Úvod / Vaříme / Bramborové pokrmy

BRAMBOROVÉ HALUŠKY  

recept na pokrm z brambor  

Na bramborové halušky potřebujete: 800g syrových oloupaných brambor, sůl, polohrubá mouka.

Brambory najemno nastrouhejte, osolte a ně přidávejte a vmíchávejte mouku tak, aby vzniklo ne moc řídké těsto. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těsto dávejte po částech do sítka na halušky a vařečkou nebo lžící protlačujte přímo do vařící vody. Od chvíle, kdy voda začne znovu vařit, vařte asi 4 minuty. Uvařené halušky vyndávejte z vody děrovanou naběračkou nebo sítkem a nechte chvilku okapat. Takto připravené halušky můžete podávat jako přílohu případně dále upravovat.

Viz také: Bramborové halušky s brynzou, Bramborové halušky s tvarohem, Bramborové halušky se slaninou a brynzou 1,
Bramborové halušky se slaninou a brynzou 2.