KONTRABÁŠ

recept na pokrm z brambor

 /  / Recepty / Bramborové pokrmy / Kontrabáš

Na kontrabáš potřebujete:  6 velkých brambor, 300g pohanky, sůl, pepř, 1 lžička majoránky, 1 lžíce čerstvé hladkolisté petrželky, sádlo na vymazání, 4 vejce, smetana, slanina, brynza na posypání.

Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě do poloměkka, oloupejte a nakrájejte na kostky. Pohanku propláchněte, nasypte do vařící osolené vody, nechte přejít varem přibližně 2 minuty a vložte pod peřinu na půl hodiny. Následně smíchejte s bramborami, osolte, opepřete a přidejte majoránku s nasekanou petrželkou. Vložte do sádlem vymazaného pekáče a při 250 stupních zapečte přibližně 15 minut. Zalijte osolenými rozšlehanými vejci se smetanou a pečte dalších 20 minut při 200 stupních. Podávejte posypané vysmaženou slaninou a brynzou.