Úvod / Vaříme / Jehněčí a skopové maso

SKOPOVÉ KOTLETY SE ŠUNKOU A HRÁŠKEM  

recept na pokrm ze skopového masa  

800g skopového hřbetu, 2 lžíce oleje, 150g šunky, malá konzerva sterilovaného hrášku, 1 dl vývaru, hladká mouka, mletý pepř, sůl, 40g másla.

Ze skopového hřbetu nasekejte osm kotlet, postranní kosti odsekněte a odstraňte lůj a blány. Kotlety mírně naklepte, osolte, opepřete, poprašte moukou a prudce opečte po obou stranách na rozehřátém oleji. Přeložte je na nahřáté talíře, část oleje z pánvičky slijte, přidejte polovinu dávky másla a vývar a za stálého míchání šťávu odvařte a nalijte ji na kotlety. Na druhé polovině másla osmahněte šunku pokrájenou na kostičky, přidejte okapaný hrášek, prohřejte jej a urovnejte okolo kotlet. Podávejte s opékanými brambory nebo s dušenou rýží.