Úvod / Vaříme / Moučníky, zákusky a dezerty / Vánoční cukroví pečené

MEDOVÉ PERNÍČKY 2  

recept na vánoční cukroví  

Na medové perníčky potřebujete: 250g medu, 250g jemného pískového cukru, 3 lžíce vody, 2 lžíce rumu, 500g hladké mouky, 100g mletých mandlí, 1 balení kypřícího prášku do perníku, 1 šálek oslazeného mléka, sůl, cukrová poleva.

Med nahřejte. Po vychladnutí přidejte cukr, vodu a rum. Do mísy prosejte mouku, přidejte mleté mandle, kypřící prášek a špetku soli. Potom přilijte vlažnou medovou směs a vypracujte tuhé těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odležet v lednici. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Těsto nechte ohřát na pokojovou teplotu, vyválejte z něj přibližně 5 mm vysokou placku a vykrajujte z ní různé tvary. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem a potřete mlékem. Pečte přibližně 25 minut při teplotě 160 stupňů. Vychladlé medové perníčky ozdobte pomocí štětce cukrovou polevou. Po zaschnutí vložte perníčky do krabice a nechte minimálně dva týdny odležet. Své vánoční cukroví můžete obohatit i dalšími dvěma variantami tohoto cukroví: medové perníčky 1, medové perníčky 3.