Úvod / Vaříme / Mleté maso

ZAPEČENÉ MLETÉ ŘÍZKY 2  

recept na pokrm z mletého masa  

400g mletého masa, 1 vejce, 150 ml mléka, 6 lžic strouhanky, hladká mouka, olej, plátky tvrdého sýra, sůl.

Vejce rozšlehejte s mlékem, nasypte do něj strouhanku a nechte ji chvíli nasáknout. Potom do této směsi zapracujte mleté maso, osolte a důkladně propracujte. Z takto vzniklého těsta udělejte řízky, které obalte v mouce, vložte na zapékací mísu s rozpuštěným olejem, dejte do vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečte přibližně 10 minut. Potom řízky obraťte a pečte dalších 10 minut z druhé strany. Pak řízky vytáhněte, na každý položte plátek sýra a dejte ještě na chvíli do trouby, aby se sýr roztekl. Vhodnou přílohou je zelenina a vařené brambory.