Úvod / Vaříme / Drůbež a králík / Kuře

KUŘECÍ ŘÍZKY V BYLINKOVÉM TĚSTÍČKU  

recept na pokrm z kuřete  

800g kuřecích prsíček, sůl, mletý černý pepř, 2 lžíce solamylu, 4 stroužky česneku, 3 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžička majoránky, 1 lžička mleté pálivé papriky, špetka chilli koření, 4 vejce, olej na smažení.

Kuřecí maso nejdříve omyjte, osušte a pak je nakrájejte na plátky, které lehce naklepte, osolte a opepřete. Nakonec řízky obalte v solamylu. Stroužky česneku oloupejte, prolisujte nebo utřete, popřípadě nastrouhejte na jemném struhadle. Ve větší misce smíchejte kečup, worcester, česnek, majoránku, mletou pálivou papriku, chilli koření a vejce. Vše důkladně rozšlehejte vidličkou. Do připravené směsi naložte kuřecí řízky a nechte je jeden den rozležet. Druhý den v pánvi dobře rozpalte olej a odležené marinované řízky v něm pozvolna osmažte. Hotové řízky pokládejte na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk. Podávejte se šťouchanými bramborami a čerstvou zeleninou podle vlastního uvážení.