Úvod / Vaříme / Houby

PLNĚNÉ HOUBY  

recept na houbový pokrm  

12-16 čerstvých mladých bedel nebo středně velkých žampiónů nebo hříbků, 30g másla, sůl, 50g tvrdého sýra. Nádivka: 200g pečeného masa nebo šunky, 20g másla, 20g hladké mouky, asi 1.5dl vývaru z kostí nebo z masoxu, 2 vejce, kousek cibule, petrželka, pepř, sůl.

Z hub odstraňte třeně, kloboučky osolte, naplňte nádivkou, vložte na pekáček s rozehřátým máslem a upečte dorůžova v mírně vyhřáté troubě. Při dopékání je posypte strouhaným sýrem a nechte jej roztavit. Pečené houby přeložte na talíře a přelijte šťávou od pečení. Podávejte s vařenými brambory nebo se slaným pečivem, a s dílky citrónu. Příprava náplně: na másle zpěňte drobně pokrájenou cibuli, zasypte ji moukou, osmažte, zřeďte vývarem a povařte v hustou omáčku. Vmíchejte drobně pokrájené maso nebo šunku, pepř, sůl, sekanou petrželku, vejce a míchejte dále, až se vejce srazí.