Úvod / Vaříme / Bramborové pokrmy

BRAMBOROVÉ HALUŠKY S BRYNZOU  

recept na pokrm z brambor  

Na bramborové halušky s brynzou potřebujete: 1 kg syrových brambor, 1 vejce, 800g hrubé mouky, 1 lžička soli, 200g brynzy, olej.

Brambory olupejte, omyjte a nastrouhejte. Přidejte do nich vejce, mouku a sůl. Zpracujte těsto. Osolenou vodu uveďte do varu a vhoďte do ní halušky vykrojené lžičkou. Vařte 8 minut. V hrnci rozpalte olej, nasypte do něj osušené halušky, zamíchejte a přidejte brynzu. Vhodnou přílohou je zelí nebo kvašený okurek.

Viz také: Bramborové halušky, Bramborové halušky s tvarohem, Bramborové halušky se slaninou a brynzou 1,
Bramborové halušky se slaninou a brynzou 2.