustěte nastrouhaným starším chlebem, promíchejte a ještě chvíli poduste.