KRŮTÍ GULÁŠ S KYSANÝM ZELÍM

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Krůtí guláš s kysaným zelím

Na krůtí guláš s kysaným zelím potřebujete:  250g krůtích prsou, 400g kysaného zelí, 1 cibule, 1 kyselé jablko, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička majoránky, 1 lžička sladké mleté papriky, 100 ml zeleninového vývaru, 1 brambor, 100g kysané smetany, sůl, mletý pepř, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 lžíce přepuštěného másla, 1 lžíce nasekané zelené petrželky.

Kysané zelí pokrájejte, cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Z jablka odstraňte jádřinec a nakrájejte na kostičky. Na rozpáleném oleji lehce orestujte nakrájenou cibuli, přidejte majoránku, mletou papriku, kysané zelí a nakrájené jablko. Zalijte vývarem, promíchejte a duste asi 20 minut pod pokličkou. Zatím oloupejte a omyjte brambor, jemně ho nastrouhejte a zamíchejte do zelí. Přidejte zakysanou smetanu, osolte, opepřete, promíchejte a znovu přiveďte do varu. Krůtí maso nakrájejte na kostky. Z paprik odstraňte jádřince a nakrájejte je na větší kousky. Na pánvi rozpalte přepuštěné máslo a maso a papriky na něm smažte asi 5 minut. Poté osolte a vmíchejte do zelí. Před podáváním posypte nasekanou zelenou petrželkou.